Zehir olan bayram...

Ah ne zor.Nasıl hain cani ruhlu anne babaların elinde yetişiyor bu insanlar.Nasıl bu kadar sevgisiz bu kadar kötü olabiliyorlar.Ha hayvan ha insan.Ikisini de yaratan Allah.Ikisi de can.Insan öldüren ile hayvan öldürenin cezası aynı olmadığı müddetçe bunun sonu gelmezki.Bu dünyada bu yavru hesabını soramadıysa bunun kendini koruyamadıysa Rabbim sorsun hesabını.Aminnnnn...

Bunu yapan insansa biz neyiz... kimiz biz? Onlar kimler? Neden hepimiz vicdanlı değiliz ne sebep kim sebep... şunu biliyorum ki kendi evladımı asla bir cani olarak yetiştirmeyeceğim. Sevgiyi bilecek sevmeyi ve sevilmeyi.. bir canlının canı acıyınca kendi canı da öyle acıyacak öyle merhametli yetiştireceğim. Başka yapacak hiç bir şey yok. Kim vicdansız kim böyle bir şey yapar bilemiyoruz ki. İnsanlar maskesinin altına ne şeytanlıkları saklıyor.. O hayvanı ilk gördüğümde sanki benim ayaklarımı bacaklarımı kesmişler gibi hissettim. Kalbim ciğerlerim ruhun acıdı. Tahammül etmek çok zor .

Ben çocukluğumdan beri karıncayı bile öldürmek günah diye büyütüldüm. Babam böceği bile öldürmez alır peçeteyle dışarı atar. Ama bu hayvan sevgisi adı altında ipin ucunu kaçıranlar başka şeylere alet edenlerde var. Bizim mahallede çok fazla köpek ve kedi var. Parkın biri köpeklere ait resmen, ve bir sürü köpek orda yaşıyorlar, insanlar oradan geçmeye çekiniyor ama mecbur geçiliyor çünkü tramvaya giden yol üzerinde. Geçen köpeğin biri saldırmış adamın birine. Yetkilileri çağırmışlar hani kuduz mu vs diye bayıltmışlar. Hayvan sever(!) kadının teki de gelmiş orda kavga ediyor. Nasıl bayıltırsınız nasıl yaparsınız hepinizi şikayet edicem ne olursa olsun bayıltmamalıydınız, kadına anlatmaya çalışıyorlar yok ortalığı ayağa kaldırdı. Yani o sonuçta hayvan, saldırabilir, ısırabilir, her şeyi yapabilir ve onu yargılayacak kimse de yok. İnsan hayatı da bu kadar ucuz değil, bence bu şekilde psikopatça abartılmamalı.

Sevgili kk üyeleri öncelikle merhaba.

Bu açmış olduğum konuda derdim ne sevgilim ne işim ne kv ne elti ne görümce.

Derdim yitip giden insanlığımız...

2-3 gündür belki internette belki haberlerde gördüğünüz bir haber var sakaryada 1 aylık bir köpek yavrusuna uygulanan vahşet. Günlerdir bakmayayım okumayayım diye direniyorum çünkü daha görür görmez başıma ağrılar giriyor içim yanıyor. Nasıl bir insan daha yeni doğmuş minnacık bir canlıya bunu yapabilir aklım fikrim vicdanım yüreğim almıyor. Detayları burada paylaşıp canınızı yakmak istemem dileyen internette aratıp bakabilir, keza ben hala bakmadım detaylarına ama sokak hayvanları ile ilgilenen bi gurupta ameliyata dayanamayıp öldüğü haberini aldım bütün hücrelerimde acısını hissettim...

Diyeceksiniz ki dert bunun neresinde bizimle alakası ne?

