Öncelikle geçmiş olsun...bendede nodüler guatrı var ve ayrıca da hipertroid hastasıyım...bazı yanlış bilgiler okudum sakın bunlar seni endişelenmeye itmesin.Öncelikle gebeyim ve başından beri ilaç kullanıyorum asla plesentaya geçmiyor bu ilaç zaten bebek açısdından olması gerekli bir şey belli bir seviyede tutulduğu sürece ilacın asla bir zararrı yok...ikincisine gelelim hipertroid hastalarının gebe kalma şansları çok yüksekmiş yumurtalıkları daha faaalmiş bunu troid kanseri derneği başkanı bir prof.dan dinledim.hipotroidi olanların gebe kalmaları oldukça azmış...ve ayrıca troid rahatsızlıları çeşit çeşit tek tip değil benim ki sana senin ki bana uymaya bilir dr. güven ve asla kafanı kartıştırma ..tekrar geçmiş olsun...
evet canım hipertriidide iyotsuz tuz kullanmak gerekiyor ben 2 yıldan fazla iyotsuz tuz kullandım bak iyotsuz tuz kullanmaya başladıktan sonra hormonların daha hızlı düzene girecek ilaçlarıda ihmal etme canım yakın zamanda atlatacaksın bunu zaten hormonların çok yüksek değil
bende 5 yıldır bebek istiyorum olmuyor.en son 2 yıldır her şey yolunda gidiyordu fakat gebelik elde edemedik.tedaviyi erteleme kararı aldık sonra adetim gecikti hormon tahlili yaptırdı doktor hipertroid olduğum çıktı.doktora sordum hamilelik olmaz olsada düşük olur dedi.şu an ilaç kullanıyorum..iyotlu tuz kullanılmaması gerekliymiş.nette baktım..
Hipertiroid hastası olduğumu 1-2 ay önce öğrendim..Bebek sahibi olmak istediğimiz bir zamada ortaya çıkıverdi. Şimdi tedavi görüyorum.. Yakında ameliyatla tiroid bezimi alacaklar..Hiç ameliyat olmadım.. korkuyorum ama yapacak birşeyimde yok..Zorunluyum(...ameliyat olan arkadaşlar var mı...psikolojik desteğe ihtiyacım var..
yaa bendede var hemde 3 yılldır ilaç kullanıyorum ama bi sonuç elde edemedik bende ameliyat olucam sanırım yani buna ben karar verdim doktorum henüz bişey söylemedi.atom nasıl acaba bu konuda bi fikri olan var mi?off korkuyorum ameliyattan..
bende de hipertirodi çıktı. 5 aydır hamile kalamıyordum profesöre gidiyorum
bana hamileliğe negel olmadığını söyledi ptesi sintigrafiye girecem
ben çarpıntı halsizlikten değil de daha çok ishal ve her eye ağla durumunda şikayetçiyim
o kadar da istiyordum ki bebşi bu çıkınca çok moralim bozuldu :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?