Yüzük Sorunu

huzurolsun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
3.243
1.934
398
Moralim çok bozuk Arkadaşlarıma bile anlatmaya utanıyorum bu konuyu, bana fikir verin lütfen:18: Benimki bana söz yüzükleri gümüş olsa olur mu diye sordu, ben çok bozuldum acaba beni bukadar basit mi görüyo anlayamadım Bütün arkadaşlarıma tanıdıklarıma sözde tektaş takılıyo, ben ona da kırıldığımı söyledim ama tecrübesizliğime ver falan dedi, sanki herkes 10 defa sözleniyo, onun düşünmesi gerekmez miydi bu tektaş olayını, bana nasıl istiyosan söyle dedi ama ben bana bidaha bu konu hakkında hiçbişey sorma, bilmiyosan bi bilene sor dedim, acaba benim bildiğim sözde tektaş takılır, benim çevremde hep böyle desem nasıl olur, ya da uygun bi yolu var mıdır bunu söylemenin, evlenme teklifi falan da etmedi zaten, ben bunu söyledim, evlenme teklif etmedin söz yapalım diyosun falan diye, uzaklığı vs problem etti, gerçekten şu an görevi nedeniyle çok uzak ve kısıtlı şartların olduğu bi yerde ama o böyle yapınca da ben sevgisinden emin olamıyorum, ne yapsam bilemedim, söz olmasın dedim kaç defa ama illa yapalım diyo başka bişey demiyo, sözde uyduruk bi yüzük getirirlerse de ben hem aileme hem arkadaşlarıma mahcup olurum, ne yapsam bilemedim, bana fikir verin lütfen

Ben olsam sözlenmem.
Sevgisinden emin olmadığım adamla flört de etmem.
Gümüş yüzük olsun ne olacak canım demem.
Söz evliliğin ilk adımıdır,bana adam gibi yüzük alacak parası olmayan adam neyine güvenip benimle evlenmeye kalkışır diye düşünürüm.
Bende samanlık yok,dolayısıyla iki gönül bir olunca seyran da olmuyor bayram da.

o zaman netten beğen bi kaç tane.
at fotoğrafları ve sitenin adresini.
bunlardan biri uygun olur de.
erkeklere bırakırsan beceremezler ki

Neden beceremesinler ki?
Tek taşın neresi zor ki?
Hatta bir çok takıdan daha da kolay bence.

o zaman netten beğen bi kaç tane.
at fotoğrafları ve sitenin adresini.
bunlardan biri uygun olur de.
erkeklere bırakırsan beceremezler ki
Nasıl bişey istiyosan sen söyle dedi ben de ben bazı şeyleri senin düşünmeni istiyorum dedim. Gümüş teklif etmesi beni çok üzdü, ben liseli genç kız değilim gümüş yüzükle sözleniyim dedim, ailem arkadaşlarım var dedim, sizce de onun düşünüp araştırması gerekmez mi arkadaşlarına falan sorsun ne biliyim ya da hiç bişey bilmiyosa internetten falan araştırması gerekmez mi?

Bu kadar abartacak bir şey yok.
Hem tek taş zorunluluğu diye bir şey mi var?
Ben kadınların tek taş aşkını anlamıyorum.
Tek taş olmayıversin, ne olacakta?

erkek arkadasını bırak ailesı kendını rezıl etmek istemez oraya aılesıyle gelıp babası gumus yuzukmu takacak bkere babası utancından gelemez ....
yanı babasıyla bnce bu yuzuk işini knusmadılar

Bırak kendi düşünsün,hiç elleşme!
Erkeklere aman bilmezler,aman beceremezler,aman onlar anlamaz diye diye az daha tek taşımızı da kendimiz aldık moduna sokacaz neredeyse.
İşlerine gelen konuları pek bir araştırıp öğreniyorlar ya.
Yok ya! Erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek arkadaş!

Tek taş şart değil elbet.
Beş taş var,yedi taş var,tamtur var...
Şaka bir yana da gümüş yüzük olmaz!

Son düzenleme:
.........................tekrar mesaj................

Son düzenleme:
Paradan kaçtığımdan falan değil dedi, tecrübesizliğime ver dedi, sen nasıl istiyosan söyle dedi, ben de senin düşünmen lazım dedim, ben söyledikten sonra bi anlamı olmaz dedim, benim söylediklerimden sonra çok kırılmış olan o oldu, ben de asıl ben kırıldım dedim. Ben sırf sarı altın takamıycam için gümüş olsun dedim dedi, ben de beyaz altın diye de bişey var dedim. (tektaşın hiiiç lafı yok zaten) Söz olmasın falan dedim kaç defa, böyle benim içime sinmiycek dedim, o da benim sevgimden şüphe ettiğini söyledi, herkes evlilikten kaçar ben tam tersini yapıyorum dedi, konuşmanın sonunda da beni hep benim seni sevdiğim gibi sev dedi, aslında ben beni sevdiğine inanıyorum da benim derdim ben söylemeden tektaş almayacağını anladım, acaba uygun bi dille söylesem olur mu? O zaman onun tepkisinden anlarım zaten ne düşündüğünü, niyetini falan.

