yüzüm gözüm çok kötü şişti:((

melekyavrum

kızıma kavustum cok şükür
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
4.612
221
123
Antalya
kızlar üst sol dişlerimden ikisinde 4 ay önce dolgumun kırıldığını farkedince diş hekimine gidip yaptırdım
ama agzımı berbat etti,dişlerimi uzun tutmus ve sürekli sızladı sızladı sonunda dayanamadım baska dişçiye gittim, o dişleri biraz kısalttı sağolsun biraz toparladı
neyse sızlama az da devam ediyordu artık tüm cesaretimi toplayıp randevu aldım (diş hekiminden o aletlerden agrımasa da inanılmaz korkan bir insanım)
salı kanal tedavisi olucaktı dişime malesef dişim de diş hekimi fobisine kapıldı ve pazartesi inanılmaz bir agrı basladı
salı sabahı yüzüm şişmeye basladı,zaten doktor şişliği görünce cumaya kadar bekleyelim dedi
antibiyotik aldığımı söyledim devam et dedi,şuan zor uyusur bekleyelim dedi

ve bu sabah uyandığımda tüm sol tarafım şiş,işe bile gidemedim,bakkala gitmem lazım gidemiyorum o derece korkunc bir görüntü var
yüzümün sol yanında ayrı bir cumhuriyet var benden bagımsız

2ayrı antibiyotik içiyorum bir an önce enfeksiyon azalsın diye ama bana mısın demiyorlar

tuzlu suyla gargara yapıyorum, normal gargaralardan kullanıyorum
sürekli dişlerimi fırcalarım zaten

ama şiş hala inmiyor inmiyor

ne yapabilirim fikri olan var mı
diş absesi geçiren varmı
bu şişlik ne kadar sürer:18::18::18:

kızlar üst sol dişlerimden ikisinde 4 ay önce dolgumun kırıldığını farkedince diş hekimine gidip yaptırdım
ama agzımı berbat etti,dişlerimi uzun tutmus ve sürekli sızladı sızladı sonunda dayanamadım baska dişçiye gittim, o dişleri biraz kısalttı sağolsun biraz toparladı
neyse sızlama az da devam ediyordu artık tüm cesaretimi toplayıp randevu aldım (diş hekiminden o aletlerden agrımasa da inanılmaz korkan bir insanım)
salı kanal tedavisi olucaktı dişime malesef dişim de diş hekimi fobisine kapıldı ve pazartesi inanılmaz bir agrı basladı
salı sabahı yüzüm şişmeye basladı,zaten doktor şişliği görünce cumaya kadar bekleyelim dedi
antibiyotik aldığımı söyledim devam et dedi,şuan zor uyusur bekleyelim dedi

ve bu sabah uyandığımda tüm sol tarafım şiş,işe bile gidemedim,bakkala gitmem lazım gidemiyorum o derece korkunc bir görüntü var
yüzümün sol yanında ayrı bir cumhuriyet var benden bagımsız

2ayrı antibiyotik içiyorum bir an önce enfeksiyon azalsın diye ama bana mısın demiyorlar

tuzlu suyla gargara yapıyorum, normal gargaralardan kullanıyorum
sürekli dişlerimi fırcalarım zaten

ama şiş hala inmiyor inmiyor

ne yapabilirim fikri olan var mı
diş absesi geçiren varmı
bu şişlik ne kadar sürer:18::18::18:

canım evde bişey yapma sakın daha kötü edersin.... ya bi doktora git hemen acil kalkıp yada acili ara bilgi iste öyle konularda ne yapabilceğin hakkında bilgi veriyorlar

canım evde bişey yapma sakın daha kötü edersin.... ya bi doktora git hemen acil kalkıp yada acili ara bilgi iste öyle konularda ne yapabilceğin hakkında bilgi veriyorlar

tesekkür ederim canım ama doktora dün gittim
cumaya kadar bekleyelim şuan abseli dişe birsey yapamadım dedi

siz siz olun dişinizi ertelemeyin
acıtırsa diş hekimi bir sefer acıtır sonra rahat edersiniz

birde antibyotiğin yan etkilerine mi baksan alerji falan yapmış olabilir mi? daha geçen hafta öksürük şurubu çok kötü alerji yapmıştıda bana oradan biliyorum. geçmiş olsun.

