- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Ben yüzmeyi kendi kendime öğrendim. Yazın denize girdim sadece çırpınıyordum kendimi bırakamıyordum öyle oynarken ayağımın değmediği yere gitmişim tektim. Korktum yüzen insanların yaptığını yapıp kollarımı bacaklarımı çırptım refleks olarak kendimi bırakmışım. O gün bu gündür yüzüyorum
Yapamıyorum malesef kendimi bırakamıyorum kasılıyorum batmama sebep oluyor, özellikle tatlı suda bu büyük sorun hele birde ayaklarım yere değmiyorsa panik oluyorumSiz de yüzme dersi alabilirsiniz.
Ben de çok korkuyordum bu sene bire bir ders olarak bir hayli üstüne gittim korkumun.
Hala aşabilmiş değilim ama eskiye göre çok daha iyi durumdayım.
9 yaşındaOğlunuz kaç yaşında
9 yaşında
Yanlış ifade ettim sanırım ders esnasında kolluk kullanılmıyor, ders bittikten sonra serbest zamanda kolluk takıyoruz henüz tam öğrenemediği için.Kolluklamı öğretiyorlar kursta değişikmiş . Onun yüzebildiğini görünce belki kaygılarınız azalır ve ayrıca kendinize hakim olup ona korkunuzu hissettirmiyorsanız bu da iyi bişey , ben olsam çenemi tutamam .
Biz Ege'de yaşıyoruz. Özellikle günü birlik bile olsa denize gitme konusunda ben teşvikçi olurum yanımızda eşim olduğu için güven duygusundan sanırım o varken içim rahatKızım yüzme dersini birebir değil grupla aldı. Ders süresince hic kolluk kullanılmadı.5.5 yaşındaydı ve suya düşse kendi başına 4/5 metre yüzüp sudan çıkabilecek hale 6. derte geldi. Sonrasinda denizde -havuzda yüzerek yüzmesini geliştirdi. Ben sizin bu kayginizin tatil secimlerinizi bile etkileyeceğini ,bunun da uzun vadede gerek çocuğunuzun gerekse eşinizin size tepki göstermesine yol açacağını düşünüyorum.Sizinle benzer kaygılar yaşayan arkadaşım bu korkuyla yuzlesmemek için yıllarca deniz kenarında bir yerde yaşamasina rağmen her yaz evini kapatip , çocuğunu alıp denizi olmayan memleketine "tatile " gitti.
Evet hocasıda aynı şeyi söylüyor ama benim aşamadığım korkularım var, kendimle ilgili şöyle düşünüyorum olduğu kadar sığ yerlerden, çok ileri gitmeden, sahile paralel bir pozisyonda kendimce yüzerim ama çocuğum öğrensin istiyorum yarın öbürgün arkadaş ortamıyla vs bir aktiviteye katılsa bilmemesi daha büyük sıkıntı kendi endişem için ona engel olmak istemiyorum. Bir yandan da kaygılarım beni boğuyor malesefOglunuzla birlikte alin yuzme dersini. Hem keyifli olur hem de fobinizi yenersiniz.
