cünkü daha önce sirf sansimi denemek icin türkiyede bi kac is yerine basvuru yapmistim görüsmelerede gitmistim ve kabul edilmistimde. sen herhalde anyayi konyayi görenlerdensin?
malesef canim anyayida konyayida gordumkaydirigubbakcemile3 bende isbaswurusu yaptim kabulde edilmistim.. maasi neydi biliyormusun asgari ucretti.. zemuszemus yani 580 tl.
bende bekarken sizler gibi dusunuyordum okudum dilim var disim war ne war is bulurum diyordum. ama inanin ki çok zor i$ bulmasi.. burdaki rahatlik orda yok.. burda her yonden rahatsin laf eden yok karisan yok..oranin hayati ile buranin hayati arasinda daglar kadar fark var. ben ankaraya gelin gittim 3 ay kaldim geri geldim. esimi buraya getirecegim orda bize hayat yok :umursamaz:
merhaba.
arkadaslar türkiye'ye kesin dönüs yapmak isteyenlere neden negatif söylemlerde bulunuyorsunuz anlamis degilim.
burada ki herkes sonucta birer yetiskin. kendi kararlarini düsünüüp, tartip veriyorlar.
Tatile gitmeyle kesin dönüsün arasinda ki o büyük farki da elbet biliyorlar.
Bu dünya'ya bir kere geliyoruz ve diledigimiz gibi yasamaya hakkimiz var. Lazim olan tek sey CESARET.
kizlar birsey soracagim. benim sevgilim türkiye'de ve biz evlenmeyi düsünüyoruz. bu durumu henüz ailelerimize acmis degiliz, önce bi kendi kafamizda durumu oturtmaya calisiyoruz.
aileler birbirlerini tanimiyorlar, memleketler ayri.
tanisma nasil olacak? sevgilimi ve ailesini buraya getirtebilir miyim? Davetiye isi nasil cözülecek? Diyelim ki türkiye'de tanisildi ve bu mesele konusuldu...
Ben en azindan nisandi veya kinaydi burda olsun isterim...Yine ailesini getirmem gerekecek.
Davetiye de zor verirler diyor bazi arkadaslar. Siz nasil yaptiniz?
peki sen kinayi ve dügünü de mi orada yaptin?
benim bütün arkadaslarim burada....en azindan kinayi burada yapmak isterdim.
bugün de farkli bisey konustuk.
benim memleketim tokat.
onlar istemeye,tanismaya tokata gelecekler. acaba kinayi falan da mi orada yapsam? memleketimde...buraya getirmekle hic ugrasmasak...
sizce nasil olur?
cünkü dügün mecbur istanbul da olacak, onlar orada kaliyorlar.
benim kinam ve iki dügünümde türkiyede oldu..
Almanyadan gitmeden önce en yakinlarimiz ile bir "veda partisi" yaptik..
ama izin zamaninda oldugu icin dügünüm,zaten cogu akrabalarim ilk dügünüme geldi türkiyeye..
arkadaslar bisey daha sorucam. ben alman vatandasiyim, sevgilim türk vatandasi. evlendigimiz taktir de alman vatandasligina gecmesi mümkün olabilir mi? Sanirim yeni yasalarla bu hayli zorlasti?
ne güzel :) neden 2 dügün?
bende doguma yine gelmeyi düsünyorum almanyaya. o zaman cocuk parasi veriyolarmis bildigime göre degilmi? cocukta cifte vatandas oluyomus ben alman esim türk olunca. buda güzel. peki cocuk parasi alabilmem icin burdan gitmeden önce yapmam gereken islemler varmi?
hani bu sigorta meselesi baaya karisik galiba. o zaman AOK dan abmelden yapcammi? soyadim degistigi icin kendi üzerimemi yapacam? tr de dogum yaparsam cocuk parasi vermezler degilmi?
bide hamileligin kacinci ayinda en son ucaga biniliyor veya buraya gelmem gerekir?
sonra bide tr de sigorta icin sorun cikardiklarini yazmis meric03 arkadasimiz.
basindan gecenler yardimci olabilirmi?
cokmu soru sordum ne.. :S
cevaplariiniz icin simdiden teskler
Sevgili ablalarim,
ben genc olmama ragmen aklimda hep türkiyeye yerlesmek vardi. Orda evlenip orda kalmak istiyorum. Fakat burdaki ablalari anlayamiyorum. Is ilanlarina girip Almanca bilen eleman diye yazinca google'e karsiniza onlarca is ilani cikiyor. Orayi arayip sormak cok mu zor? Isteyene is cok. :1closedeyes:
Arkadaslar, ben nisanliyim.. haliyle evlendikten sonra egitimimede trde devam etmek istiyorum..
Yillardir arastiriyorum ama yinede biseyler eksik kaliyor,bu yollardan gecen bilgileriyle tecrübeleriyle benim icime su serpecek biri lazim...
ÖSS yerine, cifte vatandasli olanlara taninan sinav hakki var..
YÇS sinavi hakkinda bilgisi olan var mi aranizda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?