Yurtdışından getirilen hediyeler

-pastel

Guru
Pro Üye
9 Ekim 2015
7.568
14.121
298
Selam herkese yurtdışında bi çok ülkede yaşayan kendi tarafımdan akrabalarım var.
Konudaki akrabalarım amcamlar Avusturalya dan geldiler
Sağolsunlar elleri boş gelmezler aradıklarında bişey istiyormusunuz diye sorarlar bizde teşekkür ederiz hiç zahmet etmeyin valla burda da herşe var hiç gerek yok deriz.Ama yinede her seferinde getirirler.

Şimdi konu gelen hediyenin bi işe yaramaması her seferinde almayın getirmeyin dememize rağmen yinede alacaksanız bari işimize yarasın demi.
Şimdi 20 kişilik bi aile üyelerine belki daha fazla kişi (amca yenge çocukları)
Üşenmeden herkese hediye alıyorlar hepsi en az 4 5 parça çoğunlukla kıyafet Allah razı olsun ve aldıkları işe yaramıyor ya çok fazla büyük geliyor yada rengi solmuş naylon cinsi eski gibi yada küçük

Akşam annemle konuştum farklı şehirlerdeyiz dünde anneme getirmişler hediye kızım bi koca çanta dolu getirmişler ama hiç içe sinmez getirdikleri ve ben ne alacam ne koyacam hediye dedi
Valla kendi giydikleri kıyafetler süper çokta güzel giyiniyorlar bizde kötü giyinmiyoruz biz nasıl giyiniyorsak onlarda öyle giyiniyor
Anlatmak istediğim kendiniz giymiyorsunuz beğenmiyorsunuz ama niye para verip alıp hediye ediyorsunuz yazık değilmi paranıza emeğinize Yurtdışında yaşayanların Türkiye de yaşayanlar ne olsa giyer düşüncesi mi var bilmiyorum

Şimdi karşılık hediye almam gerekiyor ne alıyım diye düşünüyorum bendemi birkaç kıyafet alıyım büyüklere yada çocuk içinmi bişeyler alıyım almasam olmaz utanırım

Not:Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınızı okudum çoğunluk bişey almayın yazmış üstümden yük kalksın diye bende sadece iki yaşında kız torunları var ona hediye alacam başkada bişey almıycam

Son düzenleme:
Ben yurtdışında yaşıyorum . Bir insana hediye olarak götüreceğim en son şey kıyafet olur . Ben anlamadım bu işten açıkçası bir şey . Etiketsiz olsa acaba birinden mi alıp getiriyorlar diyeceğim ben genelde tipik , çikolata, alkol kullananlara alkol , parfüm bu tarz şeyler götürüyorum açıkçası . yeğenime de bebek eşyası (malzemeleri) filan götürüyorum (ıslak mendil, bebek yağı filan Burda baya ucuz en azından o masrafları olmasın diye )

Bilemedim. Sorduklarında birşey söyleseniz misal atıyorum çok pahalı olmayan şu çikolata bu çikolata belki arzunuz olursa diğerlerini getirmezler

Evet ucuz aldıkları belli zaten o kadar kişiye alıyorlar bide :) Kendi zevkleri gayette yerinde

madem her seferinde bir şey getiriyorlar o zaman parası ile sipariş verin bundan sonra.
benim de annemin bir ahbabı geliyor amerikadan her seferinde sorar ben de buradan Amerikan sitelerinden aldığım şeyleri ona gönderirim gelirken getirir.
gibi gibi..

Çikolata var onu yazmamışım

Anneme de yan komşumuz getiriyor Almanya'dan.. Dediğiniz gibi büyük beden genelde adi saten pijama takımları,kalın kumaşlar v.s... ( çocuklara çikolata getiriyorlar ama o makbul) annem hep yük altında kalmayayim diye genelde el emeği hediye götürüyor. Onların getirdikleri hiç bir işe yaramiyor, bende anneme" karsilik götürme belki getirmezler " diyorum ama ayip olur diye götürüyor maalesef... Çözüm ne bende merakla bekliyorum.

Hah işte aynen öyle :)

Nasıl almayım yakın akraba :/

Nebiliyim benim de dayim filan yurtdisinda, annemlerde ordaydi ama gelirken getirdikleri icin hemen iade hediye alindigini hic gormedim. Sonucta siz siparis etmemissiniz.

Ben hediyeye karsilik verecegim zaman bile hediye gelir gelmez hemen ardindan iade hediye almiyorum biraz zaman gecince aliyorum.

Evet haklısınız sipariş etmedik kendileri getiriyorlar karşılık da bekleyen insanlar değiller ben kendi açımdan yük altında kalmak istemiyorum

Madem ille alınacak o hediyeler siz de istediginiz bişeyleri söyleyin.kullanacağınız bişey.büyük ihtimalle çok maliyetli olur o kadar kişiye almak diye ucuz şeyler alıyorlardır

Evet haklısınız sipariş etmedik kendileri getiriyorlar karşılık da bekleyen insanlar değiller ben kendi açımdan yük altında kalmak istemiyorum

Kullanmiyoruz baskalarina gidiyor sagolun filan deseniz artik anlarlar mi acaba?
Ya da siz de dandik ve islerine yaramaz hediyeler alin. Yazik abuk sabuk kullanmacaginiz seyler icin hediye alma zorundaligi hissediyorsunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…