Zam zam :( 3 ayda bir kira artışı

Şuan sanayi şehrinde kayınpederin evi var 3+1 zemin kat 1250 tl kira 2500 yapacak Eylül’de çok düşük yükseltelim dedik asla yapmam gidin uğraşın diyor o zaman biz geçeriz bizim kiramız çok yükseldi sizce geçebilir miyiz?
Kayınpederinizin mahkemeye başvurması gerek. O eve çocukları için ihtiyacı olduğunu mahkemece onaylatırsa o zaman kiracısını evden çıkarmak için tebligat gönderebilir. Tebligatta da yanılmıyorsam 6 ay süre veriliyor. O süre sonunda çıkmak zorunda, o zaman siz geçebiliyorsunuz. Ama olur da siz geçmezsiniz ve başkasına kiraya verilirse, kiracı size tazminat davası açıyor. Size derken kp ye yani

Zaten adil demiyorum ama burda bir günah keçisi ev sahibi değil sizlerde bütün hıncınızı ev sahıplerınden cıkarmaya calısıyorsunuz bunu anlamıyorum
Gidişatta sıkıntı var herşey devamlı artıyor
Yerınde duran ne var .. komple sacmalık
Bakın kiraların ayarı kaçtı çok değişik bir durum haline geldi.
Burda mesela 3+1 ortalama bir ev 20-22 arası.
Semtime 6-7 km uzakta bir evimiz vardı kiradaydı. Oturduğum semtin yarısı kadardı kiraları üstüne eklerdik biz ordan biliyorum eminim.
Şimdi baktım oradaki 3+1 evlere de 17.500-18.000 yazmışlar katta planlar üstelik evlerin iki odası salona bağımlı. Bizimkinin mesela tek odası salona bağımlı idi satarken çok da istenen bir durum değildi.
Yani neye göre artıyor bunlar bir düşünün isterseniz.
Ya da insanlar hadi daha uygun semte taşınayım diye diye nereye gidecekler artık gidecek yer de kalmayacak bu mantığa göre.

Bence de, çakallık yapmadan önce iki kere düşünmek lazım 😂 geçen sene asgari 8 küsürdü. 9 bin kira vereceksin deyince sus pus oturup yasal haklarını bilmeyen birine evinizi kiraya vermek daha mantıklı tabi
Kiraciydim zaten.
Çakallık konusunda elinize su dokemem o sebeble ev sahipleri sizin gibi tiplere evlerini kesinlikle vermemeli

Degil mi? Sirf en sahipleri mi vicdansiz.
Cevremde ne kira muhabbetleri donuyor ve inanin cogunluk kiraci haksiz.
1 tane hakli kiraci yok.
Simdi benim kiraci 2000 civarinda oturuyordu. Zaten kontrat yil sonuna dogru. Ne kadar zam yapayim yani?
Ben calismiyorum . Ev ailemden kaldi. Kendi evimizi, bu ev yokken zor sartlarda odedik.
Simdi biraz mantikli olmali insanlar.
Elektrik su vs hicbir seye karsi cikma ,buna karsi cik.
Bir de gordum ki kiracimiz bizden daha iyi sartlarda yasiyor😂
Bir kere oturdugu ev daha yeni ve genis. Ozel sebeplerden orada oturmuyorum.
Yani insanlarda mantik cercevesinde hareket etmeli.
Sayet emsal kira bedelleri 20. 000 civariysa 10.000 rahat vermelisiniz bana gore.
3 senedir enflasyonun olduğu bir ev eğer 2.000 ise coook belli ki kötü bir semtin eski bir evi!

Nedir bu sırf enflasyonu kullanarak etmeyecek evlerinden de herkesin nem alanmaya kalkması??

Çok daha pahalı evlerden zamanında alinsaymis da o kira 2 bin ile baslamasaymis o zaman. Bunun suçlusu kiracı mi evin zaten çok iyi bir olmadiginin ortada olması mı?

Asıl çoğu kiracı hakli, ev sahipleri anadan babadan kapan mirası ile sebepsiz zenginleşme peşinde, bordronu çıkart desek kendi kazanamadığı 15 binleri 20 binleri milletten koparma derdinde!

Havadan para kazanmak o kadar kolay ise gidip de o paraları istemek isteyen kendisi gidip de çalışsın madem de görsün dünya kaç bucakmis.

Sarı sitede ev sahipleri el birliği içinde olup kafalarına göre fiyat artırıp düşünce mesaller bilmem ne kadar olmuş oluyor öyle mi.

