• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzük Sorunu

Tektaş istemişsin,inşallah gönlüne göre olur.Öncelik gelinin isteğidir tabii ki...

Sadece 1 parantez açmak istedim.
Tektaş adet veya gelenek değildir,sonradan çıkmış bir furyadır.
Mazisine bakarsanız taş çatlasa 20 yıldır tektaşla söz veya evlenme teklifi yapılır.
O da yabancı filmlerden-dizilerden görerek başlamıştır.Yabancı adetidir.
Onlara göre normal sayılabilir zira onlarda nişanlanmak anlamına gelir.
Ayrıca bir nişan yapılmaz ve bizdeki gibi nişana düğüne ayrı ayrı altınlar-takılar takılmaz.

Sorun annelerinize,ananelerinize eskiden hiç öyle bir şey yoktu:)
Tektaş hep vardı ama ya evlenirken veya evlendikten sonra taşlı alyansı tamamlamak için alınırdı.

Neticede eskiden zengini de fakiri de sarı bombeli yüzükle evlenirdi istisnalar hariç. Takılan takılarda farklılık olurdu.

Şimdi neredeyse evlilik farzı oldu tektaş. Ben de buna karşıyım. İstiyor beğeniyorsan alırsın. İlle de tektaş olmalı diye bir şey yok. İsteyen yüzüğünü gümüş seçer, isteyen titanyum.

Bence sözde illa tektas takilmasi gerekmiyor. Benim bircok arkadasim söZden sonra tektaslarini aldi ve bence cok kötü bir durum yok bunda.

Neticede eskiden zengini de fakiri de sarı bombeli yüzükle evlenirdi istisnalar hariç. Takılan takılarda farklılık olurdu.

Şimdi neredeyse evlilik farzı oldu tektaş. Ben de buna karşıyım. İstiyor beğeniyorsan alırsın. İlle de tektaş olmalı diye bir şey yok. İsteyen yüzüğünü gümüş seçer, isteyen titanyum.

Ah ah sarı bombeli yüzük dediğin,örmeli tel gibi olan yüzükler mi acaba ?
Bizim zamanımızda tel gibi incecik yüzüklerle sözlenilirdi.
Kuyumcular söz yüzüğü deyince onları çıkarırdı zaten.Artık kuyumcularda bile yok sanırım.
Hele gelinlere o incecik yüzükler takılsa herhalde bana bu incecik şeyi mi layık gördün diye başına atarlar:)
Biz gençkızken özenirdik bir gün ince söz yüzüğümüz olacak diye:)

Ah ah sarı bombeli yüzük dediğin,örmeli tel gibi olan yüzükler mi acaba ?
Bizim zamanımızda tel gibi incecik yüzüklerle sözlenilirdi.
Kuyumcular söz yüzüğü deyince onları çıkarırdı zaten.Artık kuyumcularda bile yok sanırım.
Hele gelinlere o incecik yüzükler takılsa herhalde bana bu incecik şeyi mi layık gördün diye başına atarlar:)
Biz gençkızken özenirdik bir gün ince söz yüzüğümüz olacak diye:)

Yok yok :) Ben annemin, teyzemin, halamın zamanından şöyle bir 30-40 sene öncesinin evliliklerinden bahsediyorum ki onlar söze ayrı, nişana ayrı, evlenmeye ayrı yüzük bile takamadılar. Ki maddi durumları olmadığından değil, öyle bir şey yoktu.

Demin söz hazırlıkları topiğine baktım da, gerçekten tektaşsız sözlenmeyen yok artık. İnsanların sevmesi değil de kendilerini mecbur hissetmelerini garipsiyorum ben.

Bilemedim şimdi söylesem mi tek taş olayını, söylemezsem muhtemelen ince altın yüzük alırlar, ben biraz çekiniyorum galiba sözde tek taş takılır demeye:18: Keşke bazılarınızda olduğu gibi benimki de ben söylemeden düşünebilseydi bazı şeyleri :50:

Acikca istediklerini soyle bence, baskasindan incelik beklemeye hiiiic gerek yok.

