Yüzme öğrenmek başınıza geldi mi?

Nefes egzersizinde başını suya sokuyorsun, sonra bir süre sonra çıkarıyorsun. Yaşadığınız korkmanizla ilgili, su altında nefes alırsanız küçücük kovada bile dediğinizi yaşarsınız.
Aynen nefesi yapıyodum aslında nasıl kaçırdım anlamadım hızlı yapayım derken oldu zaten duvarda çalışıyodum panik yapıp kaçırmadım.

Zamanla asarsin, tam ogrenemedigin icin panik yaptin bence. Cok kucuk yasta ogrendim hatirlamiyorum bile. Denizin en koyu ve derin yerinde babam bizi firlatirdi, ben kendim cikardim😅 sitede havuz vardi ama ben denize kacardim. Deli gibi de acilirdik, buyudukce acilmiyorum ama suan asla acilmam, kucuk yasta alismak daha iyi sanki...Tr'de beyaz kopek baligi yavrularini duyduktan sonra daha da tirstim. Denizden korkacak en son kisiyim ama artik korkuyorum. Benim cesaretim babamdan geliyordu, nasil olsa kurtarir diye. Güvendiğiniz biriyle pekistirirsiniz. Ilk etapta suyun yuzeyinde durmayi ogrenmeniz lazim (resting) ve su yutmayin, paniklemeyin. Kelebek ve kopekleme stili ile baslarsiniz. Kelebek zor derler ama bence en kolayi, kafani yuzeye cikardiginda agzinda ki suyu fiskirt.Sonra serbest kulaca gecersiniz, uzun sure su yuzeyinde dayanmayi da ogrendikten sonra iyice kapmis olursunuz. Rip'e kapılan insanlar da panikten su yutuyor bence, rip aslinda dibe cekmez ama sizi hizla aciga savurur. Insan korkar ve panikle su yutar ya da yuzmek icin cebellesir ve gucu biter :KK43: panik yapmazsaniz bu isi kolayca çözersiniz
Ne güzel babanız varmış şanslısınız ☺️
Ben de açılamam sanırım sığlarda yüzsem yeter de artar bile. Yada bele bağlanan koruyucu şeylerle olabilir

Arkadaşlar yüzme kursuna gidiyorum. Hep korktum bu yaşa kadar. Nefesli yüzmeye çalışıyorum aslında fena da gitmiyordum. Bugün sitedeki havuzda havuzun boyu 1.40 nefes egzersizi yaparken nasıl oldu anlamadım. Akciğerime su kaçtı ve birden nefesim kesildi. O an çok kötüydü. Annem başımda ama derdimi anlatamadım başta. Sonra o da panik oldu 15-20 saniye sürmüştür. Böyle hırıltı şeklinde ne konuşabiliyorum ne nefes alabiliyorum kaslar kasıldı herhalde. Sonra bir anda düzeldi normale geldim ama çok korktum. Baya da yol almıştım. Akciğerde problem varmıdır bir doktora muayene olayım mı? Sizin başınıza geldi mi?
Ciddi birşey varsa gidin geçmiş olsun.Yuzmekten pes etmeyin.

Yani bu kadar panikliyorsan herkes yüzmeyi öğrenmek zorunda değil. Bu dediğinizi ağzından burnundan su kaçıran herkes yaşıyor zaten açılana kadar
Hayır aslında su kaçtıktan sonra nefesim kesilince panikledim. Yani herkesin yaşadığını düşünmedim. Hırıltı derin bir nefes darlığı sesim çıkmıyor öksüremedim filan bi değişikti. Belki uzun süre sonra başıma geldiği için olabilir. Tekrar gelse panik yapmam. Zaten çok ileri hedeflerim yoktu başlarken ama hoşuma gidince stilde öğreneyim dedim

