• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman su gibi geçse...

4 ay geçti öyle uzun bi zamanda değil acın azalmıyo alışıyosun sadece
4 ay bana yıllar gibi gelir
benim zaten hazırlıklı olduğum birşeydi boşanmak
ama hep önümde engeller vardı bende en az onun kadar istedim bitmesini
bide hayatıma dönebilsem
makyaj yapmayı,gezmeğe gitmeyi kahkahalar atmayı özledim
benden çok şey götürdü bu evlilik hepsini geri istiyorum sadece

Maddi ve manevi baya kaybın olduğu için de kendine kızdığın bir süreci geçiriyorsun.
İçine atmayarak, bir hobi ile ilgilenerek ve de mümkünse psikolog yardımı ile bu süreci daha rahat atlatabilirsin.

yarın veya ertesi güne randevu alacağım
zaten aklımdaydı ama erteliyordum
inşallah çok faydasını görürüm
ailem akrabalarıma arkadaşlarıma anlatmaktan iyidir nihayetinde
çok teşekkürler teşvik ettiğiniz için

avukatla bunlarla ilgili bişey konuşmadık
ordan burdan duyduklarımla gitmeme hiç gerek olmadığını avukatımın halledeceğini söylediler
o adamda mı orda olacak peki
görecek miyim onu?

inan bana 3. bir kişi çok daha faydalı olacak.

ilk duruşma önemlidir. hakim seni görmek ister. ayrıca avukata vekalet verdin ama sonuçta hakim bunu senden de duymak isteyecektir. ve eğer gelirse elbet o da orada olacak. o senin düşmanın değil, kasma kendini. evlendiniz ve olmadı. hepsi bu... ondan rahatsız olursan daha da kötü olursun. herhangi biriymiş gibi davran. ki mahkemeniz sonuçlandığında senin için herhangi biri olacak...

Maddi ve manevi baya kaybın olduğu için de kendine kızdığın bir süreci geçiriyorsun.
İçine atmayarak, bir hobi ile ilgilenerek ve de mümkünse psikolog yardımı ile bu süreci daha rahat atlatabilirsin.
mesela ne önerirsiniz
ben lisans mezunuyum kpss ye hazırlanmak doğru olur mu şimdi?
ders çalışmak bana iyi gelir mi?

ilk duruşma önemlidir. hakim seni görmek ister. ayrıca avukata vekalet verdin ama sonuçta hakim bunu senden de duymak isteyecektir. ve eğer gelirse elbet o da orada olacak. o senin düşmanın değil, kasma kendini. evlendiniz ve olmadı. hepsi bu... ondan rahatsız olursan daha da kötü olursun. herhangi biriymiş gibi davran. ki mahkemeniz sonuçlandığında senin için herhangi biri olacak...
o kadar güzel konuşuyorsunuz ki
sabah ki bunalımlı halim kalmadı diyebilirim
Allah razı olsun hepinizden
onunla karşılaşmayı asla istemem
ama olur ki görürsem de dediğiniz gibi yapacağım en doğrusu da bu olur
peki avukat bu hafta davayı açarsa
ne zaman mahkeme günü olur çok bekler miyim?

"Tek bi artisi yok
Nefret ediyorum ondan
2,5 seneye ne sikintilar sigdirdi bi bilseniz
Kumar,hakaret,yalan,dayak,kufur,dolandiricilik ne deseniz vardi.
1 sene once borcunu hala odedigim arabami benden habersiz satti sozde
Devri hala bende adamlar kapimami dayanmadi neler olmadi ki
Araba hala ortada yok
Devrini vermedim diye terketti seni bosadim dedi yine
Hala uzerime kredi borclari var"

Bu senin konuna senin yorumundu.
Eşinin olumsuz yönlerini ne güzel analiz etmişsin, farketmişsin, harekete geçebilmişsin.
Zor bi süreç, ağlayabildiğin kadar ağla bence.
Nereye kadar tutabilirsin ki?

mesela ne önerirsiniz
ben lisans mezunuyum kpss ye hazırlanmak doğru olur mu şimdi?
ders çalışmak bana iyi gelir mi?

Senin mizacını iyi bilmiyorum ama ders çalışmak da insanı manevi olarak çok yıpratabiliyor ama dediğim gibi olabilir de.
Belki çivi çiviyi söker misali bu sıkıntılı sürecini atlatmak için yeni bir sıkıntı (stres) üstlenmek de geçirdiğin dönemin hızlı geçmesine neden olur.
Ama ben daha çok hobi gibi birşeyden bahsetmiştim. Misal, spora gitmek, halk eğitim gibi kursların kurslarına katılmak gibi şeyler de seni oyalayabilir.

