Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cünkü daha önce sirf sansimi denemek icin türkiyede bi kac is yerine basvuru yapmistim görüsmelerede gitmistim ve kabul edilmistimde. sen herhalde anyayi konyayi görenlerdensin?

malesef canim anyayida konyayida gordumkaydirigubbakcemile3 bende isbaswurusu yaptim kabulde edilmistim.. maasi neydi biliyormusun asgari ucretti.. zemuszemus yani 580 tl.
bende bekarken sizler gibi dusunuyordum okudum dilim var disim war ne war is bulurum diyordum. ama inanin ki çok zor i$ bulmasi.. burdaki rahatlik orda yok.. burda her yonden rahatsin laf eden yok karisan yok..oranin hayati ile buranin hayati arasinda daglar kadar fark var. ben ankaraya gelin gittim 3 ay kaldim geri geldim. esimi buraya getirecegim orda bize hayat yok :umursamaz:[/QUOTE]

Herkes böyle diyor yani burasi daha rahat diye gitme diyor. Ama benim icin önemli olan rahat olmak degil, mutlu olmak. Mutlu olmak icinse Türkiye´de yasamam gerekiyor.
Ama tabiki kesin karar vermeden önce bir kac ay kalip ona göre karar vermek isterim...

profiline baktimda yasit oldugumuzu gördüm tabi gercekten 87 dogumluysan. benim zaten bi is yerinden milyarlar bekledigim yok. yurt disindaki "rahati" turkiyede bulamiycagiminda bilincindeyim ve uzaktan bakilinca kolayda hic gelmiyor acikcasi. ama ben suna inaniyorum ve cevremdekilerin yasadiklarina duyduklarima dayanarak söyluyorum. insan yeterki calismak istesin ve dogru yerde is aradiktan sonra mutlaka ekmek yencek bi kapi vardir. evet belki 580 ytl az bi para heleki isvicreyle kiyasladigimda cidden az miktar. fakat türkiyede su var. her keseye göre alisveris yapilabilinir. lüxs yasamak rahat yasamak isteyen zaten hic gitmeyi düsünmesin. hollanda nasil bi yer hic bilmiyorum bi fikir üretemiycem fakat isvicre de yasamak cidden zor. ama ben sansimi denemek istiyorum sonucta herkezin ki bir olucak degil. umarim sende bu yaptigin secimle mutlu olursun.[/QUOTE]

Canim seninle ayni fikirdeyiz a.s

boshayallersmileboshayallersmilesempatiksalakcinni

Sevgili ablalarim,

ben genc olmama ragmen aklimda hep türkiyeye yerlesmek vardi. Orda evlenip orda kalmak istiyorum. Fakat burdaki ablalari anlayamiyorum. Is ilanlarina girip Almanca bilen eleman diye yazinca google'e karsiniza onlarca is ilani cikiyor. Orayi arayip sormak cok mu zor? Isteyene is cok. :1closedeyes:

bende almanyadan geldım.. 2 sene oldu ama 6 ayda bır gırıs cıkıs yapıyom aılemın yanına gıdıyorum 2 hafta tatıl oluyo valla kaydirigubbakcemile3

merhaba.

arkadaslar türkiye'ye kesin dönüs yapmak isteyenlere neden negatif söylemlerde bulunuyorsunuz anlamis degilim.
burada ki herkes sonucta birer yetiskin. kendi kararlarini düsünüüp, tartip veriyorlar.
Tatile gitmeyle kesin dönüsün arasinda ki o büyük farki da elbet biliyorlar.

Bu dünya'ya bir kere geliyoruz ve diledigimiz gibi yasamaya hakkimiz var. Lazim olan tek sey CESARET.

arkadaşlar ben 2 senedir türkiyede yaşıyorum ve çok çabuk alıştım. eşim kendi işi onu yurt dışında fabrikada bir işci olarak çalışmasını istememiştim bu yüzden o güzel işimi bırakıp sevdiğim kişiye geldim.

ama güzel arkadasim burdakiler negatif söylemlerde bulundugundan degil.. herkes neler yasadigini anlatiyor..boshayallersmile
bence burda güzel birsey herkes iyi yada kötü tecrübelerini anlatsin ki bizde az cok neyle karsilasacagimizi bilelim..yerimseniben
soncta sana kimse gitme kal demiyor.. istedigini yapmakta özgürsün canim a.s

üniversite egitimini yurtdisinda almak bencede bir avantaj ama buna da cok güvenmemek gerekir tabi ki.
bir sene sonra okulumu bitiriyorum insallah ve türkiye'ye yerlesme konusunda kararliyim. sevdigim erkek orada, zaten hep aklimda vardi bu fikir ama sevdigim biri oluncada iyice kararli oldum bu konuda.
ben türk vatandasiyim ve aslinda alman vatandasligina gecmeyi de düsünmüyordum, cünkü hukuk okuyorum ve türkiye'de savcilik veya noterlik yapmak istiyorum, insallah basaririm da. yani mavi kart bu alanlarda calisma hakki vermiyor. benim okudugum bölümde maalesef bu konuda alman vatandasligi pek dogru olmaz, kisitlar beni bir cok seyde. yine de yanlis bir bilgim varsa, lütfen söyleyin.

ayrica merak ettigim birsey var, dogumunu almanya'da yapanlara soruyorum, esinizden uzak dogum yapmak zor degil miydi Allah askina, hem nasil kabul etti adam, sonucta bebegini hemen göremeyecek, bunu kim ister.

