Yürüyen Mikrop Muamelesi!?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acik konusayim grip oldugunu bildigim biri varsa brn de eve kabul etmiyorum...cunku cocugun hasta olmasi hic birseye benzemiyor yemeden icmeden kesiliyor, onlar bizim gibi degil cok daha agir atlatiyorlar umarim tez vakitte anne olur ve durumu anlarsinz

Siz neden gitmek istiyorsunuz, sonuçta grip bulaşıcı sizede bulaşma ihtimali var.birisi bana böyle bir şey söylese yürüyen mikrop muamelesi gördüğüm asla aklıma gelmezdi, hasta olan ben bile değilim neden böyle düşüneyim?Kadın uğraşamayacak demekki, çocukta rahatsız olur, üstelik bulaşıcı bir hastalığın olduğu noktaya gitmek istemem diye düşünürdüm.

Birde siz hastayken neden çocuklu bir eve gitmekte sakınca görmüyorsunuz, tamam çocuk mikroplarla filanda tanışsın büyürken de, hasta olduğumuzu bile bile o mikroba yaklaştıralım çocuğu demek değil bu.

Konu başlığı ve konu o kadar alakasız ki.

Hani şu konu içinde "yürüyen mikrop" varsa o da arkadaşınızın çocuğu olabilir anca.

Bu konuda arkadaşınızı anlamak için çocuk sahibi olmak pek gerekmiyor, hasta olmuş olmak yetiyor. Yeri gelince kocaman insanlar olarak biz kafamızı kaldıramıyoruz hatta rapor alıp evde yatıyoruz. Çocuğu hasta kadın napsın?

Hasta olduğunuzda zaten kimseyle görüşmeyin. Hele ki çocuklu insanlarla. Çevremdeki insanların çocukları hasta olduğunda da benimki hasta olduğunda da görüşmem iyileşmeden. Yalnız kadının söylediği şeyi nasıl bu kadar yanlış anlamak için uğraştınız bilmiyorum. Ekstra çaba harcamışsınız

Başlığınız tutarsiz olmus.Ki kimseye mikrop muamelesi yapmamis anne.Cocugu hastayken iyileşinceye dek ziyaretci kabul etmemek veya biryeri ziyaret etmemek kadar daha dogal ne olabilir ki?

Biraz alınganımdır evet. Ama ben zaten çoğunlukla bebeği sevmeye gidiyordum, yani o doğduğundan beri. Çok da seviyorum açıkçası. Farklı bir enerjisi var.

Ama ablacim cocugu hastaneye goturcek yani, sizinle ilgilenecek vakti ve enerjisi yok ki. Size mikrop muamelesi niye yapsin, cocuk mikrobu zaten kapmis coktan yani size mikrop bulastiran biri muamelesi niye yapsin

Şaşırdım, ne diyebilirdim ki. Tamam dedim.
Hatta bulunduğu mahalleye zaten gideceğimi, saatini kesinleştireyim diye ona sorduğumu söyledim. Yine aynı cevap.
Hatta ne şaşırması, basbaya bozuldum yani!

"Geçmiş olsun, çabucak iyileşir inşallah kuzucuk" filan denilebilirdi mesela. Hasta/hastası olan birine "Geçmiş olsun" denilir, şifa dilenir de genelde. Oldukça nazik(!) biri olarak bunu atlamanız enteresan geldi. Alınganlığın da bu kadarı, pes.

gayett normal

ıyıde kadın sıze yuruyen mıkrop muamelesı yapmamıs kı
cocugu hasta , cocuklar hasta olacagına bız olalım derız hatta hep etrafınızda bır buyuktende mı duymadınız cok zor olur cocugu hasta olmus bırınden bulusma beklemenız enteresan geldı canım sen cocugunla ılgılen o toparlansın gorusuruz gecmıs olsun demenız gerektı . asırı otesı alıngansınız bunu kendınıze yapılan yanlıs olarak nasıl bagladınız o kısmı anlamadım .

cocugunuz olmadıgı ıcın anlayamamıssınız dıyen arkadaslar olmus konu sahıbının cocugunun olmasına gerek yok kı evınde hasta bırı varsa zıyaretcı rahatsız etmek ıstemez cocuk olmasa anne olsa baba olsa yıne aynı sey
evınde hasta var sen hastanla ılgılen sonra gorusuruz der erteler normalde ınsanlar yanı cocukmus anneymıs kım oldugunun onemı yok evınde hastası olan bırınden bahsedıyoruz artık bır grıbın ıyılesmesı en az 1 hafta suruyor eskıden 3 gunde ayakta gecırılırdı sımdı yatak döşek yatırıyor ınsanı

Oğlunun grip olduğunu, yarın hastaneye götüreceğini söyledi ve dedi ki, "iyileşince görüşürüz."

Anne zaten doktora gidecek evde değil, anahtarı size vermesini mi beklediniz?

