Zehir olan bayram kahvaltısı...

BenLiLa

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
4.199
30
683
Diğer
Kızlar bayramda yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum.
İçim o kadar sıkıldı ki birileriyle paylaşmazsam çatlarım.
Arife gecesi kayınpederim telefon etti.
Çocuklar yarın bayram sabahı kahvaltıya geliyorsunuz dimi diye(her bayram sabahları orada kahvaltı yaparız)
Geliyoruz dedik.
Ertesi gün eşim bayram namazına gitti geldi hazırlandık çıktık.
O saatlerde dolmuş bulmak öyle zor ki yürüyerek baya bir yol otobüs durağına gittik(bu arada dondum)(ve şu anda hastayım)
Neyse evlerine vardık.
Kayınvalidemde bir afra tafra çatacak yer arıyor…
Kahvaltıya oturduk (nasıl açım ama)çayları koyduk bu pat diye sofrada.
Oğlan doğurdum kız doğurdum hazır yiyim diye bişey görmedim…
Daha da insanın kazandığını yerler emeğini yerler..
İnanın boğazıma durdu…
Yemedim hiç bişiy sadece çayımı içtim ve sustum.
Sofradan kalktık ben bulaşıkları yıkadım içeri gittim.baklava koydu görümcem.
Yemedim.
Sonrada kalktık zaten.
Yahu arayan sizsiniz ta geceden.
Kırmadık geldik sabahın köründe.güle oynaya aman evlatlarım gelmiş deyip sevineceğine söylediği lafa bakarmısınız…
Ne yaptılarki şimdiye kadar neyini yemişim…
Her şeyimizi kendimiz yaptık.
1 ekmeğe muhtaç olduğumuz günler oldu gene eyvallah etmedik kimseye…
Kimseye ağlanmadık.
Onlardan hiç bişiy görmedik.yiyeceğimiz 2 zeytin mi battı gözüne…
Birde giderken bidaha gelmiycenizmi diyo.
Bayramın 3. günü yine olgunluk bende kalsın diye gittim.anlayana…
Benim sınırlarım vardır.
Canım cicim olmadım hiçbir zaman.
Kocamla gider kocamla gelirim.
Ekmek paramızı yol parası yapar gerekirse ama haftada 1 mutlaka gideriz
Saygısızlık hiç yapmadım.yeriz içeriz hizmet ederim bulaşıkları yıkarım öyle geliriz evimize
Orada söyleyecek çok laf vardı ama dedimya olgunluk bende kalsın dedim.
Kocam sonuna kadar bana hak veriyor.o da kırıldı.ama dedim ya boşverdik.
Agrasifliğinin sebebi de sözüm ona görümcem sabah çay vermiş ona o arada halıya dökülmüş vs vs…palavra..bu haklı bir sebep değil benim nezlimde..
Ailede hiç kimse üstüne gidip lafta söylemiyor sığınıvermiş bir hastalığa.yok panik varmışta kafaya takarmış en ufak bişeyide sonra bir hafta yatarmışta bla bla bla…
Hoooof ruhum daraldı.
Cehaletmi desem ne desem bilemedim.
Ama gerçekten çok çok ayıp etti.
O bayram kahvaltısını boğazımıza dizdi ya ben daha ne diyim…

Canım nedenir bilmem ama tabiki yapılanda ayıp yinede en iyisini yapmışsın cevap vermemişsin kesinlikle dediğin gibi büyülük sende kalsın ona göre gardını alır davranırsın,
en güzelide eşininde sana hak vermesi ve k.validende suçunu anlamış anlaşılan ,

Lila tatlım haklısın bayram sabahı ya tut çeneni kadın işte zehir olmuştur sana haklısın canım.....gerçi sırf size dememişki tatlım ogluna ve kızına söylemiş..............annesi oldugu için onlar sizin kadar kızmamışlardır....
malesef maddi manevi yardım almazsın onlardan nedense onlar alıyormuşsun havası yaratırlar....

