Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

Bir haftada 2.3 kilo vermişim. Uzun zamandan sonra tekrar 70'leri görmek çok güzeldi. Son bir yılda nasıl bir ruh hali çöktüyse üstüme tartıda gördüğüm rakama inanamadım bile, belki de 10 kere tartıldım. Ama hala o kadar gerçeküstü geliyor ki sevinmem gerektiği kadar sevinemiyorum. Umarım haftaya da benzer sonuçlar görürüm. :)

İlk ataklar gelmeye başladı. 10 günden fazladır mis gibi gidiyordum, gerçi hala da bozmadım. Ama müthiş derecede unlu bir şeyler yiyesim var. Aç mı bıraktım kendimi? Bilmiyorum. Öğlen ekmek yememiştim ama tek neden bu mudur ki? Çay yapacak olsam o kadar sıcak bir çorba içmişim ki dudaklarımın içini haşlamışım, o yüzden sıcak bir şeyler içemem. Ağzımı oyalasın diye salatalık falan yedim ama nafile gibi görünüyor.

Ben de kendimi buraya attım. Umarım bu krizi atlatırım. Kapıdan kafamı çıkaracak olsam karşımda bir süpermarket var, bir sürü krakerleri, bisküvileri var. Evde ne zeytin var, ne de esmer ekmek... Un ateşimi söndürecek hiçbir şey yok. Ne yapacağım ben ya?

canın tatlı hamurişi şekerli şeyler istediğğinde içine kabuk tarçın atılmış şu içmeni tavsiye ederim.

canın tatlı hamurişi şekerli şeyler istediğğinde içine kabuk tarçın atılmış şu içmeni tavsiye ederim.

Tarçınlı süt içtiğim olmuştu eskiden, o iyi gelirdi ama şimdi süt içmiyorum. Suyla olur mu ki? Kabuk tarçın da buldum mutfakta. Hemen deneyeceğim, atlatırsam sana bir iyilik borcum olacak. :)

Tarçınlı süt içtiğim olmuştu eskiden, o iyi gelirdi ama şimdi süt içmiyorum. Suyla olur mu ki? Kabuk tarçın da buldum mutfakta. Hemen deneyeceğim, atlatırsam sana bir iyilik borcum olacak. :)
inşallah atlatırsın tarçın tatlı isteğini bastırır içine limonda sıkarsan yağ yakımına yardımcı olur :)ama tarçını birz bekletmelisin suda ki tadı geçsin suya

merhaba

konunun ilk mesajı harika bayıldım çok güzel anlatılmış

bende 9 kg verip sonra 2 kg sunu geri aldım.bugunlerde diyete başlayacagım tekrar ama bir türlü o aşamaya gelemedim zihnen birazcık sizleri takip edeyim aşka gelirim belki

inşallah atlatırsın tarçın tatlı isteğini bastırır içine limonda sıkarsan yağ yakımına yardımcı olur :)ama tarçını birz bekletmelisin suda ki tadı geçsin suya

Tamamen geçirdiğini söyleyemem ama faydası olmuş ki tamamen de cozurtmadım. :) Birkaç dilim ekmeği yuvarladım ama...

Merhaba.

Rejimine dört elle sarılmış insanları takip etmek itekleyici olur bence de... :) Hatta hepsinden önce rejim süresince kaçamak diye adlandırdığımız şeyleri yerken suçluluk duymana neden olur. Ben şimdilik her gün düzenli yazmıyorum, yazar mıyım onu da bilmiyorum. :) Ama hepimizi takip et (artık ne kadar mümkünse), fırsat buldukça da başarı öykülerini oku. Gerçi o bölüm de rejim arkadaşı arayanlarla doluşmuş, ama birkaç sayfa ilerisinde hala başarı öyküleri var. :)

Elim değmişken rejimden haber vereyim.
Hala başarıyla sürdürüyorum, üşenmeden spor yapıyorum. Gerçi yılların şişmanlık psikolojisi ilk haftanın başarısına rağmen yine içimde konuşuyor. "Olacak mı ki? Çok mu yiyorum ki? Bu spor işe yarıyor mu ki?" ve daha bir dolusu... Cuma günü göreceğim, belki o günün sonucu o sesi biraz olsun kısmaya yeter.

