Yürür mü bu evlilik

Kavgayı başlatan ve hakaret eden siz olduğunuz için, öncelikle özür dilemesi gereken sizsiniz. Oturup sakince konuşun. Önce yaptığınız davranıştan dolayı üzgün olduğunuzu söyleyip, özür dileyin.Temel sebebi zaten biliyorsunuz. Tedavi olmayı istediğinizi söyleyip, beraberce bir terapiste gidin. Tatlı dille, doğru bir iletişim ve yaklaşımla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Birbirinizden tamamen vazgeçmeden bir şeyler yapmalısınız.

Hanımefendi sorulan sorulara neden cevap vermiyorsunuz ?
_ "Tedavi olmadınız mı?"
_"Neden tedavi olmadınız?"
_"Bu kadar süre nasıl sabrettiniz?"
Ben eşimle uzun süre yakınlaşmasam geriliyorum o yüzden eşinizi birşey diyemiyorum.. ve Gergin olmanıza sebep olan konu neydi ? Siz mi hatalydınız eşiniz mi? Ve bugün eşinize o şekilde yaklaşıp hakaret etmeniz hiç doğru değil..
_"KARşılıklı SAYgınzı KAYbetmişsiniz ..."

2 yıllık evliyim vajinismusum. eşimle sayısız tartışmalarımız oldu . Bayağı uzun süredir çok iyiydik aramız süperdi gülüp eğleniyırduk. Taki bugüne kadar daha doğrusu 5 gündür aramız limoniydi ufak Bi sebepten bende kaba davrandığı için uzak duruyordum biraz. bugün tamamen patlak verdi uyuyorum sabahın köründe testere çekiç almış bişeyler yapıyo bende söylendim bana inat yapıyorsun dedim gerizekalı karantina bitse de işine gitsen rahatlasam dedim söylendim o ise üzerime yürüdü kes sesini konuşma artık dedi konuşurum dedim ozaman ağzını dağıtırım senin sabrediyorum kaç gündür beni çileden çıkarma dedi elini kaldırdı vurmadı ama daha sonra Bi daha elini kaldırırsan yüzümü göremezsin hep affettim seni bunun içinmi dedim eşime o da tehdit etme beni diyip daha çok sinirlendi üzerime yürüdü çenemi sıktı nereye gidersen defol git ben bırakırım seni dedi vajinismus olduğum için suçladı beni buzamana kadar herşeyde o haklıymış evliliğini yaşayamamış ne dediysem yapmış hep alttan almış affetmiş beni öyle söyledi. Bende hava almak için çıktım dışarı eve geldim şimdi düşünüyorum bu evlilik Bi şansı daha hakeder mi?
tabi ki suç sende hakaret etmek nedir ? ayrıca vajinusmusu yenmek istiyorsan spor yapman gerekiyor ben basit egzersizlerle yendim

Hanımefendi sorulan sorulara neden cevap vermiyorsunuz ?
_ "Tedavi olmadınız mı?"
_"Neden tedavi olmadınız?"
_"Bu kadar süre nasıl sabrettiniz?"
Ben eşimle uzun süre yakınlaşmasam geriliyorum o yüzden eşinizi birşey diyemiyorum.. ve Gergin olmanıza sebep olan konu neydi ? Siz mi hatalydınız eşiniz mi? Ve bugün eşinize o şekilde yaklaşıp hakaret etmeniz hiç doğru değil..
_"KARşılıklı SAYgınzı KAYbetmişsiniz ..."
Kusura bakmayın yazamadım o esnada. Tedavi olmak için doktora gittim yanlız anksiyete için ilaç alıyordum doktor diğer seansta bu konuyu görüşelim dediği için aksadı ve tabi karantina v. S derken bu zaman oldu. Yoksa inanın benim içinde kolay değil çünkü böyle olmayı ben seçmedim ama rica ederim benim açımdan da empati yapın biraz eşimin davranışları söyledikleri de beni uzaklaştırıyor çaba sarfetmemi engelliyor