biraz benimki gibiymiş:)
ama allah var hiç öyle yediğimize içtiğimize laf etmez
boşver canım ya ne diyebilirsin ki
baksana saklanmış bi paniğin ardına bide yatkalara düşer
üsütne kalır sen yaptın diye
sen böyle mesafeli olmaya devam et ve gül geç

valla canım bizimkisi kör kader herhalde. bende 3 senelik evliyim bütün bayramlarda kaynanam kavga çıkartırdı zehir ederdi hep ağlaya ağlaya geçiridik. bu bayram eşimde küstü ailesine gitmeyeceğiz dedi ve gitmedik. ohh be bu bayram ağlamıyacam derken bu seferde kendi ailem ağlattı beni. bizim yanlışımız kendi yağımızda kavrulmak galiba. bayram gelsin istemiyorum artık. bir insanın hiçmi gözyaşı dinmez dindiremiyorum ne kadar iyi olursam o kadar üzüyorlar beni.
artık boşvermeyi deniyorum eşimden başka kimsem yokmuş meğer. büyüklük bende kalsın diye diye tepemize çıkardık herkesi.

hayatım bilmiyorum tabiki ama ben şöyle anladım
gelirken birşey getirmeni istemiş ve laf sokmuş
mesela benim babannemde onun gibidir annem devamlı börek çörek kek yani mutlka meyva filan eli boş gitmez acaba diyorum onumu kasdetti

yok şekerim hiç bir zaman eli boş gitmeyiz.
hatta günler öncesinden çikolata yaptırmıştık.
anmalık muhakkak birşeyler alır gideriz.

canım boşver niye dert ediyorsun ki sen zaten önemsememeyi öğrenmişsin artık büyüklük sende kalsın yerimseniben

ay benimkilerde bayramda yemediğim sevmediğim tiksindiğim her yemeği yapmışlar yani hala öğrenemedikleri için ben onalra acıyorum birde hiç sesimi çıakrmadım ay olsun nolcak ben pilav yerim dedim siz üzülmeyin dedim hep gülerek olgunlukla sanki kabahat bendeymiş gibi bir araba dolusu laf yedim sustum ve tüm aile bana hak verdi
sonra açım tabii ama eşime dahi laf etmiyorum tatlı ydim napıyım o kadar tatlı yeme akşam yemek yiyemeyeceksin dediler ay buyur burdan yak zaten sevmediğim ve yemeğimi işyerindeki arkadaşlarımın dahi bildiği tüm yemekleri yapmıs dalga mı geçiyo anlamadım
boşver cnm hiç takma kafana

bu arada laf sokma da şöyle oluyor ay ben herkese özel yemek yapmak zorunda mıyım lokanta mı burası gibi laflar ben güldüm geçtim sonuçta cahilce laflar
annemde yemek yemeyince çok kızıdrınca öle der geç mutfaga kendin pişir derdi :))

canim sen gec kaldigindan ve hazir sofraya oturdugundan öyle demistir o

evde bekar görümce var mi ?

bosver takma cahillik iste canim

Lila canım, hiç üzülme senin yaşadığın şeyin benzerini bende yaşamıştım. Kayınvaliden gerçekten çok büyük laf etmiş. ınsan evladına değil emeğini, ekmeğini canını yedirir. Evladın sabahın köründe çoluk çocuk sokağa dökülmüş otobüslerde gelmiş sırf senin gönlünü yapmak için. Yedireceğin iki lokmayı laf edecektin neden çağırdın? Sanırım kayınvaliden senin bir gün önceden gidip de yemekleri yapmanı istiyor, ne varki bir bayramda evlatlarına yemek yapmış neden gocunuyor?
Şimdi senin yapman gereken bir dahaki bayrama evinde kahvaltını edip, rahat...rahat.. bayramlaşmaya gitmek olsun.

Laf söyliyecekti madem bekleseydi, siz hazırlasaydınız ..
Akşamdan çağırmış,sesini çıkarma o zaman değilmi?
Kızma sebebi halıya çay dökülmesiyse konuyla hiç bağlantısı yok..
Bende de panik atak var ama senin validen gibi kafama bir olayı falan taktığım yok..
Validenin olayı şımarıklık sadece..

