- 3 Aralık 2019
- 1.753
- 5.655
- 158
- 31
Bu yaşa kadar hep böyle düşündüm ablam ama sonra baktım ki bizim töreden korkuyor dediğimiz kadınların çok çok büyük bir bölümü bizim asla yapmaya cesaret edemeyeceğimiz işler yapıyorlar. Haberlere düşen bazı durumlar bu konuda çok ilgimi çekti, aile içi aşk ilişkileri mi dersin, akrabalarla aşna fişna mı dersin, bir köyün içinde on tane adamı idare eden mi dersin, adam öldürüp cesedini bilmem kaç sene kaybeden mi dersin neler var.... Sadece doğu değil iç anadoluda da Trakya'da kırsal tabir edilen her yerde neler neler oluyor, demek ki töre de artık işlemiyor. Ben bazı kadınların işine geldiğini düşünüyorum artık, önce babaya sonra kocaya sonra erkek evlada yaslanıp ömür geçiriyorlar
En yakın arkadaşlarımdan birinin bebeği olduAynen öyle, o ataerkil düzenden kopmak, baş kaldırmak orada yaşayan bir kadın için çok cesaret isteyen durum.
Bunu herkes yapamıyor, kimisi gerçekten yapmak istemiyor.
Ama bu olayın kadında bittiği gerçeğini değiştirmiyor.
Senin dediğin çok doğru abla, anne baba yaşlanınca çoğuna kız evlat bakıyor, kız evlat koşuyor.
Ben çevremde çok gördüm mesela benim dedem.
Erkek evladına ev verdi araba aldı elden ayaktan düşünce adam döndü sırtını gitti
Evinin temizliğine hastanesine kadar kızlar yapıyor.
Ama sorsan anneanneme oğlu bir tane..
Şimdi bu kadın değişmediği sürece birşeyler değişir mi? Hayır. O yüzden imkanı olan her kadının bilinçlenmesi lazım, bir nevi dünyayı biz yetiştiriyoruz gibi birşey.
Tabiki yok.En yakın arkadaşlarımdan birinin bebeği oldu
3 kız arkadaş bebek görmeye gittik.
Bebek ananesinin kucağında idi bizi görünce Kadın bebeği aldı kucağına oğlum bak kızlar seni görmeye gelmiş
Bak bakalım bu kızlardan hangisi güzel dedi bize çevirdi bebeği de biz tabi şok
Şimdi o bebeğin büyüyünce Kadınlara saygılı olma şansı var mı ?
Küçükken bende hatırlıyorum annemlerin arkadaşının küçük çocuğuna bizi gösterip öyle demişlerdi bende küçüktüm ve aklımda kalmış. Çok değişik bir durumda olduğumu hoşlanmadığımı hatırlıyorum az biraz.En yakın arkadaşlarımdan birinin bebeği oldu
3 kız arkadaş bebek görmeye gittik.
Bebek ananesinin kucağında idi bizi görünce Kadın bebeği aldı kucağına oğlum bak kızlar seni görmeye gelmiş
Bak bakalım bu kızlardan hangisi güzel dedi bize çevirdi bebeği de biz tabi şok
Şimdi o bebeğin büyüyünce Kadınlara saygılı olma şansı var mı ?
Ve bu haberdeki kadın oğlundan şikayetçi olmadı. Kızına tecavüz eden oğlundan.Bahsettiğim haber bu.
Avukat Feyza altun yazmış bu haberi.
Hiç şaşırmadım
Bundan yıllar önce Mardin de 28 kişinin tecavüz ettiği 12 yaşındaki kıza, bağırmamışsa rızası vardır dendi mahkemede, o zaman kimin sesi çıktı ? Teker teker beraat ettiler hatırlayan var mı? Evlatları korumaktan başka çare yok
13 Yaşındayken 28 Kişinin Tecavüzüne Uğradıktan Sonra Yeni Bir Kimlikle Hayata Dönen Mardinli N.Ç.’nin Hayallerine Kavuşmasının Hikâyesi
Ona bir hayat borcumuz var...onedio.com
Allah belasını versin böyle insanları yetiştiren Kişiler kısırlaştırılmalıTabiki yok.
Böyle yetiştirilen çocuklar genelde bütün kadınlara onların sahibiymiş, ondan üstünmüş gibi davranıyor.
Çok güzel bir yazı vardı paylaşıyorum şimdi.
Kadın hamile.
Bebek erkekmiş.
Aile mutlu çok mutlu.
Bebek doğdu, pipisini gösterdi amcalara.
Amcalarda bayram sevinci. Dünyanın en gerekli organını gördüler çünkü.
Bebek terledi, çırılçıplak soydular, evde misafirlikte, mahallede böyle gezdi. Bu hakka sahipti çünkü pipisi vardı.
Bebek biraz büyüdü. Sünnet olacak.
Davullar, zurnalar, hediyeler… Çocuk düşündü;
“Sanırım bu çok önemli bir organ”
Çocuk aklının en karanlık köşesine yazdı.
Üç beş güzel kız var gittikleri yerde, annesi babası dedi ki:
“Hangisini alayım oğlum sana?”
Çocuk düşündü:
“Sanırım karşı tarafa sormaksızın seçme hakkım var”
Çocuk bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Çocuk acıktı, sofrasını varsa kız kardeşleri ve annesi hazırladı. Yemek bitince topladılar.