Kavgayı başlatan ve hakaret eden siz olduğunuz için, öncelikle özür dilemesi gereken sizsiniz. Oturup sakince konuşun. Önce yaptığınız davranıştan dolayı üzgün olduğunuzu söyleyip, özür dileyin.Temel sebebi zaten biliyorsunuz. Tedavi olmayı istediğinizi söyleyip, beraberce bir terapiste gidin. Tatlı dille, doğru bir iletişim ve yaklaşımla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Birbirinizden tamamen vazgeçmeden bir şeyler yapmalısınız.
Ben hakaret ediyorsam eşimin bana söyledikleri misliyle daha ağır emin olun

Sizin konularınızı hatırlıyorum.
Vajinismus gibi ciddi ve halledilmesi gereken bir sorun varken, eften püften şeylere kavga çıkarıp, küsüp, trip atıp hayatı kendinize ve kocanıza zehir ediyorsunuz.
Üstelik kocanızın haklılık payı artıyor.
O yüzden onu affeder miyim vs gibi günlük şeyleri düşünmek yerine netten araştırıp vajinismusa yoğunlaşın, egzersizler yapın.
2 yıl çok uzun bir süre çünkü.
Ben bu durumda olmayı seçmedim peki eşimin beni itip kalkması ağır konuşması bunlar onu haklı kılar mı

Kusura bakmayın yazamadım o esnada. Tedavi olmak için doktora gittim yanlız anksiyete için ilaç alıyordum doktor diğer seansta bu konuyu görüşelim dediği için aksadı ve tabi karantina v. S derken bu zaman oldu. Yoksa inanın benim içinde kolay değil çünkü böyle olmayı ben seçmedim ama rica ederim benim açımdan da empati yapın biraz eşimin davranışları söyledikleri de beni uzaklaştırıyor çaba sarfetmemi engelliyor
iki sene olmuş yalnız. Diğer seansta çözelim diye ne zaman dedi? Siz zaten tedaviye çok geç gitmişsiniz. Sorununuzun üstüne gitmemissiniz. Üstüne de hakaret ediyorsunuz. Suçun çoğu sizde gibi. İse gitsen de kurtulsam ne demek

Yok ben yargılamıyorum bu durum herkesin başına gelebilir zor bin süreç yalnız eşinizin bu durumuna en çok 2 yıllık vajinusmus süreci neden oluyordur.. Siz bunun için elinizden geleni hele bi yapn.. birre korona 2 aydr çıktı siz yanlış okumadıysam 2 yıldan bahsediyorsunuz.. geçen sene ya da 1 2 ay üzerine tedaviye başlayıp bitirmeniz gerekiyordu.. Eşinizn el kaldrmasını haklı çıkartmaz bu durum yalnızca.. Evliliğin temeli sevgi, saygı, sadaakat olduğu gibi en önemli ve eşleri birbirinee daha çok bağlayıcı unsuru da cinsellik.. Saygınızı kaybettiniz bu belli.. Diğer kavgalarınızı bilmiyorum ama Bir laf var "istediğini söyleyen, istemedğini işitir." Tam olarak bu konumda kaldınız bugünki tavrınızla..

Iyide bu süreç 2 senedir varmış sizde karantina çıkalı 2 3 ay oldu . Daha önce herhangi bir tedavi çabanız olmadı mi ?2 sene cidden çok uzun bir süre . Bu arada eşinizin yaptıkları çok saygısızca evet ama burda tek suçlu eşiniz değil hakaret ederek fitili siz ateşlemişsiniz o da tırmandırmis. Karşılıklı saygısızlık olmuş evliliği tam olarak yaşamama konusunda malesef eşiniz haklı belki bunu dile getiris şekli hatalı ama temelde biraz haklılık payı var .önyargı yapmak istemiyorum ama sanki sizden bu tedavi icin aman aman uğraşmamışsınız gibi bir elektrik aldım elbette bilemiyorum dediğim gibi önyargılı bakmak istemem . Bence sakince oturup konuşmalısınız eşinizle tüm problemleri sizinde onunda tedavi içinde extra çaba harcaması gerekli

Ben bu durumda olmayı seçmedim peki eşimin beni itip kalkması ağır konuşması bunlar onu haklı kılar mı
Ama hiçte çabalamıyorsunuz yani.
Cinsellik yani, evliliğin temeli.
Valla kusura bakmayın adam size vurup bağırmakta haksız ama diğer konularda çok haklı. Bir zahmet gidin doktora tedavinizi olun. 2 yıl geçmiş üzerinden.

