Yüzük Sorunu

Teşekkür ederim canım, yorumun çok güzel daha önce ben ona demiştim zaten erkeğe haram olduğu için sen altın takma demiştim, gümüş takarsın demiştim, o da ben altın takamam zaten demişti, çift olsun diye bana seninki de gümüş olsun demiş olabilir. Yüzükler alındıktan sonra değiştirme şansımız olmayacak galiba, uzaktan gelicekler, ailesi aynı gün dönücek, o büyük ihtimalle kalır.

Canım konuşmaya çekinmenin yanında ben bazı şeyleri onun kendinin düşünmesini isterdim. Her şeyi ben söylersem bi anlamı olmaz gibi geliyo biraz da ama mecbur söyliycem galiba.

tektaş gösterişten başka birşey değil bence...
alsın en incesinden de olsa bir altın yüzük,ailesiyle birlikte taksın madem..
belli ki kötü niyetli değil,boş bulunmuş,yargılama,büyütme bence,erkek milleti de geç:)

Bence yüzük almaya beraber gidin ben gitmiştim valla ben takacağım sonuçta onların zevkinemi bırakacağım sürekli takacağım şeyi hem zaten onlarda beni istemişlerdi sanırım zaten olması gerekende o gidip beraber bakılır yüzüklere diye biliyorum..
sonuçta sana evlenme teklif etmiyor ki tek gitsin.. söz yapıyorsunuz..
nişan yüzüğünüde beraber seçmeniz lazım valla ben sana söyliyim canım..
haaa mesafe uzak beraber gidemeyiz diyorsanda o zaman nette beğen modelleri yüzüğünün ölçüsünüde söyle gitsin onu alsınlar ben yapardım yanii...

Kusura bakma ama yanlış şeylere takılıp hazırlıkları kendine ve erkek arkadaşına ziyan etmemelisin. "Benim istediğime önem vermiyor" diye üzülsen ve diretsen çok haklısın ama "milletin aldığından bana almıyor" düşüncesiyle üzülmek ancak kendini boş yere yıpratmana neden olur. Herkesin aldığından herkesin taktığından sende de olmalı diye bir kaide yok. Milletin gazına gelme.

Kötü birsey dememiş ki..hem söz-nişan arası kısa olunca gümüş yüzük alanlarda var belki onları duymustur..
Ayrıca sormusta eger hayır tektas takılır deseydiniz kabul ederdi bence..
Hem sevgilim baskasına soracagına bana sorsun ben hic sorun yapmam evlenecegim adam o benim..
Hem siz tektas alalım deseydiniz buna cevap hayır bosa masraf etmeyelim gümüş neyimize yetmez deseydi o zaman sorundu :44:

O zaman söyle.
Adam gibi yüzük getirsin.

Erkeğe altın haram diye canı istiyorsa kendisi gümüş taksın.
Ama sana gümüş olmaz.
Hayırlı olsun.
Sonsuz mutluluklar dilerim.

Söylemeyi düşünüyorum bakalım, benim bildiğim sözde kıza tektaş takılır, erkek de istiyosa gümüş yüzük takabilir diycem, bakalım nolucak:18:

Maddi durumu bi tektaş almak için yeterli, bilmediğinden midir nedir anlamadım ki zaten :44:

Ailesinin durumu kötü mü ? Kötü değilse gümüş yüzük kabul edilebilir birşey değil bence pastahane yüzüğü gibi.
Benzer olmasını istiyorsa beyaz altın bir yüzük alır yani.
Güzel dille durumu anlat derim

olsun alyans alırken değiştirirsin o zaman , inan bunlar hiç bişy , üzüldüğüne değmez, mutluluğunu yaşamana bak, sevdiğin adama kavuşuyorsun, sen aileler anlaştıktan sonra onlar önemsiz, eşimin bana aldığı söz yüzüğü tektaştı ama gösterişli bişydi, benim zevkim ise sade ve şık şeylerden yanadır, beğenmedim demedim ama parmaklarım çok ince olduğu için çok büyüktü bariz şekilde , o yüzden sonra gidip değiştirmiştik , küçüğünü almaya gittiğimizde beğendiğin başka bişy varsa değiştirebilirsin dedi bende diğerine göre daha sadesini seçmiştim, ilki çok kadınsı duruyordu şıkır şıkır , yaşıma da uygun olsun sade genç işi olsun dedim sade seçtim hatta ona rağmen üstüne fark ödemişti sanki hiçte sorun olmadı, acaba bozulurmu die içimden geçmedi değil beğenmedi gibi , ama sevmiyorum şaşalı şeyleri , hiçte sorun olmadı içimden gelerek takıyorum şimdi, zamanınız yoksa da alyans alırken değiştirirsin hiç üzülme,

en yakın arkadaşım inan dirseklerine kadar iki kolu doldurdular herşey vardı ama yapmadıklarını da bırakmadılar kıza, o yüzden önce huzur , sonra maddiyat diye düşünüyorum hep tatlım inş. sende mutlu olcaksın çoook hemde

Söyliycem canım, beni yanlış anlayanlar olur belki ama ben utanırım sözde ince bi yüzük falan takarlarsa, bütün arkadaşlarımın parmağında tektaş, benim ince bi yüzük olursa mahcup olurum, kim olsa olur bence

Teşekkür ederim canım, ben onun açıklamalarını dinledikten sonra ona kızgınlığım geçmişti, gerçekten bilmediği için sorduğunu düşünmüştüm de olayı anneme anlatınca demediği laf kalmadı, ben de yeniden doldum ona karşı, ağladım falan, hayırlısı olsun bakalım, inşallah her şey güzel olur.

