Yurtdışından getirilen hediyeler

Ne desem şimdi:)
Bende yurtdışındayım, her yıl yakın akrabaya hediyeler götürüyorum ve karşılığında sağolsunlar, köyden süt sebze tarzı benim için çook manevi değeri olan hediyeler getiriyorlar. Geçen yıl yeğenimin bebeği oldu, özenle seçerek aldığım bir valiz kıyafetten fotoğraflarda daha üzerinde bir tane görmedim, ve karar verdim bir daha tekrarı olmayacak, aldıklarım modern kıyafetlerdı mesela ugg bot v.s. . Diğer taraftan boş gidince koskoca yurtdışandan geldin ne getirdin veya bunumu getirdin tarzı cümleler kırıyor beni, ki asla değersiz kötü bişey götürmedim. Ama size hak veriyorum hiçbirşey götürmeseler daha iyi olur. Annenizde patik havlu ve yaZma koysa bence gayet güzel olur

Bana hiç de para verip alıyorlar gibi gelmedi, vintage diye satılan ikinci el dükkanlardan falan olabilir mi ?

zevk meselesı baska bırsey herkesde olmaz
kımısı para verır uyduruk hedıye alır
kımısı de az öz ama guzel alır

ben olsam orta boy kutuda fıstık baklava gıbı bır karısık kutu yaptırır goturur tadımlık paket hazırlattırırdım veya baska tatlı turude olabılır kuruyemıs kahve gıbı turkıyede olan tatlar da olabılır guzel orta boy kutuda oyle bır paket yapar verırdım

ve acık acık da derdım aldıklarınızın hıcbırı bedenımıze uymuyor kıyafet almayın derdım soyleyın kı bılsınler almasınlar

bızım burda beledıyeler ıhtıyac sahıplerıne ulasabılsın dıye yardım kutuları koymus ben gıymedıklerımı kullanmadıklarımı ne varsa posetde veya canta da oraya koyuyorum dırek

Dusunmus getırmıs ya gıymesenızde olur sızde burdan gıderlerken ıkı paket turk kahvesı koyun aradıklarında da cıkolata getırın deyın ozaman kıyafet almazlar

bir de bu kultur meselesi,
bizim yorelerde, herkes birbirine kiyafet hediye goturur,
cocuk mevludunde vs yasa bakmaksizin hediye gotururler,
benim oglanlara elbise bile getiren oldu ahaha...

Siz de ucuza kiyafet corap alip verin. Yurtdisindan turkiyeye kiyafet getirmeyi de hic anlamam. Turkiyede tekstil heryerden daha gelismis. Her zevke kaliteye uygun cesit cesit kiyafet var. Sanki trde hic birsey yok, magarada yasiyor insanlar ve yurtdisindan dandik kiyafet gelmesini bekliyorlar.

Ben hediyelerin kisiye ozel alindigini dusunmuyirum. Rastgele getiriyirlar adet yerini bulsun diye. Hatta para verip almamis bile olabilirler. Oralarda türkiye ye gideceklere hediye götürenler oluyormus hediye gotursun diye. Baskasida vermis olabilir onlara elden ele geziyordur:)
Kimseden hediye beklemem ama bana alakasiz hediye getirilmeside hic hosuma gitmez. Ben geri hediye almazdim. Soyle derdim getirdigi hediye yi alirdim haa surda cok ihtiyac sahibi biri var ona goturuyorum bunlari derdim.

Ablam yurtdışında her geldiğinde parfüm ve bez isterim :) sizde bu şekilde ucuz şeyler isteyin kıyafetler olmuyor zahmet etmeyin deyin

Almış olmak için alıyorlar onlarda belli ki zira beden bile uymuyor diyorsunuz ve değiştirme şansınız zaten yok.
Bence ya açıkça güzellikle söyleyin"sağolun emek verip,düşünüp alıyorsunuz her gelişinizde ama inanın burda da var çok güzel tekstil ürünleri,getirmeyin"diye yada aradıklarında kahve çikolata vb birşeyler isteyin bari işinize yarasın. Bizimde çok akrabamız var yurtdışında ben genelde parfüm,çikolata, kahve vb şeyler istiyorum sorduklarında,sağolsunlar getiriyorlar

Valla söylüyoruz hiç gerek yok kimse giymiyor herkes kendi zevkine göre alıyor diye ama yinede getiriyorlar
Bedava mi veriyorlar acaba:) ben yengemden çikolata isterdim sadece.kendilerine fazla masraf olmasın diye.siz de bildiğiniz bişey isteyin

Türkiye'ye gelirken hediye olarak kıyafet almak da çok garip değil mi ya

Geri verin kullanacak birine verirsiniz diye .
Bana da esimin halası kullanilmiş gibi birseyler getirdi geri verdim sen ihtiyaci olan birine ver bunlari diye .Niye tenezzul etti dedirteyim .Hicbirsey al da demem alamiyormuyum .

Biz artık söyledik amcama, işimize yaramıyor alışta paranı boşa harcama diye, şimdi çocukları da büyüdü benim kızıma güzel bi oyuncak getirmişler mesela. 1 tane güzel bişi olsun 10 tane lüzumsuzdan iyi. Bence uygun bulunca dayanamıyorlar, birine lazım olur diyip xxxl malzemeleri alıp geliyorlar; ha bi de birbirinden farklı numaralarda ayakkabılar vardı :)

ben de gelirken herkese hediye getiriyorum ama onlar bana almıyorlar çok saçma zaten almasınlar. siz oraya gidemediğiniz için onlar size ordan bir şeyler getiriyorlar, yani siz de oraya gitseniz hediye götürürsünüz ama türkiyeye gelmiş adama da türkiyeden hediye almak ne bileyim çok saçma.

ben genelde kendi anneme babama filan kıyafet alırım çünkü burda çoğu marka daha ucuza denk geliyor, onun dışında herkese parfüm, yiyecek her neyse basar geçerim umrumda olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…