neredeymiş bakalım bu geçit :)
canım ben konuşkanımdır yani yanlış birşey yapmadınwuuukız ben senin adını boşuna cırcırböceği koymamışım
canım ben günlük tutma işini taaa 15 yıl önceden beri uyguluyorum yani arada boşlasam da yine yazmaya başlıyorum sonundaSağol canım, koştura koştura geçiyor yıllar vallahi.
Gel sen, takıl bana, ben senin moralini toparlarım.Ne de olsa kilo azaldıkça moral çıkar.
Hemen bakıyorum kitaba, teşekkürler önerin için. Aklıma yatarsa hemen alırım.
İster inanın ister inanmayın, hiç de öyle uzakta değilmiş. Her gün yürüdüğümüz yolun üzerindeymiş.
Kapıdan içeri girmek kolay ama ilerlemek çetrefilliymiş. :)
---------
Henüz kitabın içeriğiyle ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Ama aynı diyetisyen internet sitesinde her gün yenilenlerin listesini tutmanın ne kadar önemli olduğunu yazmış. Ne bileyim ya, belki de haklılar. Aslında belki değil, zaten haklılar. En iyisi ben liste tutayım. Nsılsa hayvansal ürünleri bıraktığım için hamburgermiş, çikolataymış, kekmiş yemiyorum. Artık yazarken utanacağım hiçbir kaçamağım yok.Hadi bakalım, mümkün olduğunca her gün liste tutacağım. Hatta bu saate kadar yediklerimi yazayım ki başlangıç olsun.
2 tabak çorba, 1 dilim esmer ekmek, 10 zeytin, 1 yaz buz
canım ben konuşkanımdır yani yanlış birşey yapmadın
ayrıca ben geçen yıla kadar diyet bölüm editörüydüm Allahım bu platformda yazdıklarımı toplasak en az 100 sayfalık kitap çıkardı
canım ben günlük tutma işini taaa 15 yıl önceden beri uyguluyorum yani arada boşlasam da yine yazmaya başlıyorum sonunda
bu arada kitapla ilgili de şunu diyebilirim ki ben henüz okumadım sadece göz attım - bizim gibi kilo verme yolunda olan bir bayanın hikayesi... bu kişi danışanlarından biri ve adım adım nasıl zayıfladı hangi yöntemleri kullandı bunları anlatmış, yaşam koçluğu eğitimi aldığı için işin psikolojik olarak beyinde nasıl bitirebileceğini de anlatmış - sen mutlaka almalısın çünkü senin korkularını aşman lazım bence
canım ben konuşkanımdır yani yanlış birşey yapmadın
ayrıca ben geçen yıla kadar diyet bölüm editörüydüm Allahım bu platformda yazdıklarımı toplasak en az 100 sayfalık kitap çıkardı
canım ben günlük tutma işini taaa 15 yıl önceden beri uyguluyorum yani arada boşlasam da yine yazmaya başlıyorum sonunda
bu arada kitapla ilgili de şunu diyebilirim ki ben henüz okumadım sadece göz attım - bizim gibi kilo verme yolunda olan bir bayanın hikayesi... bu kişi danışanlarından biri ve adım adım nasıl zayıfladı hangi yöntemleri kullandı bunları anlatmış, yaşam koçluğu eğitimi aldığı için işin psikolojik olarak beyinde nasıl bitirebileceğini de anlatmış - sen mutlaka almalısın çünkü senin korkularını aşman lazım bence
cnm bende 84 den 70 e düştüm:) tek bırakamdıgım şey şekerli çay:) ne çorbası içtin ?
neler uyguluyorsun?cnm bende 84 den 70 e düştüm:) tek bırakamdıgım şey şekerli çay:) ne çorbası içtin ?
canım ben editörlük yaptım o süreçte kilo verdiğim de oldu geri aldığımda - atanınca elimi eteğimi çektim diyetten ama ocakta yine başlamıştım işte 6kg verdim 2 ayda sonra 2-3 aydır da sallama modundayım yine motive olmam lazımyanlış diyen kim:) yan dın madem diyet bölümü editörüsün kilo vermm duruyor şok diyet sence sakıncalımı. tekrar kilo vermeye başlamam lazım :26:
Evet Fundacığım, ktaptaki karakterin adı Ece...
