Yüzleşmek iyi gelir mi? Bakar mısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yaşanmışlıklar kolay unutulmuyor özellikle içinde kırgınlık ve öfkede barındıyor ise sizde mümkün olduğunca o insanı düşünmemeye çalışın , karşınızdakinde onu aramayın , onunla ilgili konuları konuşmayın vs... bunlarda o sancılı süreci daha kolay atlatmanızda bir etken , ama emin olun geçiyor kimler neleri unutmuyor nelere alışmıyorki
İnşallah kolay atlatırım ben de..

Merhaba hanımlar. Uzun süredir siteyi takip ediyordum, bu konuyu açmak için de üye oldum.
Uzun yıllar boyunca sevdiğim, beklediğim biri vardı benim. İlk sevdiğim kişiydi, sınırlarımı zorladığım her şeyi göze aldığım, yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yoktu. Bu kişiyi çok sevdiğim için o süre zarfında maalesef her hatasına sustum. Yazsam sayfalar sürer. Yıllarca sevip bekledim. Her seferinde veda edip gidiyordu. Tekrar gelip veda edip gidiyordu. Onu sevdiğimi, içimden geçenleri hiçbir zaman tam anlamıyla ona söyleyemedim. İzin vermiyordu buna.
bana verdiği zararları (özellikle manevi anlamda çok zararı oldu, küfürler etti vs vs) üzüldüğümü incindiğimi yani kısaca bu geçen yıllarda ben ona hiçbir zaman ne kadar acı çektiğimi üzüldüğümü vs söyleyemedim.
Biraz karışık yazıyorum ama nasıl kısaltacağımı bilmiyorum konuyu. Hayatımın en kötü yıllarıydı. Psikolojik destek aldım o dönem.
Üstünden zaman geçti ama hala bazı olumsuz etkilerini üstümden atamadım. İçimde biraz öfke var. Kızgınlık. Ya da adına ne dersek.
Hayatımda şuan konuştuğum biri var. Konunun başında yazdığım kişi geri geldi. Dönüp onu dinlemem için uzun süredir ulaşmaya çalışıyor. Hiç konuşmadım, söylediklerine cevap vermedim. Pişman da kendisi.
O kişiyle bir daha olmaz. Bunu biliyorum. Benim sormak istediğim şey ise; o kişiye karşı içimden geçenleri hiçbir zaman söyleyememiştim. Ya da neler yaşadığımı vs.
Şimdi o kişiyle konuşup bu içimden geçenleri söylersem kendimi daha kolay iyileştirebilir miyim? İçimdeki bu öfke diner mi? Yüzleşmek iyi gelir mi?
Buraya kısa yazmaya çalıştım ama gerçekten çok sevdiğim ve çok acı çektiğim (hem ruhsal hem fiziksel olarak sağlığımdan olacak kadar, hem maddi hem manevi birçok yönden) bir olay benim için.
Cevaplarınızı bekliyorum..
Sana ulaşamadığı cevap vermediğin konuşmadığın her an pişman olup kıvranacak ama yüzleşme diye kabul edip görüştüğün an gözündeki değerin anında düşecek çünkü bu kişi seni hiç sevmemiş şimdide sevmiyor erkeklerin tipik yoklama durumları yüz vermeyincede hırs yapmaları sen içini döksen ne olur onun bir kulaktan girip öbüründen çıkacak dağa taşa anlat dök içini daha iyi

Sana ulaşamadığı cevap vermediğin konuşmadığın her an pişman olup kıvranacak ama yüzleşme diye kabul edip görüştüğün an gözündeki değerin anında düşecek çünkü bu kişi seni hiç sevmemiş şimdide sevmiyor erkeklerin tipik yoklama durumları yüz vermeyincede hırs yapmaları sen içini döksen ne olur onun bir kulaktan girip öbüründen çıkacak dağa taşa anlat dök içini daha iyi
Haklısınız sanırım. şimdiye kadar ona anlatamadığım her şeyi oturup duvara bile anlatmışlığım var aslında.

