Yurtdışından getirilen hediyeler

Madem ille alınacak o hediyeler siz de istediginiz bişeyleri söyleyin.kullanacağınız bişey.büyük ihtimalle çok maliyetli olur o kadar kişiye almak diye ucuz şeyler alıyorlardır
Valla söylüyoruz hiç gerek yok kimse giymiyor herkes kendi zevkine göre alıyor diye ama yinede getiriyorlar

Kullanmiyoruz baskalarina gidiyor sagolun filan deseniz artik anlarlar mi acaba?
Ya da siz de dandik ve islerine yaramaz hediyeler alin. Yazik abuk sabuk kullanmacaginiz seyler icin hediye alma zorundaligi hissediyorsunuz...
Yok anlamıyorlar yinede getiriyorlar eşime gömlek getirmişler iki beden küçük bende başkasına verecem napıyım
Aynen kullanmayacağım hediye için hediye alacam

Hediye dedigimiz sey karsilikli olmamali. Yani bir insan size hediye aldi diye siz onu kullanin kullanmayin fark etmez,siz de hediye almak zorunda degilsiniz o kisiye. Ben sahsen bana gelen hediyeleri toplar yardima ihtiyaci olan insanlara veririm. Etrafta dolu muhtac kisi var,dernekler var,hic bir sey yoksa belediye var,darulaceze var,giysi kumbaralari var. Copun yanina temiz bir torbaya ici gorunecek sekilde koysaniz da ihtiyac sahibi birisi alir. Bu hediye olaylarini “kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyelim” mantigiyla devam ettirmenin bir anlami yok. Kimse “ben birine hediye alayim da o da bana alsin” demiyordur. Caniniz istemiyorsa almayin karsi tarafa bir sey,ya da cikolata alin,kitap alin,kullanilsin bitsin.

Son düzenleme:
Yurtdışından getirilecek o kadar şey var. En başında parfüm, kozmetik ürünler oralarda daha ucuz. Elektronik ürünler daha ucuz. Ben olsam geri hediye falan almazdım.

Bende su an yurtdisinda yasiyorum. Biz gelmeden once dedemler halamlar yurtdisinda yasiyorlardi. Size yine hic olmazsa yeni alip getiriyorlarmis. Benim halalarim kullandiklari, giydikleri esyalari elbiseleri getitirirlerdi. Ayni oyle cuval isi getirirlerdi. Tarak getirirlerdi taragin telleri hep boyle pislik icinde. Yegenleri olarak hic degerimiz yoktu yani. Ilk zamanlar cocuktum hic anlam veremiyordum anneme sorardim anne bu niye boyle diye. Sonrasinda annem zaten daha hic kabul etmedi. Arti olarak havalarindan gecilmezdi yurtdisinda yasadiklari icin. Simdi dusununce onlar adina utaniyorum ve hicbiriyle de kontagim yok. Kendimde yurtdisindayim, hala teyze oldum. Asla yegenlerime kullanissiz birsey almadim. Sizin akrabalarinizin bu sekilde bir dusunceleri oldugunu sanmiyorum ama alacaksalar da ise yarar birseyler alsalar daha iyi olurmus.

Biz giderken izine hediye goturmuyoruz. Kiyafet zaten hic olmaz. Olursa genellikle cikolata oluyor, bir kuzenim ozellikle kahve istiyor. Bu yani.

Bana da çok geliyor ama hepsi.cok severek kullandığım şeyler
kiyafetler çok kaliteli
Kahve makinesi
Hamur yoğurma makinesi felan burada çok pahalı olan şeyler
Bulaşık bezi bile getiriyorlar. Ama ona bile memnun oluyorum çünkü buradan çok daha kaliteli

Birşey getirmeseler bu kezde yurt dışından geliyor bi beş liralık üst almamışlar dersiniz. Adamlar nezaketen birşeyler getiriyorlar. Beğenmiyorsanız birilerine verirsiniz olur biter.

zaten bi beklentiniz yokmuş ki istemiyormuşsunuz.çok kişiye alıyormuşlar e yol parası vs çok da masrafları var ucuz yollu şeyler bakıyorlardır.madem bir beklentiniz yok takılmayın geçin.ya fakir fukaraya verin ya da ikinci el uygulamalarında satın gitsin.