Bunu yapan bir insan evladı. Bu kadar cani bu kadar acımasız da olsa bir ana doğurdu büyüttü maalesef... Sizden ricam lütfen çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayın onlarda rabbimin dilsiz kulları. Parkta sokakta herhangibi bir hayvana Zarar veren bir çocuk ve buna seyirci kalan anneyi (!) görünce deliriyorum kendime hakim olamamaktan korkuyorum. Dile getiremiyorlar diye canları yanmıyor değil acıkmıyor ,susamıyor değiller. Sevmek zorunda ya da evinize alıp bakmak zorunda değilsiniz sadece merhamet edin zarar vermeyin. Sizin için çöp olan dünden kalan bi tas yemek belki de onların günlerdir yediği ilk yemek olacak. Kapınızın önüne koymak zorunda da değilsiniz. Çöpün yanına koyun. Çocuklarınıza onlarında canı olduğunu hisleri olduğunu anlatın. Burada hepimiz anne veya anne adayıyız eğer gelecekte daha güzel bir dünya istiyorsak bu bizim yetiştireceğimiz çocuklara bağlı...

Gerçekten çok üzgün ve mutsuzum. Bu caniler hala aramızda dolaşıyor ve bunu bugün masum bir hayvana yapan yarın insana da yapabilir...

Okuduğunuz için teşekkür ederim bi nebze olsun acımı hafifletmek istedim...

Bizde tv de izledik çok çok üzüldük orada hemşireler severken gözleri.dolu doluydu yavrucağın o kadar kötüydü ki.içim gitti malesef öldüğünü de öğrendim belki de kurtuldu. Ama bu vahşetler ne ilk ne de son olacak ne istediler yavrudan bilmiyorum anne baba eğitecek tabi.ama insanda bir de vicdan olacak. Daha iki ay önce falandı üniversitede çalışıyoruz kampüse girmeden önce çevreyolunda köpeğe çarpmışlar ve kaçmışlar birde köpek inliyordu yerde o kadar fenaydı ki.başka duranlar aramışlar veteriner ama gelemeden ölmüş eşim gitti beni.bırakıp. Korumamız gerekirken işkence ediyoruz yazıl yakalansalarda birşey olmaz

Hiç bir suçu günahı olmayan , bu kadar masum bir canlıya zarar veren mahlukatlardan her şeyi beklersin. O masum yavruya yaptığı aynı şeyleri yakalayıp birebir ona yapacaksin ki insanlar olarak biraz içimiz sogusun. Ne istiyorlar anlamıyorum ya? Köpek baktım kendi evimde ben hayatımda bu kadar masum, temiz, sevgi dolu bir canlı gormedim ,ne istiyorlar ya!! Bin beterini yasasinlar inşallahm

2-3 gündür belki internette belki haberlerde gördüğünüz bir haber var sakaryada 1 aylık bir köpek yavrusuna uygulanan vahşet. Günlerdir bakmayayım okumayayım diye direniyorum çünkü daha görür görmez başıma ağrılar giriyor içim yanıyor. Nasıl bir insan daha yeni doğmuş minnacık bir canlıya bunu yapabilir aklım fikrim vicdanım yüreğim almıyor. Detayları burada paylaşıp canınızı yakmak istemem dileyen internette aratıp bakabilir, keza ben hala bakmadım detaylarına ama sokak hayvanları ile ilgilenen bi gurupta ameliyata dayanamayıp öldüğü haberini aldım bütün hücrelerimde acısını hissettim...

Bunu yapan bir insan evladı. Bu kadar cani bu kadar acımasız da olsa bir ana doğurdu büyüttü maalesef... Sizden ricam lütfen çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayın onlarda rabbimin dilsiz kulları. Parkta sokakta herhangibi bir hayvana Zarar veren bir çocuk ve buna seyirci kalan anneyi (!) görünce deliriyorum kendime hakim olamamaktan korkuyorum. Dile getiremiyorlar diye canları yanmıyor değil acıkmıyor ,susamıyor değiller. Sevmek zorunda ya da evinize alıp bakmak zorunda değilsiniz sadece merhamet edin zarar vermeyin. Sizin için çöp olan dünden kalan bi tas yemek belki de onların günlerdir yediği ilk yemek olacak. Kapınızın önüne koymak zorunda da değilsiniz. Çöpün yanına koyun. Çocuklarınıza onlarında canı olduğunu hisleri olduğunu anlatın. Burada hepimiz anne veya anne adayıyız eğer gelecekte daha güzel bir dünya istiyorsak bu bizim yetiştireceğimiz çocuklara bağlı...

