yüzmeyi neden öğrenemiyorum :(

ben de yüzemiyorum. bir türlü öğrenemedim. sanırım suyun içinde rahat olamayıp bedenimizi suyun kaldırma kuvvetine bırakmadığımız için su üzerinde duramıyoruz.

korkuyor olabılırmısın.bn mesela yuzebılıyorum öne gıdıyorum sırt ustu yuzebılıyorum ki en sevdıgım bu nefes tutmana gerek yok kulakların ble suyun ıcınde sadece burnun agzın dısarda.cok rahat uyuyo gibi yatııyosun suyun ustune hiçbişey düşünmeden kapat gözlerını acaıp güzel.ama yuzustü yüzmede evet nefes tutarak cok gidemiyorum bende zorlanıyorum kalbım agrıyo o yuzden boyumu gecmeyen yerde yuzuyorum ayaklarım yere basıcak ille bogazıma kadar derınlıge gıdıp yanlamasına yuzuyorum böylece hep aynı boyda oluyosun denızde :)kendı kendıme ögrendım o sosisler sayesınde.

Canım benim 26 yaşında yüzmeyi öğrendim bende 3 senedir sudan korkmadan yüzüyorum şükürler olsun
Bu gayretin bu çaban,bana 3 sene önceki beni hatırlattı
Ağaç yaşken eğilir demişler valla doğru söze ne denir
Ama azcık gayretle işeyler sonradan da öğreniliyor
Ben denizde öğrendim havuz ve kurs imkanı yoktu yaşadığım yerde
Yapman gereken en önemli şey nefesimi tutacam diye kendini sıkma
Serbest bırak,rahat ol,yatakta yatıyormuşçasına relax ol
Biliyorum bu söylenenler şuan sana çok boş geliyor ama varmış haklılık payı
Hocanla devamlı iletişim halinde ol,tereddütünü yaşadığın korkuyu onunla paylaş
Sonuçta para dökmüşsün ve emeğinin karşılığını alacaksın
Hocan seninle özel olarak da ilgilenir

canım nolursa olsun kendini kasma sen kasarsan suda kendi,ni çeker ben denizde 1 günde öğrendim 2. gün sırt üstü yatıyor ve dubadan atlıyordum
kendını kasarsan su üstünde duramazsın rahat ol cok kolay bişey bu suyun üstünde durabildiğini görunce artık su altında yüzmeye başlarsın tutuna tutuna gücü sadece aykalarına değil ellerine kollarına ve bedenınede ver ve önce simit kullanmayı dene oda yüzmeye yardımcı olur

ayy benm durumumda olan biri çıktı şükür :))))
sen kursa gidiyor musun canım yoksa kendi kendine mi çalışıyorsun ?

kursa gitmek istedim ama cesaret edemiyorum bu yüzden, 2 defa kendi kendime girişimim oldu ama bacaklarımı çırpamıyorum ve sudan çok korkuyorum. kursta yeterince ilgilenirler mi bilmiyorum, temizlik hijyen açısından nasıldır bilmiyorum. hep gitmek istedim ama cesaretim kırıldı bu sebeplerden

havuzdn çıktıktan sonra duş alıyorsun canım o yüzden sorun olmaz. kendi kendine öğrenmen tabiki zor olur ben kursA gittiğim halde öğrenememişken

İlk olarak bunu başarabileceğine inan Tatlım su korkun filan var mı ? Yani olamayacak şey değil.Büyük ihtimalle hocanız havuzun kenarında tutturuyordur ya da makarna veriyordur.Yüzerken kafanı suya gömüp ayak çırpmayacaksın.Sanrım hocanız temelden başlatmış.Ben kendi kendime öğrendiğim ve bu konuda çok iyi olduğum halde ilk gittiğimde üç kulaç bir nefeste ben bile zorlanıyordum.Şimdi ise gayet rahat yapıyorum.İlk olarak derin bir nefes al ve kafanı suya göm.Burası çok önemli enerjini harcamamaya çalış.Nasıl desem ki ?Yani kollarını düz tutmak için ekstra enerji harcama.Tek yapman gereken ayaklarını çırpmak.Birde kalça hizan suyun içindeyse zorlanabilirsin.Çünkü ayak çırparken istemeden üst bacak kalkıyor ve suyu itmek için ekstra enerji gidiyor.Bunlara dikkat edersen yapabileceğine inanıyorum

