- Konu Sahibi ataturkcuyumben
-
Canım merak etme istersen öğrenirsin. Mesela ben küçükken yüzme kursuna gittim bi on seans yada daha fazla kurs bittiğinde garip ama sadece ters yüzebiliyordum, normal yüzemiyordum. Kurs ise yaramadi sanmıştım.bide bas suyun altinda yuzmede hala da zevk alamiyorum, baska şekilde yüzüyorum. Sonra kendimi suya bıraktım ağzıma suda kaçsa boğulacak gibi olsamda dedikleri gibi yapa yapa bi baktim yuzuyorum. tabi ayağım yere değiyordu yoksa risk alınmaz aman. Annemde başta yuzme makarnası mi ne boyle ince uzun bisey onla ogrenmisti. Eger firsatin varsa makarna yada tahtayla kurs disinda da pratik yap bence ne kadar pratik yaparsan o kadar isine yarar. Simdi ikimizde her turlu yüzebiliyoruz. Yani kurs ise yarar merak etme:) Gereken cesaret sadece.arkadaşlar büyük bi dert olmasa da yardımcı olmanızı istiyorum. tabi buradan anlatarak olmaz bu işler ama en azından ne yapmam gerektiği hakkında fikir verebilirsiniz. 10 seanslık bi yüzme kursu alıyorum 3. seansımı bitirdim ama gelin görün ki pek yol kat edemedimhocamız nefesimizi tutarak başımız suyun altında ayakları su üstüne çıkarmayı ve çırpmayı öğretiyor. ama ben fazla nefesimi tutamadığımdan su üstünde ayaklarımı çırpamıyorum. offf bu kurs için bayağı para döktüm öğrenmem lazım çok istemiştim.
şimdi benim ne yapmam lazım ne olur fikir verin(
teşekkürler şimdiden
Havuzun kenarina tutun, suyun ustune dumduz uzan, uzanirken yuzunu suyun icinde tut ve ayaklarini cirp. Arada bir yuzunu sudan cikartarak veya kafani yana cevirerek pozisyonunu hic bozmadan ayak cirpmaya devam et, durma. bunu yapmaya iyice alistiktan sonra ayni pozisyonda alti ayak saydiktan sonra hafifce yuzunu saga dondurup agizdan nefes alirken bir (sag) kol cek (tek koluna yuzme hareketi yaptiracaksin) ve ayni pozisyona don. Ayaklarini saymaya devam et ve 6 ayak cirptiktan sonra aynisini yuzunu sola cevirerek sol kol ile yap. bir saat devamli yaptiktan sonra artik kisa bir mesafede tutunmadan da bu yaptigini deneyebilirsin. Mesela 5 metre ilerde bir kulvar var ise ona kadar bu sekilde gidebilirsin. Bunlar egzersiz, yuzmeye basladiginda kollarini ve bacaklarini ayi anda hareket ettireceksin. Ayaklarini cirparken uc kol cekip ucuncu kolu cekerken yandan nefes alacaksin. Bu sekilde her uc kolda bir kere yandan nefes alarak yuzersin.
Simdi evde bir boy aynasi var ise git onunde belden egil, ters L seklinde. Kollarini ileri uzat Havuzun kenarina tutunuyormus gibi), yuzun yere donuk olsun (alnin hafifce kalkik olabilir, iki uc metre ileri bakar gibi- ya da yuzunun altinda yastik varmis gibi, ama sac baslangicina kadar suyun icinde oldugunu farzet). 6 ya kadar say (ayak cirpmak yerine) sonra kafani yana cevirip agzini kocaman acarak nefes alirken ayni taraftaki kolunla bir kulac cekip tekrar one uzat. Tekrar 6 ya kadar say, sonra da ayni hareketi diger yonden yap. Hareket bu.
Nefes alirken agzina su kacmasini onlemek icin suda nefes alip vermeyi ayrica calisman gerekir. Nargile deriz biz buna.. Havuzun icinde dik vaziyette dinlenirken kafani suya sok, agzin acik olsun, icerde agizdan ve burundan nefes ver, cik, agizdan hizli bir nefes al, bat ve nefes ver. On sefer beklemeksizin devamli yap her firsatta. Hem cok guzel dinlendirir, hem de suya alistirir.
Hadi kolay gelsin, iyi calismalar..
Havuzun kenarina tutun, suyun ustune dumduz uzan, uzanirken yuzunu suyun icinde tut ve ayaklarini cirp. Arada bir yuzunu sudan cikartarak veya kafani yana cevirerek pozisyonunu hic bozmadan ayak cirpmaya devam et, durma. bunu yapmaya iyice alistiktan sonra ayni pozisyonda alti ayak saydiktan sonra hafifce yuzunu saga dondurup agizdan nefes alirken bir (sag) kol cek (tek koluna yuzme hareketi yaptiracaksin) ve ayni pozisyona don. Ayaklarini saymaya devam et ve 6 ayak cirptiktan sonra aynisini yuzunu sola cevirerek sol kol ile yap. bir saat devamli yaptiktan sonra artik kisa bir mesafede tutunmadan da bu yaptigini deneyebilirsin. Mesela 5 metre ilerde bir kulvar var ise ona kadar bu sekilde gidebilirsin. Bunlar egzersiz, yuzmeye basladiginda kollarini ve bacaklarini ayi anda hareket ettireceksin. Ayaklarini cirparken uc kol cekip ucuncu kolu cekerken yandan nefes alacaksin. Bu sekilde her uc kolda bir kere yandan nefes alarak yuzersin.