Gerçekten çok üzgün ve mutsuzum. Bu caniler hala aramızda dolaşıyor ve bunu bugün masum bir hayvana yapan yarın insana da yapabilir...

Evet bayramda bana beddua ettiren konu.
Umarım aynı şekilde can verir bunu yapanlar. O kadar içim sızladı ki hala da sızlıyor düşündükçe nasıl vicdansız bu insanlar nasıl ruh hastaları yetişiyor.
O küçücük bebekle ne alıp veremedikleri olmuş olabilir ki? Ya yemek istemiştir yada oyun.
Allahından bulsun bütğn hayvanlara eziyet edenler.

Şu mübarek akşamda dilerim yaşattığını yaşamadan ölmez... hala aklıma geldikçe göğsüm sıkışıyor gözlerim doluyor...

Bakışları gitmiyo gözümün önünden:( ona bunu yapanlara daha kötü şeyler yapılsın istiyorum. Can çekişsinler istiyorum. İnsanlardan nefret ediyorum ya. Evrende daha tehlikeli bi tür yok bence.

İçim öyle acıyor ki resimlerini gördüm göreli...Allah benden alsın bu canlara versin, korunmasız, masum, zavallılar..içim yanıyor resmen..

ya bunu minicik bi canlıya yapacak kadar kadar leş bi yürek nasıl olur bir insan(!) da. Ya bu kadar kötü bi kalp bu kadar vicdansızlık bu kadar merhametsizlik nasıl olur aklım almıyor benim. Dünyanın bu kadar berbat bi hale geldiğini kabullenemiyorum. Evlatlarınıza hayvan sevgisi aşılayalım demişsiniz ama bu hayvan sevgisiyle alakalı değil bu vicdanla alakalı yürekle alakalı. O kadar kötü şeyler yazarım ki yazıp yazıp siliyorum hakim olamıyorum kendime.

Size sonuna kadar katiliyorum! Az once internette Ben de o haberi gordum hala kendime gelemiyorum... Bir kez de sokakta cocuk bir kediye tekme atarken gordum ve delirdim cocuga uyardim. Annesi yanindaydi onu savunmaya kalkti 'cocukmus o'... Ki 12-14 yasindaydi... Cok uzuluyorum canim yaniyor boyle seyleri gorunce. Ve evet, doktrinde ozelikle seri katilerin cocuklugunda hayvanlari iskence yapmalarini not ediliyor.

Icimiz parcalandi kuzum benim nede cani yanmis belliki dermani yoktu cok uzulduk Rabbim toplumca suur versin bize sasirtmasin dogru yoldan onu yapanlara da diyecek bisey bulamiyorum Allah cezalarini versin

Ya belki kızacaksınız ama erişkin söyleneni anlayabilen bir cocuğun bi hayvana Zarar verdiğini görürsem aynısını ona yapıp “canın acıdımı? Bak o da şu an aynı şeyi hissediyor” diyesim geliyor. Hele o başında ana baba diye geçinip buna seyirci kalanların kafasını kaldırımlara sürtesim geliyor.

Allahım o masumların canı 1 yandı mı şahit olduysam benim canım 1000 yanıyor

Enam Suresi 38. Ayet Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi topluluklardır. Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler.

Bunu yapanı bulana 5000tl para ödülü konmuş inşallah bulunacak ve cezasını da duyarlı halk verecek şu an tek dileğim bu.İnsan artık şeytanı bile geride bıraktı.

Back
X