Alıskenlktıd cnm. Bosandıysan gücünü göstermssin güçlüsün. Okadar mutsz evlilkler var bosanmk isteyip te bosanamayan...

avukat aradı az önce bu sorularımı ona sordum
bende vekaletin var onunla karşılaşman için bir sebep yok
sen katılmayacaksın duruşmalara dedi.
yarın gelin görüşeceğimiz şeyler var dedi..

"Tek bi artisi yok
Nefret ediyorum ondan
2,5 seneye ne sikintilar sigdirdi bi bilseniz
Kumar,hakaret,yalan,dayak,kufur,dolandiricilik ne deseniz vardi.
1 sene once borcunu hala odedigim arabami benden habersiz satti sozde
Devri hala bende adamlar kapimami dayanmadi neler olmadi ki
Araba hala ortada yok
Devrini vermedim diye terketti seni bosadim dedi yine
Hala uzerime kredi borclari var"

Bu senin konuna senin yorumundu.
Eşinin olumsuz yönlerini ne güzel analiz etmişsin, farketmişsin, harekete geçebilmişsin.
Zor bi süreç, ağlayabildiğin kadar ağla bence.
Nereye kadar tutabilirsin ki?
tamamen sürecin zorluğundan ve karmaşıklığından yoksa değişen hiç birşey yok
güzel yorumunuz için teşekkürler

alışkanlık işte...
mutlaka sevgide var tabi işin içinde...
her sabah uyandığında biraz daha azalacak acın merak etme..
hatta bi sabah uyanacaksın hiç aklına gelmeyecek o...
doğal bi süreç...

alışkanlık işte...
mutlaka sevgide var tabi işin içinde...
her sabah uyandığında biraz daha azalacak acın merak etme..
hatta bi sabah uyanacaksın hiç aklına gelmeyecek o...
doğal bi süreç...
inşallah o günler çok uzak değildir bana

Saygının güvenin sevginin bittiği nokta olaylar kangren aşamasına gelmiş.Herşey geçiyor inanın.Herşey yeni sizin için yaşadıklarınızı daha önceki konulardan okuyarak öğrendim.Bende evliliğimde sizinle aynı aşamadayım.Benim aynı evin içinde 4 ay süren bir evlilik oldu yaklaşık olarak 3 aydırda ayrıyız.İlk zamanlar sizin gibi oldum.Herşey çok ağır geliyordu ki sizin gibi uzun süren bir evliliğim olmamasına rağmen eşinizden çok yaşanmışlığı alışkanlığı özlüyorsunuz.Ama bunlarda geçecek tek yapmanız gereken herşeyi zamana bırakmak siz elinizden gelen tüm çabayı göstermişsiniz içinizi dua ile rabbime sığınarak hafifletin.Benimde çok çıkmaza girdiğim dönemler oldu acabalarım çokdu yeni bir evlilik sorunlar elbette yaşanır dediklerim bir şans daha verilmeli mi diye sorduklarım ama birgün öyle bir noktaya geliyorsunuzki aslında ne yapsanızda boş olduğunu anlıyorsunuz.Bu zor dönemlerimde burada aynı kaderi paylaşan bayanların paylaşımlarını hikayelerini okudum içim hafifledi rabbime sığınıyorum dua ediyorum.Arkadaşların dediği gibi çok zorlanıyor iseniz psikolojik destekde almanızda fayda var.Ama şuda bir gerçek herşey bizim kafamızın içinde bitiyor.Size tavsiyem her ne kadar aileniz ile aynı apartmanda oturuyorda olsanız ailenizin yanında olun ailenizin evinde kalın inanın birkaç gün deneyin iyi gelecek size bolbol kitap okuyun aklınıza geldikçe yaşadığınız zorlukları düşünün.Zamanla geçiyor şuan yeni inanın zamanla alışacaksınız zor olacak ama geçiyor.

