Konuyu nereye açacağımı bilemedim umarım doğru yerdir.Siteye bakındım göremedim yardımcı olursanız çok sevinirim :-( 4gün önce kızartırken börek patladı ve yüzümde irili ufaklı 37 tane 2.derece yanıklar oluştu :-( psikolojim hiç iyi değil.Sağlığım açısından durumum iyi buna da çok şükür ancak izler kalır diye çok korkuyorum.Yüzüm olması çok üzüyor :-( iz kalmaması için etkili yollar var mıdır ?
Lütfen bir uzmana danışın, burada söylenenler birşeylere iyi gelmiş olabilir fakat konu yüzünüz..
Simdi arayip ogrendim tarifini.Olcu olarak bir cay bardagi zeytinyagini kaynatip icine kibrit kutusu kadar balmumu katiliyormus, devamli karistirilip bir miktar kenarda sogutup kivamina bakmak lazimmis.Koyu muhallebi kivaminda bir krem olacak yani losyon gb cok akici olmamaliymis, ona gore miktariyla oynabilirrsin.Istersen bunu artirip daha cokta yapabilirsin.Benim kardesim doktor, once inanmadi bu ne boyle dedi ama cild leke ve kusurlarina cok iyi geeliyor dedim.Sivilce problemi vardi hem gecirdi hemde sivilce izlerini giderdi.yani herseye kullanilabilir.
Kullanimina gelince ; ben yanik acisi gecene kadar doktorun verdigi yanik kremlerini surdum, 3 4 gun kadar.Sonra gun icinde devamli olarak balmumu surdum.Ne zaman yuzunde krem bitti hemen sur, ciddiyim bir iki haftaya bisey kalmiyor ve yuzun eskisinden daha yumusak, canli ve diri gorunuyor.
Konuyu nereye açacağımı bilemedim umarım doğru yerdir.Siteye bakındım göremedim yardımcı olursanız çok sevinirim :-( 4gün önce kızartırken börek patladı ve yüzümde irili ufaklı 37 tane 2.derece yanıklar oluştu :-( psikolojim hiç iyi değil.Sağlığım açısından durumum iyi buna da çok şükür ancak izler kalır diye çok korkuyorum.Yüzüm olması çok üzüyor :-( iz kalmaması için etkili yollar var mıdır ?
Cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkürler.Silverdin krem yüz hariç her bölgeye kullanılıyormuş,ama yüzde iz bırakıyor dedi doktorum ve kullandırmadı.Daha önce dediğim gibi terramycin adlı küçük göz merhemini verdi ve bunu da göze zarar vermeden cildi yumuşak tutması için verdiğini söyledi.Gerilmelerden kurtulmak için.Ama iyileşmesi tamamen senin cilt yapına bağlı dedi.Tek kelimeyle ''zaman'' dedi.Bu da beni tatmin etmediği için sizlerden yardım rica ettim.Yumuşak tutmaksa verilen tavsiyeler de aynı işlevi görecektir.
Susam yağı,kantaron yağı,yumurta akı ve balmumlu zeytinyağını tavsiye etmişsiniz,yöntemler ve tarifler için çok teşekkür ederim.Hemen bunları araştırıp bir an önce kullanmak istiyorum.
Forum içerisinde de daha önceden kantaron yağına değinilmişhttp://www.kadinlarkulubu.com/lekel...runlari/502095-yanik-cilde-kantaron-yagi.html
Doğu hizmetindeyim ve bulunduğum yerde olmayan bi üründü.Komşum annesine söylemiş,Adana'dan yollamış o da aynı gün,2 güne elimde olur sanırım.Yaylalarının kantaronu ve kendileri yapmışlar.İnşallah işe yarar.Teşekkürler Pyleria...
Doğu hizmetindeyim ve bulunduğum yerde olmayan bi üründü.Komşum annesine söylemiş,Adana'dan yollamış o da aynı gün,2 güne elimde olur sanırım.Yaylalarının kantaronu ve kendileri yapmışlar.İnşallah işe yarar.Teşekkürler Pyleria...
Kantaronu kullanınca sonucu yazabilir misiniz?
çook geçmiş olsun..
Ne demek sizede büyük geçmiş olsun umarım etkisini görürsünüz. Düzenli kullanmaya dikkat edin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?