Yüzüm kızgın yağdan yandı iz bırakmaması için ne yapmalı?

Tatlım şişli etfal plastik cerrahiye acilen randevu al doktor fark etmez bi görün. Yanık üzerine acayip iyiler..çok geçmiş olsub
Sevgili nevre ama şu an için şehir dışına çıkmam imkansız.Gene de teşekkür ederim.

bak canım zeytinyağını bir kapta ocağa koy.içine beyaz mum at eriyene kadar karıştır.soğuyunca kullan.

Beyaz mum dediğiniz bildiğimiz mum mu?Bu tarifin balmumuyla olanını vermişti arkadaşlar da aynısı mı diye soruyorum Egem?

Beyaz mum dediğiniz bildiğimiz mum mu?Bu tarifin balmumuyla olanını vermişti arkadaşlar da aynısı mı diye soruyorum Egem?

evet canım,bildiğin beyaz mum.bal mumuyla aynı işi görüyor.en kolay ulaşabileceğin bir tarif.

mutlaka bi cilt doktoruna görünün
benim de 3 sene boyunca geçmeyen iki tane izim vardı,onlarla yaşamaya alışmıştım..
Bir gün devlet hastanesinde cildiyeye gittim,aldığım kremi düzenli kullanmamama rağmen iki ayda iz miz kalmadı.
o nedenle ben güveniyorum ilaçlara merhemlere
mutlaka siz de gidin.
çok geçmiş olsun...

Benim kuzenimin diz kapaklarindan asagisina caydanlikla cay dokulmustu iki bacagida birisi oldukca fazla yanmisti , aglamasi haykirmasi hala gozlerimin onunde. Kacinci dere yanikti bilmiyorum ama kabarciklar olusmustu cildinde, acile gittik falan ilaclar merhemler surekli pansumanlar bir kac hafta sadece yatti. Iz kalacak diye korkuyorduk bir yandan da yaralarin cabuk iyilesmesini istiyorduk, yasadigimiz yerde gocmen aileler cok, ve bize domuz yagini onerdiler. Biz domuz yagini gec surmeye basladik onun bacaklarina ama o yag sayesinde hem yaralari iyilesti hem de iz kalmadi. Keske daha once kullansaydim der hala. Simdi yengemin dolabinin bir kenarinda domuz yagi hep vardir, Istanbul'da iseniz Eminonu'nde kesinlikle bulursunuz biraz tuzludur fiyati ama olsun. Dini inanclariniz geregi surmezseniz bilemem ama kuzenim gibi kotu bir yanik halinda, denize dusen yilana sarilir misali herseyi deneyesi geliyor insanin. Cok gecmis olsun.

Geçmiş olsun, yıllar önce ayağımın üst tarafı bileğe yakın bölümü kaynar suyla yandı, yanık 3. dereceydi, ayağın üst kısmı çokta etli bir bölüm olmadığından yanık kemiğe kadar dayanmış, evde ilk yapabildiğimiz hemen soğuk suya tutmaktı, sonrasında malesef balon gibi şişip su topladı ve su toplayan bölümden deri temizlendi
Hergün düzenli olarak pansuman yapıldı ve yanık kremi sürülerek mikrop kapmaması için bandajlandı. Normalde kesinlikle yanık iyileşene kadar ayağımı kullanmamam gerekiyordu ama kadın olunca kalkmamak mümkün değil, buna rağmen çok şükür hiçbir iz kalmadı.

Doktorunuzun tavsiyesine uyun ve hergün kreminizi sürün, yanık hemen kaybolan bir iz değildir, henüz yeni olduğundan biraz sabırlı olmanız gerekiyor.

Gittim yenGEnc,hatta yanıklara plastik rekonstrüktif ve estetih cerhhari bölümünün baktığını öğrendim,ona gittim.Ama bana sadece kuruyp gerilmemesi için sadece terramycin krem verdi,tek derdim iz,yüz olduğu için...inşallah sizin dediğiniz gibi olur :-(

Kıyamam :-( Allah bi daha göstermesin.Hem öneriniz hem güzel dilekleriniz için çok teşekkürler philly

Çok geçmiş olsun,Allah bi daha göstermesin :-( Haklısınız,ama siz de yaşayan biri olarak bilirsiniz ki insan çok tedirgin oluyor.Üstelik yüz olunca...Buna da şükür.Benimki 3. bile değil aslında,2. derece.İnşallah dediğiniz gibi olur.

Öncelikle geçmiş olsun.Arkadaşlar iyi niyetle tedavi tavsiyesinde bulunmuşlar ama,lütfen hiçbirini uygulama ve doktora git.Doktorun tatminkar değilse,başka birtanesine git ve tedirginliğini belirt.HERKESİN GENETİK YAPISI,YAŞI,CİLT TABAKASI,YANIĞIN ŞEKLİ,KAN DEĞERLERİ FARKLI FARKLIDIR.Bir başkasına iyi gelen sana gelmez.Bir başkasına iyi gelmeyen sana gelir.Senin kılcal damarların daha belirginde olabilir.Yaşta önemli bir faktördür tedavi sürecinde.Aslında doktorun sana kullandığı merhem çok iyi,kuvvetli bir pomaddır.İx konusunu doktorunla tekrar görüş.Yüz bu.Herkesin her dediğini yüzünde uygulama.

