- 20 Ekim 2012
- 2.734
- 904
- 198
- 35
- Konu Sahibi ataturkcuyumben
-
hocamız nefesimizi tutarak suyun üstünde kalmayı öğretiyor. nefes tutmadan nasıl yüzülür ki
İlk olarak bunu başarabileceğine inanTatlım su korkun filan var mı ? Yani olamayacak şey değil.Büyük ihtimalle hocanız havuzun kenarında tutturuyordur ya da makarna veriyordur.Yüzerken kafanı suya gömüp ayak çırpmayacaksın.Sanrım hocanız temelden başlatmış.Ben kendi kendime öğrendiğim ve bu konuda çok iyi olduğum halde ilk gittiğimde üç kulaç bir nefeste ben bile zorlanıyordum.Şimdi ise gayet rahat yapıyorum.İlk olarak derin bir nefes al ve kafanı suya göm.Burası çok önemli enerjini harcamamaya çalış.Nasıl desem ki ?Yani kollarını düz tutmak için ekstra enerji harcama.Tek yapman gereken ayaklarını çırpmak.Birde kalça hizan suyun içindeyse zorlanabilirsin.Çünkü ayak çırparken istemeden üst bacak kalkıyor ve suyu itmek için ekstra enerji gidiyor.Bunlara dikkat edersen yapabileceğine inanıyorum
bende kendı kenıme öğrennlerdenim
kendım bile çok şaşırdım hele eşim şok oldu antalyaya gıtmıştık tatıle kemere denız ıkı metre kadar sonra acayıp derinleşiyorrdu ılk gun bıraz kenarda durdum tabı sadece çocuklar var benım olduğum yerde 2. gun canım sıkıldı eşim gidiyo yuzuyo gelıyo ben çocuklarla taş topluyorum attım bende kendımı derin olan yere eşime hep yakın durdum duramazsam su üstünde sarılırım dıye öle öle alıştım çok kolay oldu tatılin son gunu iplere kadar yüzüyordum
Bende kendi kendime öğrendim, su üzerinde kulaç atarak yüzebiliyorum, daha su altında yüzmeye cesaret edemedim...
al bendende o kadar ayni benkucukken balik gibi yuzerdim simdi tik yok :26:gecen yil havuza gittim bide cocuklar icin eglence olsun diye birsuru alet aldim benden firsat bulup kullanamadilar vallahi cocuklar balik gibi surekli suyun altindalar ben dana gibi elimde surekli surf tahtasi bide bogulurum diye kic kadar suya kolluk kolumda deniz anasi gibi girdim suya bide bakdim millet bana bakiyor utancimdan ogluma ogretiyorum birkac bayana kolluk takmak istemiyor o yuzden ornek anne olarak ben takiyorum dedim oglumda demezmi korkma anne bu tahta ve kolluklarla bogulmazsin cocugum ne bilmemesi ben sana ogretiyorum dedim arkami bir dondum cocuk cokdan suyun altindan obur uca gecmis tam bir rezillik yasadim kesinlikle yuzmeyi beceremiyorum nefes alamama sorunum vardi simdi ameliyat oldum belki ondan diyorum bakalim bu senede olmazsa bende is yok bari denemeyim bogulurum molurum neme lazim
yasiniz tahmin ettigim gibi buyukmus :) sordum cunku 15 yasindaki kizlarda olabiliyor forumda..ne yazik ki belli bir yastan sonra bazi seyleri cocukluktaki kadar rahat ogrenemezsiniz cunku insan cocukken tehlikeden korkmaz,kendini cok kolay birakir ama yetiskinlikte kontrol kaybi ve basima bisey gelicek korkusuyla bu tarz fiziksel seyler zor ogrenilir ama gecte olsa ogreniceksiniz merak etmeyin..sadece sureye takilmayin 5 yasindaki cocugun ogrendigi sureyle sizinki arasinda tabiki fark olacaktir..sadece kendinizi birakmaya calisin