Söz aile arasında olacağı için gümüş yüzük elbetteki olmaz.Ama illa tek taş olmasına da gerek yok...Önce şuna karar verin...Etraf ne der diye mi tek taş istiyorsunuz yoksa gerçekten beğendiğiniz için siz de olmasını mı istiyorsunuz...Eğer ilkiyse sevgilinizi strese sokmayın...Yok ikinciyse elbette sevgililer aralarında bu tarz şeyleri konuşabilirler,söyleyin aslında tek taş hayalimdi sen beni ucuza mı getircen falan diye laf arasında şaka yaparak...

Canım böyle şeylere takılma bence..
Bak benim 2-3 tane tektaşım var. 2-3 de alyans.. Hepsi altın..
Takıyor muyum? Değiştire değiştire..
2 sene sonra söz-nişan yapacağız ve ben gümüş yüzük takacağım.. Çünkü düğünde asıl alyanslarımıza geçeceğiz.. Aman bari her yanımız altın olmasın diye onu gümüş alalım dedik.. Bu fikri müstakbel kayınvalidemle paylaştığımızda, kahroldu kadın.. Aynı senin gibi, ele güne ne deriz diye çırpındı..
Takılmayın ele güne lütfen..
Hem söz bu bence.. Evet tek taş yakışır mı? Çok yakışır..
Ama gümüş yüzük de ahlanıp vahlanıcak bi durum değil bence..
Gidip borçla arçla alsa daha mı iyi?
Bazı şeylerin manevi değeri önemlidir bence..

Ben olsam sözlenmem.
Sevgisinden emin olmadığım adamla flört de etmem.
Gümüş yüzük olsun ne olacak canım demem.
Söz evliliğin ilk adımıdır,bana adam gibi yüzük alacak parası olmayan adam neyine güvenip benimle evlenmeye kalkışır diye düşünürüm.
Bende samanlık yok,dolayısıyla iki gönül bir olunca seyran da olmuyor bayram da.

Özellikle ''bana yüzük alacak parası olmayan adam neyine güvenip benimle evlenmeye kalkışır'' sözüne kesinlikle katılıyorum.Ki şu an kötü şartlar altında görevde demişsiniz bu adam ya asker ya polis vs...memurdur büyük ihtimal ve doğuda batıda almış olduğu maaştan daha fazla maaş alıyor.Eğer bu sıfatlardaki biri gümüş yüzük teklif edecek kadar fakirse işçi 800 lirayla nasıl ev geçindirsin?Gerçekten iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.Daha sonra keşke buda şöyle olsaydı,istediğim gibi olmadı içimde kaldı en önemliside KEŞKE dememek için ne gerekiyorsa onu yapın.Ve her konuda açık sözlü olun isteklerinizi gerektiği gibi karşılayamayacaksa zamanla problemler yaşanacaktır.

Söz aile arasında olacağı için gümüş yüzük elbetteki olmaz.Ama illa tek taş olmasına da gerek yok...Önce şuna karar verin...Etraf ne der diye mi tek taş istiyorsunuz yoksa gerçekten beğendiğiniz için siz de olmasını mı istiyorsunuz...Eğer ilkiyse sevgilinizi strese sokmayın...Yok ikinciyse elbette sevgililer aralarında bu tarz şeyleri konuşabilirler,söyleyin aslında tek taş hayalimdi sen beni ucuza mı getircen falan diye laf arasında şaka yaparak...
Valla ne yalan söyleyim etraf ne der diye endişelenmiyor değilim, bi de onun bana verdiği değerin de bi göstergesi olacak bi bakımdan, yoksa yüzük falan hiç önemli değil benim için, sadelik yanlısı bi insanım, yüzük takmasam da olur, kaldı ki kendim istesem istediğim tek taşı da alırım ama eğer o almazsa da uyduruk bi yüzük alırsa ve birisi bana ala ala bunu mu almış derse üzülürüm açıkçası.