Ege denizinde fobinizi yenebilirsiniz bence, İstanbul boğazı çok akıntılıdır mesela, akıntı iyi bir yüzücüyü bile sürükler yorar, boğazın dip akıntılarını bilmeyen kolay kolay yüzemez her yerde, Karadeniz deseniz hem hırçın dalgaları olan hem de üstten dalgayla vurup alttan ayağınızın dibindeki kumları çekerek sizi derine sürükleyen bir denizdir ve benim diyen dalgıçları bile dibine çekmişliği vardır ama Ege öyle değil halkın denize girdiği çoğu yer çok sığdır, git git dizlerinize gelir, dingindir çok dalgası olmaz, başlarda belinize kadar gelen yerlere gidin ve sırt üstü suya bırakın kendinizi, bunu yapmaktan da korkuyorsanız yüzme tahtası edinin, başınız omuz hizanıza kadar tahta üzerinde olsun, suya bırakın kendinizi, 5 dakika kadar suda yatın, bir süre sonra tahta sadece bir elinizde olsun öyle girin suya ve hep sırt üstü yatarak suda kalmayı deneyin, sırt üstü yatmak zamanla denize güvenmenizi sağlar, denize olan korkunuzu yenene kadar tahtanız yoldaşınız olsun, zaten sonra gerisi gelecektir.Biz Ege'de yaşıyoruz. Özellikle günü birlik bile olsa denize gitme konusunda ben teşvikçi olurum yanımızda eşim olduğu için güven duygusundan sanırım o varken içim rahat
Teşekkür ederim sığ sularda ayaklarım yere değiyorsa sorun yok sudan çıkmıyorum zaten, dediğiniz gibi suya girmekten keyif aldığımız tertemiz suyu dingin plajlar keşfettik kendimize. Ben boyumu aşan yerlere gitmeyerek kendimi koruyorum. Benim asıl endişem oğlum için, şu an bire bir ders alıyor ilk ders bittikten sonra tamam öğrendim deyip kolluğu çıkardıEge denizinde fobinizi yenebilirsiniz bence, İstanbul boğazı çok akıntılıdır mesela, akıntı iyi bir yüzücüyü bile sürükler yorar, boğazın dip akıntılarını bilmeyen kolay kolay yüzemez her yerde, Karadeniz deseniz hem hırçın dalgaları olan hem de üstten dalgayla vurup alttan ayağınızın dibindeki kumları çekerek sizi derine sürükleyen bir denizdir ve benim diyen dalgıçları bile dibine çekmişliği vardır ama Ege öyle değil halkın denize girdiği çoğu yer çok sığdır, git git dizlerinize gelir, dingindir çok dalgası olmaz, başlarda belinize kadar gelen yerlere gidin ve sırt üstü suya bırakın kendinizi, bunu yapmaktan da korkuyorsanız yüzme tahtası edinin, başınız omuz hizanıza kadar tahta üzerinde olsun, suya bırakın kendinizi, 5 dakika kadar suda yatın, bir süre sonra tahta sadece bir elinizde olsun öyle girin suya ve hep sırt üstü yatarak suda kalmayı deneyin, sırt üstü yatmak zamanla denize güvenmenizi sağlar, denize olan korkunuzu yenene kadar tahtanız yoldaşınız olsun, zaten sonra gerisi gelecektir.
Oğlunuz için endişe etmeyin, yüzme derslerinin bitiminde gayet güzel yüzecek hale gelir, denize gittiğinizde ilk başlarda oğlunuz yüzüp sizin hakim olamayacağınız gitmeye çekindiğiniz mesafeye gidince korkacaksınız otomatikman ama onun yüzebildiğine, boğulmayacağına ikna olmaya başlayınca korkunuzu yenersiniz, ben ki yüzerim, eşim de iyi yüzer ama kızım yüzmeyi öğrenince bir süre ben de tedirgin olmuştum, özellikle arkadaşlarıyla denize gittiği zamanlar ama zamanla endişelerimden kurtuldum, lakin Karadeniz'de yüzmeye kalksa asla izin vermem, yüzdüğünüz denizi tanımanız gerekiyor çünkü, Karadeniz biraz hoyrattır ufacık bir hatayı bile affetmez ve maalesef en fazla boğulma vakaları Karadeniz'de yaşanır.Teşekkür ederim sığ sularda ayaklarım yere değiyorsa sorun yok sudan çıkmıyorum zaten, dediğiniz gibi suya girmekten keyif aldığımız tertemiz suyu dingin plajlar keşfettik kendimize. Ben boyumu aşan yerlere gitmeyerek kendimi koruyorum. Benim asıl endişem oğlum için, şu an bire bir ders alıyor ilk ders bittikten sonra tamam öğrendim deyip kolluğu çıkardıBinbir dil döktüm en azından bir tanesini kullanması gerektiği, derslerinin twmamı bitince çıkarabileceğiyle ilgili ikna ettim. Şimdi derslerin yarısı bitti yakında komple çıkaracak kolluğu ben şimdiden o zaman korkumla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Havuz kenarında hop otırup hop kalkarım çocuğum özgüvenini kırarım diye korkuyorum malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?