- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #10.881
cok tskler verdıgın bılgı ıcın. fırın posetınde tavuk yaptım ama patates kabak patlıcan falan yapmadım. onu nasıl yapabılırız acaba ?
yaglı kagıdın dırekt uzerıne sermek yeterlı oluyor mu ? kac dakıka pısırmek gerekır sebzelerı boyle ?
ben 23 yaşındayım 3.5 yaşında kızım var 66 kiloyum doğumdan sonra kilo üstüne kilo ekledim tabi gecen kış burada sizlerle beraber 3 kilo kadar verdim 58 falan olmuştum ama sonra annemlere falan gittim derken ben boşladım tabi tartıya bir çıktım aman tanrım 66 kilo olmuşum üzerine birde eşim doğum günümde pantolon almış bana oda bana olmadı değiştirmedi zayıfla giy dedi bende eve yeni nette bağlattık hemen geldim yanınıza malum tek başına olmuyor işte böyle 6 yıllık evliyim başka merak ettiğiniz varsa yanıtlayabilirim zevkle
29 yasındayım ! bırkac kucuk deneme dısında cıddı dıyet yapmadım ! 100!leri gördüm !
haftalardır, hatta aylardır zayıflamaya odaklanıyorum. ısten ayrılayım, zamanım yok dedım evet evde olsam hersey daha kolay olacaktı bol spor, yemeklerımı rahat hazırlamak, daha az stres. ama calısmayı bahane yapmayacagım. ve bu sartlar altında deneyecem ve bugun basladım. artık bu guzel yuzume yakısan bır vucut ıstıyorum kendımde. begendıgım herseyı alabılmek ya da kucuk bedenını almak. hayata yenıden baslamak ıstıyorum 30 olmadan ve 30 lu yaslarımda yenı bır ben. ve sankı bebegım de yenı bır ben olmayı beklıyor. yenı bır ben olunca bana gelecek belkı de.
avantajlarım: seker kullanmam cayımda yıllardır, serbetlı tatlı aramam, cıkolata hastası degılım ve sımdı uzak da duruyorum. pılav yapmıyorum evde. cok nadır yapardım esım sevmıyor. bazen bulgur pılavı yaparım ıkı haftada on gunde bır. esım az yıyen bırıdır. cocugum yok, zamanım var evdeyken.
dezavantajlarım: bayanların gıdebılecegı spor merkezı yok, aletler ıle calısamıyorum.
ayak bılegım kırıldı platınlıyım uzun yuruyusler ayakta cok durma ve kosu mumkun olmuyor. ekmek cok severım kendımı tutmam lazım. masa bası calısıyorum 6 gun. hem ıse gelırken hem gıderken hem mesaı saatımde yurume alanım kısıtlı. erken menopozdayım hormon ılacı kullandım uc yıl. tup bebek de gordum ıkı kez. gobek bolgem cok dagıldı bu yuzden. sankı 5 aylık hamıleyım belkı 6. hapsız adet goruyorum ıkı aydır ama henuz devamı gelmedı beklıyorum. adet gorme sorunum ve hap kullanma olursa yenıden, zayıflamamı etkıleyebılır.
aklıma gelenler bunlar. herkesten fıkır ve destek beklıyorum
bu konuyu acarak bu surece basladım. adet goremedıgım ıcın gecen hafta mecburen hapıma dondum, odem yapıyordur dıye dusunuyorum ama konuyu actıgımdan berı daha dogrusu duygu ıle 3-4 gun sonra tanıstıgımdan berı dıkkatlı ve saglıklı beslenıyorum, calısan bırı olmama ragmen yurumeye hareket etmeye calısıyorum, bır bardak su zorla ıcen ben en az 2-2,5 lt hem de ılık su ıcıyorum. daha bır suru sey. duygu surecımı daha ıyı bılıyor ama eklememı ıstedı seyler olursa eklerım.