bende kendı kenıme öğrennlerdenim

kendım bile çok şaşırdım hele eşim şok oldu antalyaya gıtmıştık tatıle kemere denız ıkı metre kadar sonra acayıp derinleşiyorrdu ılk gun bıraz kenarda durdum tabı sadece çocuklar var benım olduğum yerde 2. gun canım sıkıldı eşim gidiyo yuzuyo gelıyo ben çocuklarla taş topluyorum attım bende kendımı derin olan yere eşime hep yakın durdum duramazsam su üstünde sarılırım dıye öle öle alıştım çok kolay oldu tatılin son gunu iplere kadar yüzüyordum

sana öğrettikleri taktikle sen zaten öğrenemezsin . zor olur yada çok zaman alır .ilk önce çok rahat olmayı öğren . suyun yüzeyine kendini bırak. ama sırt üsüt yap bunu .zaten batmıycaksın.hafifçe kollarını sallatarak geriye doğru yüz.batmadığını görüceksin. sonra kendine güvenin gelince bunu yüz üstü dene .en hızlı öğrenme şekli bence bu. kısacası yazdığım gibi ilk olarak suyun yüzeyinde batmadna durmayı öğrenmen lazım bunun içinde sırt üstü denize rahat bir şekilde uzan gerisi gelir :)

al bendende o kadar ayni benkucukken balik gibi yuzerdim simdi tik yok :26:gecen yil havuza gittim bide cocuklar icin eglence olsun diye birsuru alet aldim benden firsat bulup kullanamadilar vallahi cocuklar balik gibi surekli suyun altindalar ben dana gibi elimde surekli surf tahtasi bide bogulurum diye kic kadar suya kolluk kolumda deniz anasi gibi girdim suyabide bakdim millet bana bakiyor utancimdan ogluma ogretiyorum birkac bayana kolluk takmak istemiyor o yuzden ornek anne olarak ben takiyorum dedim oglumda demezmi korkma anne bu tahta ve kolluklarla bogulmazsin cocugum ne bilmemesi ben sana ogretiyorum dedim arkami bir dondum cocuk cokdan suyun altindan obur uca gecmis tam bir rezillik yasadim kesinlikle yuzmeyi beceremiyorum nefes alamama sorunum vardi simdi ameliyat oldum belki ondan diyorum bakalim bu senede olmazsa bende is yok bari denemeyim bogulurum molurum neme lazim

Hannah bende sirt ustu geri geri yuzuyorum hemde cok rahat sekilde ama cok bunaltici oluyor surekli ayni pozisyon diger tarafa tik yok yuzemiyorumanca surf tahtasiyla onsuz imkansiz yuzemiyorum

25 yaşındayım. ne söyleyeceksiniz ? :))

yasiniz tahmin ettigim gibi buyukmus :) sordum cunku 15 yasindaki kizlarda olabiliyor forumda..ne yazik ki belli bir yastan sonra bazi seyleri cocukluktaki kadar rahat ogrenemezsiniz cunku insan cocukken tehlikeden korkmaz,kendini cok kolay birakir ama yetiskinlikte kontrol kaybi ve basima bisey gelicek korkusuyla bu tarz fiziksel seyler zor ogrenilir ama gecte olsa ogreniceksiniz merak etmeyin..sadece sureye takilmayin 5 yasindaki cocugun ogrendigi sureyle sizinki arasinda tabiki fark olacaktir..sadece kendinizi birakmaya calisin

ben de kursa gitmekten korkuyorum her yaz denizde aynı hüsranı yaşıyorum herkes yüzerken suyun içinde yürümek nasıl bi zulüm anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…