Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

yap yap onun kalorisi yok:44:
benim verdiğim tarifin kalorisi olurmu ya
yap keki:125: iç kahveni yanında ohh mis
dersem şimdi ben sana herkez beni burda linç eder

Hahaa delüü kahkahayı basmışım patron yan odadan gelicek imdi ne gülüyosun diye

bence yap kekini naf kokusunun falan her bişinin tadını çıkar mmmmm en sevdiğim kek çeşididir...

Tamamm yapıcam

benim evde fırına yer yok ondan mini fırın var ama baya ağır onu indirip kaldırmaktan üşendiğim için çok nadir yapıyorum fırında değişik şeyler..

Benim çeyizimdeki fırınım turbo fırındı ama ev ankastreye uygun diye onu annemde bırakmak zorunda kaldım mecburen ankastre set aldım şimdiki fırınımdan da memnunum ama turbo hep aklımda kaldı :78:

ya ben bi ara denenmiş garantili kendi yaptığınız poaça tarifi sormuştum hatta naf sen tarif önermiştin

var mı öyle bi tarifiniz kızlar ama yumuşacık olcak böyle ağızda dağılan cinsten

gül dadlım ya amannnnn:82:

yaa varyaa nafın korkusundan annemden bağlanıyorum şu anda. iş yerinde fırsatım olmadı çünkü bildirim yapıp tüyüyorum. 81,100 gr.. şu 7 li rakamlar gelsin artık yaa 8 lerden sıkıldım vallaaa..

ya ben bi ara denenmiş garantili kendi yaptığınız poaça tarifi sormuştum hatta naf sen tarif önermiştin

var mı öyle bi tarifiniz kızlar ama yumuşacık olcak böyle ağızda dağılan cinsten

Ben bakınayım hemencik mayalı mı olsun mayasız mı canım

hamura karşı bi ilgisi var eşimin ilginç ama gerçek

ona yoğurtturabilirim belkiii

Ne güzelll

yaa varyaa nafın korkusundan annemden bağlanıyorum şu anda. iş yerinde fırsatım olmadı çünkü bildirim yapıp tüyüyorum. 81,100 gr.. şu 7 li rakamlar gelsin artık yaa 8 lerden sıkıldım vallaaa..

Ayy cnm benim teşekkür ederim :78:

naf güzel deil valla adam cins ama neyse buna da şükür
aslında içinde bi gurme yatıyo ama ödü kopuyo üstüne kalacak diye çaktırmıyo bence..

mayalılar daha güzel oluyo diye biliyorum
ama direk referanslı olsun istiyom mümkün müdürrr

Anladım cnm

Aslında şirketteki arkadaşım bir ara deli gibi mayalı poğaçalar yapıyordu ama 2 senedir tık yok dün söyledim artık bekliyorum senden diye yapmaya yamaya unuttum dedi ancak internetten bakabilirim canım :82:

sağol nafcımm
nete güvenemiyorum napiimmm hep ordan aldım tarifleri poğaçalarda hep sert oldular..

malzemesi: 2 bardak ılık süt 1 bardak ılık su 1 bardak sıvıyağ 5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yuva maya

yapılışı: Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapıp, 10 dk. mayalandırın. Siz bu arada maydanozlu peyniriçini hazırlayıp masanızı sıvıyağ ile yağlayın (sonradan temizlemesi zahmetli ama bu zahmete değiyor). Hamuru 5 parçaya bölün. Hamurumuzdan bir parça alıp 30 cm çapında açın. Açtığınız hamuru 8'e bölün.Hamurların uçlarına peynir harcınızdan yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Bu işlemeleri diğer 4 parça hamur için de uygulayın. Pişmeden önce kabarmaları için 45dk. daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 160C'deki fırına sürün. (Bu tariften 2 tepsi çıkıyor)

Alıntıdır

Olalacım bak biz bunu kızlarla denemiştik çok güzel olmuştu kat kat pofidik pofidik

Bu daha düzgün yazılmış bir tarif

MALZEMELER:

* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı ılık su
* yarım çay bardağı şeker
* 1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket yaşmaya
* Aldığı kadar un

İç Harcı:

Peynir-maydanozlu harç

YAPILIŞI:

1. Karıştırma kabına süt, yoğurt, yağ, su, şeker, tuz, yumurta akı ve mayayı alın. Güzelce karıştırın.
2. Kaşıkla un ilave etmeye başlayın, bir taraftan da hamuru karıştırın.
3. Hamur ele yapışmayacak hale gelince un eklemeyi bırakın.
4. Sonunda yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz.
5. Üzerini örterek ılık bir yerde hamuru yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
6. Sürenin sonunda hamuru bir iki kere yoğurun ve istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak elinizde hafif açın.
7. İçine peynir- maydanozlu harçtan koyun ve kapatın.
8. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı tepsiye yerleştirin.
9. Üzerine yumurta sarısı (1-2 damla yağ katın) sürerek haşhaş yada susam serpin.
10. 15-20 dakika bekletip 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

Alıntıdır

Son düzenleme:

Olalacım bak biz bunu kızlarla denemiştik çok güzel olmuştu kat kat pofidik pofidik

cnm denedik deyince ilkini not ettimm :82:

çok teşekkür ederimm :78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…