• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzük Sorunu

sözde ne takılacağını herkes bilir bu zati muhterem neden bılemıyor enteresan....

cnm bana sorarsan sevgilin şu anda maddi sıkıntı içinde ve sana gümüş yüzük olmaz mı demesi hem maddi olarak sıkışık olmasından hem de söz meselesine senin baktığın pencereden bakamıyor olmasından. takılar bir kız için evlilik yolunda kesin bir ölçüt olmasada evlenmeye karar veren her genç kadının kafasında etraftan gördüğü ortalama bir takı ölçütü mevcut. senin için seçenekler belli aslında diyeceğini demişsin bundan sonrası ya senin söyleyeceklerinle istediğin gibi devam eder - tabi her bir geleneksel ve kişisel arzun için tartışman yada dilegetirmen de gerekebilir- ya da sen maddi olarak bu adamın seni geçindirip geçindiremeyeceğini tartıp geçindiremeyeceğine karar verirsen gelecekte doğabilecekk maddi sıkıntıları göğüsleyemeyeceğine karar verip yeni bir erkeğe yelken açarsın.

neden bu tek taşta bu kadar ısrarcısınız anlamıyorum.. adet demeyin nolur buna moda derler 5 6 yıl önce yoktuda yeni mi adet oldu.. takma kafanı arkadaşım o yüzük hangi maddeden yapılmış olursa olsun sizi bağladığı sürece gerçek değerini bulacaktır gümüş altın pırlanta hiç biri fark etmez yeterki sevginiz bitmesin.. bence hiç karışma nasıl istiyorsa öyle alsın müstakbel sözlün :) misal nişanlımın çıkarken bana aldığı ilk yüzükler çelikti 15 liralık yüzüklerle kendi aramızda söz verdik birbirimize ama benim için şuan parmağımdakinden daha aşağı bir değerde değil ömür boyu saklayacağım..

inşallah hayırlı olur sözünüz.. çok mutlu olmanız dileğiyle... :)

Bencede ya sevgi saygı sadakat olsun da yüzük müzük bos ya amannnnnnnnnnnnnn yüzük yerine sevdigimin eli olsun elimin üstünde bana yeter ya hiç umrumda deil yüzük müzük.beni sevsinde

Çok şaşırmadım.
Bazen o kadar absürt düşünceleri oluyor ki normal karşılamaya başlıyorsun.

Çok tepki vermeye gerek yok, "Kimde duydun söz yüzüğünün gümüş olduğunu?" deseydiniz kâfi (:

Bütün yorumları okumadım, sorun maddiyse tektaş diye tutturmak yersiz.
Pırlanta modelleri ve fiyatlarına bakarken o parayı kurutma makinasına aktarabileceğim(evet, kurutma makinasını tektaşa tercih ettim), yüzük düşürme ihtimalimin yüksek olması(bugüne kadar 3-4 gümüş yüzük düşürdüm) ve çoğu zaman alyansı tek başına kullanmak isteyeceğimi bilmem gibi sebeplerle normal bir söz yüzüğü aldık.
Çok da güzel oldu, bunun pırlantasına zaten bütçe ayıramazdık.

Bence de sevgilin bilmedigi icin bu sekilde davranmistir.. eger gercekten bilerek yapsaydi sana sormazdi..

Ben genel olarak bu taki altin islerinden hazetmiyorum... nisanda tektas olmali, dugunde bilezik takilmali, cocuga ceyrek takilmali vs. Bunlari sevmiyorum.. olmasa ne kaybederim? Itibarim bir yuzuge veya iki bilezige mi bagli?? Bana kalsa hic biri olmasin...

Benim altin alyansim var ama gumus takiyorum... altin takmasini sevmiyorum ve altinin insanlara kotu enerji verdigini dusunuyorum (neyse bu ayri bir konu :)) )

Bence gumuste olur altinda . Ama senin icin bu kadar onemliyse birlikte kuyumcudan secin.. veya begendiklerini internetten goster, senin zevkine gore alsin... maalesef erkekler bizim kadar ayrintili dusunemiyor.. evlenince daha iyi anlayacaksin, erkeklere bosuna 'odun' denilmiyor :)))

Gümüş mü . :45:
Altın takıldığını da gayet iyi biliyor bence parası da var ama önemsemiyor gibi geldi .
Yoksa nerede yaşıyor yahu gümüş diyecek .

Söylemeden geçemeyeceğim, konuda pırlanta yüzük reklamı olması extra ironik:))

Son düzenleme:
Moralim çok bozuk:43: Arkadaşlarıma bile anlatmaya utanıyorum bu konuyu, bana fikir verin lütfen:18: Benimki bana söz yüzükleri gümüş olsa olur mu diye sordu, ben çok bozuldum:50: acaba beni bukadar basit mi görüyo anlayamadım:50: Bütün arkadaşlarıma tanıdıklarıma sözde tektaş takılıyo, ben ona da kırıldığımı söyledim ama tecrübesizliğime ver falan dedi, sanki herkes 10 defa sözleniyo, onun düşünmesi gerekmez miydi bu tektaş olayını, bana nasıl istiyosan söyle dedi ama ben bana bidaha bu konu hakkında hiçbişey sorma, bilmiyosan bi bilene sor dedim, acaba benim bildiğim sözde tektaş takılır, benim çevremde hep böyle desem nasıl olur, ya da uygun bi yolu var mıdır bunu söylemenin, evlenme teklifi falan da etmedi zaten, ben bunu söyledim, evlenme teklif etmedin söz yapalım diyosun falan diye, uzaklığı vs problem etti, gerçekten şu an görevi nedeniyle çok uzak ve kısıtlı şartların olduğu bi yerde ama o böyle yapınca da ben sevgisinden emin olamıyorum, ne yapsam bilemedim, söz olmasın dedim kaç defa ama illa yapalım diyo başka bişey demiyo, sözde uyduruk bi yüzük getirirlerse de ben hem aileme hem arkadaşlarıma mahcup olurum, ne yapsam bilemedim, bana fikir verin lütfen:43:[/QUO

beraber git begen aldir:)emrivaki yani ben oyle yapmistim:)erkekler bazen gercekten bu konularda bilgi sahibi olmuyor.yardimci olmus olursun iste:52:

