Zamanla tamamen kopan sözde kardeşlik...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah cc yardım etsin canim.Dunya hepimiz için sınav .Bir hoca söylemişti çok hoşuma giymişti.Allahcc bizi kandirmadi .Dünya da iyi bir hayat sureceksiniz demedi.Aksine mallardan camlardan korku ve açlıkla sinanacaksiniz dedi ve aynen de öyle oldu diye. bu dunya hz Ademin cennetten kovulup surgune yollandigi dunya diye Aynen oyle yani. Cok birsey beklememek lazim.Kimine evlat dert kimine ana baba.insaAllah mutlu bir yuvan olur.Evlilik gerçekten çok zor.insan bekarken annesina ya da babasına hak veriyor ama evlendikten sonra iş değişiyor.bu sefer olaylari evlat değil de eş kafasiyla düşünüyorsun .benim de evlenmeden önce hayatim zordu .elhamdülillah Allah yardım etti de iyi bir es nasip etti. Bubdunyadaki en önemli şey es. Evlat gidiyor kardeş gidiyor ana baba gidiyor bir tek es kalıyor.

Bu konuyu daha öncede acmistiniz yanlış hatirlamiyorsam.Başınız sağ olsun.Gayet haklısınız hatta supersiniz.Ma şa Allah

Hayatım sıkıntıyla çileyle geçti. Hastalık sahibi oldum tedavisi yok doktor doktor sürünüyorum. En ufak stres hastalığımı tetikliyor. Dolmuşum hiçbir şeyi kaldıramıyorum. Dediğniz gibi inşallah eşten yana yüzüm güler... Dayanacak hal kalmadı çünkü

Bu konuyu daha öncede acmistiniz yanlış hatirlamiyorsam.Başınız sağ olsun.Gayet haklısınız hatta supersiniz.Ma şa Allah

Hatırlayamadım açmış olabilirim. Arada böyle bir hüzün çöküyor iç dökme ihtiyacı hissettim. Şöyle bi geriye bakıyorum bazen ağır geliyor yaşadıklarım

Annenizin bosanmayip tüm maaşı almasına çok sevindim. Öteki kadın lök diye kalmıştır ortalıkta.
Babanıza Allah rahmet eylesin ama nasıl yaşanmışsa öyle vefat etmiş. Yaşadığı hicbirsey karısını dovmesine-aldatmasina- aç susuz bırakmasına bahane olamaz.
Ayrıca annenize boşuna sinirlenmissiniz. Belki de kapıyı kitlemesinin sebebi gördüğü iskencedendir. Belki de kadına tecavüz ediyordur. Bunu bilemezsiniz ki, gerçekten çok kötü bir koca ve herşeyi yapabilir. Kadın kapıyı kitleyerek kendini korumuş.
Keşke psikologa gitmeye ikna olsa da bari ikinci baharında iç huzurunu yaşasa ...
Bence kendinize dair yapacağınız en doğru şey ailenizle aranıza mesafe koymak olur. Eski konunuzu da hatırlıyorum. Anneniz 'erkek oğlu' ile çok mutlu. Bırakın mutlu mutlu kim kimi ne yapıyorsa yapsın.
Anne hadi annedir ama kardes belli bir yaştan sonra el olabiliyor. Sizinkinin varlığı bir dert. Onunla daha ne muhatap olasiniz ki.
Boşverin, yok sayın. Zaten o da sizi aramaz.
Anneniz onunla ilgili birşey için telefon açtığında 'aranizda halledin' deyin...
Tamam aile önemli ama sen de yeni bir aile kurmanın arifesindesin. Artık yeni - gerçek ailene ayır tüm vaktini ve enerjini. Onlar kendi aralarında çok mutlular zaten.

Çok güzel yönlendirici bir mesaj olmuş, çok teşekkür ederim iyi geldi. Abimle gittiğinden beri hiç konuşmadım zaten. Konuşmayı da düşünmüyorum. Annemi arıyorum yalnızca arada bir. Böyle daha huzurluyum. İyi oldu böyle. Umarım böyle devam eder bulaşmaz bana. Ben onun yanına bile gitmiyorum 2 senedir. Yanıma gelen o. Önceden arada arar mesaj atardım konuşurduk. Artık aramıyorum sormuyorum da hiç. Huzue buldum resmen. Benden uzak olsunlar mutluyum ben böyle. Abi neyse de anneye rest çekilmiyor annemin çok emeği var ondan uzaklaşmam arayıp soruyorum konuşuyorum ama mesafeliyim. Gelecek ay yanıma gelecekmiş sorunları da beraber getirecek ama anneme bişey diyemiyorum emeği hakkı var diye susuyorum. Mümkünse oğluyla takılıp beni rahat bıraksalar çok mutlu olacağım

Anneme asıl sinirlenme sebebim başka aslında... Madem mutlu değil madem kapıyı kitleyecek kadar güvenmiyor niye senelerce boşanmamakta diretti. Dedem gel kızım kapım sana açık dediği halde dayısı destek olduğu halde annesi babası arkasında olduğu halde, babam bi kuruş vermeyip gene kend çabasıyla para kazandığı halde niye çekti. Bize de çektirdi. En baştan bıraksa bunca çileyi çekmeyecektik. Aklım almıyor bazen bir anne baba küçücük evlatlarını bu kadar yoğun bir terörün içinde nasıl bırakır nasıl fikir etmez anlaşamıyoruz boşanalım çocuklar buna maruz kalmasın demeyi, ya da çocuklardan saklamayı. Annem her kavgayı sorınh gelir bize anlatırdı çocuk demeden babam gözümüzün önünde döver hakaret ederdi. İnsanlara anne baba olmak için ehliyet verilmeli diye düşünüyorum kendi istekleriyle dünyaya getirip rezil bi hayat yaşatıp hasta edip bıraktılar bizi hakkı yoktu ikisinin de bunu yapmaya

Ne akıllı kızmışsın aferin sana bırak ne halleri varsa görsünler
Acıma

Siz oyle diyorsunuz da onlara sorsaniz hep hayatin sillesini yemis oluyorlar genellikle, hep bir bahaneleri vardir. Hep hayatta zorluklari onlar yasamistir, aileleri hep kotu davranmistir genellikle. Ben 31 yasima kadar anlamadim siz de anlayamazsiniz. Birakin kim kimle mutlu oluyorsa olsun. Ben de birakiyorum artik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…