Yüzme öğrenmek başınıza geldi mi?

ausgburg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
2.353
1.047
73
34
Arkadaşlar yüzme kursuna gidiyorum. Hep korktum bu yaşa kadar. Nefesli yüzmeye çalışıyorum aslında fena da gitmiyordum. Bugün sitedeki havuzda havuzun boyu 1.40 nefes egzersizi yaparken nasıl oldu anlamadım. Akciğerime su kaçtı ve birden nefesim kesildi. O an çok kötüydü. Annem başımda ama derdimi anlatamadım başta. Sonra o da panik oldu 15-20 saniye sürmüştür. Böyle hırıltı şeklinde ne konuşabiliyorum ne nefes alabiliyorum kaslar kasıldı herhalde. Sonra bir anda düzeldi normale geldim ama çok korktum. Baya da yol almıştım. Akciğerde problem varmıdır bir doktora muayene olayım mı? Sizin başınıza geldi mi?

E ne olacak, denizde havuzda su yutmak kdr normal birşey yok ki.
E ne olacak, denizde havuzda su yutmak kdr normal birşey yok ki.
Sizin başınıza geldi mi?
Su yutmak değil suyu yuttuğumu anlamadım buna yutmak denmez akciğere kaçtı muhtemelen ve larinks spazmı olmuş sanırım. Nefes alamadım konışamadım sadece bir hırıltı nefes almaya çalışıyorum. Bu normal mi?

Sizin başınıza geldi mi?
Su yutmak değil suyu yuttuğumu anlamadım buna yutmak denmez akciğere kaçtı muhtemelen ve larinks spazmı olmuş sanırım. Nefes alamadım konışamadım sadece bir hırıltı nefes almaya çalışıyorum. Bu normal mi?
O spazm teahisi kim koydu ?

Sizin başınıza geldi mi?
Yani nasıl tolere edeceğinizi bilemediyseniz, aşırı tepkiler vermiş olabilirsiniz. Benim de açık denizin ortasında saçma sapan hareketler yaparken ya da kıyıda büyük bir dalga ile böğrüme (😬) çok su kaçtığı oldu, ama geçti.

O spazm teahisi kim koydu ?
Kendim buldum boğulmayı araştırırken.
Hırıltı, konuşamama, nefes alamama ve çok kötü bir panik hali.
Hayır nasıl oldu onu anlamadım su kaçırdığımı hissedemedim hızlı yapıyodum.
Kenardayım zaten ortalara da gitmiyorum neyseki kısa sürdü açıldı kısa sürede.

Yani nasıl tolere edeceğinizi bilemediyseniz, aşırı tepkiler vermiş olabilirsiniz. Benim de açık denizin ortasında saçma sapan hareketler yaparken ya da kıyıda büyük bir dalga ile böğrüme (😬) çok su kaçtığı oldu, ama geçti.
Bu spazm durumunu yaşadınız mı? Öksürük değil derin bir hırıltı, konuşamama ve nefes alamama://

Kendim buldum boğulmayı araştırırken.
Hırıltı, konuşamama, nefes alamama ve çok kötü bir panik hali.
Hayır nasıl oldu onu anlamadım su kaçırdığımı hissedemedim hızlı yapıyodum.
Kenardayım zaten ortalara da gitmiyorum neyseki kısa sürdü açıldı kısa sürede.
Bilgim yok kuzum ama siz yinede bir doktora gidin baksinlar ne olur ne olmaz

Spazm dediğiniz, göğsünüzün kitlenmesi , nefes alamama haliyse yaşadım. Çok abarttığınızı düşünüyorum. Birşey olmaz, rahat olun
Yaşadınız mı ben çok panik oldum. Yani kenardaydım zaten açıldı hemen ama ortada olsam ayağım yere değmeyen yerde olsam ne yapardım oldum. Yeni yüzme öğreniyorum haliyle korkuyorum.
O durumda ne yapıyorsunuz siz?

Yaşadınız mı ben çok panik oldum. Yani kenardaydım zaten açıldı hemen ama ortada olsam ayağım yere değmeyen yerde olsam ne yapardım oldum. Yeni yüzme öğreniyorum haliyle korkuyorum.
O durumda ne yapıyorsunuz siz?
Önce iyice öksürüp, sonra da Sırt üstü yatıp, ağrının geçmesini, nefesin düzelmesini bekliyorum.

