Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

neredeymiş bakalım bu geçit :)

İster inanın ister inanmayın, hiç de öyle uzakta değilmiş. Her gün yürüdüğümüz yolun üzerindeymiş.

Kapıdan içeri girmek kolay ama ilerlemek çetrefilliymiş. :)

---------

Henüz kitabın içeriğiyle ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Ama aynı diyetisyen internet sitesinde her gün yenilenlerin listesini tutmanın ne kadar önemli olduğunu yazmış. Ne bileyim ya, belki de haklılar. Aslında belki değil, zaten haklılar. En iyisi ben liste tutayım. Nsılsa hayvansal ürünleri bıraktığım için hamburgermiş, çikolataymış, kekmiş yemiyorum. Artık yazarken utanacağım hiçbir kaçamağım yok. Hadi bakalım, mümkün olduğunca her gün liste tutacağım. Hatta bu saate kadar yediklerimi yazayım ki başlangıç olsun.

2 tabak çorba, 1 dilim esmer ekmek, 10 zeytin, 1 yaz buz

wuuu kız ben senin adını boşuna cırcırböceği koymamışım
canım ben konuşkanımdır yani yanlış birşey yapmadın
ayrıca ben geçen yıla kadar diyet bölüm editörüydüm Allahım bu platformda yazdıklarımı toplasak en az 100 sayfalık kitap çıkardı

canım ben günlük tutma işini taaa 15 yıl önceden beri uyguluyorum yani arada boşlasam da yine yazmaya başlıyorum sonunda
bu arada kitapla ilgili de şunu diyebilirim ki ben henüz okumadım sadece göz attım - bizim gibi kilo verme yolunda olan bir bayanın hikayesi... bu kişi danışanlarından biri ve adım adım nasıl zayıfladı hangi yöntemleri kullandı bunları anlatmış, yaşam koçluğu eğitimi aldığı için işin psikolojik olarak beyinde nasıl bitirebileceğini de anlatmış - sen mutlaka almalısın çünkü senin korkularını aşman lazım bence

cnm bende 84 den 70 e düştüm:) tek bırakamdıgım şey şekerli çay:) ne çorbası içtin ?

yanlış diyen kim:) yan dın madem diyet bölümü editörüsün kilo vermm duruyor şok diyet sence sakıncalımı. tekrar kilo vermeye başlamam lazım :26:

Kadının adı Ece mi? İnternette öyle bir şeye denk geldim. O diyetisyene gidip de kilo verişini kitaplaştıran Ece adında bir kadın varmış. Aynı kişi ve kitap mı acaba? Nedense okuduğum haberde kitabın adını vermemişlerdi.

cnm bende 84 den 70 e düştüm:) tek bırakamdıgım şey şekerli çay:) ne çorbası içtin ?

Mercimek canım.
Ben 15 yıldır şeker kullanmıyorum. Sevmiyordum şekeri, ta çocukluğumda bıraktım. Çayın tadı daha güzel oluyor öyle. Bence biraz inat etsen hemen yeni tada alışır ve seversin.

neler uyguluyorsun?

yanlış diyen kim:) yan dın madem diyet bölümü editörüsün kilo vermm duruyor şok diyet sence sakıncalımı. tekrar kilo vermeye başlamam lazım :26:
canım ben editörlük yaptım o süreçte kilo verdiğim de oldu geri aldığımda - atanınca elimi eteğimi çektim diyetten ama ocakta yine başlamıştım işte 6kg verdim 2 ayda sonra 2-3 aydır da sallama modundayım yine motive olmam lazım
şok diyet sakıncalı mı? bence birkaç gün yapılırsa detoks maksatlı, değil. Ama 1 haftadan uzun süren şok diyetlerin uzun vadede vücutta kas kaybını arttırdığını, eski yeme düzenine dönünce de verilenlerin kat be kat geri alınabildiğini söyleyebilirim. Ben şok diyet yazın 2-3 gun yapardım karpuz-peynir/nesfit gibi ama en az 5 yıldır yapmıyorum

cnm bikere prsiyonumu küçülttüm. tabi tabağımıda. bol sebze yiyiorum. sabah mutlaka yumurta zeytin peynir. kararında bol salatalık domates biber. tam buğday ekmeği yiyorum 1 dilim kahvaltıda. öğlen yemiyrum. arada kararınca badem ceviz falan. akşm yemeğimi en geç 6 da yemiş olurum. yine sebze yemeği et tavuk vs. salata bolca. 1lt en az su içmeye dikkat ediorum. sporum var yürüyüşlerimiz oğluşla:) tatlı kek unlu gıdalar pirinç yemiyorum. bide form çayım var. senin önerilerin varsa yaz bana :26:

offf olmuyor çok uğraştım çayı çok seviyorum belki çayı azaltmalıyım. mercimek çorbası iyi seçim ben şehriye unlu çorbalar yemiyorum. o zyüsden sordum