2 ay sonra Kurban bayramı gelecek,yine çağırırlarsa kahvaltıya lafı yerleştiriverin..

Kaynanan terbiyesizlik etmis:1closedeyes:

biz 1 gün önceden gittiğimiz için kendi yemeğimizi kendimiz yapıyoruz.o yapmak istesede biz yapma diyoruz.bu yüzden bizde bayramda hiç kavga olmaz.

ben de senin gibi susar ama bi daha ne yemeğe nede kahvaltıya giderdim
bide kendileri çağırdığı halde söylemiş
gitmesen gelmedi derler bide

takma canım kafana dediğin gibi kavga edecek adam aramış moralinide bozma duymamazlıktan gel sen eşinle mutlu ol canım

sınır oluyorum evıne gıttıgınde ozellıkle laf sokanlara
bızde ayıptır dusmanın bıle olsa evıne gelene kendı evınde laf soylenmez

hem sankı bayıla bayıla gıdıyormusuz gıb laf sokustururlar
hem de bunlar gelmez oldular ayaklarını kestıler derler
laf yıyecegım ve buyugum dıye susacagım yere nıye gıdeyım kı

aynısı benım gorumcem
her gıdısımızde hem kocası hem kendısı dovmekten beter eder sonra bayramdan bayrama gelıyorsunuz der
bır de normal gun gıtsek ne yapacak acaba

ayıp etmiş gerçekten kayınvaliden dengesizce bir davranış bence hem çağırmak hemde söylenmek.

tabiki en iyisini yapmışsın ayıp etmiş ama agzını açsan bi dert açmasan bi dert madem laf etcen hiç çağırma dimi.
bu bayram benimde moralim çok bozuldu babaanneme şimdi biz genelde evden çıkar anneme gideriz ordan hep beraber babaanne ve anneanne yaparız falan filan işte neyse babaanneme hep beraber gittik halamlarda vardı çoluk çocuk oturuyoruz bu arada benim büyük amcam çok zengin kendisi iyi bir işadamı babamın babası daha bunlar küçükken vefat etmiş babamda hepsine babalık yapmış okutmuş büyütmüş evlendirmiş ancak amcam babamı saymıyor para bende o benim ayağıma gelsin diyor hiçbir bayram ne aramıştır ne de gelmiştir ama yinede çok soğuk değil araları babam gecen baharda krizden dolayı çok sıkışmıştı banka kredisini ödeyemez duruma gelmişti son 10 bin lirayı ödeyebilmek için amcamın şirketine gidip borç istemiş amcamda herkesin içinde babama sen kimsin kaç kuruşluk adamsın senin neyine ev değiştirmek birdaha bu şeylerle kapıma gelme 10 bin lira çok para falan diye azarlamış babamda mecburen yazlığı satılığa koydu ve yazın sattı borcu morcu herşeyi bitti ama bi 10 bin lira için 3 katlı kocaman yazlık satıldı.tabi sıkıntı stres babamda bel fıtığı çıktı yazdan bu yana iğneyle ayakta durmaya çalışıyor ancak doktor ameliyat öngörmüş şimdi babaannemde babamın halini sormuyor amcamın kolesterolü yükselmiş vay anam vay uyuyamamış yemek yiyemiyormuş çok üzülüyormuş babamda zaten kızgın gördüm oğlunu gecenlerde it gibiydi hiçbirşeyi yok üzülme deyince kıyametler koptu bağrışlar çağrışlar eşime karşı da mahçup oldum babaannem varsa yoksa amcam ayyy oğlumun parasına göz dikmiş bu manyak demezmi babama babamda hadi kalkın gidiyoruz dedi 5 kardeş babamlar ve bugün amcamın iş adamı olmasını sağlayanda babamdır hem kendisine düğün yapmış hem 4 kardeşini evlendirmiş babam okuyamamış kardeşlerini okutmuş babaanneme bakmış şimdi babam kötü evlat oldu yazıklar olsun babaanneme iyice tiksindim artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…