yüzme dersi

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar merhaba.küçüklüğümden beri havuza denıze gıdınce suyu gorunce kaskatı oluyorum tam olarak yuzmeyıde bılmıyorum.yasım 25 yuzme dersi almak ıstıyorum sanki yasım cok ılerlemıste benı gorenler gülecekmiş gibi gelıyor.mart ayında baslamayı dusunuyorum.özel ders ucretleri nasıl oluyor bilen varmı aranızda

ben beledıyenın ozel zamanlarında gıtıtm galıba calısıtgım ıcına ylık 60 lıra ıdı canım
ama o korkuyu yendımmı
asla..

kızlar merhaba.küçüklüğümden beri havuza denıze gıdınce suyu gorunce kaskatı oluyorum tam olarak yuzmeyıde bılmıyorum.yasım 25 yuzme dersi almak ıstıyorum sanki yasım cok ılerlemıste benı gorenler gülecekmiş gibi gelıyor.mart ayında baslamayı dusunuyorum.özel ders ucretleri nasıl oluyor bilen varmı aranızda

Merhaba ironihayat.;

Rahatla öncelikle. ben 27 yaşına kadar denizde çırpınan ve hiç havuza girmeeyen biriydim. ayağımı yerden kesmeye korkuyordum. nefesi ayarlayamıyordum. çok da korkuyordum. 27 yaşında havuza gitmeye karar verdim ama ne zorlukla tahmin edebilirsin. hani derler ya ilk adım problem olan. sen gitmeyi kafana koyduysan ilk adımı atmışsındır demek. şimdi ikinci adım biran önce kayıt olmak.

ben de belediyenin düzenlemiş olduğu kursa katıldım. aylık 120 tl verdim.

sana gülecek kimse olmayacak. çünkü belli yaşın üstündekilerle birlikte yüzmeyi öğreniyorsun. ilk aşamada zaten cocuk havuzuna sokuyorlar. suyun en derin yeri kalça hizasında . zaten sen kendin ilk gülmeye başlıyorsun. sıkıntı yapacak hiç bir şey yok. sonuca odaklan yüzme öğrenince keyfini çıkaracaksındır.

grup dersi almak istemezsen özel derse yönelebilirsin. nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbul'da en az saati 75-100tl arası. paket programlar sunuyorlar genelde. ve 8 dersin yeterli olacağı düşünüyorum. zaten korkunu yenme ve öğrenme sürecinde ne kadar sürede öğreneceğini sen tayin edersin.
sudan korkma sudan korkarsan batarsın sadece.

içim rahatladı gecen sene kıbrısa tatıle gıttık arkadaslarımla ay giydim şişme yelegimi oyle yuzdum korkuma.bu sene antalya dusunuyoruz valla şişme yelek ıstemıyorum kendı kendıme yuzmek ıstıyorum o yuzden ilk adımı atmıs bulunuyorum umarım yapabılırım.hem aksamları bana aktıvıte olur yuzmeyı ogrendıkten sonra yazılırım kursa aksamları gıderım artık umarım yapabılırım korkuyorum cunku.

Neden geç olsun ki; insanlar kaç yaşından sonra olimpiyatlara girmeye karar veriyor. Bence içinde kalmasın hem de önemli.. spor bakımından ve sosyallik açısından da bakmak lazım olaya..

bende 32 yaşında bir saatte öğrendim yüzmeyi hemde kursta filan değil...
kardeşim eşi ve kuzeniyle tatile gittik havuza girdik hepsi biliyor yüzme ben bilmiyordum
sadece kenarlsara tutunarak geziyordum hatta simit bile götürmüştüm :1: ama havuza inerken yanıma almayı unutmuşum
kardeşime söyledim haydi gidip simidimi getirirmisin dedim oda yüzmeyi öğrensene dedi yok ben korkarım filan dedim
biz seni tutarız bak 3 kişiyiz diye beni inandırdılar sonra nefesini şöyle al kendini rahat bırak elini kolunu böyle at diye diye
ben yavaş yavaş başladım sonra kardeşim vay be ne hocaymışım bir saatte yüzmeyi öğrettim dedi
ikinci gün bizim kuzende geldi oda bilmiyormuş yüzme onada uğraştılaar ama o öğrenemedi :1:
bende kardeşime dedim iş hocada mı öğrencidemiymiş diye :1:

Bence geç değil senin yaşında hatta 50-55 yaşındaki kadınlar bile yüzme öğrenmek içi geliyor belediyenin havuzuna gitmiştim ben hala oraya giderim bayan seanslarıda oluyor 120 tl gibi bir fiyata güzelde ilgileniyorlar bide kışın gitmen daha iyi yazın çok kalabalık oluyor öğrenmen zorlaşır merak etme bir kez gözlerini kapat zorla kendini sonrasında havuzdan çıkmak istemiyorsun ayrıca suyun içinde bir şey yapmadan dursan bile batmazsın:) ben çok erken yaşta öğrenmiştim 11 yıldır yüzüyorum ve inan çok zevkli birşey sürekli gitmek istiyorsun yaz kış bırakmam ben:)

bildigim 2 yer var daha dogrusu hocaları çok iyi suyu sevdirme ve korku atma konusunda bende sizin gibiydim birde geçmişimde boğulma tehlikesi geçirdim Sonrasında Deniz hoca bayan antrenörümle iletişime geçtim önce özel ders aldım Sonra grup derslerine gittim çokta eğlendim şuan kendim yüzebiliyorum . Size orayı tavsiye ederim . Yerleri nakkastepde birde kartal yakacık yuzme havuzunda . numarasını isterseniz özel'den msj atarım bayanlar .

Ben izmirdeyim. Yıllarca su korkum sebebiyle suya giremedim. İnternette bir sürü internet sitesi ve bilgi kirliliği var. Her önüne gelen malesef izmir de yüzme kursu veya su korkunuzu yeniyoruz diye site açmış. Doğru yüzme hocasını bulmak için bir kaç kez yüzme ile alakası olmayan kişilerden ders almak zorunda kaldım. Ama sonunda Mehmet Onur Erküçük ile tanıştım. Çok farklı ve etkili yöntemler kullanıyor . Bir kaç dersimiz diğer yüzme kurslarında öğrendiklerimi unutturmakla geçti. Daha sonra kendi yöntemlerini kullanarak bana yüzmeyi öğretti. Derslerde inanılma motive oluyorsunuz. İzmirde yüzme kursu ve su korkusu çalışmaları diye facebook sayfası var. Zaten hep olumlu yorumlar almış. Eğer su korkunuz varsa tek çözüm Onur Hoca diyebilirim. En son tekneden falan atladım denize ya :D

Back
X