İnsanlar karşılıklı karara varıp taktıktan sonra neden saçma olsun? İlle borca girip tektaş mı almak lazım?

Hadi hepsini geçtim bir kadın altın ya da tektaş sevmiyor olamaz mı?

Ben ille de tektaş demedim.
Hatta aksine tektaş aşkını anlamıyorum dedim.
Tektaş olmadan da olur dedim.
Mesela ben tektaşı hiç sevmem.
Çoğu kadında var artık.
Sosyete pazarından alınma gibi.

...

Söz bir kere olur, onu da gümüşle geçiştirmek saçma bence.

Son düzenleme:
Ge neksel bir insan değilim , nişan bohçası, kına , çeyiz olaylarına girmedim
Ama bazı şeyleri isterim
Tektaş ta bunlardan biri
Evlenme teklif ederken eşim almış tektaş , sonra ben beğendiğimle değiştirdim ama önemli olan düşünmesi
Gümüş yüzükte neymiş, gerekeni yapsın , sonra takar istiyorsa gümüş yüzük.
Beyaz altın kullanırsın sende.
Önemli olan değer verip düşünmesi, isteklerine hassaiyet göstermesi.
Durum elvermiyorsa da pırlanta olmak zorunda değil.
Hiç bilmiyorsa ailesine danışsın yol yordam öğrensin.
Kız almaya geliyorlar, usul biliyorlardır herhalde.

Haklısın canım ama ben onun düşünmesi gerekir diye düşünmüştüm, söz-nişan arası kısa olacak, şubatta nişan olur muhtemelen, hayırlısı bakalım.

İnşallah canım çooook teşekkür ederim, sen de hep mutlu ol

hemen sizi sevmediğine bağlamayın bence bunu... gerçekten düşünememiştir, bilememiştir belkide... kızlar bu konuda daha bilgili, daha hevesli... bir arkadaşımızın sözü vs olduğunda biz yüzüklerine dikkat ediyoruz ama onlar dikkat etmeyebiliyorlar. çevresinde yönlendiren birisi olmamıştır belki de ve gerçekten bilgisizdir bu konuda; tektaşın daha sonra alındığını vs düşünüyor olabilir...
evlenmeyi düşündüğünüz birisine içinizdekileri, düşüncelerinizi ve hislerinizi rahatlıkla diyebilirsiniz... evlenme teklifi etmemesine ne kadar kırıldığınızı gösterin, söyleyin; bir ömür başına kakacağınızı da belirtin
aynı şehirde değilsiniz galiba, arkadaşınızın maddi durumuna uygun yüzükleri siz beğenin ve internetten resimlerini gönderin bence.. gümüş yüzükle uygun olmayacağını ve içinizdeki hevesi ona anlatmayı deneyin :)

Tektaş istemişsin,inşallah gönlüne göre olur.Öncelik gelinin isteğidir tabii ki...

Sadece 1 parantez açmak istedim.
Tektaş adet veya gelenek değildir,sonradan çıkmış bir furyadır.
Mazisine bakarsanız taş çatlasa 20 yıldır tektaşla söz veya evlenme teklifi yapılır.
O da yabancı filmlerden-dizilerden görerek başlamıştır.Yabancı adetidir.
Onlara göre normal sayılabilir zira onlarda nişanlanmak anlamına gelir.
Ayrıca bir nişan yapılmaz ve bizdeki gibi nişana düğüne ayrı ayrı altınlar-takılar takılmaz.

Sorun annelerinize,ananelerinize eskiden hiç öyle bir şey yoktu:)
Tektaş hep vardı ama ya evlenirken veya evlendikten sonra taşlı alyansı tamamlamak için alınırdı.

Benimde tektaşımı eşim almıştı doğum günümde + evlilik teklifi için. Sözde bir daha aldırmıcaktım aynısı takılsın dedim eşim kabul etmedi tamtur takıldı sözde nişanda da alyans sarı beyaz altın karışımı birşey.Erkekler beyaz veya sarı olması farketmez altın takamadıkları için alyansımın aynısını ona gümüşten yaptırdık alyanslarımız aynı ama bnmki altın onunki gümüş.

Bence sana altın yüzük alınmalı eğer svglin kndisi altın takmıcaksa aynı alyansın gümüşünü yaptırabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…