Cidden bilmiyor olabilir, ya da cidden önemsememiş olabilir. Bana da tektaş mantıksız geliyor. Takılan şeyin manevi değeri önemli. Yanlış anlama, öyle parada pulda gözüm yok vari bir insan da sayılmam ama bunlar bana maddi açıdan küçük ayrıntılar. Sevgilin de böyle düşünüyor olabilir, ona verilen parayı gereksiz görebilir. Önemli olan senin ne istediğini yüzde yüz isabetle tutturması değil, önemli olan konuşup uzlaşabilmek. O önemsemiyorsa da senin için cidden önemliyse önce bunu ona söyle sonra tepkisini eleştir. Hemen cimri ya da "bana değer vermiyor" diye etiketleme. Hem böyle şeyleri bilmiyorsa da senden öğrensin, niye başkasına sor diyorsun ki? Başkasının ne uyguladığı değil, senin ne istediğin önemli. Bir de sırf çevrendekiler bir şeyleri adet edinmiş diye kendini onlara uymak mecburiyetinde hisstme.

gmüş olsa olmaz mı diye sorabilen bir insan sözde ne takılması gerektiğini az çok biliyordur..bilenlerden yardım allsın yada beraber gidip seçin.
taviz verme..

Son düzenleme:
Ben çok önem vermiyorum ama arkadaşlarımın hepsinde tektaş var, ablama da tektaş takılmıştı, ben basit hissedicem kendimi olmazsa

Bşr de gümüşü okuyunca aklıma direkt gelen şu oldu. Dinen erkeklerin altın takması caiz değil ya hani belki bu konuda hassas olduğundan böyle bir fikir öne sürmüş olabilir.

canım hiç üzülme gercekten bılmıodur o ayrıca ne ıstıyorsan da söyle onun ya da aılesının anlamasını bekleme uzulme lutfen adet boyledır tek tas takılır de o istemıyorsa altın takmasın erkege ıyı degıldır altın ama sen altın ıste yoksa benım gıbı anlarlar nasıl olsa dıye dusunursen oooo anlamıolar canımmm çok sevıolar ama kadın ruhundan anlamıolar

Son düzenleyen: Moderatör:
erkek arkadasını bırak ailesı kendını rezıl etmek istemez oraya aılesıyle gelıp babası gumus yuzukmu takacak bkere babası utancından gelemez ....
yanı babasıyla bnce bu yuzuk işini knusmadılar
Evet kendi kafasına göre söyledi galiba bana, sırf sarı altın takmak istemediğim için dedi, sanki beyaz altın diye bişey yok, lafın arasında bi ben kendim için sormuştum dedi ama öyle olmadığına eminim, başta ikimiz için sordu.

Tek taş şart değil elbet.
Beş taş var,yedi taş var,tamtur var...
Şaka bir yana da gümüş yüzük olmaz!

Evet gümüş yüzük olmaz.
Kendi aralarında ergen sözü yapsalar gümüş olur ama ciddi sözde gümüş saçma.
Ama bu kadar üzülecek , sorun yapacak da bir şey yok bence.

Bizde tek taş adeti yoktur mesela. Söz yüzükleri de incecik şeyler olur daha sonra nişanda asıl yüzükler alınır çünkü. Tek taş eğer pırlanta istemiyorsan 150-200 lira bir şey aynı şekilde şu sade bombeli düz altın yüzükler de 200 lira kuyumcularda.
Hem gümüş nedir ya, erkek için tamam gümüş takanlar var ama kız için gümüş olmaz gerçekten. Bir şekilde belirt belki kendisi gümüş alacaksa sana da ondan olsun diye düşünmüştür:26:

Ben çok önem vermiyorum ama arkadaşlarımın hepsinde tektaş var, ablama da tektaş takılmıştı, ben basit hissedicem kendimi olmazsa

Kusura bakma ama özgür iradenle karar vermiyorsun. Çevre ne yapmış, ne etmiş, ne takmış diye düşünerek kendini yıpratma. Kimseyle kendini kıyaslama. Yüzük takılmadı diye mi basitleşeceksin yapma Allah aşkına. Gerçekten istiyorsan kesinlikle isteklerini sevgiline söyle, ama önce gerçekten ne istediğne karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…