Merhaba hanımlar. Uzun süredir siteyi takip ediyordum, bu konuyu açmak için de üye oldum.
Uzun yıllar boyunca sevdiğim, beklediğim biri vardı benim. İlk sevdiğim kişiydi, sınırlarımı zorladığım her şeyi göze aldığım, yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yoktu. Bu kişiyi çok sevdiğim için o süre zarfında maalesef her hatasına sustum. Yazsam sayfalar sürer. Yıllarca sevip bekledim. Her seferinde veda edip gidiyordu. Tekrar gelip veda edip gidiyordu. Onu sevdiğimi, içimden geçenleri hiçbir zaman tam anlamıyla ona söyleyemedim. İzin vermiyordu buna.
bana verdiği zararları (özellikle manevi anlamda çok zararı oldu, küfürler etti vs vs) üzüldüğümü incindiğimi yani kısaca bu geçen yıllarda ben ona hiçbir zaman ne kadar acı çektiğimi üzüldüğümü vs söyleyemedim.
Biraz karışık yazıyorum ama nasıl kısaltacağımı bilmiyorum konuyu. Hayatımın en kötü yıllarıydı. Psikolojik destek aldım o dönem.
Üstünden zaman geçti ama hala bazı olumsuz etkilerini üstümden atamadım. İçimde biraz öfke var. Kızgınlık. Ya da adına ne dersek.
Hayatımda şuan konuştuğum biri var. Konunun başında yazdığım kişi geri geldi. Dönüp onu dinlemem için uzun süredir ulaşmaya çalışıyor. Hiç konuşmadım, söylediklerine cevap vermedim. Pişman da kendisi.
O kişiyle bir daha olmaz. Bunu biliyorum. Benim sormak istediğim şey ise; o kişiye karşı içimden geçenleri hiçbir zaman söyleyememiştim. Ya da neler yaşadığımı vs.
Şimdi o kişiyle konuşup bu içimden geçenleri söylersem kendimi daha kolay iyileştirebilir miyim? İçimdeki bu öfke diner mi? Yüzleşmek iyi gelir mi?
Buraya kısa yazmaya çalıştım ama gerçekten çok sevdiğim ve çok acı çektiğim (hem ruhsal hem fiziksel olarak sağlığımdan olacak kadar, hem maddi hem manevi birçok yönden) bir olay benim için.
Cevaplarınızı bekliyorum..
iyi falan gelmez. Seni yıllarca konuşturmayan adamın neyiyle yüzleşiceksin? Hayatındaki insana yazık. O eski sevgilisiyle yüzleşse senin hoşuna gider miydi?

O kişiyle yuzlesmen şimdi hayatında olan kişiye saygısızlık olur onu kaybedebilirsin ayrıca çokta riskli ya aklını karistirirsa ya birden birşeyler hissedersen başa sararsa ne olacak.simdiye kadar her cagirdiginda gitmişsin bu sefer gitme umrumda bile değilsin de ona en güzel cevap o olur bence

Evet empati yapınca hak veriyorum zaten ona da. Ama işte kendi huzursuzluğumu da çözemiyorum maalesef.
Zamanla geçer o huzursuzluk kısmı.. hatta emin ol sen onunla yüzleşmediğinde onun huzursuzluğu giderek artacak ve bu sana bir iç ferahlaması sağlayacak. Seni bunca yıldır huzursuz etmiş bir denyoyu huzura mı kavuşturmak istiyorsun? Sakın :KK20: :KK20:

O kişiyle yuzlesmen şimdi hayatında olan kişiye saygısızlık olur onu kaybedebilirsin ayrıca çokta riskli ya aklını karistirirsa ya birden birşeyler hissedersen başa sararsa ne olacak.simdiye kadar her cagirdiginda gitmişsin bu sefer gitme umrumda bile değilsin de ona en güzel cevap o olur bence

Zamanla geçer o huzursuzluk kısmı.. hatta emin ol sen onunla yüzleşmediğinde onun huzursuzluğu giderek artacak ve bu sana bir iç ferahlaması sağlayacak. Seni bunca yıldır huzursuz etmiş bir denyoyu huzura mı kavuşturmak istiyorsun? Sakın :KK20: :KK20:
O iç ferahlamasını artık yaşarım umarım..
Hayır iyi gelmez. Her şeyi kabullenip kafanızdan atmaya bakın.

Teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için...

kendimi senin yerine koyuyorum
ben olsam yüzleşmek isterim her şeyi söylerim
ama sen hazır mısın yüzleşmeye
bundan eminsen yüzleş derim
yoksa hayır

