- 15 Aralık 2009
- 8.697
- 20.090
- 873
- Konu Sahibi huzurolsun
-
Ben çok önem vermiyorum ama arkadaşlarımın hepsinde tektaş var, ablama da tektaş takılmıştı, ben basit hissedicem kendimi olmazsa
Evet gümüş yüzük olmaz.
Kendi aralarında ergen sözü yapsalar gümüş olur ama ciddi sözde gümüş saçma.
Ama bu kadar üzülecek , sorun yapacak da bir şey yok bence.
Evet gümüş yüzük olmaz.
Evet kendi kafasına göre söyledi galiba bana, sırf sarı altın takmak istemediğim için dedi, sanki beyaz altın diye bişey yok, lafın arasında bi ben kendim için sormuştum dedi ama öyle olmadığına eminim, başta ikimiz için sordu.
Neden beceremesinler ki?
Tek taşın neresi zor ki?
Hatta bir çok takıdan daha da kolay bence.
Ben söylemeden düşünebileceğine dair umudum kalmadı, söyliycem heralde, yoksa üzülen ben olucam.Bırak kendi düşünsün,hiç elleşme!
Erkeklere aman bilmezler,aman beceremezler,aman onlar anlamaz diye diye az daha tek taşımızı da kendimiz aldık moduna sokacaz neredeyse.
İşlerine gelen konuları pek bir araştırıp öğreniyorlar ya.
Yok ya! Erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek arkadaş!
Bence de olmazzzzTek taş şart değil elbet.
Beş taş var,yedi taş var,tamtur var...
Şaka bir yana da gümüş yüzük olmaz!
Çok teşekkür ederim canım mantıklı yorumun içinCidden bilmiyor olabilir, ya da cidden önemsememiş olabilir. Bana da tektaş mantıksız geliyor. Takılan şeyin manevi değeri önemli. Yanlış anlama, öyle parada pulda gözüm yok vari bir insan da sayılmam ama bunlar bana maddi açıdan küçük ayrıntılar. Sevgilin de böyle düşünüyor olabilir, ona verilen parayı gereksiz görebilir. Önemli olan senin ne istediğini yüzde yüz isabetle tutturması değil, önemli olan konuşup uzlaşabilmek. O önemsemiyorsa da senin için cidden önemliyse önce bunu ona söyle sonra tepkisini eleştir. Hemen cimri ya da "bana değer vermiyor" diye etiketleme. Hem böyle şeyleri bilmiyorsa da senden öğrensin, niye başkasına sor diyorsun ki? Başkasının ne uyguladığı değil, senin ne istediğin önemli. Bir de sırf çevrendekiler bir şeyleri adet edinmiş diye kendini onlara uymak mecburiyetinde hisstme.
Ben söylemeden düşünebileceğine dair umudum kalmadı, söyliycem heralde, yoksa üzülen ben olucam.
Bence de olmazzzz
Beraber gidip seçme şansımız olmıycak, uzaktan gelecekler, ailesi aynı gün geri dönecek, şartlarımız biraz zor, hatta çok zor.gmüş olsa olmaz mı diye sorabilen bir insan sözde ne takılması gerektiğini az çok biliyordur..bilenlerden yardım allsın yada beraber gidip seçin.
taviz verme..
Evet ben daha öncesinde söylemiştim zaten ona bence sen altın takma diye, o da ben altın takamam zaten demişti, ben de seninki gümüş olur demiştim.Bşr de gümüşü okuyunca aklıma direkt gelen şu oldu. Dinen erkeklerin altın takması caiz değil ya hani belki bu konuda hassas olduğundan böyle bir fikir öne sürmüş olabilir.
Evet anlamasını beklersem anlayacağına dair ümidim kalmadı, kendi içimde sorun edicem ve ona olan tavırlarıma yansıycak ve aramızda soğukluk olucak.canım hiç üzülme gercekten bılmıodur o ayrıca ne ıstıyorsan da söyle onun ya da aılesının anlamasını bekleme uzulme lutfen adet boyledır tek tas takılır de o istemıyorsa altın takmasın erkege ıyı degıldır altın ama sen altın ıste yoksa benım gıbı anlarlar nasıl olsa dıye dusunursen oooo anlamıolar canımmm çok sevıolar ama kadın ruhundan anlamıolar
Dedim zaten ben liseli genç kız değilim, gümüş yüzükle mi sözlenicem dedim.
Evet gümüş yüzük olmaz.
