Zamanla asarsin, tam ogrenemedigin icin panik yaptin bence. Cok kucuk yasta ogrendim hatirlamiyorum bile. Denizin en koyu ve derin yerinde babam bizi firlatirdi, ben kendim cikardim

sitede havuz vardi ama ben denize kacardim. Deli gibi de acilirdik, buyudukce acilmiyorum ama suan asla acilmam, kucuk yasta alismak daha iyi sanki...Tr'de beyaz kopek baligi yavrularini duyduktan sonra daha da tirstim. Denizden korkacak en son kisiyim ama artik korkuyorum. Benim cesaretim babamdan geliyordu, nasil olsa kurtarir diye. Güvendiğiniz biriyle pekistirirsiniz. Ilk etapta suyun yuzeyinde durmayi ogrenmeniz lazim (resting) ve su yutmayin, paniklemeyin. Kelebek ve kopekleme stili ile baslarsiniz. Kelebek zor derler ama bence en kolayi, kafani yuzeye cikardiginda agzinda ki suyu fiskirt.Sonra serbest kulaca gecersiniz, uzun sure su yuzeyinde dayanmayi da ogrendikten sonra iyice kapmis olursunuz. Rip'e kapılan insanlar da panikten su yutuyor bence, rip aslinda dibe cekmez ama sizi hizla aciga savurur. Insan korkar ve panikle su yutar ya da yuzmek icin cebellesir ve gucu biter

panik yapmazsaniz bu isi kolayca çözersiniz