• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvalar yıkılmasın!

Benim bildiğim de doğru bildiğini söylersin arkadaş :ssz:

İlla onu yapacak , kendi hayatında uygulayacak güç sende olmayabilir , mesela şiddet görüp boşanamazsın ama hem cinsine bunu önerebilirsin . BU iki yüzlülük değil bana göre . Elbette kendi hayatını masallar prensesi gibi göstermeden bunu yapabiliyorsan :34:

Burada kimse adliyede boşanma dava dosyaları artsın diye özel bir çaba sarfetmez , ya da bir dizi değil ki izlediğimiz konu ekşın kazansın diye boşan denilsin de sonunu seyredelim . Zaten bir çok konu açıldığı yerde kalıyor , konu sahibi gelip , evet arkadaşlar sizi dinledim ve ayrıldım demiyor .

Evet arada gayri ciddi mesajlar ya da öneriler oluyor ama onuda elemek konu sahibinin işi . Aksi halde forumda konu açmak büyük risk.

bir evlilik ilk günkü gibi kalmıyor. aşk taze mi? elbette değil. ama sevgi kalıcı. sevgiyi de ayakta tutan en büyük taş saygı.
karşındaki saygı duyacaksın; seçimlerine, sevdiklerine, sevmediklerine, arkadaşlarına, onunla ilgili her kavrama..
insanlarlar birbirini bütünleştirmek için köşelerini törpülemesi lazım ama küfür, hakaret, sonrasında şiddet varsa saygı nerede kaldı? ya da her geçen gün azalıp elinde bir şey kalamadığı zaman bu taşın yeri neyle dolacak?

eşinin de hakları var demek; "sen küfretmeseydin dayağı yemeyecektin" mi demek?

Tabiki bu demek değil, bu durumda size şunu demek istiyorsunuz "Küfür etsende tepki görmeyeceksin, o zaman devam..."

Öncelikle rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Buraya yazılan hiçbir konuyu, hiçbirimiz tam olarak detaylarıyla etraflıca anlayamayız. Konu sahibinin bize yazdığı kadarını, aktardıklarını okuyup yorum yapabiliriz. Yaşananların öncesi, sonrası bir sürü şeyler vardır muhakkak. Birde yorum yazmak kolay oluyor; fakat aynı olaylar kendi başımıza gelse, arkadaşlarımıza yazdıklarımızı uygulayabilecek miyiz acaba. Bekara karı boşamak kolay gelir diye bir söz vardır, tabi bekar arkadaşlarımızda yorum yapacaklar ; ama evlilik çok farklı bir müessese yaşamadıkları için bazı şeyleri anlayamayabilirler; ya da çok güzel anlayıp fikir verebilirler oda var. Konu sahibinin aynını yaşayan bir bayan olabilir, ona tecrübelerini aktarıp bende aynısını yaşadım düzelmez senin evliliğin yazar belki; ama bunu bilemeyiz herkesin karakteri, yapısı bir değildir. Birine boşanmak çok kolay olur yara almaz, ailesi arkasındadır, ekonomik özgürlüğü vardır, çevresi farklıdır. Biri boşanır ailesi arkasında durmaz, geçinecek durumu yoktur, çevre baskısı vardır. Boşanıp boşanıcağına bin pişman olur. Evlilik bir taraf ya da iki taraf içinde işkenceye dönüştüyse; artık hiçbir çıkar yol, bir umut, hiç düzelme şansı kalmamışsa (aldatmalar, şiddet…..), boşanma tabiî ki olasıdır; ama bazen öyle bir hal alıyor ki, bana a diyemezsin, b diyemezsin boşanırım senden demek yanlış. buradaki yorumlarımızda yapıcı olmaya özen göstermeliyiz; ama herkesin görüşleri, düşünceleri farklıdır. Bir bayana bir olay normal gelirken, diğerine göre boşanma sebebidir. Evlilikler karşılıklı fedakarlık, özveri ister. Allah’ım hepimizin yuvasına sağlık,huzur,mutluluk versin.

Konu sahibi haklısın ben de seninle aynı düşüncedeyim ..
Buraya genellikle yakınlarına anlatamayacağı ya da henüz anlatamayacağı sorunlar üzerine konu açılıyor
İnsanlar genelde şok anında ya da biraz sakinleşince yazıyor ve öncelikle paylaşmak istiyor ,kimse bu benim hayatım alın buyrun ne yapacağımı bana söyleyin demez
Değişik fikirler ,yorumlar ister

Ikı yorumcu tipi var ki beni güldürüyor :)
1-Madem boşanmayacaktın neden kocanın telefonunu karıştırdın :)) pes diyorum ..yorumsuz bırakıyorum :52:

2-Ne kadar gurursuz bir kadınsın bu adamla halen evlisin :))
Ve tahmin ediyorum bunları söyleyenlerin çoğu bekar genç kızlar hani hayatı sadece kitaplardan ve dizilerden görenler ...

kaç senedir kkdayım da eşi sesini yükseltince boşan diyen üyeye rastlamadım.:ssz:
üstelik cok da takılırım bdvde. cidden merak ediyorum link verir misiniz biz de bakalım :6:

burada cok rahat boşan diyen üyelere de rastlamadım.
genelde dayak yiyen, aşağılanan, ezdirilen, aldatılan kadınlara denilir o da aldatılma mevzu değilse yine de cok nadirdir yani..