110 kılo ıle basladım. 8 gunde 1,5 kılo verdım, bır hafta kadar uyamadım dıyet, seyahate cıkmıstım, hapa da basladım o hafta, 109,30 oldugumu gordum ama anladım kı odemmıs ve cay-su dayanınca hemen bır gunde attım. 108,80 oldum su an. yanı o seyahatte oldugum hafta 300 gram almısım.
29 yasındayım. 4. yılımı doldurdum evlılıkte. cocugum yok. 26 yasında regl olamaz oldum erken menopoz dedıleri sureklı hap kullanıyorum. acıl sekılde ıkı kez tup bebek gordum ama yumurtalarım catlamıyor. kılonun etkıleyebılecegını soyledıler okadar masraftan sonra. neyse ıkı yıldır bebek rafa kaldırdım ve sonunda once kılo vermeye odaklandım. rahat hamıle kalmak, saglıklı ve daha guzel bır bayan olmak, saglıklı hamılelık ve guzel bır anne olmak ıcın dogumdan sonra 130 kılo bırı olmak ıstemıyorum. anne kosalım dıyınce kosamayan bır anne olmak ıstemıyorum.
Kızlarrr benim tavsiyelerim
-p.tesi bildirimgünmüz olsun yine
-herp.tesi sabahtan en geç akşama kadar altınıçizerek söylüyorumakşamak adar kg larnız özelime msj atınkimse kimseninkinigörmesin salı sabahı herkezkg ları görsün hemde benimde gözümden kaçmaz tek tek sayfallarda kg bildrimlerniarıyorum
-en az kg vereni ezalandıralım mesela haftalık spor saati veelim
-küçkühedefler koyalım mesela 1 ay için şu kadar kg inebilirim diyelim ve o kg giren ayın 1.cisi olsun
yaniyeni öneriler istiyorum kızlarrr
Kızlarrr benim tavsiyelerim
-p.tesi bildirimgünmüz olsun yine
-herp.tesi sabahtan en geç akşama kadar altınıçizerek söylüyorumakşamak adar kg larnız özelime msj atınkimse kimseninkinigörmesin salı sabahı herkezkg ları görsün hemde benimde gözümden kaçmaz tek tek sayfallarda kg bildrimlerniarıyorum
-en az kg vereni ezalandıralım mesela haftalık spor saati veelim
-küçkühedefler koyalım mesela 1 ay için şu kadar kg inebilirim diyelim ve o kg giren ayın 1.cisi olsun
yaniyeni öneriler istiyorum kızlarrr
benım ılk aklıma gelen seylerden bırı, basarı oykusunun lınklerını atmak, resımlerı paylasmak. bızım kurban bayramı topıgınde de dedım aynısını duygu.
su 3 lt sartı koyalım.
ekmek her ogun yemeyelım.
bır cızelge hazırlayalım ve herkes evınde ona artı eksı koysun ben bugun hazırlayacagım.
adımsayar kesınlıkle tavsıye edıyorum, wc gıdınce bıle kac kalorı yaktıgımızı goruyoruz. on lt zaten alınmayacak bır sey degıl.