Siz bu adamı sevmiyorsunuz.:ssz:

Elaleme yapılmış bana niye yapılmıyor mantığıyla giderseniz daha çok üzlürsünüz.:10:

Valla seygiyle bağdaştıranları da anlamadım. Artık toplumda kemikleşmiş bir şeyi istedi diye sevmediğine nasıl bukadar emin oldunuz. Bende mi bi'tuhaflık var sevgilimi çoook seviyorum ama gümüş taksak olur mu derse böyle :53: olurum. Ortak bi'karar değilse bi'kızın bunu garipsemesi istememesi normal. Milleti takıyosun diyo herkes ama ben bi'dünya insan görüyorum yeni evlenip ilk gittiği düğünde koluna nerdeyse tüm bilezikleri takan kızları, sırf elalem görsün diye. Ee şimdi bu sitede hiç mi yok o gördüğüm kızlardan.

Altının her bütçeye uygunu var yani sorun parası da değil. Bi'kere olacak bi'şeyde niye heveslendiğim şey olmasın.

kızlar biriyle flört ediyorsanız herşeyi inceden inceye işlemeniz gerekli :53:
yüzük numaranız ne hangi markaya hayransınız kaç karat istersiniz herşeyi zamana yayarak kafasına sokunuzz :52:
ben mesela 2 karat baget Raina Diamond istiyorum diye senelerce işledim (3 sene sonra parasını anca biriktirdi herhalde :34: ) istediğim yüzükle geldi bence sizde öyle yapun :36:

Moralim çok bozuk:43: Arkadaşlarıma bile anlatmaya utanıyorum bu konuyu, bana fikir verin lütfen:18: Benimki bana söz yüzükleri gümüş olsa olur mu diye sordu, ben çok bozuldum:50: acaba beni bukadar basit mi görüyo anlayamadım:50: Bütün arkadaşlarıma tanıdıklarıma sözde tektaş takılıyo, ben ona da kırıldığımı söyledim ama tecrübesizliğime ver falan dedi, sanki herkes 10 defa sözleniyo, onun düşünmesi gerekmez miydi bu tektaş olayını, bana nasıl istiyosan söyle dedi ama ben bana bidaha bu konu hakkında hiçbişey sorma, bilmiyosan bi bilene sor dedim, acaba benim bildiğim sözde tektaş takılır, benim çevremde hep böyle desem nasıl olur, ya da uygun bi yolu var mıdır bunu söylemenin, evlenme teklifi falan da etmedi zaten, ben bunu söyledim, evlenme teklif etmedin söz yapalım diyosun falan diye, uzaklığı vs problem etti, gerçekten şu an görevi nedeniyle çok uzak ve kısıtlı şartların olduğu bi yerde ama o böyle yapınca da ben sevgisinden emin olamıyorum, ne yapsam bilemedim, söz olmasın dedim kaç defa ama illa yapalım diyo başka bişey demiyo, sözde uyduruk bi yüzük getirirlerse de ben hem aileme hem arkadaşlarıma mahcup olurum, ne yapsam bilemedim, bana fikir verin lütfen:43:

Al sana bi odun daha.. Bence fotograf at bebis. Ben bunu begendim bu tipte bise secebilirsin de. İnan uzerinde dusunup teklf etmemistr, dusunememistir cidden.

canım tek taş diyosunda benim parmağımda ki tektaş ta 2 yıl öncesi 150 tl ydi yani tek taş dediğinde sana bırakınca atlayıp büyük seçemiyorsun zaten, o yüzden bence teştaşa takılma, büyükler der ya gittiğin yer altın olsun.
150 ye tektaşmı valla güldürdün beni akşam akşam

Bu tektaşı falan kural haline getirilmesi bana çok ters geliyor ya.
Ayrıca kurallara bu kadar takıyorsan tektaş sözde takılır diye bir adet gelenek yok! Tektaş evlilik teklifiyle gelir. Yani söz fln demişsiniz artık geçmiş olsun o adet geçmiş. Bizim ananemizde çeyrektir burmadır falan var öyle tektaş falab gavur adeti söze yamayalım. Romantik çiçekli kalpli kırmızılı şaraplı falan evlilik tekliflerinde izleye izleye bize monte edilmeye çalışıyor
Hiç öyle bir anane gelenek falan yok ;)
Ayrıca bana tektaşı falan seçip şunu al demek çok itici geliyor ne öyle ticaret gibi.
Tektaşı bir tek evlilik teklifinde şık ve hoş ve romantik buluyorum.

Kendi bilmiyor anası babasıda mı bilmiyormuş.. Sonuçta evleneceğin adam ne istiyorsan söyle çekinme bence sonra içinde kalacağına

Gümüş nedir arkadaş :KK57:.
Olmadı tel bağlasın parmağına.

Durumu kötüyse bilemem ama öyle bişey de anlatmamışsınız.
Bence kırmadan söyle bak genelde söz yapılırken tek taş takılır gümüş yüzükle olmaz diye.
Bi de söz bu belli yani sözleneceksiniz buraya kadar gelmiş ilişki , bi bak yüzüklere bi sor soruştur .
Umarım ucuza kaçmak için dememiştir damat adayı tamamen bilmediğindendir.

Back
X