Karantinadan önce 1,5 seneniz vardı. Karantina ve anksiyeteyi 6 ay olarak kabul edersek.
Cşnsellik kadın için de erkek için de kesinlikle deşarj olmaktır birbirine yaklaşmaktır sizin ne bedenen ne de gönül olarak akıl olarak bağımız kalmamış.
Öyle olsaydı daha evliliğininizin ilk aylarında tedavi yoluna giderdiniz.

Tmm elbette siz seçmediniz bu durumu ama problem su siz çözmek içinde cok uğraşmış gorunmuyorsunuz burdan .esinizin bu hareketlerini asla onaylamıyorum ki kendini törpulemeli ama her insanın bir tahammül sınırı vardır eşinizde insan .bende hatırlıyorum sizin eski konularınızı ve sürekli geçmişte takılı kalma sorunları yaşananları basa kakma gibi huylarınız var birşeyleri çözümlemek yerine daha da alevlendiriyorsunuz .ki malesef ama malesef vajinusmus önemli bir hastalık. Hastalık diyorum çünkü ne siz ne başka bir kadın secmiyor bunu hastalık geliyor ama tedavi içinde çabalamak istemek lazım ve bazen karşı tarafında dolup taşabileceğini bilmek lazim .

Merhaba daha öncede yazmıştım. 2 haftadır eşimle aramızda tartışma inatlaşmayla iletişimsizle gidip gelen Bi sorunlarımız vardı. Bu arada vajinismusum tedaviye başlamak için adım attık fakat önce kişisel sorunlarımızı halletmemiz gerektiğini düşündük ara verdik. Tabi sorunlar sorunları doğurdu benim ondan beklentilerim beni anlamasını istemem eşimin tahammülsüzlükleri sadece laf atmayı adım atıyor gönül alıyor sanması bizi iki gündür yanyana konuşamaz hale getirdi. Ben geçen akşam artık gönlümü almak için çabalaması gerektiğini ifade ettim yoksa bu böyle gider dedim almaya çalıştı belki kendince ama noluyosa sonu sinirlenip uyumasıyla son buldu. Bende konuşamıyoruz madem ertesi sabah mesaj atıyım öyle konuşalım dedim yemin ediyorum suçlamadan merak ettiklerimi sordum eşimde beni sürekli suçluyorsun benim için biley yapmıyorsun falan dedi sürekli bu da beni çıldırttı ve çok büyük sinir krizi geçirdim arıyorum bağırıyorum kendimi atıyorum yerlere beni anlasın diye oda telefonda saçma salak hareketler yapma biterse biter bak gelemiyorum işteyim anlamıyor musun diyor ben daha çok kriz geçiriyorum 10 dk sonra mesaj attı geliyorum konuşalım diye işten izin almış yürüyerek geliyor dedim gelme sonra beni suçlucaksın neyse geldi kaldırdı beni ve sarıldı bana ağladım deli gibi. Yatırdı yerine sakindi tahminden sarıldı bana beni o hale getiren adam ısıtmaya çalıştı yüzümü yıkadı dedim bitsin bitmesini istiyorsan herşeyi göze aldım dedim o da kendime bişey yapmaktan korktuğu için bitsin dediğini, asla başkasıyla olacağını bitmesini istemediğini söyledi sakince bilmiyorum ama telefonda gergindi bu söylerken arama diyordu Bi de o esnada bilmiyorum. Saatlerce yanımda durdu yemek t yaptı sonra yedirdi elleriyle bana. Arada hala ağlıyorum niye ağlıyorsun geldiğimden beri sana kötü bişey demedim ben yanındayım anlıyorum seni dedi bense sadece korkuyorum konuşursam yine kalbim kırılır diye sustum ve uyudum. Şimdi ise aradı açamadım. Düşünüyorum hangi adama sarılmalıyım beni o hale getirip telefonda gergin konuşan adama mı, geldiğinde bana sarılıp başımı okşayan adama mı?
Valla eski konunuz hiç öyle demiyor.
Sürekli vajinismus tedavisini sallayıp durmuşsunuz adamında tahammülü bitmiş. Beni anlamasını istiyorum falan demişsiniz, adam sizi anlasa ne olacak siz zhiin gücüyle falan mı tedavi olacaksınız? Hala söylüyorum vurması, hakaret etmesi kesinlikle haklı değil ama adamın tahammülsüz biri olmasını ben anlıyorum, zira karşısında çabalamayan biri var. Tabi yoktan yere telefonda tepinmeniz adamı işteyken rezil etmeniz de cabası.