sen zaten hayatındaki değişiklikleri yapmışsın maşallah
benim sorunum kilo aldıkça yediklerimden kısmaktı - son zamanlarda da bunu yine yapmaya başladım toplasan 1000kcal olmuyordur halbuki ben ara öğünlü menülerle kilo verebilen biriyim
sen öğlen yemiyorum demişsin aslında öğün atlamamak lazım
normalde 6 öğün olması lazım ama ben genelde (diyetteyken yani) 5 öğün yiyorum 3 ana 2 ara öğün yapıyorum akşam yemekten sonra ara yapasım gelmiyor 6-7 gibi yemek yiyince ve 11-12 gibi yatınca gerek kalmıyor

cnm ben karatay diyeti yapmıştım onda yenmiyor yag yakımı için. ölede kaldı. aralarda meyve yemiyorum mesela acıktırdığı için. sabahları az yerim. böyle işte. ramazanda geliyor. akşam iftarda bir tabak çorba 2 dilim ekmek bolsalatayla veririm inşlh. hedef 64:)

bana da karatay tavsiye edildi de ne bileyim çekiniyorum yapmaya

neden çekindin ki:26:
Karatayda doyana kadar yeme durumu var ben oldum olası iştahsız biriyim (arada yaşadığım yeme ataklarını saymazsak tabii) yani çabuk doyar çabuk acıkırım o yüzden de az ama sık beslenmeye çalışırım - önceleri tüm günümü bir tost bir kase çorba ile geçirdiğimi bilirim bildiğin aç yaşayanlardandım yani...
Bir de benim çekincelerim yüksek protein içerikli beslenme (ki bana sakıncalı böbrek hastasıyım canım)

anladıjm cnm sağlığın neye elveriyorsa onun yaparsın tabiki. ge.miş olsun:)

Öyle bir koşuşturmacanın içine girdim ki kaç gündür gelemedim.

Öncelikle daha öncede söylediğim üzere yediklerimi yazıyorum.

4 dilim ekmek
20 zeytin
40 kiraz
1 şeftali

Bir de şu an önümde olan, akşama kadar da olacak olan salatam var, onun içeriği de şöyle:
2 domates
1 salatalık
3 yaprak kıvırcık
2 limon
2 biber
1 soğan
+ zeytinyağı +tuz

Basit karbonhidrat tüketimimi mümkün olduğu kadar azaltmaya çalışacağım. Bugün 4 dilim yüksek belki ama, unla doymaya o kadar çok alışkınım ki o 4 dilim beni doyurmuyor bile... O yüzden zaman içerisinde azalacak.

Sevgilimin uzun süreli ısrarları sonrasında dün itibariyle probiyotik bir ürün kullanmaya başladım. Ayıptır söylemesi bağırsaklarımdan yana bir derdim yok (en azından göründüğü kadarıyla ). Ama bu ürün tüm bağırsak fonksiyonlarını düzenlemek üzere üretilmiş. Tabi benim zavallı sevgilim haftalardır işlevini tam olarak yapamayan bağırsakların kilo aldırdığını söylerken ben her zamanki (hiç sevmediğim ama maalesef kişiliğimin bir parçası olan) çok bilmiş tavrımla "O nasıl iş ya? Bağırsak kilo mu aldırırmış? Yemek dediğin şeyin işi midede biter. Hem benim tuvalete çıkma derdim yok, ishal olursam sorarım sana." dedim durdum. Tabi ancak bugün İnternete girip de bağırsak neymiş ne değilmiş bir bakayım." dedim ve bazen ne kadar çekilmez biri olabildiğimi gördüm.

Belki aranızda benim gibi başka çok bilmişler vardır diye yazayım. İnce bağırsaklar bal gibi de sindirime dahilmiş efendim. Hatta az da olsa kalın bağırsaklar bile dahilmiş. Ama ince bağırsaklar oldukça dahilmiş. Mekanik bir sindirim yapmıyor ama kimyasal sindirimi yapıyor ve besinlerden çıkan maddeleri kana ve gerekli organlara da onlar ulaştırıyormuş. Tabi haliyle bağırsaklar problemli olduğu zaman yeterli sindirimi yapamıyor ve bu durumda besinler gerekli yerlere ulaşamayınca da beyin daha çok yedirtiyor.

Ürünü bir ay boyunca kullanacağım. Bir fark olacak mı göreceğiz. Tek bildiğim şu son 1,5 yılda bedenime bir şeyler olduğu ve kontrol edilemez bir şekilde kilo aldığım ve kıçımı yırta yırta anca 100-200 gram verdiğim.

