- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
- Konu Sahibi huzurolsun
-
Teşekkür ederim canım, yorumun çok güzelbenimde ilk aklıma gelen , erkeğin altın takmasının caiz olmadığı ve belki bu yüzden yine de sormuş olmasıydı.çekinmiştir belkide onun arkasına sığınmak istediğini zannetme diye söyleyememiştir dolaylı yoldan böyle açıklamıştır,
cimri olsa hiç sormaz getirir takar bizde böyle der çıkardı işin içinden, gayette kibar çocuk açıklama da yapmış ne istediğini de sormuş ! kızacak yada üzülcek bişy yokki, bu kadar büyütme gözünde bence canim, yada alır takar beğenmezsen yada olmazsa gider değiştirirsiniz ,
eşimde bana sürpriz yapmıştı farklı şehirlerdeydik hiç beklemiyordum ofisime gelmiş hasta sümüklü bişydim hatta darmadağın bi çıkardı yüzük tektaştı ama hem büyük geldi hem gösterişliydi , dedi beğenmediysen değiştirriz gittik hem küçüğünü hemde sadesini aldım , begenmezsende nişan için alışverişe gittiğinde alırsın , bunlar için üzülme bence canim. sevgilinde gayet kibar bence fikrini sormuş emrivaki yapmamış, tecrübeli olsa bilirdi demekki bilmiyor çekinio senden yanlış bişy yapmayım diye.
Canım konuşmaya çekinmenin yanında ben bazı şeyleri onun kendinin düşünmesini isterdim. Her şeyi ben söylersem bi anlamı olmaz gibi geliyo biraz da ama mecbur söyliycem galiba.insan evleneceği insanla her zaman bugünleri yaşamayacak...
ileride içinde ukdesi kalıp seni üzeceğine sözde takılan yüzüğünüz nikah yüzüğünüz olarakta kalır.. biz öyle yaptık,sözümüzde yüzüklerimizi aldık o yüzükler bizim nikahımızdada geçerli oldu.. tektaşı ben umursamadım,o kadarda önemli değildi ama bu istek benimdi...senin içinden tektaş takılmasını istiyorsan gerekirse beraber gidin seçin,senin istediğin olsun ama olsun bu konuda asla taviz verme..isonuç olarak bu düğününüzdeki salon için seççeceğiniz masa örtüsü değil yada evinize alacağınız bir eşya değil insan onlarda daha anlayışlı olur..
ama bu ilk yaşanılacak heyecan ve aile içi ilk resmiyetle onaylanmaksa isteğin olması gerekir,yoksa içinden ukdesi hiç çıkmaz...
not:sevgilin eşin olacaksa onunla aık açık konuşmaktan çekinme,konuşmayı çekindiğin insanla bir hayat paylaşacaksın..
Canım belli bi toplum için de yaşıyoruz, toplumun ne düşündüğü de önemli tabiki benim için, basit bi yüzük takarlarsa evet kendimi basit ve değer verilmemiş hissederim, en iyisi düşüncelerimi ona söylemem ama uygun bi şekilde söylemem lazım, acele edip yanlış bişey söylemek istemiyorum, dediğin gibi önce gerçekten ne istediğime karar vericem.
sen tavrını koy sevıosa paşa paşa yapar dedgını ve yuzuk bın kere alınmıo alsın beyfendı
sen onla hayatını bırlestrecegın ınsan olarak bakıosun cddyetın dsardanda bellı olması lazım kendını güldurur senı deıl onu gulerler
takma canım
O zaman söyle.
Adam gibi yüzük getirsin.
Erkeğe altın haram diye canı istiyorsa kendisi gümüş taksın.
Ama sana gümüş olmaz.
Hayırlı olsun.
Sonsuz mutluluklar dilerim.
Maddi durumu bi tektaş almak için yeterli, bilmediğinden midir nedir anlamadım ki zaten :44:Sevgilinin maddi durumuna göre tavır almalısın. Maddi durumu iyi değil ve tektaşı gidip 12 taksitle alacaksa bence senin daha özverili olman lazım. Millete ne derim diye düşünmek yerine sevgilim bunu nasıl öder diye düşünmek gerekli. Ama maddi durumu bir tektaş yüzüğü almak için yeterliyse bence o zaman biraz cimrilik yapma yoluna gitmiş; büyük sorun :).
Teşekkür ederim canım, yorumun çok güzeldaha önce ben ona demiştim zaten erkeğe haram olduğu için sen altın takma demiştim, gümüş takarsın demiştim, o da ben altın takamam zaten demişti, çift olsun diye bana seninki de gümüş olsun demiş olabilir. Yüzükler alındıktan sonra değiştirme şansımız olmayacak galiba, uzaktan gelicekler, ailesi aynı gün dönücek, o büyük ihtimalle kalır.