Özellikle ''bana yüzük alacak parası olmayan adam neyine güvenip benimle evlenmeye kalkışır'' sözüne kesinlikle katılıyorum.Ki şu an kötü şartlar altında görevde demişsiniz bu adam ya asker ya polis vs...memurdur büyük ihtimal ve doğuda batıda almış olduğu maaştan daha fazla maaş alıyor.Eğer bu sıfatlardaki biri gümüş yüzük teklif edecek kadar fakirse işçi 800 lirayla nasıl ev geçindirsin?Gerçekten iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.Daha sonra keşke buda şöyle olsaydı,istediğim gibi olmadı içimde kaldı en önemliside KEŞKE dememek için ne gerekiyorsa onu yapın.Ve her konuda açık sözlü olun isteklerinizi gerektiği gibi karşılayamayacaksa zamanla problemler yaşanacaktır.
Baştaki söze ben de çok katılıyorum canım, kaldı ki ben söz yapmayalım dedikçe ısrarla illa yapalım diyen o, isteklerimi söyliycem, artık ondan sonra benim tavrımda onun tavrına göre şekillenir.

Altın ya da gümüş bir ilişkinin değer kriteri olmamalı, bence yanlış düşünüyorsun. Şöyle bir örnek vereyim ; ablam evlenirken sözde tek taşı alındı, bileziği ile birlikte, nişanda 10 tane bileziği alyansı, iki koca valizle geldi bohçası, nikahta takılar çantayla geldi, setler pırlantalar, herkesin ağzı açık kaldı bunlar ne cömert aile diye ama Allah'ın azabı derler ya öyle bir evlilik yaptı. Dayak, hakaret, alkol,şiddet. İlk bebeğini yediğini dayaktan düşürdü. 8 yıl sonra bir kızıyla boşandı. Şu an 42 yaşında hayatına bir daha kimseyi sokmadı, küstü resmen yaşamaya.

Evliliğin ya da sana verdiği değerin ölçüsü değildir altın. Bilmeyebilir bazı şeyleri, ya da gerçekten maddi sıkıntıdadır bunlar tartışılır. Evleneceğin erkeği değerlendirmede bence en son kriter takacağı yüzüğün madeni. Oraya gelene kadar tartılacak çok şey var. Para önemlidir evlilikte ama önce insanlık. Bu sitede üç kuruşu bir araya zor getirip, birlikte çalışıp çabalayıp güzel hayatlar kuran ne insanlar var. Tabi ki gönül herşeyin en güzelini ister ama değerlendirme sırasında neyi nereye koyacağını çok iyi düşün

Son düzenleme:
pinti filan olmasın sakın? benim boşandığım şahıs da her istediğim şeye gözlerini büyütürdü o pahalı buna gerek yok şu olsa olur mu bilmem ne. dikkatli ol ;)

belki bilmiyor
belkide maddi anlamda durumu yok ama durumu yoksa niye söz yapmak ister bi insan
çokta büyütmemek lazım
bide benim bildigim yüzükler beraber alınır:ssz:

Tek tas adet degildir ki zaten, sonradan cikma avrupai bisey...evet hos ama cok abartiliyor bence... Gümüs yüzük olayida altini sevmediginden ve beyaz altin oldugunu bilmiyodur belki, yani erkekler böyle seyle pek ilgilenmezki... Bide size sormus danisiyor zaten,kendi basina gidip bu olcak deyip almiyorki, bana göre abartiyorsunuz... O öyle dediginde, olurmu canim altin olmasi lazim hem beyaz altin var onlardan seceriz diyebilirdiniz... Bu kadar büyütülcek,beni sevmiyomu deger vermiyomu diycek bi mevzu degil bence... Düsünmese deger vermese, hem sormaz hem sözlenmek istemez... Gercekten abartiyoruz biz kadinlar, bunlarin hicbirini yapmayanlar var, beni karistirmada ne alirsan al diyenler var, dahami iyi... Tek tasida illaki istiyosanniz, kafam gibi tek tasla gelmezsen sözlenmem zaten evlilik de teklif etmedin, deyin sakayla karisik beklentinizi söylemis olursunuz... Kendinize hayati zorlastirmayin, daha neler cikcak karsiniza enerjinizi onlara saklayin bence...

Tek taş şart değil elbet.
Beş taş var,yedi taş var,tamtur var...:9:
Şaka bir yana da gümüş yüzük olmaz!:ssz:

valla kendine gümüş de alabilir bronz da ama bana tek taş alsın o yeter :27:

yani bilmiyorum ama sözde gümüş yüzük olmaz bunun teklifi dahi sinir bozucu ama ben kötü niyetten değil düşünemediği için böyle bişey söylediğini farz ediyorum.bazı erkekler maalesef bu tip konuarda düşüncesiz davranabiliyor.keşke bir bilene sorsaymış.

