yüzmeyi neden öğrenemiyorum :(

hocamız nefesimizi tutarak suyun üstünde kalmayı öğretiyor. nefes tutmadan nasıl yüzülür ki

Ben nefesimi tutmadan gayet suyun üzerinde durabiliyorum
Vücudumu serbest bırakarak su zaten kaldırıyor. Ben kendim öğrendim yüzmeyi
Ama bi tesise gidip üye olucam bol bol yüzmek lazım sağlık açısından

siz hiç kursa gittiniz mi? vallahi hocamız bu şekilde öğretmeye çalışıyor ama bende pek ilerleme yok. su korkum var tabiki batma boğulma korkusu vr bunu nasıl aşıcam bilmiyorum.yarın biraz sosisle çalışacağım umarım olur

maşallah diyim ama deniz suyu olunca kolay öğrenmişsinizdir. havuzun kaldırma kuvveti az çünkü

Bende kendi kendime öğrendim, su üzerinde kulaç atarak yüzebiliyorum, daha su altında yüzmeye cesaret edemedim...

yarın hocama kulaç atmayı soracağım yani nefes tutmadan nasıl yüzebilirim diye

madem önceden yüzüyordunuz yine yüzmeniz zor olmaz bence

o kadar haklısınız ki. bir de benm küçüklüğümde çok bi spor faaliyetim olmadı. düşünün bisiklet bile sürmedim bilmiyorum ( kimse bisiklet almadı bana

Hannah bende sirt ustu geri geri yuzuyorum hemde cok rahat sekilde ama cok bunaltici oluyor surekli ayni pozisyon diger tarafa tik yok yuzemiyorumanca surf tahtasiyla onsuz imkansiz yuzemiyorum

kıyıda biraz uğraş yüzmen lazım. yada kafan içerde yüz hani yüzücüler daha hızlı gitmek için yüzerya .sonra alışınca yüzeyde durunca başını çıkar ,kulaçlarınla birlikte sağa ve sola döndür başını.burdan anlatılmıyor ama inşallah anlarsın

yarın hocama kulaç atmayı soracağım yani nefes tutmadan nasıl yüzebilirim diye

Kulaç atarak yüzersen başın suyun üzerinde olduğu için nefesini tutmana gerek yok, bende nefesimi tutarak kulaç atıyordum 1-2 kulaçta hemen kesiliyordum, sonra eşim nefesini tutmana gerek yok dedi. Ben nefes alıp göğsümü hava ile doldurunca suyun üzerinde kalabileceğimi düşünüyordum. Ama vücudunu serbest bırakıp başını suyun üzerinde tutarak gayet rahat yüzülüyormuş bu şekilde daha hızlı yüzülüyor. Aslında ayaklarını çırpmak yüzmede daha kulaç atmaktan daha etkili. Hafif ellerini çırpman bile yeterli oluyor. Kendini kasmadan serbest bırakacaksın. Suyun kaldırma kuvvetine güven.

Ben şu an 16 yaşındayım daha 6 yaşındayken kursa gitmişyim galiba 12 seanslıktı.Bende yüzemezdim hatta hoca bana ceza verip kenarda ayak çırptırırdı.Yıllar sonra tekrar aynı yere gittiğimde ise en üst seviyeden başladım.Yani öğrendim ancak hep burunlu gözlüğe alıştığıdan ilk burunsuzda zorlandım ancak alıştım.O zaman şöyle yap sosisi bir elinle tutup diğer elinle burnunu kapat ve suyun alatına kafanı sok yavaş yavaş böyle böyle alışabilirsin belki

Yuzme biliyorum ama şu son dedigin nargileyi bilk kez duydum eglenceli geldi bana birde cok su yutuyorum cocuklugumdan beri kesin deneyecegim saol