Arkadaşlar yüzme kursuna gidiyorum. Hep korktum bu yaşa kadar. Nefesli yüzmeye çalışıyorum aslında fena da gitmiyordum. Bugün sitedeki havuzda havuzun boyu 1.40 nefes egzersizi yaparken nasıl oldu anlamadım. Akciğerime su kaçtı ve birden nefesim kesildi. O an çok kötüydü. Annem başımda ama derdimi anlatamadım başta. Sonra o da panik oldu 15-20 saniye sürmüştür. Böyle hırıltı şeklinde ne konuşabiliyorum ne nefes alabiliyorum kaslar kasıldı herhalde. Sonra bir anda düzeldi normale geldim ama çok korktum. Baya da yol almıştım. Akciğerde problem varmıdır bir doktora muayene olayım mı? Sizin başınıza geldi mi?
Öyle olur su yutunca panik yapmadan diyafram nefesine odaklanın bir kaç sn de geçer :)

genzinize su kaçtı ise anlık zaten bi yutkunamama nefes tutma konuşamama durumu oluyor bu çok normal. Siz suyun altında ya istemeden nefes aldınız yada ağzınızı açtınız. Bunlar normal şeyler, yüzerken panik yapmamak gerekiyor. Ben denizde yüzerken açıldığımda, ayağıma kramp girmişti. Tek yapabildiğim nefesimi tutarak dibe batıp beklemek oldu. Paniklesem buralarda olamazdııım. Sakin kalın ne olursa olsun

Biraz fazla korkmuşsunuz sanırım anlıyorum sizi, harika yuzemem ama idare ediyorum genelde tatilde 190 lık havuzda tam çıkarken elim kaydı ve dibi boyladım, çok yorulmuştum zaten ömrümden ömür gitti çıkana kadar şimdi daha temkinliyim.

Kendim okudum internette. Havayolu daha fazla su girişini engellemek için kendisini kilitliyormuş. Çok kötü bir histi. Tabi panikte oldum. 10-15 sn sürdü normale geldim tamamen ama korku oldu epey. Zaten havuz 1.40 ben de duvar yanındaydım. Su yuttuğumu anlamadım garip olan o oldu fazla derine dalmışım.

Biraz fazla korkmuşsunuz sanırım anlıyorum sizi, harika yuzemem ama idare ediyorum genelde tatilde 190 lık havuzda tam çıkarken elim kaydı ve dibi boyladım, çok yorulmuştum zaten ömrümden ömür gitti çıkana kadar şimdi daha temkinliyim.
Aslında batmak lazım dibe bata bata su içinde durmaya alışıyor insan

Kendim okudum internette. Havayolu daha fazla su girişini engellemek için kendisini kilitliyormuş. Çok kötü bir histi. Tabi panikte oldum. 10-15 sn sürdü normale geldim tamamen ama korku oldu epey. Zaten havuz 1.40 ben de duvar yanındaydım. Su yuttuğumu anlamadım garip olan o oldu fazla derine dalmışım.
Kendi kendinize teshis koymayin. Yasadiginiz sey son derece normal. Havuza, denize giren herkes su yutar

Kendi kendinize teshis koymayin. Yasadiginiz sey son derece normal. Havuza, denize giren herkes su yutar
Az önce doktora muayene oldum göğüs hastalıklarına o da öyle söyledi. Su yutmak değilmiş aspire etmekmiş yaşadığım. Yutabilsem mideye giderdi mantıken boğuluyor gibi olmazdım akciğerime kaçmış yani. Nefes boruma kaçtığı için olmuş. Herkes su yutar benim yaşadığımı da yaşar ama bu basit su yutma değildi.
Tam görmeden ne yaşadığımı son derece normal demeniz de doğru değil asıl

Az önce doktora muayene oldum göğüs hastalıklarına o da öyle söyledi. Su yutmak değilmiş aspire etmekmiş yaşadığım. Yutabilsem mideye giderdi mantıken boğuluyor gibi olmazdım akciğerime kaçmış yani. Nefes boruma kaçtığı için olmuş. Herkes su yutar benim yaşadığımı da yaşar ama bu basit su yutma değildi.
Tam görmeden ne yaşadığımı son derece normal demeniz de doğru değil asıl
Su yutmak bu demek zaten, kimse midesine kacan sudan bahsetmiyoru. 2. Aspire etmek degil bu, aspire etmek yani aspirasyon cigere kacan suyun/sivinin hava yardimiyla cekilmesi. Lutfen internetten okuduklarinizla doktora gitmiscesine bana laf sokmaya calismayin, cok komik duruyor burdan

Siz de panik atak da olabilir ama gidin tâbi doktora. Ciğere su kaçarsa normal bir şey yaşadığınız. Büyütmeye gerek yok

Back
X