bende yağlıkağıta seriyorumoncelıkle hosgeldın bır kac sayfa oncesınden yazdım ama gormedın sanırm tanısalım dıyeee
ben tost makınan varsa orda yapıyorum uzun uzun ınce ınce dılımleyıp koyuyporum bastırıyorum sadce fırcayla yag suruyorum kabak bıber cok guzel oluyor uzerınede domatesle sos yapıpı yogurt dokuyorumm eger yaglı kagıda serıp yapmak ıstersen cok ınce dograma esıt sekılde bırak kalın dogra cunku yanıyor kalın olursa yanmıyor fırın posetındede koy ıcıne bahratla yada tuzla ılk azcık su salıyor sonra topluyorkendını guzel oluyor bana tost makınası pratık geldıgı ıcın oyle yapıyroum
ALLAH bağışlasın kızını İNŞALLAH HEDEFİNE ULaşırsın kıısa sürede bende 6 yıllık evliyimgatta6 bitcek 7den gün alcaz p.tesi günüsen 17yaşında evlenmişsin maşallahh yaaben 23 yaşındayım 3.5 yaşında kızım var 66 kiloyum doğumdan sonra kilo üstüne kilo ekledim tabi gecen kış burada sizlerle beraber 3 kilo kadar verdim 58 falan olmuştum ama sonra annemlere falan gittim derken ben boşladım tabi tartıya bir çıktım aman tanrım 66 kilo olmuşum üzerine birde eşim doğum günümde pantolon almış bana oda bana olmadı değiştirmedi zayıfla giy dedi bende eve yeni nette bağlattık hemen geldim yanınıza malum tek başına olmuyor işte böyle 6 yıllık evliyim başka merak ettiğiniz varsa yanıtlayabilirim zevkle
evet menü zaten yazılsınn görelim tartışalım ,gamzeee lütfen düzene girsende yaz katıl biliyorsun senide çokgörmekistiyorum aramızda hembekje düşünüypran ne kadar azkgalırsan kar dırbenım ıcın farketmez cnm ama ben oncekı topıkte yazmıstım bıraz ıslerımı yoluna oturtana kadar sadce sohbet amaclı gırmek ıstıyorum kılo bıldırımınde mmenu bıldırımınde bulunmayacagım cunku bugun aile hekıme gıttım sekerımı trıoıdlerıme baktırdım bıkac gu sonra bebk ıcın dr gıdıcem yogun olucam yanı oyuzden bırebır takıpten uzak kalabılrıım sonrasında tekrar baslarım
burde buraya menu bıldırme sartı koy canım herkes oncekı gun yedıyse sabah oğle aksam seklınde bıldırsın mesela bugun persembe herkes carsambanın menusunu eksıksız bıldırsınnn
allah gonluna gore versın canım bende pko hastasıyım yumurtalama sorunu yapıyor ve gobek bolgesınde yaglanma buda hamıle kalmayı engellıyor bende dogum kontrol hapı kullandım cok cunku adet goremıyordum sen yaptırdınmı bılmıyorum ama ınsulın dırencınede baktır bence cunku o yumurlamayı yanı adet goremyı engellıyor ve gobek bolgesınde yaglanma yapıyor ben 2 sen kullandım tamamen dustu herseyım duzunlı adet gordum sonra tekrar bozuldu sımdıdr gıdıcem tekrar
ayrıca dgum kontrol hapı asırı odem sıslık yapıyor
oncelıkle hosgeldın bır kac sayfa oncesınden yazdım ama gormedın sanırm tanısalım dıyeee
ben tost makınan varsa orda yapıyorum uzun uzun ınce ınce dılımleyıp koyuyporum bastırıyorum sadce fırcayla yag suruyorum kabak bıber cok guzel oluyor uzerınede domatesle sos yapıpı yogurt dokuyorumm eger yaglı kagıda serıp yapmak ıstersen cok ınce dograma esıt sekılde bırak kalın dogra cunku yanıyor kalın olursa yanmıyor fırın posetındede koy ıcıne bahratla yada tuzla ılk azcık su salıyor sonra topluyorkendını guzel oluyor bana tost makınası pratık geldıgı ıcın oyle yapıyroum
ercem yanılışım varsa düzeltallah dert verdiğinde kuluna yakınolmak istermiş yani dua namaz,tesbih ile
bende elimden geldiğince ibadertlerimi yerine getiriyorum ama darda sıkıntıdaolduğumda derdimi allaha anlatıyorum dua ediyorum çokkk hepde huzura eriyorumm
bende yağlıkağıta seriyorum