oncelikle merhaba
konuyu acan arkadasin yazdiklarini okuyunca acaba bu konuyu ben mi actim diye bir tereddut etmedim degil
yasimiz oldukca yakin ve ben de bu yasima kadar yzume ogrenmeyen bir kesimdeyim
sebebi kucukken kizlara yuzme ogretilmesine gerek duyulmayan bir yerde yasamam sanirim
denize bile toplasan 2 kez gitmisligim var cunku goturulmezdim malum bazi yerlerde bu imkan sadece erkekler icin
uzun lafin kisasi bu sene ve daha yeni karar verdim yuzme ogrenicem dedim sebebi bir yandan memlekete gidince milletin yuzdugu yerlerde ben kenarda otururum diger yandan da bir sure once az kalsin derin bir golete dusucektim yalnizdim yuzme bilmedigim icin belki de bogulucaktim iste bu yuzden yuzme ogrenicem dedim ve kursa yazildim
2 ders oldu gideli daha havuz dehset derin kucuklu buyuklu herkes ic ice
yasimdan utansam da ilk baslarda baktim ki havuzda benden daha yaslilar var yasli hanimlar bile var
yuzmenin yasi yok deyip daldim havuza utangaclik falan yok artik
simdilik belime ismini biledigim bisiy bagliyor hocam bir de kolluklarim var 2 derste onlarla yuzmeyi ogrendim iste kulac atma ayaklari cirpma filan ve gecen ders nefes alip suda verme kismina bile geldik isin
ben yuzuyorum ama hocam her seferinde bacak cirpisimda bisiy bulup oyle degil diyor kendimi goremedigim icin suda ne yaptgimi bilmiyorum nerde hata yapiyorum bilmiyorum ama bir sekilde yuzuyorum basimi suya iyice batirarak
kolluklardan kurtulunca durumum nasil olur bilmiyorum ama derslere devam kararliyim ogrenicem
havzuda tek sevmedigim sey insan coklugu hani havuzun basindan basliyorum yuzmeye hop havuzun ortasinda bisiyle carpisiyorum ve direk enerjim gidiyor toparlanip devam etmesi zor oluyor
ben gene yol kat etdim bazilarinin yanindan yuzerek geciyorum ama yuzemeyenler carpinca bi duruyor insan
derslerim bitince kesinlikle baska daha az insanin oldugu havuzda pratik de yapmayi dusunuyorum
demem su sudan korkmayin ve kendinizi hocaniza teslim edin bir sekilde yuzuceksiniz

kolunda kolluk ve belindeki sosisle mi yüzüyorsun canım? onları çıkarınca da yüzebiliyor musun. ben sosisle de korkmuştum gerçi (

bu akşam sosisle yüzebildim ve nefesimi tutamıyordum suyun altında hemen salıyordum bgn nefesimi de tutabildim oleyyyyyyyyyyy. çok mutluyum kızlar yaa demek ki insanın yapamayacağı hiçbir şey YOKMUŞ :)))

bu akşam sosisle yüzebildim ve nefesimi tutamıyordum suyun altında hemen salıyordum bgn nefesimi de tutabildim oleyyyyyyyyyyy. çok mutluyum kızlar yaa demek ki insanın yapamayacağı hiçbir şey YOKMUŞ :)))

İstesen bile batamazsın, suyun içinde kendini serbest bırak zaten batmazsın, bir kaç hareketle yüzebilirsin. Kendini sıkma serbest bırak boşlukta gibi...

İstesen bile batamazsın, suyun içinde kendini serbest bırak zaten batmazsın, bir kaç hareketle yüzebilirsin. Kendini sıkma serbest bırak boşlukta gibi...

pes etmek üzereydim ama ne olduysa bir de bu konuyu açmamın da bi etkisi olabilir bilmiyorum bugun çok aşama kaydettim çok şükür. 10. seansın sonunda ben de yüzebiliyorum diyeceğim inşALLAH

kursa da gittim,su korkumu aşamıyorum.

bunları okurken bile derin derin nefes aldığımı,nefeslerimin hızlandığını hissettim.

yok,olmuyor

e dalmadan yüz sen de :/

Kizlar benimde 6,5 yasinda bir oglum var....Eylul ayinda yuzme kursuna baslicak 20 seans kadar gidecek....Zaten okulla beraber haftada birgun gidecek....Sizce bu sene icinde yuzmeyi ogrenebilirmi. Yoksa erkenmi.....

Kizlar benimde 6,5 yasinda bir oglum var....Eylul ayinda yuzme kursuna baslicak 20 seans kadar gidecek....Zaten okulla beraber haftada birgun gidecek....Sizce bu sene icinde yuzmeyi ogrenebilirmi. Yoksa erkenmi.....
bana soracak olursaniz ne kadar erken o kadar iyi
6,5 bence yuzmeye baslamk icin dogru yas
benim gittigim havuzda daha kucukler var muhtesemler

obur sayfadaki soruna cevap vermeden sen isi cozmussun bile tebrikler canim
evet son cumlende haklisin insanin isterse basaramayacagi sey yok :)

kucuk not benim belimde sosis yok ismini bilmedigim bisiy var hep hocaya sorucam ismini diyorum unutuyorum
ve bugun kolluklarimi attim onlarsiz yuzdum suyun altinda nefes verme kismini da bugun yaptik
su kadarini soyluyorum bunu ben basardiysam sizde yaparsiniz sayfada korkup da cesaret edemeyen herkese bu lafim sevgiler :)

Ben kendi kendime ogrendim sudan hic korkum olmaamistir zaten havuzdaydik 150 lik su en fazla su yutarim dedim ki oylede oldu cok su yuttum ama 3 sattte islem tamamdi inanamadi cevrediler bile tek bi olay var su yuzmede o da nefes kontrol hizli dgil normal nefes almayi basardigin an tamamdir sudan korkma o senden korksun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…