Son düzenleme:
kizlar birsey soracagim. benim sevgilim türkiye'de ve biz evlenmeyi düsünüyoruz. bu durumu henüz ailelerimize acmis degiliz, önce bi kendi kafamizda durumu oturtmaya calisiyoruz.
aileler birbirlerini tanimiyorlar, memleketler ayri.

tanisma nasil olacak? sevgilimi ve ailesini buraya getirtebilir miyim? Davetiye isi nasil cözülecek? Diyelim ki türkiye'de tanisildi ve bu mesele konusuldu...
Ben en azindan nisandi veya kinaydi burda olsun isterim...Yine ailesini getirmem gerekecek.
Davetiye de zor verirler diyor bazi arkadaslar. Siz nasil yaptiniz?

Sizin getirmeniz cok ama cok cok cok zor olacaktir.. bana görede biraz ters bi durum... Kiz tarafinin erkek tarafini almanyaya davet etmesi..

Biz de de ayni durum yasandigi icin rahatlikla bunu söyleyebiliyorum...

Esimin isvicrede ablasi var.. En büyük ablasi.. tanismaya onlar geldi..

Aslinda ailem yazin türkiyede esimin ailesiyle tanismak istiyordu ama biz sabredemedik tabi..

Istemeye ise yine isvicreden amcasi,halasi,ablasi,enistesi ve yengesi geldi..

Annemlerde zaten kayinbabamla telefonda sürekli görüsüyorlardi..

öyle böyle derken sözlendik iste... ortada damat yokken..

Ama sizin davet etmeniz bir hayli zor olacak.. neden dersen.. 1. akraba dereceligi yok
2. birden fazla kisi 3.masraflar

Umarim her sey istediginiz gibi olur canimmm

peki sen kinayi ve dügünü de mi orada yaptin?
benim bütün arkadaslarim burada....en azindan kinayi burada yapmak isterdim.

bugün de farkli bisey konustuk.
benim memleketim tokat.
onlar istemeye,tanismaya tokata gelecekler. acaba kinayi falan da mi orada yapsam? memleketimde...buraya getirmekle hic ugrasmasak...

sizce nasil olur?

cünkü dügün mecbur istanbul da olacak, onlar orada kaliyorlar.

benim kinam ve iki dügünümde türkiyede oldu..

Almanyadan gitmeden önce en yakinlarimiz ile bir "veda partisi" yaptik..

ama izin zamaninda oldugu icin dügünüm,zaten cogu akrabalarim ilk dügünüme geldi türkiyeye..

arkadaslar bisey daha sorucam. ben alman vatandasiyim, sevgilim türk vatandasi. evlendigimiz taktir de alman vatandasligina gecmesi mümkün olabilir mi? Sanirim yeni yasalarla bu hayli zorlasti?

arkadaslar bisey daha sorucam. ben alman vatandasiyim, sevgilim türk vatandasi. evlendigimiz taktir de alman vatandasligina gecmesi mümkün olabilir mi? Sanirim yeni yasalarla bu hayli zorlasti?

olamaz canim... almanyada yanilmiyorsam en az 2yada 3 sene ikamet etmis olmali. Artik almanca bilmesi lazim vs... bende alman vatandasiyim,esim türk.. almanyada hic ikamet etmedigi icin olamaz..

ne güzel :) neden 2 dügün?

almanyada dügün yapmadik.. babamda ankarada bir dügün olsun istedi,akrabalarin cogu orda oldugu icin.. esimde Marasli oldugu icin cok uzak olurdu,herkes gelemezdi..

ankaradaki dügünde biz bizeydik cok eglenceliydi, marasdaki dügünde ise 1000 kisiden fazla gel de halay cek kaydirigubbakcemile3

arkadaslar bilen varsa bu arkadasin sorularini cevaplasin.. bende merak ettimCADIARZU

Ah be canim bende bi müddet trde yasadim..Oranin zorluklarini gördüm,bu vazgectigim anlamina gelmiyor tabiki... Ama öyle googleden almanca bilen eleman diye arattigin sayfalardan hayir yok, önce torpil sonra tecrübe geciyo trde... ne yazikki..

Arkadaslar, ben nisanliyim.. haliyle evlendikten sonra egitimimede trde devam etmek istiyorum..
Yillardir arastiriyorum ama yinede biseyler eksik kaliyor,bu yollardan gecen bilgileriyle tecrübeleriyle benim icime su serpecek biri lazim...
ÖSS yerine, cifte vatandasli olanlara taninan sinav hakki var..
YÇS sinavi hakkinda bilgisi olan var mi aranizda ?

Canim az cok bilgim var.. bende bu sinava girecektim.. web siteleri var, gayet her sey güzel anlatilmis. Sinava giriyorsun, istedigin dilde. sinav sonuclarina görede türkiyedeki üniversteleri kazaniyorsun..

YÇS sınavına girmek isteyen adayların;
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması yada Türk vatandaşlığından izinle çıkmış olması, (çifte vatandaşlar da olabilir.)
2. lise yada lise dengi bir okul diplomasına sahip olması yada böyle bir okulun son Sınıfında bulunması,
3.lise öğrenimlerinin en az son üç yılını yurtdışında okumuş olması gerekmektedir.

Ben 10.sinifa kadar almnyda okudum, zeugnis mi istiyolar belge olarak.. ben hepsini kaybettim de ?

Sagol cnm, bende simdi arastirmaya devam ediyodum güzel bilgiler cikti karsima..
Sen neden devam etmedin.. sansini dene derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…