Çocuk düşündü:
“Sanırım kızlar/kadınlar bana hizmet etmekle yükümlü. ”
Kalabalık bir yemek daveti, herkes masaya sığmayacak. Erkekler ve yaşlılar masaya oturdu. Çocuğu da masaya oturtturdular. Annesi ve varsa kız kardeşleri yerde oturuyordu.
Çocuk düşündü:
“Sanırım önemli olan erkeklerin konforu.”
Servis yapılacak, önce erkeklere yemek verildi, erkekler yardım etmedi.
Çocuk düşündü:
“Sanırım öncelikli olan erkeklerin karnının doyması. ”
Çocuğun kız arkadaşı oldu.
Bütün sülale duydu. Herkesin ağzı kulaklarında. Densiz bir amca:
“Neler yapacan bahim gızlaraaa"dedi.
Çocuğun annesi ve babası:
"Oğlumdan daha iyisini mi bulacak?” dediler.
Çocuk düşündü:
“Sanırım en iyisini hak eden benim ve bu yüzden kızlara rızasıyla ya da rızasız istediğimi yapabilirim. ”
Çocuk büyüdü, arkadaşlarıyla dışarı çıktı, gezdi, eğlendi. Eve geç geldi paşalar gibi karşılandı. Kız kardeşi eve geç geldiği için azar işitirken , dövülürken.
Genç düşündü:
“Sanırım eve istediğim saatte girip çıkabilirim. ”
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Kavga etti, ağzı burnu kan içinde.
Annesi, babası:
“Koçum benim helal olsun. ” dedi
Genç düşündü:
“Sanırım güçlüyüm ve sorunlarımı bu şekilde halledebilirim. ”
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Genç büyüdü
Ama bir türlü adam olamadı...
….
Ve yazılanlar uygulamaya koyuldu…
Evet bakKüçükken bende hatırlıyorum annemlerin arkadaşının küçük çocuğuna bizi gösterip öyle demişlerdi bende küçüktüm ve aklımda kalmış. Çok değişik bir durumda olduğumu hoşlanmadığımı hatırlıyorum az biraz.
Bunlar nasıl insanlar... Kanım dondu resmen. Nasıl olur? Küçücük bir çocuk bunlari nasıl yaşar?Bahsettiğim haber bu.
Avukat Feyza altun yazmış bu haberi.
Erkek çocuk olana kadar zorluyorlar işte.Allah belasını versin böyle insanları yetiştiren Kişiler kısırlaştırılmalı
Ama nerede köpek gibi çoğalıyorlar.
Adamın daha yiyecek ekmeği yok 4.-5. Yi yapıyor erkek olsun diye
Erkek olmak çok önemli çünkü !!!!
Hiç hiç.. Bi insan kendi canından olan çocuğa nasıl şehvet duyabilir ya.Bunlar nasıl insanlar... Kanım dondu resmen. Nasıl olur? Küçücük bir çocuk bunlari nasıl yaşar?
Ah ah..
13 yaşındaki çocuğa zaten yollu idi diyen insanlarla karşı karşıyayız.
İnan için acıyor, bir kız evlada, kendinden küçük bir kız kardeşe sahip olmak, ona bakmak o kadar zor ki.
Ben hiçbir yere göndermek istemiyorum kardeşimi.
Kime? Neye güveneceğiz? İnanın asla bilmiyorum.
Onun gözünde varsın ben kuralcı bir abla olayım yeter ki ona birşey olmasın.
Beni en çok şu haberdeki
Şu paragraf etkiledi:Şırnak’tan sonra Batman: Fail uzman çavuş serbest bırakıldı
Şırnak'ta bir uzman çavuşun çocuğa yönelik cinsel istismar girişimi ile ilgili tepkiler devam ederken benzer bir haber de Batman'ın Beşiriyeniyasamgazetesi1.com
Uzman çavuş M.O.’nun çocuğa, “Nereye şikayet edersen et, kimse bana bir şey yapamaz. Daha önce de defalarca kez yaptım, kimse bir şey yapamadı” ifadelerini kullandığı belirtildi.
Diyecek söz bulamıyorum.
Çocuklara, kadınlara, hayvanlara kalkan eller kırılsın.
Daha ne denebilir ne yapila biliri geçti biri çıkıp adaleti sağlasın . Yaşamasın böyleleri
Konu sahibinin haberinde ki şahısın söylediği, bu haberdeki ifade gerçek mi uydurma mi ?
İnsanin inanası gelmiyor , hem yaratiklasip hem de saklamadan aleni soyleyebilmeleri.
Çok üzgünüm, giderek toplum olarak daha üzgün, daha paranoyak bir hal almaya başladık. Elimizden hiçbir şey gelmiyor.
İstismar için idam gelmeli.
Sanırım ikisi de doğru. Çocukların ağzından çıkanı yazmışlardır düşünüyorum.Konu sahibinin haberinde ki şahısın söylediği, bu haberdeki ifade gerçek mi uydurma mi ?
İnsanin inanası gelmiyor , hem yaratiklasip hem de saklamadan aleni soyleyebilmeleri.
Çok üzgünüm, giderek toplum olarak daha üzgün, daha paranoyak bir hal almaya başladık. Elimizden hiçbir şey gelmiyor.
İstismar için idam gelmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?