Belli bir bütçe ayırılıyorlardır. Bütün sülaleye hediye götürmeye kalkışınca herkese ucuz şeyler alıyorlar demek ki. Kötü bir niyet olduğunu sanmıyorum. Karşılık vermek istiyorsanız çerez, pişmaniye, lokum tarzı şeyler alabilirsiniz.

Hayır kesinlikle yeni getiriyorlar asla kullanılmış getirmediler sadece tarza uygun değil gelen hediye
Sizin akrabalarda baya görgüsüzmüş yani

Benim anneannem de getiriyordu Almanya’dan.Kıyafetler cidden çok kötüydü.Muhtemelen bit pazarından alıyorlar.Şekerlemeler çikolatalar işe yarardı bir tek.

Yok asla kötü bi niyet yok aynen dediğiniz gibi herkese alınca ancak öyle denk geliyordur diye düşünüyorum
Onların yaşadığı ülkeye yazdığınız yiyeceklerin girişi yasakmış

Almanya'daki akrabam bütün alışverişini Türkiyeden yapıp gider bide getirdiği kıyafet eski gibi diyorsunuz yardım falanmı alıyorlar da verecek dağıtacak yer arıyorlar acaba

Hiç hediyenin büyüğü küçüğü olmaz demeyin arkadaşlar bir kez benim de başıma geldi gayet marka giyinen bi yakınımız bizim ailemize de hediyeler getirdi,ben de kızıyla konuşurken 'yanlış anlamayın ama bunlara ne gerek var boşuna masrafa girmeyin 'dedim, mesela annem medium giyiyor XXL getiriolar ve naylon solmuş şeyler , canım biz bunlara para vermiyoruz ki.. dedi şok oldum nasıl para vermiyorsunuz dediğimde bi açıklama yapmadı ama ben ya bi yerde dağıtıldığını (işsizlik ödemesi alanlara falan) ya da bir yerden parasız temin ettiklerini düşündüm.. Sonuçta onları getirmenin de bi külfeti var ama kendi giymediklerinizi niye getiriosunuz anlamış değilim.

sizin karsiliginda hediye almaniz cok gereksiz,

onlar zaten misafir olarak gelmiyorlar mi,
bence evinide agirlamaniz, veya bir yemek ismarlamaniz cok daha guzel bir karsilik olur.

onun disinda kac kez demissiniz, istemiyoruz diye,
e hala aliyorlarsa aynen siz de baskalarina verin gitsin, yapacak bir sey yok.

Diger yorumlari okumadan yaziyorum, maalesef Avustralya modern giyim konusunda cok ilerde bir ulke degil.
Bazi tanidiklarim var cok luks evlerde oturup, guzel arabalara binerler, muthis para harcarlar ancak bildiginiz cop giyinirlerdi. Sanki ihtiyac sahibiymis gibi giyinirlerdi, bizim 20 sene once giydiklerimiz orda sonradan moda oluyordu onceden.
Simdilerde biraz daha iyi ancak yine de Turkiye de ki cesitlilik yok, kotu niyetleri oldugunu dusunmuyorum.
Illa bir sey hediye etmek istiyorlarsa kozmetik urunleri isteyin.
Benim tanidiklarim Turkiye den oraya valizler dolusu kiyafet goturuyorlar hem giyinmek hem hediye etmek hem de satmak icin.

Siz hediyeleri tesekkur edip kabul edin ve ihtiyac sahiplerine yollayin, hicbir seyi olmayanlar icin buyuk nimettir.

bizim akrabalar getiriyor almanyadan kıyafetler çok kaliteli siz söyleyince şaşırdım bende bütün kıyafetler kaliteli hep güzel şeyler giyiyorlar sanıyordum. hem roche parfüm felan getiriyorlar hep ucuz zannediyordum. ne cahilim.

Ya yurtdisinda yasayan yurdum insaninin bazilarinda boyle bir ariza oluyor ( bende yoktu ) o da “bak burasi da boyle iste” demek icin.. yoksa 15- 20 dolara gap var yani neden illa kullanissiz seyler getirsinler.. ben yerinizde olsam direkt isim ve marka verir parasiyla isterdim, hem buradan ucuza gelir hem de gonlunuze gore olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…