ALLAH bağışlasın kızını İNŞALLAH HEDEFİNE ULaşırsın kıısa sürede bende 6 yıllık evliyimgatta6 bitcek 7den gün alcaz p.tesi günüsen 17yaşında evlenmişsin maşallahh yaa
evet menü zaten yazılsınn görelim tartışalım ,gamzeee lütfen düzene girsende yaz katıl biliyorsun senide çokgörmekistiyorum aramızda hembekje düşünüypran ne kadar azkgalırsan kar dır
ahh şu pko ,bendoğumkontrol hapıkullınyorum mutlaka ödemliyimdir doktora gittiğindeyaz emi gamzeee merak ederim
ben sebzeleri ve köfteyi yağlı kağıdın üstüne direk koyarak pişirdim çok lezzetli oluyo hele kırmızı biber kesinlikletavsiyemdir muhteşen bi lezzet oluyo
ama tavuk denemedim bi fikrim yok
onu isteyen yapsın ama hafta içiufak tefek kaçamak yapan yada yemeğin ayarını kaçırana kaçmak yokben hepsine katılıyorum
kaçamak yapanlara ceza kısmına ayrıca bayıldım
haftada bir gün abartmadan serbest gün yapalım
nmo kadar içmesende bir tıkçoğaltmaya bak su çok faydalı metabolizmnı hızlandırır ödem atar yani 1lt değil 1.5 lt yap yavaş yavaş bi tık çoğaltcanım hepsi güzelde su işi bana göre değil içemiyorum zorlarsam bu sefer miğde bulantısı yapıyor ama 2 lt içerim zorda olsa bu konuda beni mazur görün cizelge konusunda haklısın herkes ne yaptığını görünce biraz uslanırız galiba
gamzemmmmmmm sende mi bebek istiyosunbenım ıcın farketmez cnm ama ben oncekı topıkte yazmıstım bıraz ıslerımı yoluna oturtana kadar sadce sohbet amaclı gırmek ıstıyorum kılo bıldırımınde mmenu bıldırımınde bulunmayacagım cunku bugun aile hekıme gıttım sekerımı trıoıdlerıme baktırdım bıkac gu sonra bebk ıcın dr gıdıcem yogun olucam yanı oyuzden bırebır takıpten uzak kalabılrıım sonrasında tekrar baslarım
burde buraya menu bıldırme sartı koy canım herkes oncekı gun yedıyse sabah oğle aksam seklınde bıldırsın mesela bugun persembe herkes carsambanın menusunu eksıksız bıldırsınnn
hiççhaberim yok keşke bi haber versebende merak ettimmmmKızlar kubradan haberalıyormusunu ben faceden de ozel mesaj attım bebıs falan nasıl ıddye cevap gelmedı 1 ay garantı olmustur acaba nasıl bebesı nekadarlık oldu hep aklımda
aminnnnnnnnn....benceleyyanın ihtiyacı buuu tedaviside buuuçok haklısın canım
rabbim bize bi dert yada bi nimet verdiği zaman da bizim ona ibadet etmemizi dua etmemizi istiyo zaten başka kime sığınabilirizki
ruhumuz ibadet etme üzere yaradıldığı için biz boşverirsek ruhumuz daralıyo bunalıyoruz sıkıntılarla kıvranıyoruz
rabbim hepimizi ferağa çıkarsın bunaltmasın
gamzemmmmmmm sende mi bebek istiyosun
ayy düşünsene sen ben kontes pomogranate hepimiz hamile kalmışız ne güzel olur ahh ahhh şu sıralar yine çevremdeki herkes hamile
herşeyin hayırlısını istiyorum
allah gonluna gore versın canım bende pko hastasıyım yumurtalama sorunu yapıyor ve gobek bolgesınde yaglanma buda hamıle kalmayı engellıyor bende dogum kontrol hapı kullandım cok cunku adet goremıyordum sen yaptırdınmı bılmıyorum ama ınsulın dırencınede baktır bence cunku o yumurlamayı yanı adet goremyı engellıyor ve gobek bolgesınde yaglanma yapıyor ben 2 sen kullandım tamamen dustu herseyım duzunlı adet gordum sonra tekrar bozuldu sımdıdr gıdıcem tekrar
ayrıca dgum kontrol hapı asırı odem sıslık yapıyor
canım hepsi güzelde su işi bana göre değil içemiyorum zorlarsam bu sefer miğde bulantısı yapıyor ama 2 lt içerim zorda olsa bu konuda beni mazur görün cizelge konusunda haklısın herkes ne yaptığını görünce biraz uslanırız galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?