Çok canım sıkkın şu an. İnanamadığım insanlarla hayrete düştüğüm tartışmalar yaşadım. Kavga değildi, fikir tartışmasıydı ama pek de saygılı bir tartışma değildi. Karanlık fikirler beni sık sık karamsarlığa ve tekrarlanması halinde de depresyona sokuyor. Bununla baş etmeyi öğrenmek zorundayım çünkü bildiğim ben olmaya devam ettiğim sürece o fikirler beni depresyona sokacak, bundan kaçış yok. Sürü psikolojisinden sıyrılıp kendi olabilmenin bir cilvesi bu. İnsan özüne döndüğü zaman bu dünya ile kesinlikle mutlu olamıyor. Kişiliğinin gereğini yaşayamıyor. Kuralları çooook önceden konulmuş bir düzende yaşıyor ve o kuralları tek başına değiştiremeyeceğini biliyor. Kendisi gibi düşünenlerin de henüz yeterli sayıda olmadığını biliyor, elinden hiçbir şey gelmeyeceğini biliyor. Sadece olanları izliyorsun ve lanet ediyorsun. Düşünmekten kafayı yiyorsun. Sürekli "Neden? Neden? Neden bu? Neden şu?" Bu nedenlerin cevapları seni daha da karamsarlığa sürüklüyor. Bu dünya seni hayatından bezdiriyor.

Ben de yine bu aşamadayım. Hatta o karanlık kuyunun o kadar diplerine indim ki rejim yapmama rağmen bira almayı düşündüm. Bir kereden ne olacak dedim, yanına bir şey yemeyeceğim dedim. Ama bir kere bile olsa spor üzerindeki negatif etkilerini bildiğimden almaktan vazgeçtim. Çünkü az alkolle kafayı bulabilen şanslı insanlardan değilim ne yazık ki... Bir kutu alsam değmeyecekti, iki alsam fazla gelecekti. Üstelik kişisel bir savaş bu aynı zamanda... O düşüncelerle her karşılaştığımda içki içmeyi kalkarsam verdiğim kiloları çok rahat geri alırım. Hem kendi irademle karşı durabilmeliyim kötü olan her şeye... İşte bu yüzden şimdi çay içiyorum. :) Bir de bu psikolojiden kurtulabilmek için savaşıyorum.

Ne acayip bir gün bugün... Herkes yine bir değişik... Bugün çok güzel bir gün geçireceğim, hazırladığım günlük plana uymaya başlayacağım ve hiçbir işim eksik kalmayacak. Ne de olsa bir taraftan değişirken, bir taraftan aynı yerde saymak olmaz. :)

Kötü giden her şeyi, kötü hissettiren her şeyi bir kenara bırakıp sadece gelişim sürecine odaklanmanın vakti geldi. Daha fazla olumsuz olmak istemiyorum. Bugün bir fark yaratmalı.

selam fundacim, beni hatirladin mi bilmiyorum :) yeniden döndüm geldim kürkcü dükkanina. hemde tam 10 kilo alarak. ah su kilolar ne olurdu da sisko olmak saglikli olsaydi

selam fundacim, beni hatirladin mi bilmiyorum :) yeniden döndüm geldim kürkcü dükkanina. hemde tam 10 kilo alarak. ah su kilolar ne olurdu da sisko olmak saglikli olsaydi

Merhaba canım. :)
Bu başlıktan konuşuyorduk gibi hatırlıyorum sanki... Belki de senin başlıktan ama kesinlikle bir günlükten.
Kilolar verilmediği sürece dükkana dönüş garanti, bak ben konuyu açalı 1 yılı geçmiş.
Kaç kilosun şimdi?