Saygının güvenin sevginin bittiği nokta olaylar kangren aşamasına gelmiş.Herşey geçiyor inanın.Herşey yeni sizin için yaşadıklarınızı daha önceki konulardan okuyarak öğrendim.Bende evliliğimde sizinle aynı aşamadayım.Benim aynı evin içinde 4 ay süren bir evlilik oldu yaklaşık olarak 3 aydırda ayrıyız.İlk zamanlar sizin gibi oldum.Herşey çok ağır geliyordu ki sizin gibi uzun süren bir evliliğim olmamasına rağmen eşinizden çok yaşanmışlığı alışkanlığı özlüyorsunuz.Ama bunlarda geçecek tek yapmanız gereken herşeyi zamana bırakmak siz elinizden gelen tüm çabayı göstermişsiniz içinizi dua ile rabbime sığınarak hafifletin.Benimde çok çıkmaza girdiğim dönemler oldu acabalarım çokdu yeni bir evlilik sorunlar elbette yaşanır dediklerim bir şans daha verilmeli mi diye sorduklarım ama birgün öyle bir noktaya geliyorsunuzki aslında ne yapsanızda boş olduğunu anlıyorsunuz.Bu zor dönemlerimde burada aynı kaderi paylaşan bayanların paylaşımlarını hikayelerini okudum içim hafifledi rabbime sığınıyorum dua ediyorum.Arkadaşların dediği gibi çok zorlanıyor iseniz psikolojik destekde almanızda fayda var.Ama şuda bir gerçek herşey bizim kafamızın içinde bitiyor.Size tavsiyem her ne kadar aileniz ile aynı apartmanda oturuyorda olsanız ailenizin yanında olun ailenizin evinde kalın inanın birkaç gün deneyin iyi gelecek size bolbol kitap okuyun aklınıza geldikçe yaşadığınız zorlukları düşünün.Zamanla geçiyor şuan yeni inanın zamanla alışacaksınız zor olacak ama geçiyor.
ne kadar da güzel yazmışsınız
sizin gibi güçlü kadınlar beni daha da umutlu kılıyor
ağlamaktan üzülmekten yoruldum
toparlanmak önüme hayatıma bakmak istiyorum
dünyayı o adamdan ibaret sanışlarım ona kayıtsız şartsız bağlanmam
kendimi onun kölesi yapmam,benimde hatalarım çok
bende birgün geçmişi unutup yeni hayatıma bakacağım
ama işte o zaman bana çok uzak geliyor
vesveselere kapılıp kendimi perişan ediyorum
kitap okumak harika bir öneri
kızkardeşim de kştap okumam gerektiğini söyleyip bana çok güzel kitaplar hediye etti..

ne kadar da güzel yazmışsınız
sizin gibi güçlü kadınlar beni daha da umutlu kılıyor
ağlamaktan üzülmekten yoruldum
toparlanmak önüme hayatıma bakmak istiyorum
dünyayı o adamdan ibaret sanışlarım ona kayıtsız şartsız bağlanmam
kendimi onun kölesi yapmam,benimde hatalarım çok
bende birgün geçmişi unutup yeni hayatıma bakacağım
ama işte o zaman bana çok uzak geliyor
vesveselere kapılıp kendimi perişan ediyorum
kitap okumak harika bir öneri
kızkardeşim de kştap okumam gerektiğini söyleyip bana çok güzel kitaplar hediye etti..

sizde çok güçlü bir bayansınız bunu unutmayın.Kendinize olan inancınızı hiç yitirmeyin.Her bayanın yapacağı şeyler eşine inanmak ona bağlanmak evi evliliği için çabalamak inanın bana biz bayanlar evcil bir yapıya sahibiz.Zorluklarda yaşasak herşeye rağmen mücadele etmeyi göze alıp ediyoruzda bunun için suçlamayın kendinizi kesinlikle.Bende yaşıyorum dedim ya olayların bu aşamaya gelinmeside hiçbirzaman tek taraflı hata yoktu elbetteki olmuştur hatalar ki bende sizin gibi kendime inanın bunu çok söylüyorum.Ama inançlı olun inancınızı yitirmeyin bir kapıyı kapatan rabbim başka kapıyı açıyor.Her şerde var bir hayır dedikleri bu oluyor inanın.O günler uzak değil bende bundan 2 hafta öncesine kadar sizin gibi idim.Aklımın bir ucunda ayrılık diğer ucunda barışma vardı evi bırakıp giden bendim aramayan sormayan eşimdi ama ben aradım konuştum dinledim en son konuşmamızda artık rabbimden gelen bir ferahlık ile gözüm açıldı baktım ki ne desem ne yapsam boş tek taraflı olmuyor olmayacak elbet hatam olmuştur yok diyemem dedim ve artık herşeye bir anlam yüklemekten geri çektim kendimi.Ertesi gün kalktım ki ben her akşam aynı soru ile yatıp aynı soru ile kalkardım neden neden bu kadar erken o gün o soru ile kalkmadım çok şükür dedim ailem akrabalarım dostlarım arkadaşlarım yanımda çok şükür erken farkına vardık dedim.Şimdi çalınan senden alınan yıkılan hayatını topla ve yaralarını sar bir sen daha yok bu dünyada dedim.Kimse vazgeçilmez değil dedim bir iki gün bilemedin bir sene üzüleceksin ama geçecek dedim.Bir eş her zaman olur bulunur ama dedim bir anne bir baba bir kardeş asla başta kendiniz sonra aileniz için dimdik durun.Yeni hobiler edinin kendinize bolbol kitap okuyun spora gidin haftasonu günübirlik turlara gidin yeni çevre yeni insanlar tanıyın.İnanın düzelecek ölüm acısının bile unutulduğu bu dünyada bizim yaşadıklarımızda unutuluyor herşeyden önce sağlık bunu unutmayın.