Ben nefesimi tutmadan gayet suyun üzerinde durabiliyorum
Vücudumu serbest bırakarak su zaten kaldırıyor. Ben kendim öğrendim yüzmeyi
Ama bi tesise gidip üye olucam bol bol yüzmek lazım sağlık açısından
Hannah bende sirt ustu geri geri yuzuyorum hemde cok rahat sekilde ama cok bunaltici oluyor surekli ayni pozisyon diger tarafa tik yok yuzemiyorumanca surf tahtasiyla onsuz imkansiz yuzemiyorum
yarın hocama kulaç atmayı soracağım yani nefes tutmadan nasıl yüzebilirim diye
siz hiç kursa gittiniz mi? vallahi hocamız bu şekilde öğretmeye çalışıyor ama bende pek ilerleme yok. su korkum var tabiki batma boğulma korkusu vr bunu nasıl aşıcam bilmiyorum.yarın biraz sosisle çalışacağım umarım olur(
Havuzun kenarina tutun, suyun ustune dumduz uzan, uzanirken yuzunu suyun icinde tut ve ayaklarini cirp. Arada bir yuzunu sudan cikartarak veya kafani yana cevirerek pozisyonunu hic bozmadan ayak cirpmaya devam et, durma. bunu yapmaya iyice alistiktan sonra ayni pozisyonda alti ayak saydiktan sonra hafifce yuzunu saga dondurup agizdan nefes alirken bir (sag) kol cek (tek koluna yuzme hareketi yaptiracaksin) ve ayni pozisyona don. Ayaklarini saymaya devam et ve 6 ayak cirptiktan sonra aynisini yuzunu sola cevirerek sol kol ile yap. bir saat devamli yaptiktan sonra artik kisa bir mesafede tutunmadan da bu yaptigini deneyebilirsin. Mesela 5 metre ilerde bir kulvar var ise ona kadar bu sekilde gidebilirsin. Bunlar egzersiz, yuzmeye basladiginda kollarini ve bacaklarini ayi anda hareket ettireceksin. Ayaklarini cirparken uc kol cekip ucuncu kolu cekerken yandan nefes alacaksin. Bu sekilde her uc kolda bir kere yandan nefes alarak yuzersin.
Simdi evde bir boy aynasi var ise git onunde belden egil, ters L seklinde. Kollarini ileri uzat Havuzun kenarina tutunuyormus gibi), yuzun yere donuk olsun (alnin hafifce kalkik olabilir, iki uc metre ileri bakar gibi- ya da yuzunun altinda yastik varmis gibi, ama sac baslangicina kadar suyun icinde oldugunu farzet). 6 ya kadar say (ayak cirpmak yerine) sonra kafani yana cevirip agzini kocaman acarak nefes alirken ayni taraftaki kolunla bir kulac cekip tekrar one uzat. Tekrar 6 ya kadar say, sonra da ayni hareketi diger yonden yap. Hareket bu.
Nefes alirken agzina su kacmasini onlemek icin suda nefes alip vermeyi ayrica calisman gerekir. Nargile deriz biz buna.. Havuzun icinde dik vaziyette dinlenirken kafani suya sok, agzin acik olsun, icerde agizdan ve burundan nefes ver, cik, agizdan hizli bir nefes al, bat ve nefes ver. On sefer beklemeksizin devamli yap her firsatta. Hem cok guzel dinlendirir, hem de suya alistirir.