Evet onunkinin gümüş olacağını daha önce konuşmuştuk, o da internetten bakmış heralde, gümüş yüzükler çift olduğu için öyle demiş olabilir.Bizde tek taş adeti yoktur mesela. Söz yüzükleri de incecik şeyler olur daha sonra nişanda asıl yüzükler alınır çünkü. Tek taş eğer pırlanta istemiyorsan 150-200 lira bir şey aynı şekilde şu sade bombeli düz altın yüzükler de 200 lira kuyumcularda.
Hem gümüş nedir ya, erkek için tamam gümüş takanlar var ama kız için gümüş olmaz gerçekten. Bir şekilde belirt belki kendisi gümüş alacaksa sana da ondan olsun diye düşünmüştür:26:
Canım belli bi toplum için de yaşıyoruz, toplumun ne düşündüğü de önemli tabiki benim için, basit bi yüzük takarlarsa evet kendimi basit ve değer verilmemiş hissederim, en iyisi düşüncelerimi ona söylemem ama uygun bi şekilde söylemem lazım, acele edip yanlış bişey söylemek istemiyorum, dediğin gibi önce gerçekten ne istediğime karar vericem.
Kusura bakma ama özgür iradenle karar vermiyorsun. Çevre ne yapmış, ne etmiş, ne takmış diye düşünerek kendini yıpratma. Kimseyle kendini kıyaslama. Yüzük takılmadı diye mi basitleşeceksin yapma Allah aşkına. Gerçekten istiyorsan kesinlikle isteklerini sevgiline söyle, ama önce gerçekten ne istediğne karar ver.
Canım tektaş olsun idare edicem ben, gümüşten iyidirSende yakut , safir ya da zümrüt yüzük iste o zaman.
Tek taş çok klasik bence.
Mesela ben istemiyorum.
Herkeste olan bende olmasın.
Bende daha farklısı olsun.
Moralim çok bozukArkadaşlarıma bile anlatmaya utanıyorum bu konuyu, bana fikir verin lütfen:18: Benimki bana söz yüzükleri gümüş olsa olur mu diye sordu, ben çok bozuldum acaba beni bukadar basit mi görüyo anlayamadım Bütün arkadaşlarıma tanıdıklarıma sözde tektaş takılıyo, ben ona da kırıldığımı söyledim ama tecrübesizliğime ver falan dedi, sanki herkes 10 defa sözleniyo, onun düşünmesi gerekmez miydi bu tektaş olayını, bana nasıl istiyosan söyle dedi ama ben bana bidaha bu konu hakkında hiçbişey sorma, bilmiyosan bi bilene sor dedim, acaba benim bildiğim sözde tektaş takılır, benim çevremde hep böyle desem nasıl olur, ya da uygun bi yolu var mıdır bunu söylemenin, evlenme teklifi falan da etmedi zaten, ben bunu söyledim, evlenme teklif etmedin söz yapalım diyosun falan diye, uzaklığı vs problem etti, gerçekten şu an görevi nedeniyle çok uzak ve kısıtlı şartların olduğu bi yerde ama o böyle yapınca da ben sevgisinden emin olamıyorum, ne yapsam bilemedim, söz olmasın dedim kaç defa ama illa yapalım diyo başka bişey demiyo, sözde uyduruk bi yüzük getirirlerse de ben hem aileme hem arkadaşlarıma mahcup olurum, ne yapsam bilemedim, bana fikir verin lütfen
sorun yapma tatlım bız bunu hep yapıoz zaten anlamalırını beklıoz oysa onlar kalın kafalı mı dıyım nasıl dıyım sen demessen anlamıo gercekten basmıo kafaları benım kardeslerım de 2 erkek kardesım var babam da 5 amcam 6 dayım var hepsı mı aynı olur yaff hepsı odun ama senı sevdıgıne ınanıyorsan sen de onu çok sevıyosan bunu aranızda sorun etme belkı annesı erkek altın takmaz sana gumus alalım demıstır o da oyle anlamıstır canım bu yuzden bu en guzel gunlerını uzuntuyle gecırmeBeraber gidip seçme şansımız olmıycak, uzaktan gelecekler, ailesi aynı gün geri dönecek, şartlarımız biraz zor, hatta çok zor.
Evet ben daha öncesinde söylemiştim zaten ona bence sen altın takma diye, o da ben altın takamam zaten demişti, ben de seninki gümüş olur demiştim.
Evet anlamasını beklersem anlayacağına dair ümidim kalmadı, kendi içimde sorun edicem ve ona olan tavırlarıma yansıycak ve aramızda soğukluk olucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?