Yut çocuğum yut!!

Allah kolaylık versin. Zor bir durum. Doktorunuza danışıp vitamin, demir takviyesi alsa iyi olur.

Yeme problemi olan cocuklari konu alan bazi evebeyn kitaplari var arastirip okumanizi tavsiye ederim...buyume konusuna gelince cocuklarin cok ciddi kitlik cekmeleri haric azda olsa yedikleri gelisimlerine engel olmaz,benimde oglum dunyalari yer ama ufacik tefecik bir cocuktur kizim gununu bir ogunle gecirir kardeslerine nazaran daha geliseklidir,uzerine cok dusmeyin,yeteri derecede iyi beslenmedigini dusunuyorsaniz,zorla yedirmekte zorlaniyorsaniz vitamin suruplarindan kullanabilirsiniz hic yoktan iyidir,azda olsa iciniz daha rahat eder

Benimki de ek besine geçtikten sonra hayatı dar etti bana. O yemedikçe sinirden ben yedim, hala o kilolarımı vermeye çalışıyorum. Bizimkinin sorunu fizyolojik reflü imiş. Alanında uzman bir doktora gittik. Beslenme programı ve ilaç verdi. Düzeldi çok şükür. Hala obur değil, yemek seçiyor ama yetecek miktarda yiyor. Persentilde boy iyiydi kilo hep düşüktü. Kiloda normale yaklaştı çok şükür. Bizim hep gittiğimiz, güvendiğimiz doktorumuz farkedememişti durumu, başka doktora götürmüştük o farketti ve yönlendirdi bizi.

Yemeyen çocuk çok zor gerçekten. İnsan hem çocuğu için üzülüyor hem içten içe bi suçluluk hissediyor neyi yanlış yapıyorum diye. Benim ilk çocuğum meyveyle büyüdü diyebilirim.Hala yaşıtlarına nazaran çok az yer. Biz de doktor doktor gezdik. Kilosu hep azdı ama boyu uzundu o yüzden çok takmamam gerektiğini söylediler. Sağlıkla büyüyor şükür.

Siz persantilde en altta olduğunu söylemişsiniz, aklıma o takıldı. Sadece beslenme nedeniyle mi düşük boy kilo, yoksa hormonal bir durum mu var, çocuk endokrinoloji bölümüyle görüşseniz?

Benim kizim 14 aylik. MaşALLAH cok istahli. Bi gun bizi de yiycek diye kocamla şakalasiyoruz aramizda. Kizimin yaninda hic bisey yiyemiyoruz, aninda agzini aciyo, ayni kaynanam:-)
Benim arkadasimin cocugu da cok istahsiz. Kiz neler neler yapip yediriyo, yemiyo cocugu. Arkadasim delirmek uzere.
ALLAH sabr versin size ...

Hicmi sevdiği birşey yok mesela lahmacun,köfte patates gibi?? Boy kilo az dediniz bende ona takıldım.cocuk endokrinoloji bölümüne gidin durumunu bı görüşün derim.

Geçmişinde yeni doğan reflusu varmı
Yada gırtlak dar oluyor bazılarında
Bide bebek liginde çok üst solunum enfeksiyonu geçirenlerin bademcikleri haddinden büyük olup kucuk diline yapisanlarda oluyormuş nadiren

Merhaba arkadaşlar
Evet derdim tam olarak bu. 5 yaşında bir oğlum var oğlumun küçüklüğünden beri yemekleri ağzında bekletme huyu var ne yaparsam yapayım düzelmedi. Yemek saatlerinden nefret eder hale geldim. Özenle hazirladigim tabaklar hep çöpe gitti. Bi insanin severek yediği hic birşey olmaz mi vallahi yok ..
Abur cubur dahi yemiyor. Kreşe başladı bu sene belki düzelir diye ama yok hala ayni okulda bir kutu sütü içmesi 2 saat sürüyormuş.
Derdime derman a dostlar ..
Ay canım bilirim çok zor benim ablamın oğlu da öyleydi ya saatlerce uğraş dur yemezdi . Artık kızarak zorla yedirirdik. Babam hep derdi sıkmayın kendi haline bırakın en sonund acıkınca yuta yuta yer diye en fazla birgün dinledik sonra dayanamadık aynı eziyet devam etti . Hiç unutmam çünkü çok şaşırmıştık Bir gün babasının yanından gelmiş demekki ac benim elimde hazirladigim ekmek vardı aldı elimden bi yedi hiç de ağzında bekletmedi . Demek ki acikinca bekletmiyormuş dedik . Ama bu sorun 11-12 yaşına kadar devam etti ömür tüketir bilirim. Belki iyi bir yöntem değil ama biz şöyle yapardık çocuk dayisindanbiraz korkardı dayısı gelip kızardı ye diye o zaman yerdi birde dayısını aramakla tehtit ederdik yine yerdi .

Allah yardımcınız olsun benim kardeşim 6 yaşında tek yediği Cicibebe süt üstelik okula gidiyor sizi çok iyi anlıyorum. Üstesinden gelinmesi için büyük sabır gerekli.

Yemeği ağzında bekletirsen dişlerin çürür deseniz. :KK64:
Ama cidden çürür yani. Allah sabır versin size.

Ben de küçükken yemek yiyen bir çocuk değildim ama annem çok bunaltırdı. Elinde tabakla tepemde beklerdi. Lise bitene kadar bu böyle sürdü. Ben ders yaparken bi yandan yedirirdi. Aç ağzını, yut onu.Şimdi komik geliyor ama o zaman fırsat vermezdi ben tek başıma yemek yiyeyim. Bunu yapmayın çocuklara.

Bi de birine beddua edecekseniz Allah yemeyen çocuk versin deyin derdi komşulara ama bu hakikatmiş :))

Back
X