Zayıflamak İsteyenlerin Paylaşım Alanı ( Yöntemlerimiz ve Deneyimlerimiz )

kızlar tünaydınnn nasılsınızzz

tünaydın canım hoşgeldin zemuszemus iyiyiz sen nasılsın kaydirigubbakcemile2

dün akşam bir buçuk saat yürüdüm
hava hafif esiyordu ama hala yapış yapıştı..
günler hızla kısalıyo oysa ki bilmiyorumkismile

bugün spor yokkk oh be bayanssulusmile

süperr yürümüşsünn zemuszemus

ben yalnız işim olmadıkça yürüyemiyorum ya sıkılıyorum :kedi: ama bisiklet sürüyorum

süper oluyo fıldır fıldırrr zemuszemus zemuszemus

olala canim zaten az yemiyorum cok yemekten sikayeciyim birde evde sebze adina bisey kalmadi pazara cikmam lazim ama cocukla cok zor oluyor... (((
bence kalori olarak kararında yemişsin canım kesinlikle fazla değil..

örnek vermek gerekirse:
1 k.k peynir
yumurta
4-5 ufak zeytin
2 ince dilim tambuğday ekmeği
toplam 350 kalori yapıyor

ara öğün olarak bir orta şeftali yeseniz o da 100 kalori

öğle yemeği içinse
4 kaşık sebze yemeği kıymalı
3 kaşık pilav/makarna
1 y.k zeytinyağlı salata
3 y.k yoğurt
(kaşıklar tepeleme değil bu arada)
bunlar da 350 kalori

yine ara 100 kalori

ve akşam benzer bir mönü
sebze yerine 2 ince parça ızgara tavuk da koyabilirsiniz

toplam 1250 kalori yapar
yemekleri çok yağlı yapmadığınızı farzediyorum
daha önce dediğim gibi 1200 kalori minumum almanız gereken miktar
ama siz sahura kalkmayıp 400 kalorilik iftar falan yapıp tüm gün dayanmaya çalışıyorsunuz sempatiksalakcinni

dışarda mı biniyorsun canım
evet ben de nefret ederdim yürümekten
ama rutine bağlayınca alışkanlık oluyo
sevgi bağları oluşuyo

asyacım poğaça tammm 500 kalori sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni

ayyy kendimi sıfırcı hoca gibi hisettim valla yaaa :hulya: aklinialirimsmile[/QUOTE]

yaaaaaaaaa 500 demek ne kadar çokmuş
evet aynı sıfırcı hocalara benzemişsinkafamçokkarıştısempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

yok canim yaa sahura kalkiyorum ben hep sadece bu iki gundur malum gundeyim tutamiyorum oruç...ben aslinda bu yazdiklarinin hepsini cok iyi biliyorum ama uygulayabilen kim:çok üzgünüm:

dışarda mı biniyorsun canım
evet ben de nefret ederdim yürümekten
ama rutine bağlayınca alışkanlık oluyo
sevgi bağları oluşuyo

evet canım dışarıda biniyorum dün bir çıktım saat 20:10 gibiydi akşam 22:00 de geldim

tabi kocam geldiğinde böyle olamıyor maalesef boshayallersmile

cok yiyorum canim yaa bugunku menum boyle sadece

dövcem seni klava: menülerini takip edicem bundan sonra bakalım dediğin kadar yiyomusun aklinialirimsmile aklinialirimsmile

kızlar sakın yazdıklarımı ukalalık olarak almayın lütfen
ben diyet yaparken kalori hesabıyla herşeyi ölçüp tartıp kalorisini hesaplayıp yedim
o yüzden üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum neyin kaç kalori olduğunu

ortalama bi hatunun günlük kalori ihtiyacı yaklaşık 1750 kalori
ama bünyeye göre değişebilir
bir kilo da yaklaşık 5000 ila 7000 kalori
yani bi kilo vermek için bukadar yakmak lazım
yani günde mesela 500 kalori kıssanızz yaklaşık 1-2 haftada bi kilo verebilirsinizz
bi saat yürüyüş yapsanız 100-150 kalori de extradan yakarsınız
ama en önemlisi yürüyüş ve sporla metabolizma hızınızın düşmesini engellersiniz
ve ara öğünlerin de yine aynı etkisi var
+ beyninize sürekli açlık sinyalleri de gitmez böylece rahat edersiniz
+protein, yağ ve sebze midede daha geç hazmedilir.. bunları dengeli alırsanız yine daha az açlık hisseder ve kaliteli besin almış olursunuz..
+bu şekilde hareket ederseniz kas yerine yağ kaybedersiniz.. yağlar çok yer kaplar ve hafiftir ve açlık hissini veren hormonun salgılanmasını sağlarlar.. kaslar ise az yer kaplarlar ve ağırdır.. ve metabolizma hızınızı arttırırlar çünkü daha çok kalori yakmanızı sağlarlar..

