Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende alman vatandaşıyım ve türkiyeye gelin geldim eşim calısıyor ama ben onun üzerinden sigortadan faydalanamıyorum cok zorluk cıkartıyorlar. Benim Mavi kartım var ama ailem ben bekar ken tc vatandaslıgından cıktıgı ıcın üzerinde kızlık soy ismim var haliyle onu değistirememde. Ve alman pasaportumuda soy ismimi değistirdim eşimin soz ismi ve bekarken olan soy ismim yazıyor. Bu durumu kabul etmiyor sigorta kurumu bana mavı kartında bekarlık soy ismin yazıyor kabul edemeyiz emniyetden ikametgah çikartın diyorlar veya soy ismini değistirin diyorlar. Ama emniyetde secme ve seçilme hakkı dşinda bununla herseye sahipsin ikametgaha gerek yok diyorlar. Biz türkiyede evlendik eşim tc vatandaşi ve öğretmen yani çalışiyor. Benim Almanyadada şuan sigortam yok orda ki sıgorta kurumundan belge getirip burda her doktor işlemini yapabilirsin diyorlar olması lazım eşinin üzerinden senin saglik işlerin diye beni babamın üzenden aldılar Almanyadada. Henüz bişey yok ama doğumu almanyada yapmak istiyorum.Bana yardımcı olun lütfen eşim mahkemeye kadar giderim hakların var senin nasıl olmaz diyor.
Ne yapabilirim söyleyin bana..
Cevaplarınız icin şimdiden tskler....

Ben de Almanya´da yasiyorum ama mümkün olsa hemen Türkiye´ye giderim. Bunu duyan herkes bana deli diyor cünki buradaki rahat hayati birakip Türkiye´ye gitmek herkese tuhaf geliyor.
Ama bana tuhaf gelmiyor. Burada ne kadar rahat olursam olayim burasi benim vatanim degil ki. Cok zorluk cekersin diyorlar. Ilk basta belki cekerim ama alisirim.
Yabanci insanlar bile Türkiye´ye alisiyor hemde dilimizi, dinimizi, geleneklerimizi falan bilmedikleri halde.
Ben kendi ülkeme, vatanima neden alisamayayim ki? Insallah bir gün Türkiye´me kavusurum :gitme:

bende suan nisanliyim ins 1,5 sene sonra tr ye gidecem okul var onun bitmesini bekliyoruz. nisanlimin isi var calisiyor. bende alman vatandasiyim. ins. kirada oturmayacagiz kendi evimiz olacak ama kayinvalidemle alti üstlü oturacagiz. ben takmiyorum onunla anlasitigmiz icin bunun sorun olacagini düsnümüyorum. aranizda kayinvalidesiyle iyi anlasip tr ye gelin gidip komsu olanlar varmi neler yasadiniz düsündügünüz gibi mi oldu?
benim kafama taklian tek sey cok zorlanacakmiyim yoksa alisabilecekmiyim?
böyle tecrübeli arkadaslardan ne yasadiklarini dinlemek cok güzel..

bende doguma yine gelmeyi düsünyorum almanyaya. o zaman cocuk parasi veriyolarmis bildigime göre degilmi? cocukta cifte vatandas oluyomus ben alman esim türk olunca. buda güzel. peki cocuk parasi alabilmem icin burdan gitmeden önce yapmam gereken islemler varmi?
hani bu sigorta meselesi baaya karisik galiba. o zaman AOK dan abmelden yapcammi? soyadim degistigi icin kendi üzerimemi yapacam? tr de dogum yaparsam cocuk parasi vermezler degilmi?
bide hamileligin kacinci ayinda en son ucaga biniliyor veya buraya gelmem gerekir?

sonra bide tr de sigorta icin sorun cikardiklarini yazmis meric03 arkadasimiz.
basindan gecenler yardimci olabilirmi?

cokmu soru sordum ne.. :S
cevaplariiniz icin simdiden teskler

amin canim insallah. bende de durumlar ayni. en kisa zamanda turkiye ye gitmek istiyorum. annem gecen sene dönüs yapti izmire onun yanina gitmek istiyorum fakat burdaki cevrem ablamlar bi türlü razi gelmiyor. burda calismiyorumda 2 yildir is ariyorum. türkiyede sansim ne derece olur hic bilmiyorum ama herseye ragmen gitmek isteyenlerdenim bende turkbayragi

sibi bisey sorabilirmiyim sana.. isvicrede nerde kaliyosun?
ben baselde üniye gidiyorumda

tabikide sorabilirsin :) ben bielde kaliyorum canim. dogma büyümede isvicredeym. sen ne zamandir burdasin?

canim ben aslinda almanyada kaliyorum. burda dogdum burda büyüdüm. simdi uni baselde okuyorum. bende 2 seneye kalmaz trye dönecem ins.