Corona iki senedir yok. Yani baştan neden terapide ele alınmadı?

Siz çok kaprislisiniz. Eski konunuzu okudum. Sürekli peşinizde koşsun, gönlünüzü alsın diye bekliyorsunuz. Hep sizin beklentileriniz ve istekleriniz ön planda. Eşinizin beklentileri umurunuzda bile değil. Sizin vajinismusu çözmemek için sürekli bahaneler bulduğunuz süreçte o ne hissetti diye düşündünüz mü hiç merak ettim? Şiddet konusunda haksız ona diyeceğim yok ama sizde biraz empati yapın.

Bu durumu seçmemiş olabilirsiniz ama bu çözümü olmayan bir sorun değilki.
İtip kakması doğru değil ama olayı başlatan sizsiniz.
Sizin bu söylediğiniz normalmi.

bende söylendim bana inat yapıyorsun dedim gerizekalı karantina bitse de işine gitsen rahatlasam dedim

Bunları yazıyorum ama vajinismus tedavisi sadece size ait bir sorumluluk değil elbette eş desteği çok önemli bence o yuzden eşinizin bu süreçte tepkisi ( bugünkü tepkisi değil yalnız süreç içindeki tepkisi) çok önemli ve ılımlı anlayışlı olmalı kesinlikle . Çift terapisi almayı düşünmez mısınız her anlamda bence sizin icin iyi olabilir . Birde cevap verirseniz çok iyi olur bizde boşa yada önyargı içerisinde yazmamış oluruz. Sonuçta sizin yazdiklariniz kadarını yorumluyoruz. Ama sanırım duyduklarınız sizi tatmin etmedi. Siz bizden kahrolsun kocanız siz haklısınız dememizi beklediniz muhtemelen ama hata karsilikli . Hatalarınızı yada problemlerinizi halinin altına süpürüp sonrada ama eşim suçlu şunu yapmamalıydı diyemezsiniz son hamleyi yapıp yıkandan daha çok , önceki hamleleri yanlış yapanda suçludur.

2 yıllık evliyim vajinismusum. eşimle sayısız tartışmalarımız oldu . Bayağı uzun süredir çok iyiydik aramız süperdi gülüp eğleniyırduk. Taki bugüne kadar daha doğrusu 5 gündür aramız limoniydi ufak Bi sebepten bende kaba davrandığı için uzak duruyordum biraz. bugün tamamen patlak verdi uyuyorum sabahın köründe testere çekiç almış bişeyler yapıyo bende söylendim bana inat yapıyorsun dedim gerizekalı karantina bitse de işine gitsen rahatlasam dedim söylendim o ise üzerime yürüdü kes sesini konuşma artık dedi konuşurum dedim ozaman ağzını dağıtırım senin sabrediyorum kaç gündür beni çileden çıkarma dedi elini kaldırdı vurmadı ama daha sonra Bi daha elini kaldırırsan yüzümü göremezsin hep affettim seni bunun içinmi dedim eşime o da tehdit etme beni diyip daha çok sinirlendi üzerime yürüdü çenemi sıktı nereye gidersen defol git ben bırakırım seni dedi vajinismus olduğum için suçladı beni buzamana kadar herşeyde o haklıymış evliliğini yaşayamamış ne dediysem yapmış hep alttan almış affetmiş beni öyle söyledi. Bende hava almak için çıktım dışarı eve geldim şimdi düşünüyorum bu evlilik Bi şansı daha hakeder mi?
2 senedir neden vajinismussunuz?çok uzun bir süre , resmi ev arkadaşı olmuşsunuz siz karı koca değil ki.ayrıca ikiniz de birbirinize karşı aşırı saygısızsınız ve düşman gibisiniz.Pek devam edecek gibi durmuyo, çok ciddi erapilere ihtiyacınız var.

Back
X