neredeyse tüm bildiklerimi paylaştım sizlerle
ha bir de
günde 5-6 badem, ceviz veya fındık tüketmeye çalışın bunlar da açlığı uzun süreli bastırır
ve de yoğurt-süt ürünleri
ve dondurma da en az kalorili tatlı

bunlara dikkat etmezsek hem vücudumuza, saçımıza, cildimize, kemiklerimize zarar veriririz, kas kaybederiz yağlar durur (yani vücudumuz gevşer) ve metabolizma hızımız sapıtır uzun vadede daha az yiyerek daha çok kalori alırız ve bu durum da bi daha kolay kolay değişmez

piyasada satılan onaylı bitkisel diye pazarlanan ürünler ise ya kalp atımını arttırarak metabolizma hızını arttırıyor ya da hormonlımızla oynayarak.. uzun vadede korkunç zararları var..

iyi edersin canim fazla gordugun zaman indir oklavayi kafama...en azindan utanirim yemem belki bazi seyleri..hadi optum seni...a.s.

harikasın nafcım eşin olmadığın zamanlarda böyle yaparsan kısa sürede hedefine ulaşırsın
bir de ben acaip stres atıyorum bisikletle çok pozitif bir insan oluyorum beni tanıyanların gözleri yaşarıyor delikafadulden sende de aynı etkiyi yapıyorsa midene de çok pozitif etkisi olabilir boshayallersmile

ben rejimin bendeki etkilerini önceki topikte paylaşmıştım buraya da yapıştırayım o mesajları
bu sayfa da topiğin ansiklopedik sayfası oluverir sempatiksalakcinni

ayaklı kütüphanem benimmmmm :kedi: yararlanıcam bu bilgilerindenn hatta eşimi aradım gelirken aydından ceviz al dedim şerbetli tatlıyı oldum olası sevemedim tercihim hep sütlü tatlılar olmuştur ( sütlaç hariç ) olumunekankayizsmile

bundan sonra sporuma daha özen göstericemm hiç değilse günde en az 30 dk bisiklet sürücemm 10 dk bölgesel egzersiz yapıcammm guclubacismile guclubacismile

ilaç kullanmıştım ama 10 günde bana verdiği zararları anladım ve bıraktım bidaha kullanmam kesinliklee lmaz: lmaz:

teşekkür ederim olalacımmmm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan :asigim: a.s.

canım çorbayı yedikten sonra inanılmaz bi ağrı başlıyo midemde 3 gündür;(..oyüzdende yiyemiyorum..
bende oluyodu reflüm vardı zaten iyce çoştuu::/ama yarım saat ara ver sonra devam ett canımm

neyse kizlar ben cikayim oglum uyanir birazdan utum var yapilacak yapayim ciksin aradan..

gülegüle canım opuyorumnanaktan

iyi edersin canim fazla gordugun zaman indir oklavayi kafama...en azindan utanirim yemem belki bazi seyleri..hadi optum seni...a.s.

tamam anlaştık aklinialirimsmile aklinialirimsmile

haklısın canım zemuszemus

aynen öyle çok sakin oluyorum hani melekler şehrinde mag ryan'ın bisiklet sürdüğü sahne varya aynı öyleee motivasyon tavan yapıyo bende kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 ( gerçi filmin sonu kötü bitmişti öyle ellerini bırakıp başını yukarı kaldırınca ama mafoldumben nicholas yalnız kalmıştıı pehhhhh ne filmdi bee :kedi: ayy sustumm )

kızlar ben çıkıyorummm

kendinize iyi bakınnn ve yediklerinize daha çok özen gösterinnn

öptümmm

gülegüle canımm opuyorumnanaktan

ben rejimin bendeki etkilerini önceki topikte paylaşmıştım buraya da yapıştırayım o mesajları
bu sayfa da topiğin ansiklopedik sayfası oluverir sempatiksalakcinni

evet burada da paylaş canım boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…