El birligi ile kurnaz olunmaya çalışmak yerine açıp bi Venezuela hakkında video izleyin de bari ilerde evin satilamiyorken ya da kiraci kirayı odeyemiyorken beş para etmedigini fark edin diycem amaa cidden bu toplum kendi hak ettiğini yaşıyor maalesef.

Çoğunluk hep sadece kendi cebini düşündüğü sürece bu durum bundan da beter devam eder zaten.

Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi :KK43:
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı? :KK43:
Yok artık. Siz yasal oranı yapın gerisine karışmayın gitsin dava açsın siz herşeye tamam derseniz 5.kezde gelir nasılsa ödüyorlar diye

Hukuktan birhaber olduğunuz çok açık neyse ki iyi bir avuktım var öyle anlattığınız gibi olsa herkes şuan sokaktaydı zaten 😂 2 buçuk yıldır bu evdeyim. İçeri adım attığımdan beri zam babam zam başka bi mevzu yok. Eve ilk girdiğimde ev asgari ücretin yarı fiyatıydı, ben de ona tekrar asgarinin yarı fiyatını teklif ettim oranı benim için önemli değildi. Ama etraftaki iğrenç evlere verilen fahiş fiyatları gördükçe beni darladı ki bu ev de 40 yıllık bina bir kere bile tadilat görmemiş acelem vardı diye tuttum. Böyle olunca ben de kendi hakkımı kullandım 🤷🏻‍♀️ Yasa dışı bir şey de yapmıyorum özetle
Yoo yasadışı bişey yaptığınızı söylemedim ama ev sahibinin de haklarını olduğunu söylemek istedim. Yasalardan haberim var çevremde de anlattığım şekilde olan bir sürü örnek var. 2.5 yıldır o evdeymissiniz ev sahibi gözünden baktığımda 2.5 yıl daha eyvallah der sonra o da emsale çekme davası açar. 5 yıldan sonra buna hakkı olduğunu biliyosunuzdur diye düşünüyorum.

3 senedir enflasyonun olduğu bir ev eğer 2.000 ise coook belli ki kötü bir semtin eski bir evi!

Nedir bu sırf enflasyonu kullanarak etmeyecek evlerinden de herkesin nem alanmaya kalkması??

Çok daha pahalı evlerden zamanında alinsaymis da o kira 2 bin ile baslamasaymis o zaman. Bunun suçlusu kiracı mi evin zaten çok iyi bir olmadiginin ortada olması mı?

Asıl çoğu kiracı hakli, ev sahipleri anadan babadan kapan mirası ile sebepsiz zenginleşme peşinde, bordronu çıkart desek kendi kazanamadığı 15 binleri 20 binleri milletten koparma derdinde!

Havadan para kazanmak o kadar kolay ise gidip de o paraları istemek isteyen kendisi gidip de çalışsın madem de görsün dünya kaç bucakmis.

Sarı sitede ev sahipleri el birliği içinde olup kafalarına göre fiyat artırıp düşünce mesaller bilmem ne kadar olmuş oluyor öyle mi.

El birligi ile kurnaz olunmaya çalışmak yerine açıp bi Venezuela hakkında video izleyin de bari ilerde evin satilamiyorken ya da kiraci kirayı odeyemiyorken beş para etmedigini fark edin diycem amaa cidden bu toplum kendi hak ettiğini yaşıyor maalesef.

Çoğunluk hep sadece kendi cebini düşündüğü sürece bu durum bundan da beter devam eder zaten.
Yoo gayet nezih bir semt. Bahceli apartman. Ebeveyn banyolu, 3 +1 , 8 yillik bina ,evin icini kendim icin yaptirmistim
Vicdanizmizdan dolayi uyguna verdik , korona vs zamani duzgun zam yapmadik zaten.
Kendi cebimi de dusunmek zorundayim. Sadece evler yukselmiyorki. Aldigimiz urunlerin hepsi yukseliyor. Asgari ucret yukseliyor.
Bu yasananlarin sorumlusu ev sahipleri degil.

Bizim kiracının başına da bu geldi.
Evi ben satın aldım 4 ayda çıkmak zorunda kaldi
Aynen böyle biliyorum bende. Bence orta yolda buluşmak önemli iki taraftada böyle yaptığında sorun olmaz. Cok yüksek fiyattan olmamali hakkı değilse evet ama kimsede kolay almıyor o evleri o tarafında düşünmek lazım.

Aynen böyle biliyorum bende. Bence orta yolda buluşmak önemli iki taraftada böyle yaptığında sorun olmaz. Cok yüksek fiyattan olmamali hakkı değilse evet ama kimsede kolay almıyor o evleri o tarafında düşünmek lazım.
Evi değerlendi zaten diyor:))
Sanki tapusunun ortağı.