agresif tavırlı olmayın demişsiniz ama size zıt yorum yapan neredeyse her üyenin de üstüne gidiyorsunuz.:ssz:

Buraya genellikle yakınlarına anlatamayacağı ya da henüz anlatamayacağı sorunlar üzerine konu açılıyor
İnsanlar genelde şok anında ya da biraz sakinleşince yazıyor ve öncelikle paylaşmak istiyor ,kimse bu benim hayatım alın buyrun ne yapacağımı bana söyleyin demez

1-Madem boşanmayacaktın neden kocanın telefonunu karıştırdın :)) pes diyorum ..yorumsuz bırakıyorum :52:

Ve tahmin ediyorum bunları söyleyenlerin çoğu bekar genç kızlar hani hayatı sadece kitaplardan ve dizilerden görenler ...

bazı doğruların medeni durumla ilgisi nedir ki?
değişen dünya ile artık evlenmeyen bir sürü kadın var hepimizin çevresinde vardır. o halde onları hayat görüşü eksik kalıyor. illa insanın başından evlilik mi geçmesi lazım kitapların teorik olması için?

Bence eğer bir evlilikte;fiziksel ve sözel şiddet var ise,ihanet var ise...
Eşinin ailesinden her türlü psikolojik şiddeti görüp "kocası" tarafından korunamıyorsa kadın,bu durum karşısın da kesinlikle "boşan" derim ve diyorum.

bazı doğruların medeni durumla ilgisi nedir ki?
değişen dünya ile artık evlenmeyen bir sürü kadın var hepimizin çevresinde vardır. o halde onları hayat görüşü eksik kalıyor. illa insanın başından evlilik mi geçmesi lazım kitapların teorik olması için?

Buda en çok gezen mi bilir okuyan mı gibi oldu...

Bence eğer bir evlilikte;fiziksel ve sözel şiddet var ise,ihanet var ise...
Eşinin ailesinden her türlü psikolojik şiddeti görüp "kocası" tarafından korunamıyorsa kadın,bu durum karşısın da kesinlikle "boşan" derim ve diyorum.

Bu durumda bende boşan derim, öylede olmalı zaten...

siz insanların ne dertlerle uğraştıgını neler yaşadıgını nereden biliyorsunuz ki hayatı şunlardan bunlardan ibaret görenler diye küçümsüyorsunuz?

evli olunca hayatı mı öğreniyoruz yani?

normalde güllük gülistanlık yaşayıp evlenince zorluga dayanamayan insanlar hayatı görmüş oluyor öyle mi?

ben asıl bu tip yaşayanlara hayatında hiç zorluk görmemiş şimdi de şikayet ediyor derim hayatı öğrenmiş demem yani :ssz:

Benim bildiğim de doğru bildiğini söylersin arkadaş :ssz:

İlla onu yapacak , kendi hayatında uygulayacak güç sende olmayabilir , mesela şiddet görüp boşanamazsın ama hem cinsine bunu önerebilirsin . BU iki yüzlülük değil bana göre . Elbette kendi hayatını masallar prensesi gibi göstermeden bunu yapabiliyorsan :34:

Burada kimse adliyede boşanma dava dosyaları artsın diye özel bir çaba sarfetmez , ya da bir dizi değil ki izlediğimiz konu ekşın kazansın diye boşan denilsin de sonunu seyredelim . Zaten bir çok konu açıldığı yerde kalıyor , konu sahibi gelip , evet arkadaşlar sizi dinledim ve ayrıldım demiyor .

Evet arada gayri ciddi mesajlar ya da öneriler oluyor ama onuda elemek konu sahibinin işi . Aksi halde forumda konu açmak büyük risk.

Aynen katılıyorum.

"Bana hiçkimse bu şekilde davranamaz arkadaş." diyip boşanan kadını takdir ederim.

Ama adama bakıp aynı dertten muzdarip bir hanımı aşağılarsa birileri orada samimiyet göremiyorum işte...

Kırmızı kısma cevap vereyim. Madem boşanmayacaktın değil ama aldatıldığını öğrenince elinden bir şey gelmeyecekse, mutsuzluğun dibini görüp bir de hala bu adama mecbur kalacaksan cehalet saadettir diyip kurcalama. Bunu kendi mutluluğun için yap. demek istiyor insanlar.

İki yorumcu tipi de adeta beni anlatıyor :27:

Madem boşanmak gibi bir niyeti yok susup oturacak neden telefon karıştırıyor ki taksın pembe gözlüklerini devam etsin hayatına. Bunu derken şartlar gereği boşanmayanları kastetmiyorum tabiki.

Adam kadının namusuna hakaret ediyor kadın da aman yuvam yıkılmasın diye boşanmıyorsa bence gurursuzdur. Bunu söylerken de şartlar gereği boşanmayanları kastetmiyorum.

Madem biz hayatı dizilerden gören genç kızların tecrübesi yok Kazen'e söyleyin de yaş sınırı getirsin BDV'ye.

Back
X