67 kiloyum canim an itibariyle, uzun yoldan geldim ve reglim bugun bitti ama ben yine de bunu bahane olarak saymiyorum :) bu defa daha sakin bir bicimde kilo vermeyi hedefliyorum. bir de ayda 1 kere falan tartilmayi düsünüyorum cünkü ocak 1 e kadar aldigim kiloyu vermeyi düsünüyorum. sen ne yapiyorsun nasilsin?

Ben de 2 haftadır günlüğü açtığımdan beri yaptığım en ciddi rejime girdim.
Spor yapıyorum bir yandan. Ama senin kadar sabırlı değilim, ben ayda en az 6 kilo gitsin istiyorum, bilmiyorum çok şey mi istiyorum. Ben haftada bir tartılıyorum ama bazen insanın uzun aralıklarla tartılmaya ihtiyacı oluyor. O yüzden ayda bir diye karar aldıysan vardır geçerli bir nedeni. :)

hem zorunluluktan ayda bir diye karar aldim hem de kendime güvenim gelmesin kilo verdikce diye, azicik vereyim hemen yemege saldiriyorum. masallah canim insallah böyle devam edersim hep

Gel de insanları sev günlük.
Sen de insan olsan sen de sevemezsin onları...
Tamam, herkes önce kendini düşünür, yaşamın kanunu bu ve buna bir diyeceğim de yok. Ama insanlar başkalarını da düşünmelidir, değil mi? Öküz gibi bencil davranmamalıdır. Hassaslık istiyorsa hassas, ilgi istiyorsa ilgili olmalıdır. Ama bu dünyanın insanlarının büyük çoğunluğu tırt. Nerden inat ettim de geldim şuraya hiç bilmiyorum. Sonu iyi bitse bari, bu berbat yerde çektiklerim/ benim gibilerin çektikleri boşa gitmese.

900 gram daha vermişim.

Kış geliyor, kışlıklarımı giyebilmek istiyorsam 6 kilo daha vermeliyim.

"Acaba bunca zamandır rejim yaptığımı düşünerek kendimi mi kandırıyordum?" diye düşünmeye başladım. Tüm rejimlerimi genele yaydığımda hep ay başına 2 kg düşerdi. Şimdi ise 3 haftada neredeyse 4 kilo verdim. Belki az yediğimi sanıyordum ama az yemiyordum. Kalori sayma işi gerçekten çok işime yarıyor. :)

Bugün de bir gaza geldim ki, tembellik yapmayı planlıyordum ama spor yapmaya karar verdim. Ne de olsa dün anca 30 dk yürüdüm, dünü tembellik günü sayabilirim. :)

Eğer böyle gidersem yılbaşına en kötü ihtimal 64'le girerim. Her zaman olduğu gibi gözlerime ve kulaklarıma yine çok uçuk geliyor ama galiba kalorilere dikkat edince bu iş oluyor. :)

Çizmeli kedi...
Biz bulamasak da seni, bir gün sen gel, yine bul bizi...
Kalbimizde ve evimizde daima sana ait bir yer olacak.
Hep özleneceksin.

Hikayeye bayıldım. Yüreğine sağlık.
O şişmanlık kapıları da dün bana kapandı :)
Bide günlük kaç kalori alıyorsun?

Beğendiğine sevindim.

En düşük 1000, en fazla 1400 kcal aldım bugüne kadar. Ama 1300-1400'lere bir ayda 3-4 gün çıkmışsam çıkmışımdır. Takip ettiğim sitedeki ortalamaya bakınca da aldığım kalorinin 1170 olduğunu görüyorum. :) 2100 de harcadığım kalorinin ortalaması... Buna özellikle dikkatini çekmek isterim, çünkü bazal metabolizma hızımın ve günlük normal hareketlerimin toplamı aslında 1900 kcal ediyor. Yani bol bol da spor yapıyorum. :)

Yıllarca uğraştım durdum. Herhalde az yediğimi sanarken çok yiyormuşum. Kalorileri tek tek sayarken her şeyi görüyorsun. Hayatımda hiç bu kadar başarı bir rejim yapmamıştım. Gerçi daha anca 1 ay oldu ama böyle devam edeceğine inanıyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…