Benimde lokma yaparken yanmıştı.Yüzümün yarısı damla damla şeklinde patlamıştı hamur..
Sağlık ocağına gıtmıstım 2 krem karıştırıp surmuslerdı.Ne olduğunu bılmıyorum ama sonradan Silverdin kremi kullandım ck iyi geldi 1 haftada geçti iz falanda yok..
Gemiş olsun

İlginize ve tavsiyelerinize teşekkür ederim nazlideniz.Bulunduğum şehirde tek bir doktor var bu alanda(doğu hizmetindeyim),kasım ayında eşimin memleketinde belimden acil ameliyat olup uzun bi rapor süreci geçirdiğim için başka bir yere gidemiyorum.Doktorum sadece nemli tutup gerilmemesi için bu kremi verdiğini söylediğinden,akşamdan sabaha yüzümde doktorumun verdiği krem kalıyor,gündüz 6-8 saat (6saatlik dilimde 2 kere) bir yağ kullanıyorum.Sürekli nemli tutuyor.Bir de yaralarım şu an ince tabaka kabuk bağlayıp kararmış durumdalar.Açık yara da olmadıkları için göz çevrem hariç bu yağı kullanıyorum.Göz çevremde gene terramycin.Umarım en kısa zamanda biter gider hepsi,izleriyle birlikte :-(

SessizveDerinden çevremdekiler de o kremi tavsiye ettiler.Ancak burda acildeki doktor da merkezdeki plastik,rekonstrüktif ve estetik cerrahı olan tek doktorumuz da ''Silverdin, yüz hariç her yerde kullanılır ama yüzde iz bırakır'' dediğinden korktum,kullanmadım :-( Keşke benimkiler de tamamen izsiz geçse de 2-3 haftada geçse :-(

İzkalacak olsa doktorun uyarıda bulunurdu.Ama bilirsin yanık izi kolay geçmiyor.Kalacağını düşünmüyorum.Baksana hemen rengi dönüp kabuk bağlamış.Demekki cildin tedaviye hemen cevap veriyor.Sıkma canını.İz kalacak dahi olsa ne dermatolojik mucizevi ilaçlar var.Mutlaka şehir dışına çıktığında iyi bir doktora başvurursun.Ama lütfen her tavsiye edileni sürme yüzüne.

İnşallah nazlideniz inşallahhhhh.Doktorum 4 bölgede(geniş alanlı olanlardan) iz kalabilir dediği için çok tedirgindim zaten :-( Tıpta hiçbir şey %100 değildir,senin cilt yenilenmene,derinin ne kadar zamanda kendini toplayacağına bağlı vs dedi ama benim gözler şıpır şıpır akmaya başladıktan sonra.Üstelik bende küçücük bir uçuk çıksa en az 1,5 ayda iyileşirdi,hafif kahverengi lekesinin de geçmesini sayarsak yaklaşık 2 ayı buluyordu,yaralarım çok geç iyileşir.Protein eksikliğinden...İlk fırsatta İzmir'ime gidip iyi bir doktora görünücem,inşallah gerek bile kalmadan geçer.Ama şu da bir gerçek ki ilk 3 güne göre daha iyiyim,hem yanıklar açısından hem psikolojik olarak...Teşekkürler...

Arkadaşım tesadüfen gördüm konuyu,ben yıllar önce aynenn dediğin gibi börek patladı kolum bacağım ve yüzüm yandı bölge bölge,hemen evin yanında şansıma poliklinik vardıkoştum yazın sıcağıydı üstelik:-( gazlı bezle silip pansuman yaptılar ve hergün serumla kendim hafif bastırarak yani soyarak sildim.yani sargı bezine serumu döküp günde 3kez soydum hafif hafif.tavsiye edeceğim tek şey contraxtubex kullanman ilk 15gün.daha sonra üzüm çekirdeği yağı sür hergün mümkünse iki kez.doktor bana yüzündeki iz kalacak dedi bunalıma girdim göz kapağım simsiyahtı yaa kabus gibi dikkatlice cımbızla soymuştum kremi ve yağı yüzüme uyguladım koluma ve bacağıma çok dikkat etmedim sonuç yüzümdee hiiiç bişey yok kolum silikte olsa kaldı bacağı önemsemedim harita gibi bi iz var korkma canım derin yanık değil kış olduğu içi şanslısın.temiz tut dediklerimi yap hiçbişey kalmaz inşallah.çok geçmiş olsun.

Allah Allah.. Bilmiyorum ben 1 hafta kullandım çabuk geçti çok şükür iz kalmadı.Uzmana başvurdun mu iz kalmaması içi.
Çünkü çok ciddi bir yanık değilse geçer diye düşünüyorum.
Benim yanıklarım kızarmıştı su toplamadı kızardı kurudu hafif kabuk attı sonra yanık derisi döküldü.
Umarım çare bulursun yakın zamanda :S

Geçmiş olsun size tavsiyem doktorunuzun verdigi ilaçları uygulayın benim anneminde başına geldi doktorunun verdigi ilaçları uyguladık başka hiçbirşeyi uygulamadık ilk başlarda çok hafif bir iz kaldı ama zamanla geçti şuan iz filan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…