Kitabı okursanız nerelerden DOĞAL YOLLA bunların alındığını alınamayanların da spirulina vb. gıdalarla aldığını görebileceksiniz..İnanın hayvansal beslenmek sizin bahsettiğiniz vejeteryan beslenme eksiklerinden çooook daha fazla zararlı. Ben hayır almıyorum ve vejeteryan daha da iyisi veganların kısa değil uzun yaşadıklarını biliyorum .... Kısa yaşaynlar etten her türlü hormon, kimyasal ve kanserojen maddeyi alanlar emin olunuz...Merhaba. Öncelikle sağlıklı yaşam için attığınız adımda başarılar diliyorum.
Şöyle bir şey okudum;
"Hiç hayvansal gıda yemeyen insanlarda B12 vitamini, taurin, omega-3, karnitin ve koenzim Q-10 gibi önemli besi unsurlarının eksikliği oluşabileceği için bunların mutlaka takviye edilmesi gerekiyor. Aksi halde saf vejetaryenlerin uzun yaşaması mümkün değil."
Bu tür bir eksikliğin oluşabileceğinin mutlaka farkındasınızdır. Bu sebeple takviye ürünler alıyor musunuz?
Kolay gelsin.
Merhaba. Öncelikle sağlıklı yaşam için attığınız adımda başarılar diliyorum.
Şöyle bir şey okudum;
"Hiç hayvansal gıda yemeyen insanlarda B12 vitamini, taurin, omega-3, karnitin ve koenzim Q-10 gibi önemli besi unsurlarının eksikliği oluşabileceği için bunların mutlaka takviye edilmesi gerekiyor. Aksi halde saf vejetaryenlerin uzun yaşaması mümkün değil."
Bu tür bir eksikliğin oluşabileceğinin mutlaka farkındasınızdır. Bu sebeple takviye ürünler alıyor musunuz?
Kolay gelsin.
Merhaba. Öncelikle sağlıklı yaşam için attığınız adımda başarılar diliyorum.
Şöyle bir şey okudum;
Kolay gelsin.
Pardon bu arada yanlış yazmışım SADECE BRAD PİTT VEGAN Angelina hala direniyormuş :))) Ama aşağıdaki sayfadan ünlü ve çok sağlıklı görünen üstelik body ci vücutları atletik vücutları olan çok sağlıklı erkek veganları görebilirsiniz....
http://www.shape.com/celebrities/ce...est-vegan-and-vegetarian-celebrities/slide/13
biz seninle kardeşiz galibaaa :)) kardeşimle bile ortak bu kadar yönüm yok benimben de biraz önce avm ziyaretinden eve dönerken karşıdan gelen arabanın yolda durdugunu gördüm.ben de yavaşladım.bir baktım kirpi geçiyor pıtır pıtır.. ikimizde kirpiye yol verip birbirmize selam verip geçtik.. o kadar hoşuma gitti ki.. hala benim gibi insanlar var dedim.. tıpkı senin gibi.. benim kedimi gördüklerinde de bazen o ne yaa çok büyük diyorlar.sanıyorlar ki kediler hep yavru olur ve sadece öyleyken sevilir.. ben aslında eskiye göre daha umutluyum.. artık daha çok insanın evinde kedi köpek var.benim çocuklugumda tek bizde vardı bizim çevremizde.. umutlu olmak istiyorum.. (her türlü umutsuzluga olumsuz şartlara inat)
Ayyy ne hoş yaaa...Kirpiler çok sevimlidir ayrıca...Evet dediğin gibi besleyip koruyan da çok ama yüzdeye vurursan az...Öyle avrupai bir bilince ulaşmamıza daha çooook seneler var benim düşüncem...Hayvan hakları komitesindeyim ben İstanbul Barosunda ve gelen fotoğrafları falan görsen canım bu insanlık mı bunlar ne ruh hastası insanlar dersin. Failleri buluyorlar, çoluk çocuk, ebeveyn yani normal insan gibi görünürler gitmiş hayvanın bacaklarını falan kesmiş...Genelde varoş tipler ve şehre sonradan gelen yozlaşmış tipler bunları yapanlar ve çocukluktan itibaren hayvana taş atmak, tekmelemek, tiksinmek öğretilmiş maalesef.Senin benim yaşadığımız çevreler ya da ortamlar bilinç düzeyleri çok farklı..Bir de maalesef böyle bir dünya var...Umut elbet güzel de ben çok ağladığımı bilirim ve benden veteriner falan olmazdı herhalde diye söylendiğimi, çok acıyorum çok ağlıyorum böyle olaylarda...Kıyamıyorum bu canlara yaa,ağızları var dilleri yok, insanoğlu çakalsa her türlü kandırır öldürür, eziyet eder çok kötü insanlar da var ve biz inşallah yasalaştıracağız hayvan haklarını tam olarak,şu an tam istediğimiz cezalar çıkmadı maalesef...
Neyse ama senin söylediğin pozitif yönde gelişmeler de doğru herkes sosyal medyada hayvan koruma üzerine de paylaşımlarda bulunuyor..Ama olayın sadece kedi köpek olmadığını gören, tüm canlıları seven biri olman nedeniyle ben seni yüz kat daha da sevdim kardeşim...Senin gibi ne iyi insanlar da var diyebilmek çok hoş, huzur verici...
Yine çoook öpüldünüz, mutlu bayramlar canım...
ben de senin gibiyim canım.. ama sanırım senin kadar cesur degilim.. ne barınaklara gidebiliyorum ne de komiteye girebiliyorum.. yapabildigim şey çevremde ve evimdekilere iyi bakmak ve barınaklara,gönüllülere,hastane veya veteriner masraflarına yardım etmek.. seni tebrik ediyorum.. biliyorum güçlü olmak lazım.. bir gün ben de o gücü kendimde bulucagım,inanıyorum.. iyi bayramlar sana da canım
Arkadaşlar vegan yemek yapmaya alışma sürecimde şu aşağıdaki blogtan bayaa faydalandım...Merak edenler bakabilir çok güzel yemekler var hiçbirşeyden geri kalmıyorsunuz....
http://veganyemekler...............tr/search/label/Restoranlar
canım verdigin link açılmıyor…veganyemekler blogspot com mu? veganlezzetler blogspot com ve veganizm blogspot com u da ben önereyim o zaman :)
Not:adresleri oldugu gibi yazınca önizleme de benim verdigim linklerde senin ki gibi çıktı.ben de ayrı ayrı yazdımöptüm seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?