Ben hemen panik olan birisi oldugum icin yuzmesi 35 yasinda kendime telkin vere vere sonunda ogrendim. Kursa da uzun sure gittim. Kurs hocaniza durumu anlatin, size egzersizler verir.

Benim bir hocam o konuda cok iyiydi, simdi sol ayagini kullanma, simdi sag ayagini kullanma diye odevler verirdi, ola ki acikta kramp girerse falan diye. Aynen suyun altinda belli sure gitme odevim de vardi, cok zor oldu basarmam. Denedikce korku azaliyor.

Önce iyice öksürüp, sonra da Sırt üstü yatıp, ağrının geçmesini, nefesin düzelmesini bekliyorum.
Ben öksürmeyi denedim ama hırıltı ve konuşamama panik yaptırdı. Belki de ilk defa başıma geldiği için de olabilir. Devam edip alışmam gerekecek. Normalde de boğazıma arada su içerken vs kaçar bazen zorlar ama havuzdaki korkuttu. Daha dikkatli olmalıyım. Sırt üstü yatmak en temizi doğru

Ben hemen panik olan birisi oldugum icin yuzmesi 35 yasinda kendime telkin vere vere sonunda ogrendim. Kursa da uzun sure gittim. Kurs hocaniza durumu anlatin, size egzersizler verir.

Benim bir hocam o konuda cok iyiydi, simdi sol ayagini kullanma, simdi sag ayagini kullanma diye odevler verirdi, ola ki acikta kramp girerse falan diye. Aynen suyun altinda belli sure gitme odevim de vardi, cok zor oldu basarmam. Denedikce korku azaliyor.
Ben de öyleyim suda özellikle panik oluyorum. Önceki öğrenme durumlarımda başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu sefer hocam iyi ben de daha cesaretliyim epey de yol aldım nefesli yüzme öğrenme yolundayım. Ben de başta nefesi yapamadım epey demekki hala iyi değilim. Bugün kü olay baya panikletti. Ama şu an düşündüm de yaşamak da gerek bi daha başıma gelirse daha sakin olurum.

Zamanla asarsin, tam ogrenemedigin icin panik yaptin bence. Cok kucuk yasta ogrendim hatirlamiyorum bile. Denizin en koyu ve derin yerinde babam bizi firlatirdi, ben kendim cikardim😅 sitede havuz vardi ama ben denize kacardim. Deli gibi de acilirdik, buyudukce acilmiyorum ama suan asla acilmam, kucuk yasta alismak daha iyi sanki...Tr'de beyaz kopek baligi yavrularini duyduktan sonra daha da tirstim. Denizden korkacak en son kisiyim ama artik korkuyorum. Benim cesaretim babamdan geliyordu, nasil olsa kurtarir diye. Güvendiğiniz biriyle pekistirirsiniz. Ilk etapta suyun yuzeyinde durmayi ogrenmeniz lazim (resting) ve su yutmayin, paniklemeyin. Kelebek ve kopekleme stili ile baslarsiniz. Kelebek zor derler ama bence en kolayi, kafani yuzeye cikardiginda agzinda ki suyu fiskirt.Sonra serbest kulaca gecersiniz, uzun sure su yuzeyinde dayanmayi da ogrendikten sonra iyice kapmis olursunuz. Rip'e kapılan insanlar da panikten su yutuyor bence, rip aslinda dibe cekmez ama sizi hizla aciga savurur. Insan korkar ve panikle su yutar ya da yuzmek icin cebellesir ve gucu biter :( panik yapmazsaniz bu isi kolayca çözersiniz

Nefes egzersizinde başını suya sokuyorsun, sonra bir süre sonra çıkarıyorsun. Yaşadığınız korkmanizla ilgili, su altında nefes alırsanız küçücük kovada bile dediğinizi yaşarsınız.

Bir şey olmaz merak etme.
Geçmiş gitmiş, her boğulanin başına gelir. Ben de çok su yuttum boğulup

Back
X