Eki Görüntüle 809344 benim söz yüzüğüm buydu ama altındı , gümüüşte ne alaka ? ki benimde gönlüm hep tektaştan yanaydı . ama olmadı neyse nişanda takılır dedim ama nişanı beklemedik kaçtıkharika bir düğünüm oldu ve orda alyansımı da tek tasımıda (hemde iki tane) taktı :)
ayrıca cok haklısın mahcup olma konusunda birazını sözde bende yaşadım ama hiç kimsenin bir önemi yok.. Önemli olan sensin. İçinde kalıcagına söyle ona. Gerekirse fotograflar at .. Kadın olan sensin aklını çelicek olanda sensin :) iste ya ilerde kocan olan adamdan isticeksin çokmu. Çevreni söyle , kendi isteeklerini söyle . SÖYLE gitsiiiiiiinnnnn
Teşekkür ederim canım, ben onun açıklamalarını dinledikten sonra ona kızgınlığım geçmişti, gerçekten bilmediği için sorduğunu düşünmüştüm de olayı anneme anlatınca demediği laf kalmadı, ben de yeniden doldum ona karşı, ağladım falan, hayırlısı olsun bakalım, inşallah her şey güzel olur.sorun yapma tatlım bız bunu hep yapıoz zaten anlamalırını beklıoz oysa onlar kalın kafalı mı dıyım nasıl dıyım sen demessen anlamıo gercekten basmıo kafaları benım kardeslerım de 2 erkek kardesım var babam da 5 amcam 6 dayım var hepsı mı aynı olur yaff hepsı odun ama senı sevdıgıne ınanıyorsan sen de onu çok sevıyosan bunu aranızda sorun etme belkı annesı erkek altın takmaz sana gumus alalım demıstır o da oyle anlamıstır canım bu yuzden bu en guzel gunlerını uzuntuyle gecırme
İnsanlar karşılıklı karara varıp taktıktan sonra neden saçma olsun? İlle borca girip tektaş mı almak lazım?
Hadi hepsini geçtim bir kadın altın ya da tektaş sevmiyor olamaz mı?
Haklısın canım ama ben onun düşünmesi gerekir diye düşünmüştüm, söz-nişan arası kısa olacak, şubatta nişan olur muhtemelen, hayırlısı bakalım.Kötü birsey dememiş ki..hem söz-nişan arası kısa olunca gümüş yüzük alanlarda var belki onları duymustur..
Ayrıca sormusta eger hayır tektas takılır deseydiniz kabul ederdi bence..
Hem sevgilim baskasına soracagına bana sorsun ben hic sorun yapmam evlenecegim adam o benim..
Hem siz tektas alalım deseydiniz buna cevap hayır bosa masraf etmeyelim gümüş neyimize yetmez deseydi o zaman sorundu :44:
İnşallah canım çooook teşekkür ederim, sen de hep mutlu ololsun alyans alırken değiştirirsin o zaman , inan bunlar hiç bişy , üzüldüğüne değmez, mutluluğunu yaşamana bak, sevdiğin adama kavuşuyorsun, sen aileler anlaştıktan sonra onlar önemsiz, eşimin bana aldığı söz yüzüğü tektaştı ama gösterişli bişydi, benim zevkim ise sade ve şık şeylerden yanadır, beğenmedim demedim ama parmaklarım çok ince olduğu için çok büyüktü bariz şekilde , o yüzden sonra gidip değiştirmiştik , küçüğünü almaya gittiğimizde beğendiğin başka bişy varsa değiştirebilirsin dedi bende diğerine göre daha sadesini seçmiştim, ilki çok kadınsı duruyordu şıkır şıkır, yaşıma da uygun olsun sade genç işi olsun dedim sade seçtim hatta ona rağmen üstüne fark ödemişti sanki hiçte sorun olmadı, acaba bozulurmu die içimden geçmedi değil beğenmedi gibi , ama sevmiyorum şaşalı şeyleri , hiçte sorun olmadı içimden gelerek takıyorum şimdi, zamanınız yoksa da alyans alırken değiştirirsin hiç üzülme,
en yakın arkadaşım inan dirseklerine kadar iki kolu doldurdular herşey vardı ama yapmadıklarını da bırakmadılar kıza, o yüzden önce huzur , sonra maddiyat diye düşünüyorum hep tatlıminş. sende mutlu olcaksın çoook hemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?