neler uyguluyorsun?
canım ben editörlük yaptım o süreçte kilo verdiğim de oldu geri aldığımda - atanınca elimi eteğimi çektim diyetten ama ocakta yine başlamıştım işte 6kg verdim 2 ayda sonra 2-3 aydır da sallama modundayım yine motive olmam lazım
şok diyet sakıncalı mı? bence birkaç gün yapılırsa detoks maksatlı, değil. Ama 1 haftadan uzun süren şok diyetlerin uzun vadede vücutta kas kaybını arttırdığını, eski yeme düzenine dönünce de verilenlerin kat be kat geri alınabildiğini söyleyebilirim. Ben şok diyet yazın 2-3 gun yapardım karpuz-peynir/nesfit gibi ama en az 5 yıldır yapmıyorum
Kadının adı Ece mi? İnternette öyle bir şeye denk geldim. O diyetisyene gidip de kilo verişini kitaplaştıran Ece adında bir kadın varmış. Aynı kişi ve kitap mı acaba? Nedense okuduğum haberde kitabın adını vermemişlerdi.
Mercimek canım.
Ben 15 yıldır şeker kullanmıyorum.Sevmiyordum şekeri, ta çocukluğumda bıraktım. Çayın tadı daha güzel oluyor öyle. Bence biraz inat etsen hemen yeni tada alışır ve seversin.
sen zaten hayatındaki değişiklikleri yapmışsın maşallahcnm bikere prsiyonumu küçülttüm. tabi tabağımıda. bol sebze yiyiorum. sabah mutlaka yumurta zeytin peynir. kararında bol salatalık domates biber. tam buğday ekmeği yiyorum 1 dilim kahvaltıda. öğlen yemiyrum. arada kararınca badem ceviz falan. akşm yemeğimi en geç 6 da yemiş olurum. yine sebze yemeği et tavuk vs. salata bolca. 1lt en az su içmeye dikkat ediorum. sporum var yürüyüşlerimiz oğluşla:) tatlı kek unlu gıdalar pirinç yemiyorum. bide form çayım var. senin önerilerin varsa yaz bana :26:
sen zaten hayatındaki değişiklikleri yapmışsın maşallah
benim sorunum kilo aldıkça yediklerimden kısmaktı - son zamanlarda da bunu yine yapmaya başladım toplasan 1000kcal olmuyordur halbuki ben ara öğünlü menülerle kilo verebilen biriyim
sen öğlen yemiyorum demişsin aslında öğün atlamamak lazım
normalde 6 öğün olması lazım ama ben genelde (diyetteyken yani) 5 öğün yiyorum 3 ana 2 ara öğün yapıyorum akşam yemekten sonra ara yapasım gelmiyor 6-7 gibi yemek yiyince ve 11-12 gibi yatınca gerek kalmıyor
bana da karatay tavsiye edildi de ne bileyim çekiniyorum yapmayacnm ben karatay diyeti yapmıştım onda yenmiyor yag yakımı için. ölede kaldı. aralarda meyve yemiyorum mesela acıktırdığı için. sabahları az yerim. böyle işte. ramazanda geliyor. akşam iftarda bir tabak çorba 2 dilim ekmek bolsalatayla veririm inşlh. hedef 64:)
bana da karatay tavsiye edildi de ne bileyim çekiniyorum yapmaya
Karatayda doyana kadar yeme durumu var ben oldum olası iştahsız biriyim (arada yaşadığım yeme ataklarını saymazsak tabiineden çekindin ki:26:
Karatayda doyana kadar yeme durumu var ben oldum olası iştahsız biriyim (arada yaşadığım yeme ataklarını saymazsak tabii) yani çabuk doyar çabuk acıkırım o yüzden de az ama sık beslenmeye çalışırım - önceleri tüm günümü bir tost bir kase çorba ile geçirdiğimi bilirim bildiğin aç yaşayanlardandım yani...
Bir de benim çekincelerim yüksek protein içerikli beslenme (ki bana sakıncalı böbrek hastasıyım canım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?