o kadar güzel konuşuyorsunuz ki
sabah ki bunalımlı halim kalmadı diyebilirim
Allah razı olsun hepinizden
onunla karşılaşmayı asla istemem
ama olur ki görürsem de dediğiniz gibi yapacağım en doğrusu da bu olur
peki avukat bu hafta davayı açarsa
ne zaman mahkeme günü olur çok bekler miyim?

mahkeme gününü ne kadar bekleyeceğin bulunduğun yerdeki adliyenin iş yüküyle alakalı. anlaşmalı olsa bu hafta bile bitebilirdi ama çekişmeli olunca biraz sabır gerekli.

avukat aradı az önce bu sorularımı ona sordum
bende vekaletin var onunla karşılaşman için bir sebep yok
sen katılmayacaksın duruşmalara dedi.
yarın gelin görüşeceğimiz şeyler var dedi..

tamamen sürecin zorluğundan ve karmaşıklığından yoksa değişen hiç birşey yok
güzel yorumunuz için teşekkürler

size bir tavsiye daha avukatınıza soracağınız soruları küçük bir kağıda not edin. aklınızda bişi kalmasın. sonra telefonla bilgi almaktan çekinebilirsiniz. birde avukatlık ücretini baştan konuşun ki sonrası için hazırlıklı olun.
elbette gitmek zorunda değilsin ama en azından ilk celseye gitmen yararına olabilir. bnm avukatımın tavsiyesi buydu ki iyi ki gitmişim. bnm ilk duruşma da bitecekti. ne yazık ki eşim kısıtlı olduğundan (ceza evinden denetimli serbestlik ile çıktı.) vasisinin de gelmesi gerekiyormuş.

sizde çok güçlü bir bayansınız bunu unutmayın.Kendinize olan inancınızı hiç yitirmeyin.Her bayanın yapacağı şeyler eşine inanmak ona bağlanmak evi evliliği için çabalamak inanın bana biz bayanlar evcil bir yapıya sahibiz.Zorluklarda yaşasak herşeye rağmen mücadele etmeyi göze alıp ediyoruzda bunun için suçlamayın kendinizi kesinlikle.Bende yaşıyorum dedim ya olayların bu aşamaya gelinmeside hiçbirzaman tek taraflı hata yoktu elbetteki olmuştur hatalar ki bende sizin gibi kendime inanın bunu çok söylüyorum.Ama inançlı olun inancınızı yitirmeyin bir kapıyı kapatan rabbim başka kapıyı açıyor.Her şerde var bir hayır dedikleri bu oluyor inanın.O günler uzak değil bende bundan 2 hafta öncesine kadar sizin gibi idim.Aklımın bir ucunda ayrılık diğer ucunda barışma vardı evi bırakıp giden bendim aramayan sormayan eşimdi ama ben aradım konuştum dinledim en son konuşmamızda artık rabbimden gelen bir ferahlık ile gözüm açıldı baktım ki ne desem ne yapsam boş tek taraflı olmuyor olmayacak elbet hatam olmuştur yok diyemem dedim ve artık herşeye bir anlam yüklemekten geri çektim kendimi.Ertesi gün kalktım ki ben her akşam aynı soru ile yatıp aynı soru ile kalkardım neden neden bu kadar erken o gün o soru ile kalkmadım çok şükür dedim ailem akrabalarım dostlarım arkadaşlarım yanımda çok şükür erken farkına vardık dedim.Şimdi çalınan senden alınan yıkılan hayatını topla ve yaralarını sar bir sen daha yok bu dünyada dedim.Kimse vazgeçilmez değil dedim bir iki gün bilemedin bir sene üzüleceksin ama geçecek dedim.Bir eş her zaman olur bulunur ama dedim bir anne bir baba bir kardeş asla başta kendiniz sonra aileniz için dimdik durun.Yeni hobiler edinin kendinize bolbol kitap okuyun spora gidin haftasonu günübirlik turlara gidin yeni çevre yeni insanlar tanıyın.İnanın düzelecek ölüm acısının bile unutulduğu bu dünyada bizim yaşadıklarımızda unutuluyor herşeyden önce sağlık bunu unutmayın.
Allah yardımcınız olsun,inşallah bundan sonra ki hayatınız mutlu huzurlu geçer
sizi gerçekten hakeden biriyle..
kitap okumak ve psikiyatr aklımda bulunan 2 şey
daha sonra başka şeylerde bulabilirim yeter ki kafam dağılsın düşünmeyeyim
yarın avukatla görüşme olacak
bi yandan hemen bitsin gitsin diyorum bi yandan da isterse yıllar alsın intikamımı alayım sürünsün diyorum
hayırlısı olsun artık
evet dediğiniz gibi bin şükür ki
ailem sağlıklı ve başımda vede bana sonuna kadar destekçi..
mahkeme gününü ne kadar bekleyeceğin bulunduğun yerdeki adliyenin iş yüküyle alakalı. anlaşmalı olsa bu hafta bile bitebilirdi ama çekişmeli olunca biraz sabır gerekli.