Çocuğunuza verdiğiniz değer,hasssasiyet sahip olurken yaşadığınız zorlukla ölçülmez, annelik diye muhteşem bir duygu var.. Çocuklar hastayken huysuz, uykusuz olur, huyu suyu değişir. Bu nedenle annesi de yorgun, uykusuz ve gergindir. Ateşli sürekli mızmızlanan çocuğunu bırakıp sizinle ilgilenemez. Hatta çocuğunu biraz uyutup kestirmek isteyebilir. Tüm bunlara rağmen kahve eşliğinde iki dedikodu yapmak isteyen birini eylemeyi kabul etmesi tuhaf olurdu zaten.

Çünkü, daha önce de ben hasta olduğumda yine kabul etmemişti. :)

Çocuk yerine siz hasta olsanız da kabul etmemesi çok normal, çünkü 2 yaşında bir çocuğun bağışıklığı düşüktür. Hastalığı da o derece zor atlatırlar. Ve önemsemediğiniz grip ciddi bir hastalıktır, kalpte kalıcı hasara kadar gidebilir. Niye bile bile lades desin, sırf sizi kırmamak için çocuğunu hasta etsin ki.

Şaşırdım, ne diyebilirdim ki. Tamam dedim. Hatta bulunduğu mahalleye zaten gideceğimi, saatini kesinleştireyim diye ona sorduğumu söyledim. Yine aynı cevap.

Bence arkadaşınız size bozulmalı, çocuğum hasta ve doktora gideceğim dediği halde teklifte ısrar etmişsiniz.

Oldukça nazik biriyimdir.
Böyle şeyleri hiç düşünmem.

Tam tersi, böyle bir konuya bozulmanız, sadece kendini düşünen, gereksiz alıngan biri olduğunuz izlenimi veriyor. "Geçmiş olsun yapabileceğim bir şey var mı?" deseydiniz nazik ve anlayışlı biri olurdunuz. Hatta çocuğunuz olsun siz bu anneden daha fazlasını yaparsınız. Çünkü olaylara size sağladığı fayda açısından bakıyorsunuz, bu tarz insanlar sırf kendisini ve ona ait olanı değerli görürler.

Benim de çocuğum hasta olunca dünyayı unutuyorum resmen , sizlik bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Hasta çocuk huysuz olur,onunla ilgilenmeli.

Arkadaşınız ne derece pimpirikli annedir bilemiyorum ama çocuğu iyileşince görüşmek istemesi gayet makul bir durum. Sizin de anlayışlı olmanız gerekir. Bu şekilde görüşurseniz muhtemelen sizinle yeteri kadar ilgilenemeyecek ne konuştuğunuzdan ne yediğiniz ictiginizden keyif alamayacaksınız. Size yürüyen mikrop muamelesi yapmamış ki, keza siz hasta olsaydınız yine kabul etmemekte haklı olurdu. Neden küçücük çocuğa bulasici hastalik riskini göze alsın ki. Empati yapın biraz.

Son düzenleme:
Siz hastasınız ve çocuğu olduğu için kabul etmediğini düşündüm başlıkta yürüyen mikrop yazınca ama 2 yaşinda çocuk hastaysa oturduğunuzdan bisey anlayamazsiniz zaten. Ayrica kadinin çocuğu hasta Allah aşkına bide misafirle mi uğraşsın. Bence alinganlik yapmışsınız

O yaslarda oglum hastalanmisti da tum gun kucagimda tasimistim kuzucugu, yatarken bile rahat edemiyordu agridan sizidan maalesef.

ben de siz hastasınız da öyle dedi sanmıştım ki haklı demeye gelmiştim

çocuk hasta imiş

iki yaşında hasta çocuk cidden çekilmez

sizinle oturduğunda da bir şey anlamaz

size mikrop muamelesi yaptığını nereden çıkardınız zaten mikrop çocukta hasta olan o

hasta olduğu için huysuz mızmız belki sürekli kucak isteyen bir halde

hatta benim oğlu o zamanlar evde yabancı sevmezdi

10 yaşında şimdi hasta olsa birisi sana geleyim mi dese aman X hasta iyileşsin öyle gel derim yani

Kendimi doğru ifade edemediğimi düşünüyorum. Bu yüzden de, olası önyargılara karşı şunu söylemek istiyorum.
Ben zaten çoğunlukla bebeği sevmeye gidiyordum. Çaya, dedikoduya hasret olduğumdan değil! Keza, gittiğimde çay kahve içmediğim, sadece bebekle oynadığım zamanlar da oldu. Zaten kendisi çok ilgili bir annedir ve ben bunu hep takdir ederim. Yani çocuğa televizyon açayım, telefon vereyim de ben sohbet edeyim gibi biri değildir. Kim olursa olsun çocukla ilgilenilir o evde.
Hatta gelene sıcak bir çay bile yapılmaz.
Şimdi bunu da yanlış yorumlayanlar olur ama neyse.

Niye üzerinize alındınız ki? Kadının hali kalmamıştır, çocuk huysuzdur. Çok normal ben de oğlum hastayken görüştüğümden birşey anlamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…