Moralim çok bozuk:43: Arkadaşlarıma bile anlatmaya utanıyorum bu konuyu, bana fikir verin lütfen:18: Benimki bana söz yüzükleri gümüş olsa olur mu diye sordu, ben çok bozuldum:50: acaba beni bukadar basit mi görüyo anlayamadım:50: Bütün arkadaşlarıma tanıdıklarıma sözde tektaş takılıyo, ben ona da kırıldığımı söyledim ama tecrübesizliğime ver falan dedi, sanki herkes 10 defa sözleniyo, onun düşünmesi gerekmez miydi bu tektaş olayını, bana nasıl istiyosan söyle dedi ama ben bana bidaha bu konu hakkında hiçbişey sorma, bilmiyosan bi bilene sor dedim, acaba benim bildiğim sözde tektaş takılır, benim çevremde hep böyle desem nasıl olur, ya da uygun bi yolu var mıdır bunu söylemenin, evlenme teklifi falan da etmedi zaten, ben bunu söyledim, evlenme teklif etmedin söz yapalım diyosun falan diye, uzaklığı vs problem etti, gerçekten şu an görevi nedeniyle çok uzak ve kısıtlı şartların olduğu bi yerde ama o böyle yapınca da ben sevgisinden emin olamıyorum, ne yapsam bilemedim, söz olmasın dedim kaç defa ama illa yapalım diyo başka bişey demiyo, sözde uyduruk bi yüzük getirirlerse de ben hem aileme hem arkadaşlarıma mahcup olurum, ne yapsam bilemedim, bana fikir verin lütfen:43:

Canım bana biraz abartıyomuşsun gibi geld,.Bende evlenme teklifi almadım.Hatta bu konuda doğru düzgün karşıma gelip şöyle böyle yapalım bile demedi :)
Ama 1 ay sonra sözleniyoruz..Bende tecrübesizim bukonuda erkek arkadaşımda.O yüzden bir bilene, ailesinden en yakın kişiye danışabilirsin.
Ben sevgilim bana ben ona yüzük alıcaz sanıyodum.Adet böyleymiş.Annesine sordum x'e gümüş alırız dedi.
Sonra düşündüm ben altın o gümüş takarsa huzursuz olurum.Annesine dedim ikimizinkiini de altın istiyorum olurmu falan.
Tamam siz yüzük bakın beğenin alırız dedi.Yarısını ben yarısını siz verirsiniz dedim.Hayır olmaz ben alıcam dedi..
Belki durumu yok almaya, belki üslubu bilmiyor olabilir yani.
İnan bende çok hevesliydim herşeye.Güzel bir evlenme teklifi alırım, tektaşı parmağıma takar.
Romantik duygusal sözler duyarım falan filan :) Ama nerde.... nasibimizdeki odunsa nekadar paralansan hayalin olmuyo bazen..
Bi oturup sakince konuş bence derim

Son düzenleme:
İki gönül bir olunca illa ki samanlık seyran olmaz ama durumu yoksa sevmesin mi?
Tektaş alamıyo diye evlenemesin mi?
Bana sorsaydı eğer ben açıkca söylerdim fikrimi, evleneceğim insan nihayetinde.
Tektaş almayanla değilde herşeyi konuşamadıgım adamla evlenmezdim ben. :19:
Gümüş yüzük elbette hoş olmaz ama tektaş diye bi şart mı var? Sen başkalarını düşünerek istersen tektaşı neden pırlanta değil derler, pırlanta alınır bit kadar derler.
Sen kulaklarını tıkayıp gönlünden geçene söz ver.
Neyle mutlu olucaksan onu iste.
Taviz verme ama alamıcagı şeyleri diretme.
En iyi sen bilirsin durumunu, niyetini. :34:

ps: Ev işlerine yada kıyasa gelince hayat müşterek diyen arkadaşlar, evlenip evi geçindiremeyen adamla evlenilmez demesinler bence.
Hayat müşterek..

Back
X