Bende deli diyebilir miyim? kaydirigubbakcemile3

sansin 0%..
Avrupada bulamadigin isi Turkiyede nasil bulacaksin ?

evleninde görün
Anyayi Konyayi:gitme:

sansin 0%..

evleninde görün
Anyayi Konyayi:gitme:[/QUOTE]

cünkü daha önce sirf sansimi denemek icin türkiyede bi kac is yerine basvuru yapmistim görüsmelerede gitmistim ve kabul edilmistimde. sen herhalde anyayi konyayi görenlerdensin?

yani bende yurtdisindan türkiyeye gidince orda is bulma sansimin daha yüksek oldugnu düsünüyordum yaniliyormuyum acaba?
yani sonucta yurtdisinda egitim görmüssün. ve en az iki dil biliyosun bence türkiyedekilere göre daha avantajlisin öyle degilmi?

sansin 0%..

evleninde görün
Anyayi Konyayi:gitme:

cünkü daha önce sirf sansimi denemek icin türkiyede bi kac is yerine basvuru yapmistim görüsmelerede gitmistim ve kabul edilmistimde. sen herhalde anyayi konyayi görenlerdensin?[/QUOTE]

malesef canim anyayida konyayida gordumkaydirigubbakcemile3 bende isbaswurusu yaptim kabulde edilmistim.. maasi neydi biliyormusun asgari ucretti.. zemuszemus yani 580 tl.
bende bekarken sizler gibi dusunuyordum okudum dilim var disim war ne war is bulurum diyordum. ama inanin ki çok zor i$ bulmasi.. burdaki rahatlik orda yok.. burda her yonden rahatsin laf eden yok karisan yok..oranin hayati ile buranin hayati arasinda daglar kadar fark var. ben ankaraya gelin gittim 3 ay kaldim geri geldim. esimi buraya getirecegim orda bize hayat yok :umursamaz:

buarada sizleri kirmak weya uzmek icin yazmiyorum bunlari
hicbirsey gorundugu gibi degillmaz:

cünkü daha önce sirf sansimi denemek icin türkiyede bi kac is yerine basvuru yapmistim görüsmelerede gitmistim ve kabul edilmistimde. sen herhalde anyayi konyayi görenlerdensin?

malesef canim anyayida konyayida gordumkaydirigubbakcemile3 bende isbaswurusu yaptim kabulde edilmistim.. maasi neydi biliyormusun asgari ucretti.. zemuszemus yani 580 tl.
bende bekarken sizler gibi dusunuyordum okudum dilim var disim war ne war is bulurum diyordum. ama inanin ki çok zor i$ bulmasi.. burdaki rahatlik orda yok.. burda her yonden rahatsin laf eden yok karisan yok..oranin hayati ile buranin hayati arasinda daglar kadar fark var. ben ankaraya gelin gittim 3 ay kaldim geri geldim. esimi buraya getirecegim orda bize hayat yok :umursamaz:[/QUOTE]

profiline baktimda yasit oldugumuzu gördüm tabi gercekten 87 dogumluysan. benim zaten bi is yerinden milyarlar bekledigim yok. yurt disindaki "rahati" turkiyede bulamiycagiminda bilincindeyim ve uzaktan bakilinca kolayda hic gelmiyor acikcasi. ama ben suna inaniyorum ve cevremdekilerin yasadiklarina duyduklarima dayanarak söyluyorum. insan yeterki calismak istesin ve dogru yerde is aradiktan sonra mutlaka ekmek yencek bi kapi vardir. evet belki 580 ytl az bi para heleki isvicreyle kiyasladigimda cidden az miktar. fakat türkiyede su var. her keseye göre alisveris yapilabilinir. lüxs yasamak rahat yasamak isteyen zaten hic gitmeyi düsünmesin. hollanda nasil bi yer hic bilmiyorum bi fikir üretemiycem fakat isvicre de yasamak cidden zor. ama ben sansimi denemek istiyorum sonucta herkezin ki bir olucak degil. umarim sende bu yaptigin secimle mutlu olursun.

buarada sizleri kirmak weya uzmek icin yazmiyorum bunlari
hicbirsey gorundugu gibi degillmaz:

inaniyorum kirmak icin yazmadigini fakat evleninde anyayi konyayi görün demek inciltici. dedigim gibi herkezin kaderi sansi akli bir degil. hangimizin nerde ekmek yiycegi belli olmaz. böyle durumlarda benim diyebilecegim tek sey var; Rabbim herkeze herseyin hayirlisini versin bahtini acik etsin.

Tabiiki yiyecek ekmegin varsa olur. Sonucta dogdugun yer degil doydugun yer.
Türkiyede sadece karnini doyurabilirsin canim . Bi kenara para biriktirmek mumkun degil. Herkesin kaderi bir degil ama gorunen koy klavuz istemez. Sansini dene. Ama temelli dönmeyi düsünerek elindekilerini yitirme bence(oturum,pasaport gibi).

O lafima hic alinma canim. Ben açik sözlü birisiyim. Yalan yok bende :lepi:Gittim gordum oradaki hayati sizde gidin görün. opuyorumnanaktan

ben zaten daha once turkiyede 4 yil yasadim. tabi her sene her ay bi seyler degisiyor. o dönemler kalabildim simdide bi sansimi deniycem hayirlisiyla. oturum iznimi kaybetmiycem zaten ama burasinida hep bi garantim olarakta görmeyi dusunmuyorum. bakalim hayirlisi

ben 12 sene yasadim orda dogdum buyudumde geldim :)
Neyse hakkimizda hayirlisi olsun

selam kızlar bende almanyadan tr ye gelin geldim türkiyede olmaya seviyorum ama ailem olmayınca yanımda bişi anlamıyorum annemler hala ordalar gelmediler senede bi izine geliyorlar

Canim ama senin hic olmazzsa annen Türkiye´de yani gidince yanliz olmazsin. Ama benim en yakin akrabalarimin hepsi burada :gitme:

Bende deli diyebilir miyim? kaydirigubbakcemile3

:

Evet diyebilirsin canim. Zaten alistim artik. Magdem vatanimda yasamak istedigim deli oldugum anlamina geliyor, buyrun herkes bana deli diyebilir hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…