Valla söylüyoruz hiç gerek yok kimse giymiyor herkes kendi zevkine göre alıyor diye ama yinede getiriyorlarMadem ille alınacak o hediyeler siz de istediginiz bişeyleri söyleyin.kullanacağınız bişey.büyük ihtimalle çok maliyetli olur o kadar kişiye almak diye ucuz şeyler alıyorlardır
Okadar mi kötü:)Bende zaten ihtiyacı olana veriyorum
Verdiğim de başkasına veriyordur :)
Yok anlamıyorlar yinede getiriyorlar eşime gömlek getirmişler iki beden küçük bende başkasına verecem napıyımKullanmiyoruz baskalarina gidiyor sagolun filan deseniz artik anlarlar mi acaba?
Ya da siz de dandik ve islerine yaramaz hediyeler alin. Yazik abuk sabuk kullanmacaginiz seyler icin hediye alma zorundaligi hissediyorsunuz...
Aşırı kötü değil ama işime yaramaz büyük beden yada küçük beden :)Okadar mi kötü:)
Hayır kesinlikle yeni getiriyorlar asla kullanılmış getirmediler sadece tarza uygun değil gelen hediyeBende su an yurtdisinda yasiyorum. Biz gelmeden once dedemler halamlar yurtdisinda yasiyorlardi. Size yine hic olmazsa yeni alip getiriyorlarmis. Benim halalarim kullandiklari, giydikleri esyalari elbiseleri getitirirlerdi. Ayni oyle cuval isi getirirlerdi. Tarak getirirlerdi taragin telleri hep boyle pislik icinde. Yegenleri olarak hic degerimiz yoktu yani. Ilk zamanlar cocuktum hic anlam veremiyordum anneme sorardim anne bu niye boyle diye. Sonrasinda annem zaten daha hic kabul etmedi. Arti olarak havalarindan gecilmezdi yurtdisinda yasadiklari icin. Simdi dusununce onlar adina utaniyorum ve hicbiriyle de kontagim yok. Kendimde yurtdisindayim, hala teyze oldum. Asla yegenlerime kullanissiz birsey almadim. Sizin akrabalarinizin bu sekilde bir dusunceleri oldugunu sanmiyorum ama alacaksalar da ise yarar birseyler alsalar daha iyi olurmus.
Biz giderken izine hediye goturmuyoruz. Kiyafet zaten hic olmaz. Olursa genellikle cikolata oluyor, bir kuzenim ozellikle kahve istiyor. Bu yani.
Yok asla kötü bi niyet yok aynen dediğiniz gibi herkese alınca ancak öyle denk geliyordur diye düşünüyorumBelli bir bütçe ayırılıyorlardır. Bütün sülaleye hediye götürmeye kalkışınca herkese ucuz şeyler alıyorlar demek ki. Kötü bir niyet olduğunu sanmıyorum. Karşılık vermek istiyorsanız çerez, pişmaniye, lokum tarzı şeyler alabilirsiniz.
Selam herkese yurtdışında bi çok ülkede yaşayan kendi tarafımdan akrabalarım var.
Konudaki akrabalarım amcamlar Avusturalya dan geldiler
Sağolsunlar elleri boş gelmezler aradıklarında bişey istiyormusunuz diye sorarlar bizde teşekkür ederiz hiç zahmet etmeyin valla burda da herşe var hiç gerek yok deriz.Ama yinede her seferinde getirirler.
Şimdi konu gelen hediyenin bi işe yaramaması her seferinde almayın getirmeyin dememize rağmen yinede alacaksanız bari işimize yarasın demi.
Şimdi 20 kişilik bi aile üyelerine belki daha fazla kişi (amca yenge çocukları)
Üşenmeden herkese hediye alıyorlar hepsi en az 4 5 parça çoğunlukla kıyafet Allah razı olsun ve aldıkları işe yaramıyor ya çok fazla büyük geliyor yada rengi solmuş naylon cinsi eski gibi yada küçük
Akşam annemle konuştum farklı şehirlerdeyiz dünde anneme getirmişler hediye kızım bi koca çanta dolu getirmişler ama hiç içe sinmez getirdikleri ve ben ne alacam ne koyacam hediye dedi
Valla kendi giydikleri kıyafetler süper çokta güzel giyiniyorlar bizde kötü giyinmiyoruz biz nasıl giyiniyorsak onlarda öyle giyiniyor
Anlatmak istediğim kendiniz giymiyorsunuz beğenmiyorsunuz ama niye para verip alıp hediye ediyorsunuz yazık değilmi paranıza emeğinize Yurtdışında yaşayanların Türkiye de yaşayanlar ne olsa giyer düşüncesi mi var bilmiyorum
Şimdi karşılık hediye almam gerekiyor ne alıyım diye düşünüyorum bendemi birkaç kıyafet alıyım büyüklere yada çocuk içinmi bişeyler alıyım almasam olmaz utanırım
Almanya'daki akrabam bütün alışverişini Türkiyeden yapıp gider bide getirdiği kıyafet eski gibi diyorsunuz yardım falanmı alıyorlar da verecek dağıtacak yer arıyorlar acabaİlginçmiş.
İnsan para vererek niye kötü bir şeyler alır ki?
Ya çok ucuz bir şeyler alıyorlar hani kumaşı/kalitesi kötü ya da kendilerine gelen beğenmedikleri hediyeleri getiriyorlar ya da kendi zevkleri yok.
Selam herkese yurtdışında bi çok ülkede yaşayan kendi tarafımdan akrabalarım var.
Konudaki akrabalarım amcamlar Avusturalya dan geldiler
Sağolsunlar elleri boş gelmezler aradıklarında bişey istiyormusunuz diye sorarlar bizde teşekkür ederiz hiç zahmet etmeyin valla burda da herşe var hiç gerek yok deriz.Ama yinede her seferinde getirirler.
Şimdi konu gelen hediyenin bi işe yaramaması her seferinde almayın getirmeyin dememize rağmen yinede alacaksanız bari işimize yarasın demi.
Şimdi 20 kişilik bi aile üyelerine belki daha fazla kişi (amca yenge çocukları)
Üşenmeden herkese hediye alıyorlar hepsi en az 4 5 parça çoğunlukla kıyafet Allah razı olsun ve aldıkları işe yaramıyor ya çok fazla büyük geliyor yada rengi solmuş naylon cinsi eski gibi yada küçük
Akşam annemle konuştum farklı şehirlerdeyiz dünde anneme getirmişler hediye kızım bi koca çanta dolu getirmişler ama hiç içe sinmez getirdikleri ve ben ne alacam ne koyacam hediye dedi
Valla kendi giydikleri kıyafetler süper çokta güzel giyiniyorlar bizde kötü giyinmiyoruz biz nasıl giyiniyorsak onlarda öyle giyiniyor
Anlatmak istediğim kendiniz giymiyorsunuz beğenmiyorsunuz ama niye para verip alıp hediye ediyorsunuz yazık değilmi paranıza emeğinize Yurtdışında yaşayanların Türkiye de yaşayanlar ne olsa giyer düşüncesi mi var bilmiyorum
Şimdi karşılık hediye almam gerekiyor ne alıyım diye düşünüyorum bendemi birkaç kıyafet alıyım büyüklere yada çocuk içinmi bişeyler alıyım almasam olmaz utanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?