Hadi kolay gelsin, iyi calismalar..
oncelikle merhaba
konuyu acan arkadasin yazdiklarini okuyunca acaba bu konuyu ben mi actim diye bir tereddut etmedim degil
yasimiz oldukca yakin ve ben de bu yasima kadar yzume ogrenmeyen bir kesimdeyim
sebebi kucukken kizlara yuzme ogretilmesine gerek duyulmayan bir yerde yasamam sanirim
denize bile toplasan 2 kez gitmisligim var cunku goturulmezdim malum bazi yerlerde bu imkan sadece erkekler icin
uzun lafin kisasi bu sene ve daha yeni karar verdim yuzme ogrenicem dedim sebebi bir yandan memlekete gidince milletin yuzdugu yerlerde ben kenarda otururum diger yandan da bir sure once az kalsin derin bir golete dusucektim yalnizdim yuzme bilmedigim icin belki de bogulucaktim iste bu yuzden yuzme ogrenicem dedim ve kursa yazildim
2 ders oldu gideli daha havuz dehset derin kucuklu buyuklu herkes ic ice
yasimdan utansam da ilk baslarda baktim ki havuzda benden daha yaslilar var yasli hanimlar bile var
yuzmenin yasi yok deyip daldim havuza utangaclik falan yok artik
simdilik belime ismini biledigim bisiy bagliyor hocam bir de kolluklarim var 2 derste onlarla yuzmeyi ogrendim iste kulac atma ayaklari cirpma filan ve gecen ders nefes alip suda verme kismina bile geldik isin
ben yuzuyorum ama hocam her seferinde bacak cirpisimda bisiy bulup oyle degil diyor kendimi goremedigim icin suda ne yaptgimi bilmiyorum nerde hata yapiyorum bilmiyorum ama bir sekilde yuzuyorum basimi suya iyice batirarak
kolluklardan kurtulunca durumum nasil olur bilmiyorum ama derslere devam kararliyim ogrenicem
havzuda tek sevmedigim sey insan coklugu hani havuzun basindan basliyorum yuzmeye hop havuzun ortasinda bisiyle carpisiyorum ve direk enerjim gidiyor toparlanip devam etmesi zor oluyor
ben gene yol kat etdim bazilarinin yanindan yuzerek geciyorum ama yuzemeyenler carpinca bi duruyor insan
derslerim bitince kesinlikle baska daha az insanin oldugu havuzda pratik de yapmayi dusunuyorum
demem su sudan korkmayin ve kendinizi hocaniza teslim edin bir sekilde yuzuceksiniz
bu akşam sosisle yüzebildim ve nefesimi tutamıyordum suyun altında hemen salıyordum bgn nefesimi de tutabildim oleyyyyyyyyyyy. çok mutluyum kızlar yaa demek ki insanın yapamayacağı hiçbir şey YOKMUŞ :)))
İstesen bile batamazsın, suyun içinde kendini serbest bırak zaten batmazsın, bir kaç hareketle yüzebilirsin. Kendini sıkma serbest bırak boşlukta gibi...
arkadaşlar büyük bi dert olmasa da yardımcı olmanızı istiyorum. tabi buradan anlatarak olmaz bu işler ama en azından ne yapmam gerektiği hakkında fikir verebilirsiniz. 10 seanslık bi yüzme kursu alıyorum 3. seansımı bitirdim ama gelin görün ki pek yol kat edemedimhocamız nefesimizi tutarak başımız suyun altında ayakları su üstüne çıkarmayı ve çırpmayı öğretiyor. ama ben fazla nefesimi tutamadığımdan su üstünde ayaklarımı çırpamıyorum. offf bu kurs için bayağı para döktüm öğrenmem lazım çok istemiştim.
şimdi benim ne yapmam lazım ne olur fikir verin(
teşekkürler şimdiden
bana soracak olursaniz ne kadar erken o kadar iyiKizlar benimde 6,5 yasinda bir oglum var....Eylul ayinda yuzme kursuna baslicak 20 seans kadar gidecek....Zaten okulla beraber haftada birgun gidecek....Sizce bu sene icinde yuzmeyi ogrenebilirmi. Yoksa erkenmi.....
bu akşam sosisle yüzebildim ve nefesimi tutamıyordum suyun altında hemen salıyordum bgn nefesimi de tutabildim oleyyyyyyyyyyy. çok mutluyum kızlar yaa demek ki insanın yapamayacağı hiçbir şey YOKMUŞ :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?