Şu an ;konuştuğunuz biri varken eski de kalmış fakat unutamadığınız o şahsa, eski söyleyemediğiniz duyguları söylemek çok yanlış geldi bu hem şu an konuştuğunuz insana saygısızlık ve haksızlık olur ,şu anki kişiyi pek sevmiyorsunuz sanırım belki de diğerimi unutmak için bir ilişkiye başladınız ,yanlış yanlış üstüne

kendimi senin yerine koyuyorum
ben olsam yüzleşmek isterim her şeyi söylerim
ama sen hazır mısın yüzleşmeye
bundan eminsen yüzleş derim
yoksa hayır
Benim yerime koyup yanıtladığın için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de yüzleşmek istiyorum. :KK43: Emindim. Ama bu kadar ayrıntılı düşününce hem kendimi hem şuan konuştuğum kişiyi düşününce kafam karıştı. Ve daha çok canım sıkıldı.
Şu an ;konuştuğunuz biri varken eski de kalmış fakat unutamadığınız o şahsa, eski söyleyemediğiniz duyguları söylemek çok yanlış geldi bu hem şu an konuştuğunuz insana saygısızlık ve haksızlık olur ,şu anki kişiyi pek sevmiyorsunuz sanırım belki de diğerimi unutmak için bir ilişkiye başladınız ,yanlış yanlış üstüne
Bilmiyorum. Bunu ben de düşündüm, başkaları da bu yorumu yazdı. Evet empati yapınca konuştuğum kişiye haksızlık olur mu diye düşünüyorum ben de. Ama bu kadar basit mi geçmişe gömmek, benim için değil. Evet unutamadım. Bana yapılan haksızlıkları (bunlara izin vermek benim hatam o ayrı mesele kabul ediyorum) bana yapılan onca şeyi evet hala unutamadım. Nasıl unutayım ki zararlarını hala bugün bile yaşıyorum görüyorum. Bedelini hala ödediğim bir şeyi unutamadım. İçimdeki öfkeyi de söküp atamıyorum biranda.
Diğerini unutmak için başlamadım ama bu ilişkiye. Öyle bir amacım yoktu.

Ben iş hayatı özel hayat olsun yüzleşme konuşma taraftarıyım. Konuşulmadıkça içimde biriktiriyorum ve bana zarar veriyor. Ama öncesinde söyleyeceklerinizi netleştirin ve konunun farklı mecralara kaymasına izin vermeyin.

Kafan karışıyorsa sıkıntı var demektir
Karşı taraf ikna eder seni
Yüzleşmezsen keşkelerin çok olacak
Her ihtimale karşı yüzleş derim

Ben iş hayatı özel hayat olsun yüzleşme konuşma taraftarıyım. Konuşulmadıkça içimde biriktiriyorum ve bana zarar veriyor. Ama öncesinde söyleyeceklerinizi netleştirin ve konunun farklı mecralara kaymasına izin vermeyin.
Kafan karışıyorsa sıkıntı var demektir
Karşı taraf ikna eder seni
Yüzleşmezsen keşkelerin çok olacak
Her ihtimale karşı yüzleş derim
Bu yüzleşmenin daha kötü sonuçlar doğurmasını istemiyorum. Şuan hayatımda olan insan benim için önemli. Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Evet yüzleşmeyi isteme nedenimden biri de keşke dememek. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Bırak hayatının akışını kendini
Zamanın ne göstereceğini bilemeyiz
Eğer kendine psikolojik baskı yaparsan
Hata yapman olasılığın yüksek
Konuş ve yüzleş kesinlikle böyle şöyle yaocam diye düşünme
Konuş bakalım derdi neymiş daha önceden ne yaşadığını ve ne yaşamak istemediğini ve hayatında biri olduğunu anlat

Bırak hayatının akışını kendini
Zamanın ne göstereceğini bilemeyiz
Eğer kendine psikolojik baskı yaparsan
Hata yapman olasılığın yüksek
Konuş ve yüzleş kesinlikle böyle şöyle yaocam diye düşünme
Konuş bakalım derdi neymiş daha önceden ne yaşadığını ve ne yaşamak istemediğini ve hayatında biri olduğunu anlat
Yapmak istiyorum ama buna da şuan hayatımd olan kişi sıcak bakmıyor..

Yapmak istiyorum ama buna da şuan hayatımd olan kişi sıcak bakmıyor..

Yapmak istiyorsan yap bence
O beden senin zaten yapmak istediğini
Sana yaptığı psikolojik baskıdan kurtulmanın tek yolu bu bence yüzleş derim
Sevgilin seni kaybetmek istemiyor

Yapmak istiyorsan yap bence
O beden senin zaten yapmak istediğini
Sana yaptığı psikolojik baskıdan kurtulmanın tek yolu bu bence yüzleş derim
Sevgilin seni kaybetmek istemiyor
Biraz katı bu konuda.
Artık umarım en kısa zamanda kaybettiğim huzuru bulurum :/
Canım çok sıkkın, çok üzgünüm.. :KK43:
Teşekkür ederim yorumlarınız için