Dünün Menüsü

3 tabak kızılcık çorbası
30 civarı zeytin
4 dilim ekmek
1 şeftali

Bugünün Menüsü

Bugün o kadar stresli bir iş yaptım ki sabahtan beri ağzım durmadı. Çok yemekten midem ağrıyor. Ama o işi bitirebilmek için günlerdir uğraşıyordum. Hiç bitmeyeceğine inanmaya başlamıştım. Bitirebildim ya, yediklerimden pişmanlık duymuyorum o yüzden. Nasılsa yarın yine salatalı zeytinli menülerime döneceğim. İyiki de o kadar yemişim de, yemek düşünmektense önümdeki işi düşünüp bitirmişim.

Garip bir bahane gibi duruyor ama değil valla. Zaten bütün yediğim o karbonhidratlı, yağlı şeyleri sevmeye sevmeye yedim. Güzel bir karışık salata ve yanına zeytinin tadı başka hiçbir şeyde yok, bir kez daha gördüm.

Bir zamanlar bayıla bayıla yediğim peynir şimdi burnuma berbat kokuyor. Kekler, börekler berbat bir şekilde yumurta kokuyor. Madem damak tadıma uygun değilmiş, öyleyse yıllardır nasıl yemişim diye şaşıyor insan.

Neyse, bugünü de bitirdim. Yarın açık saçık bir menüyle görüşmek üzere.

Merhaba günlük.
Galiba bu aralar üzerimde bir uğursuzluk var. 80'den 55'e inecekler başlığı açayım dedim, kimseyi bulamadım. Şimdi de takımlara gireyim diyorum ama sanki hiçbir yere sığamıyormuş gibi hissediyorum. Ben en iyisi sana geri döneyim. Zaten kilo verdiğimde alıntı yapacağım bir mesaj var burda, yani eninde sonunda hortlayacaksın, en iyisi şimdi hortla. Hem buralar da iyice durulmuş. Eskisi kadar gezinen, okuyan kalmamış. İyice delinin serbest kürsüsü olur çıkarsın.

Son yazdığım günlerden beri 2-3 kilo kadar verdim. Gördüm ki her şey en önce inanmakla başlıyor. Şüphe işin içine girdiğinde spor bile fayda etmiyor. Ben de kendime tekrardan inandım. Nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Hayatıma tekrar başlamaya karar verdim. En önemli iki konuda da adımımı attım. :) Bunlardan ilki benim tabu konumla ilgili, o yüzden konuşamayacağım. İkinci olarak da kürkçü dükkanına geri döndüm ve tekrar cuma yarışmasına girdim. Her şey güzel gidiyor, galiba bu defa kendimi tamamen toparlayabileceğim. Neyi nasıl yapmam gerektiğine dair Tanrı bana bir sürü ipucu yolluyor son günlerde.

Bilmiyorum sana hiç yazdım mı günlük, ama taşındım, tabi bu daha ilki, birkaç ay sonra da ikincisi olacak. Şimdiki evin banyo girişi zeminden yaklaşık 10 cm yüksek. Ben de bunu bir fırsata dönüştürdüm ve step çekmeye başladım. Sanırım bu evle ilgili özleyeceğim tek şey bu olacak. Ama belki diğer evin banyosu da yüksek olur, ne güzel olur o zaman.

Vegan olalı da bayağı oldu, artık iyice alıştım. Çok daha enerjik hissetmeye başladım. Tembel bir gün bile geçirsem kendimi uyuşuk hissetmiyorum. Süt ürünleri iyice inek inek kokuyor burnuma, yanlarından bile geçemiyorum neredeyse... Doğru bir karar verdiğime iyice inanmaya başladım.

Fazla uzatmayım şimdilik günlükcüm, tekrar gelirim. Sanırım hem psikolojik hem de çevresel şartlarım hayatımda ilk defa rejimimi bu kadar destekliyor. Galiba bu defa başaracağım, 30 olmadan...

Yüzüm inceldi mi ne? Sanki o eski yuvarlak hali kalmamış. Belim de incelmiş gibi... Kilo verdiğime dair ilk yorumumu geçen gün annemden aldım. :)

Geçen bahar çok güzel bir ip almıştım kendime, atkı falan yaparım diye... Ama o kadar güzeldi ki 80 kiloda takmayı yakıştıramazdım. Tabi o zaman da rejim yapıyordum sözde... Ama hala vakit var. Atkılık havalara hala birkaç ay var. Gerçi o ipi hangi kolinin içine koydum kimbilir. Ama bulurum, o günler bir gelsin de... Ta 2 sene önce aldığım çok güzel bir kazağım var, bir kere bile giyemedim. Artık umarım bu sene...

O kadar sabırsızım ki günler geçmiyor. İşin kötü yanı o sabırsızlığım kilo vermek dışındaki konulara konsantre olmamı imkansız hale getirmeye başladı. Bütün gün sadece KK Diyet bölümünde dolaşıp youtube'dan Amerikan/İngiliz zayıflama programları izler oldum. Bir hafta oldu, artık toparlanmak vakti geldi. Bugün mutlaka diğer işlerime de vakit ayırmalıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…