HTML:
Canim neye göre sordun cift vatandasligi? Kendin icinmi yoksa cocuk icinmi????:enbuyukkk:
Bende türkiyeye gelin gidecegim, endisem yok kendimden eminim.. Bi süre trde kaldim oranin hayat sartlari gercekten cok zor, bicok farklilik cikti karsima....anlatmakla bitmez ama daha sonraki sayfalara sayaklayayim... bikac sorum var simdilik...yerimseniben
ecem benimde alman vatandasligim var, trde dogum yaptigin halde cocuklarin nasil cifte vatandas oluyo cnm, ilkkez duydum... ben dogumda almanyaya gelmeyi düsünüyodum cnkü... fisfisfis
birde trye gitmeden önce bürgeramta gitmen ne icin gerekiyor ? mecburi mi bu canim?
kizlar ben bisey merak ediyorum.. yazin trde evlenecegim... alman vatandasiyim... almanyaya tatil amacli ilk ciktigim da haliyle pasaportumda kizlik soy adim olacak...
havaalaninda pasaport kontrölünde sorun cikartirlar mi? sizde nasil oldu?
Kızlar bende Almanyada dogdum orda yasadım ve Ağustosta evlenip temelli türkiyeye geldim henüz 4 ay oldu ama ben cok memnunum ve cok rahatım alısmak gibi bi sorunum olmadı sanki hep burdaydım hic bir degisiklik yasamadım gibi gelio insallah hep böle olur... Ailenin ve etrafındakilerin etkisi ve payı bunda cok büyük olduguna inaniorum... eşim basta olarak ve kayınvalidem acıkcası hepsi okadar cok ilgileniolar ve ben sıkılmayım rahat edeyim die ugrasıyorlarki saolsunlar... ben 7 sene önce cıkmaya basladım esimle ve ozamandan beri aklımda trde yasamak vardı cok istiordum ve üc sene önce nisanlandık bu yazda evlendik ve fikrim bu yıllar icinde hic degismedi hep Türkiye sevdası vardı ve esimle burda olunca daha mutlu olucagımı daha az zorluk cekecegimi düsünerek buraya geldım oraya götürseydim orda onun icin dilsorunu işsorunu ve cevre edinme sorunu olusacaktı bu bir erkek icin bir kiz icin oldugundan cok daha zor... erkek para kazanmak ister eve ekmek getirmek ister gurur yapar evin erkegi olmak ister... oraya götürseydim orda ister istemez ben ilgilenecektim herseyle ben bunu seve seve yapardım ama sanmıorum bir erkegin kolay kolay bunu kabullenebilecegini... herkesin fikri degisik tabi ama ben hem mantıklı olarak hemde duygusal olarak türkiyeyi sectim ve henüz hic pisman olmadım ve olmamda insalah...
yani kızlar ilk basta beynimizde sonra kalbimizde istek olması gerekior bazı seylerle yüzlesip onlardan pisman olmamak icin:)
su sıralar almanvatandaslıgıyla ugrasıorum cünki oturumumuda kaybetmek istemorum, 20 gün sonra almanyaya gidecem giris cıkıs sebebiyle o arada belediyeyede gidecem daha önceden basvurmustum ama biraz gec kalmısım keske cok daha önce basvursaydım simdi evlendiktens onra ugrasmazdım en azından...:)
benim annem amerikalı.amerikadan türkiyeye gelin geldi.düşünün artık siz türk olmanıza rağmen bu kadar zorluk çekiyorsunuz zavallı annem ne yapsın.gelin kaynana muhabbeti,akrabalık bağları,komşuluk ilişkileri,dil,özgürlük ksıtlı bana öyle söyledi.
ben türkiyede doğdum,büyüdüm.
amerikayı hiç sevmiyorum.bende oraya gidince rahatsız oluyorum.benim gibi aşırı milliyetçi birinin amerikada dolaşması annemin akrabalarına göre potansiyel tehlike arz ediyor.
amerikalılar çok salak ve ben onları hiç sevmiyorum.adamlar daha türkiyenin hangi kıtada olduğunu bilmiyorlar bu kadar yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?