Aynı şeyi yirmilik dişlerimden dolayı ben yaşadım.Bütün sol tarafım bademciklerim bile şişmişti su bile yutamıyordum.
Antibiyotik 3. günün sonunda etki etmeye başladı.Largopen içmiştim ben 1 gramlık.

Allah şifa versin.Diş ağrısı falan hiç çekilecek gibi değil.

birde antibyotiğin yan etkilerine mi baksan alerji falan yapmış olabilir mi? daha geçen hafta öksürük şurubu çok kötü alerji yapmıştıda bana oradan biliyorum. geçmiş olsun.

canım haklı olabilirsin daha önce kullanmadığım antibiyotikler bunlar
belki cidden yan etkisi oldu bana
aslında karı kocada eczacıyız ama yan etkilerine bir bakayım
tesekkür ederim bu arada:16:

Aynı şeyi yirmilik dişlerimden dolayı ben yaşadım.Bütün sol tarafım bademciklerim bile şişmişti su bile yutamıyordum.
Antibiyotik 3. günün sonunda etki etmeye başladı.Largopen içmiştim ben 1 gramlık.

Allah şifa versin.Diş ağrısı falan hiç çekilecek gibi değil.

benimde şişn 2. günü canım
cuma güya giidicem kanal tedavisi yapılacak ama bu diş nasıl inicek de doktor kanal yapıcak hiç bilmiyorum
benimde aynen sol bademciğim de de var şişlik

kesinlikle dişlerimizi ertelememek düzenli kontrole gitmek lazım
bu da bana ders oldu işte

tesekkür ederim sana da:16:

Cok gecmis olsun..birazcık daha sabrederseniz sislik ilk 48 saat artar daha sonra yavaş yavaş inmeye baslar..ilacınız yarindan itibaren etki göstermeye baslar..ama asırı bir şişme varsa gözünüzü de içeren doktorunuzda bir daha gorusebilirsiniz belki takviye bir antibiyotik yada enjektabl antibiyotik baslar...sisligi gectikten sonra en kısa sürede tedavilerinizi hallettirmenizi tavsiye ederim çünkü bu durum tekrar edebilir...

Cok gecmis olsun..birazcık daha sabrederseniz sislik ilk 48 saat artar daha sonra yavaş yavaş inmeye baslar..ilacınız yarindan itibaren etki göstermeye baslar..ama asırı bir şişme varsa gözünüzü de içeren doktorunuzda bir daha gorusebilirsiniz belki takviye bir antibiyotik yada enjektabl antibiyotik baslar...sisligi gectikten sonra en kısa sürede tedavilerinizi hallettirmenizi tavsiye ederim çünkü bu durum tekrar edebilir...

eşiminde defalarca dişi şişmişti benim ilk defa basıma geliyor
o da sizin gibi dedi gece sabah daha kötü şişecek dedi
simdi de artık inmeye baslar korkma diyor
aynı sizin gibi söylüor umarım benim dişim de öyle olur

şişlik geçince zaten hemen doktorda alıcam soluğu hep ihmallik oldu
bir de 2aydır bebek istiyoruz ,sadece adet dönemlerinde gidebiliyorum doktora bu tarz seylerde, ertelememin sebebi biraz da o oldu
2 aydır hamile olmamamda gerçekten bir hayır varmıs hamile olsam daha kötü olurdu demekki

Geçmiş olsun öncelikle. Konuyu ağız sağlığı başlığına açsaydınız belki daha fazla bilgi veren olurdu.
Benim başıma hiç gelmediği için bilemiyorum. caninuss bu konuda bilgili anladığım kadarıyla. 48 saate kadar inmeye başlar demiş. Sizin de cumaya randevunuz varmış zaten.
Şişlik inmezse doktorunuz gerekeni yapacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun öncelikle. Konuyu ağız sağlığı başlığına açsaydınız belki daha fazla bilgi veren olurdu.
Benim başıma hiç gelmediği için bilemiyorum. caninuss bu konuda bilgili anladığım kadarıyla. 48 saate kadar inmeye başlar demiş. Sizin de cumaya randevunuz varmış zaten.