Simdi evde bir boy aynasi var ise git onunde belden egil, ters L seklinde. Kollarini ileri uzat Havuzun kenarina tutunuyormus gibi), yuzun yere donuk olsun (alnin hafifce kalkik olabilir, iki uc metre ileri bakar gibi- ya da yuzunun altinda yastik varmis gibi, ama sac baslangicina kadar suyun icinde oldugunu farzet). 6 ya kadar say (ayak cirpmak yerine) sonra kafani yana cevirip agzini kocaman acarak nefes alirken ayni taraftaki kolunla bir kulac cekip tekrar one uzat. Tekrar 6 ya kadar say, sonra da ayni hareketi diger yonden yap. Hareket bu.
Nefes alirken agzina su kacmasini onlemek icin suda nefes alip vermeyi ayrica calisman gerekir. Nargile deriz biz buna.. Havuzun icinde dik vaziyette dinlenirken kafani suya sok, agzin acik olsun, icerde agizdan ve burundan nefes ver, cik, agizdan hizli bir nefes al, bat ve nefes ver. On sefer beklemeksizin devamli yap her firsatta. Hem cok guzel dinlendirir, hem de suya alistirir.
Hadi kolay gelsin, iyi calismalar..
Canım merak etme istersen öğrenirsin. Mesela ben küçükken yüzme kursuna gittim bi on seans yada daha fazla kurs bittiğinde garip ama sadece ters yüzebiliyordum, normal yüzemiyordum. Kurs ise yaramadi sanmıştım.bide bas suyun altinda yuzmede hala da zevk alamiyorum, baska şekilde yüzüyorum. Sonra kendimi suya bıraktım ağzıma suda kaçsa boğulacak gibi olsamda dedikleri gibi yapa yapa bi baktim yuzuyorum. tabi ayağım yere değiyordu yoksa risk alınmaz aman. Annemde başta yuzme makarnası mi ne boyle ince uzun bisey onla ogrenmisti. Eger firsatin varsa makarna yada tahtayla kurs disinda da pratik yap bence ne kadar pratik yaparsan o kadar isine yarar. Simdi ikimizde her turlu yüzebiliyoruz. Yani kurs ise yarar merak etme:) Gereken cesaret sadece.
güzel şeyler anlatmışsın ama biraz zor sanki. mesela diyorsun ya suyun üstüne dümdüz uzan diye kafamı suya daldırınca su üstüne çıkarabilirim ama işte nefesimi tutamıyorum. off ne olacak bu halim bilmiyorum
Nefes tutarak yüzülmezki. İlk şart çok rahat olman gerekli kendini suya saldığında sıkarsan ne nefes tutabilirsin nede rahat alabilirsin sürekli boğulcak gibi olursun. kendini gevşek bırak cnm sonra ayaklarını çırp gerisi gelir
çok kasma kendini serbest bırak havuzun kenarından tutarak kendini geriye yatır zaten tüm vücüt tamamen kalkmış olcak kollarını kırma omzunda suyun içinde olsun kısa kısa tut nefesini burnundan ver yavaş yavaş süreyi uzatırsın tam olarak neyi yapamıyorsun ayak çırpabiliyor musun suda
güzel şeyler anlatmışsın ama biraz zor sanki. mesela diyorsun ya suyun üstüne dümdüz uzan diye kafamı suya daldırınca su üstüne çıkarabilirim ama işte nefesimi tutamıyorum. off ne olacak bu halim bilmiyorum
Öyle güzel anlatmissin ki canım
Teşekkür ederim
Nefes tutmaya gerek yok ki.. Kafan suda iken, ya da yalnizca alninin ust cizgisine kadar yuzun suda iken diyelim, hafif hafif nefes vereceksin. Nefesin bittiginde de ya yandan, ya da henuz yeni oldugun icin onden yuzunu agzin disariya cikacak kadar kaldirip nefes alacaksin, sonra tekrar yuzun suya.. suyun icinde yavas yavas nefes ver, tutma..
Onden her nefes aldiginda kalca ve bacaklar suya batar, pozisyon kisa bir sure de olsa bozulur. Yandan nefes almak pozisyonu bozmaz, dogru olan da bu nefes alis tarzidir. Bir yandan ayak cirpmaya devam ederken bir yandan da nefes alis verisi ayarlamak zorundasin. O kadar zor degil, belki ilk bir kac sefer.. Nargile yapmayi da tarif etmistim, her dinlenme aninda 10 sefer durmadan yap, boylece suda nefes alip vermeye alisirsin canim..
Ayaklarım yerde degil tabi, demek istedigim omzuma geliyor ama yuzerken ayaklarim su yuzeyine yakin oldugu icin degmiyor.bi sorun olursa hemen dogruluyorum yere o zaman basiyorum bide makarna derken kastettigim sosisti zaten. Daha 3 seans gitmissin bence strese sokma kendini rahat ol:)canım ayakların yerdeyse o yüzme olmaz ki. bana sosis verdiler onunla bile panik oldum yapamadım hareketleri
çok iyisi sağol zaman ayırdığın için. peki neden hocamız senin yazdığın şekildenefes almayı öğretmedi sence?
ben de bir türlü bacaklarımı çırpamıyorum hemen suya batıyorlar yahu
Kimbilir, herkesin tarzi farkli.. Kendi kendinize kesfedeceginizi varsaymistir. Ozellikle onden nefes almayi.. Seninle birlikte kursa katilanlara bak, nefesini tutamamaktan sikayet etmeyenler onden nefes alip ayak cirpmaya devam ediyorlardir buyuk ihtimalle...Yandan nefes kol cekmeden yapmasi biraz zor olan birsey, kol cekmeyi ogretirken onu da ogretecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?