Evi değerlendi zaten diyor:))
Sanki tapusunun ortağı.
Değerlenecek tabi olduğu yerde mi kalacak 😃 benimde faizim katmerlendi ev alırken mesela o açıdan neden düşünülmüyor peki. Neredeyse 3 ten çektik krediyi. Kolay mı alınıyor o evler. Bizde biliyoruz tüm geliri harcamayı ama çok büyük kısmını ev kredisine veriyoruz neden 2 çocuğumuz var 2 evimiz olsun istedik ileride bizim yasadigimiz zorlukları yaşamadan rahatça oturacak evleri olsun. Banane nasıl alındığından yazılmış gerçekten insaf lazım. Aynı insaf çıkarcı ev sahiplerinede lazım. Hicbir tarafı körü körüne savunmuyorum bende önceden kiraciydim insafsız ev sahibine denk gelmekte zor kiraciyada.

Yoo gayet nezih bir semt. Bahceli apartman. Ebeveyn banyolu, 3 +1 , 8 yillik bina ,evin icini kendim icin yaptirmistim
Vicdanizmizdan dolayi uyguna verdik , korona vs zamani duzgun zam yapmadik zaten.
Kendi cebimi de dusunmek zorundayim. Sadece evler yukselmiyorki. Aldigimiz urunlerin hepsi yukseliyor. Asgari ucret yukseliyor.
Bu yasananlarin sorumlusu ev sahipleri degil.
Ben kendi evime gecmeden önce 9 bin tl'de anlaştık ev sahibi ile.
Ne diyeyim adama ben şimdi.
Olmaaaaz vermem mi diyeyim art niyetli değil diye.
Kaldı ki evet art niyetli olmadı bize karşı ama biz çıkınca 17 bin yazmış kirayı, yapacak bir şey yok kendisi bilir.
Bir evin içinin tadilatı konusunda aldığım eve resmen 40 bin masraf ettim o da ufak tefek masraflar o sebeble 2000 TL'ye kira olmaz.
Bu arada bizim kiracı ile konuştuğumuzda geçim derdinden bahsederken eşim karı koca çalışmak lazım artık deyince eşime döndü ben karımı çalıştırmam dedi shdbsbsvs

" Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu artışlar devam edecek" miii?? PARDON!.

Kendi yaptiginiz veya yapmak istediğiniz şeyi bana mı söylüyorsunuz bir de utanmadan??

İzan denen bir seyden önce HUKUK denen bir şey var. Çok şükür avukatım da sizler gibi sacmayan ve muz cumhuriyetinde yaşadığını sanan insanların cahilligini 100 metre öteden görebiliyorum.

Keza cumlelerden de akıyor zaten. Bu sizin kendinize yapilmasini veya yapilmamasini istediğiniz bir şey zaten değil, OLAMAZ. Bu bir hukuk kuralıdır. 1 sene içinde 1 defa kira artisi olur. NOKTA. Yarın öbür gün iki defa olur, üç defa olur diye yasa gelirse o zaman gidip isteyin, sonra gelip burda haksizken kabadayılık da taslamayin kimseye olur mu, gülünç duruyor.

Ac gözünüzü toprak doyursun. Kirayı 10 bin yaptım yetmedi diyip 15 binle hala hava atan ve bundan mutluluk duyan siz önce bir insanlar ortalama ne kadar kazanıyor, enflasyon nasıl el birliği ile artırılır öğrensin diycem de anca anadan babadan kalan mal mülk ile kendini adam sanan bir kişiye söyleyecek başka sözüm yok!
Teyzecim bu ne hırs ya sakin ol enflasyon ev sahiplerinin suçu değil. Evet yazdığımı da tekrar ediyorum sizin gibi nasıl olsa max 25% artış var diye kendini insanların evinin sahibi zanneden ve asla orta yolu bulmaya çalışmayan tipler yüzünden bu konu daha da kötü bir hale gelecek çünkü siz nasıl ki şu an 6 bine oturmayı hak görüyosunuz ev sahibi de yarın 20 bini hak görüp acımayacak. Sen ederi 15 bin olan bişeyi devlet zoruyla 3 bine işgal edip hukukun meşruluğundan bahsedemezsin edersen sonuç böyle bi ülke olur ve bu anlaşmazlıkları doğrur. Neden tefe tüfe oranında zamlar yapılırken kimsenin sesi çıkmıyodu çünkü adil olan oydu çünkü enflasyon hem ev sahibine hem kiracıya var kimse sürekli bu konularla muhatap olmaya bayılmıyor. Neyse üslup yerlerde daha fazla muhatap olmicam okumakla seviye sahibi olunmadığının güzel bir örneğisiniz sizin benim eğitimim veya seviyemle ilgili yorum hakkınız yok sakın ola haddinizi aşmayın konuyla ilgili yorumun varsa yapar geçersin yoksa işine bak.

Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi :KK43:
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı? :KK43:
Benim maasima da 3 ayda bir 100de 500 zam gelmeye baslarsa yaparim o artisi de gec

Teyzecim bu ne hırs ya sakin ol enflasyon ev sahiplerinin suçu değil. Evet yazdığımı da tekrar ediyorum sizin gibi nasıl olsa max 25% artış var diye kendini insanların evinin sahibi zanneden ve asla orta yolu bulmaya çalışmayan tipler yüzünden bu konu daha da kötü bir hale gelecek çünkü siz nasıl ki şu an 6 bine oturmayı hak görüyosunuz ev sahibi de yarın 20 bini hak görüp acımayacak. Sen ederi 15 bin olan bişeyi devlet zoruyla 3 bine işgal edip hukukun meşruluğundan bahsedemezsin edersen sonuç böyle bi ülke olur ve bu anlaşmazlıkları doğrur. Neden tefe tüfe oranında zamlar yapılırken kimsenin sesi çıkmıyodu çünkü adil olan oydu çünkü enflasyon hem ev sahibine hem kiracıya var kimse sürekli bu konularla muhatap olmaya bayılmıyor. Neyse üslup yerlerde daha fazla muhatap olmicam okumakla seviye sahibi olunmadığının güzel bir örneğisiniz sizin benim eğitimim veya seviyemle ilgili yorum hakkınız yok sakın ola haddinizi aşmayın konuyla ilgili yorumun varsa yapar geçersin yoksa işine bak.
Tamam tüfe oranında yılda bir kere zam yapsın kiracı? Ona da yanaşmıyorlar bu açgözlülük

Ş
Bakın kiraların ayarı kaçtı çok değişik bir durum haline geldi.
Burda mesela 3+1 ortalama bir ev 20-22 arası.
Semtime 6-7 km uzakta bir evimiz vardı kiradaydı. Oturduğum semtin yarısı kadardı kiraları üstüne eklerdik biz ordan biliyorum eminim.
Şimdi baktım oradaki 3+1 evlere de 17.500-18.000 yazmışlar katta planlar üstelik evlerin iki odası salona bağımlı. Bizimkinin mesela tek odası salona bağımlı idi satarken çok da istenen bir durum değildi.
Yani neye göre artıyor bunlar bir düşünün isterseniz.
Ya da insanlar hadi daha uygun semte taşınayım diye diye nereye gidecekler artık gidecek yer de kalmayacak bu mantığa göre.
bende zor durumdayım bende evımı satıp ustune koyup bıraz buyutmek ıstıyorum
Benım eve alıcı cıkana kadar haftada eve 200 300 bın koyuyorlar
Oyle bırseykı ben sattıgım gıbı ev almak zorundayım
Bıkacgunle yukselen daıreler gordum
Yanı bır kıracılara yukselmıyor
Ev alacak adamada yukselıyor
Evı satsam bır ay bakınayım desem en az 300 bın zarardayım alamamda yanı
Kısır bır döngü içindeyiz.
Memnun oldugumu soylemıyorum gidisatın bastan sonra yanlıs oldugunu sadece ev sahıbınde sorun olmadıgını soyluyorum ben

Yoo yasadışı bişey yaptığınızı söylemedim ama ev sahibinin de haklarını olduğunu söylemek istedim. Yasalardan haberim var çevremde de anlattığım şekilde olan bir sürü örnek var. 2.5 yıldır o evdeymissiniz ev sahibi gözünden baktığımda 2.5 yıl daha eyvallah der sonra o da emsale çekme davası açar. 5 yıldan sonra buna hakkı olduğunu biliyosunuzdur diye düşünüyorum.
Emsalde de çıkan kararları görüyoruz zaten, ev sahiplerinin koyduğu gibi fahiş fiyatlar gelmiyor. Kaldı ki ben geçen sene çok adil bir zam oranı teklif ettim ama bir evin de değeri vardır. Gidip o zamanlar çevremdeki yeni ya da nispeten daha iyi evlerin kirasını bana kitlemeye çalıştı. Emsal kirada en azından evin durumu da gözetilerek karar veriliyor çok şükür 😅 kaldı ki 2.5 sene sonra kim öle kim kala belki hayatta bile olmam, seneye evlenmiş olucam, belki buralarda bile olmam. O yüzden şu anın durumuna göre davranıyoruz haliyle. Valla herkese kolay gelsin ülke survivora döndü adada kalmaya çalışıyoruz 😂

Back
X