insallah cumaya iner çok şişti yüzüm canım cok yanıyor

konu baslığını nereye acacağımı bile düşünemedim

sabahtan beri buz torbası yüzümde faydası olur umarım

bu arada çok tesekkür ederim

evet canım ya söylemeyi unutmuşum dişhekimiyim ben..o yüzden öyle emin konuştum..melekyavrum az daha sabır öyle bir anda inmez o şişlik...bir haftaya ancak tamamen iner..soğuk uygulamasıiyi gelir ama sürekli yüzünüzde tutmayın..zarar verir..belli aralıklarla uygulayın soğuğu...yarından itibaren azalma olmazsa mutlaka doktorunuzla irtibata geçip antibiyotikli iğne başlamanız iyi olur..daha hızlı etki eder..tekrardan geçmiş olsun...

evet canım ya söylemeyi unutmuşum dişhekimiyim ben..o yüzden öyle emin konuştum..melekyavrum az daha sabır öyle bir anda inmez o şişlik...bir haftaya ancak tamamen iner..soğuk uygulamasıiyi gelir ama sürekli yüzünüzde tutmayın..zarar verir..belli aralıklarla uygulayın soğuğu...yarından itibaren azalma olmazsa mutlaka doktorunuzla irtibata geçip antibiyotikli iğne başlamanız iyi olur..daha hızlı etki eder..tekrardan geçmiş olsun...

Soguk uygulamasi neye nasil bi zarar verir? Araliklar ne kadar olmali?

soğuk uygulaması yaparken yüze buz vs. koyup hiç çekmeden uzun süre tutmamak gerekir..mesela 5 dk. tutuyorsak 10 dk. ara vermek lazım...daha sağlıklı oluyor bu şekilde uygulama...

soğuk uygulaması yaparken yüze buz vs. koyup hiç çekmeden uzun süre tutmamak gerekir..mesela 5 dk. tutuyorsak 10 dk. ara vermek lazım...daha sağlıklı oluyor bu şekilde uygulama...

Bi de direkt buz yerine jelli torbalari dipfrize degil de normal buzdolabina koymak daha iyiymis diye duymustum? Eger jelli torba ve donmus degilse, yani sadece buzdolabinda bekletildiyse yinede o söylediginiz aralar verilmeli mi?

canım jelli torbalarla ilgili bir bilgim yok..kullanmadım hiç..ama soğuk uygulamasında mutlaka ara verilmeli sürekli tutulmamalı..cilde zarar vereceğinden değilde sinirlerle alakalı sıkıntılar olabilir..tabii bu durum düşük bi ihtimal ama yinede dikkat etmekte fayda var...

ay cok tesekkür ederim caniinus canım cok makbule gecti

buz jel kompres var ondan koyuorum aralıklı yaptım zaten tutarken elim üşüdü

yoksa yanagım alev topu gibi
doktor film cekti ve kanal yapıcam dedi insallah cekmek zorunda kalmaz

ön dişlerime yakın sırada 4 numaralı diş dedi

off ertelememek lazım

cidden diş hekimleri cok bal kaymak insanlar neyden korkuyorsak
işte sonu böyle kötü oluyor

cnm geçmiş olsun

ben dişççiden çok korktuğumdan sıksık dişim şişer 29 yaşına kadar sadece bırkez diş çektırebıldım onun dışında gıttım morfın yaptılar gerı geldim defalarca şişti yüzüm en fazla 3 gun gidiyor 3 gunun sonunda kalıyor bıraz ama oda dıkkatlı bakılmadan belli olmuyor

cnm geçmiş olsun

ben dişççiden çok korktuğumdan sıksık dişim şişer 29 yaşına kadar sadece bırkez diş çektırebıldım onun dışında gıttım morfın yaptılar gerı geldim defalarca şişti yüzüm en fazla 3 gun gidiyor 3 gunun sonunda kalıyor bıraz ama oda dıkkatlı bakılmadan belli olmuyor

Sagol canincim
Aynen bende senin gibi cok korkuyorum
Halbuki ne acılar çektim hem ruhen hem bedenen biliyorsun esim babam herkes dis yaptırmak sana viz gelir diyor iste su fobi yokmu
İnsin yüzüm gözüm bir an önce gidicem bu sefer korkmak yok

Back
X