size bir tavsiye daha avukatınıza soracağınız soruları küçük bir kağıda not edin. aklınızda bişi kalmasın. sonra telefonla bilgi almaktan çekinebilirsiniz. birde avukatlık ücretini baştan konuşun ki sonrası için hazırlıklı olun.
elbette gitmek zorunda değilsin ama en azından ilk celseye gitmen yararına olabilir. bnm avukatımın tavsiyesi buydu ki iyi ki gitmişim. bnm ilk duruşma da bitecekti. ne yazık ki eşim kısıtlı olduğundan (ceza evinden denetimli serbestlik ile çıktı.) vasisinin de gelmesi gerekiyormuş.
hmm anladım
ben gitmemeyi hiç görmemeyi tercih ederim tabi
avukat 8 ay 1 sene de son bulur dava dedi
ücreti abim konuştu
abimin arkadaşıymış
1,750tl istemiş
ödemesini babam yapar herhalde

Ne yapmalıyım,ne düşünmeliyim hiç bilmiyorum..
Aslında yabancı olduğum bir psikolojide değil ama neden zorlanıyorum?
Kendisi gitmek istemeseydi ne kadar daha sürerdi bu yalandan evlilik..
İlk günlerde çok ağladım ama o ağlayışların yerini şaşkınlık aldı.
Şaşırıp kalıyorum .'Bunları ben mi yaşadım,Ne yani bitti mi şimdi?' diye..
Eşyaları hala evde duruyor,başta öfekenden mi bilmiyorum ama hiç üzülmüyordum o gittiği için şimdiyse alışkanlıktan mıdır yoksa kendime itiraf bile edemesem sevdiğimden midir,özlüyorum..
Yemek yiyemiyorum,uyuyamıyorum..Uyusamda kabuslarla uyanıp ona sarılmak istiyorum ama o yok..
Bu sondu artık barışma ihtimalimiz yok asla barışmak istemiyorum
peki o zaman neden ağlıyorum ?neden onunla uyumayı onunla yemek yemeyi özlüyorum?..
Aslında şu sıralar istemeyeceğim tek şey duygusala bağlamak
ama elimde değil acı çekiyorum işte..
Allah aşkına boşanmış arkadaşlarımdan yorum istiyorum
nasıl atlattınız bu süreci?
ne yapmak bana iyi gelir,mutlu bekarlık hayatıma nasıl geri dönerim?
Nasıl insanların konuşmalarına kulak tıkayıp önüme bakabilirim?

Denız seni döverim:KK62:
saka bır yana ağladıgın,özledıgın,uzuldugun o şerefsız degıl canım hayallerın,umutların......ben asla onunla barısmak ıstediğni sanmıyorum zaten....ona sarılmak ıstedıgınıde.....onca yaptıgından sonra bır kaış suda boğmak daha mantıklı......
sen sadece olagan bır surecı yasıyorsun....kolay degıl bır yuvanın yıkılması....ama gececek ....zaman herseyın ılacı
bırgun senden cok guzel haberler alacağımıza inanıyorum...yeter kı basını dik tut

Back
X