Zehirli guatr olup hamile olan var mı???

Canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, ben yaklaşık üç yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum, iki yıldır nodüler guatrım vardı. Yaklaşık iki aydır da tsh'ım düşük çıkıyor ve tüp bebek de başarısız olunca sebebini araştırmaya başladık. Zaten tsh düşüktü tüp bebek tedavisi sırasında. Şimdi doktorum da etkilemiş olabilir diyor. Artı iki endokrinoloji uzmanı ve iki genel cerrah ile konuştum bu konuyu. Hepsi hamileliğe etkisi olduğunu söyledi. Kısacası vücutta en ufak bir hormon bozukluğunun olması bile hamile kalmana engel olabiliyor. Ama çoğu zaman kimse net bir şey de söyleyemiyor evet sebep bu diye..:uhm:
Senin dediğin gibi zaten bunun bir sürü çeşidi var. Ben özellikle zehirli guatr diye açtım başlığı. Tüm hipertiroid hastaları zehirli guatr mıdır bilemiyorum ama benim sintigrafimde nodül hiperaktif çıktı bundan dolayı ameliyat olman daha iyi dediler. Çünkü aktif haldeki nodül ile tedavi olmadığın sürece hormonlar giderek artacak ve diğer etkileri ortaya çıkacak. Bu elbette ameliyat olmadan da olur belki ama ben henüz çocuk sahibi değilim ve 33 yaşındayım. Bir şekilde zar zor hamile kalırsam bunu da riske atmak istemiyorum.. :a015:
İşte böyle güzelim bilemiyorum valla ameliyat olcağım sonunda sanırım her şeyin hayırlısı inşallaha.s.

bende 5 yıldır bebek istiyorum olmuyor.en son 2 yıldır her şey yolunda gidiyordu fakat gebelik elde edemedik.tedaviyi erteleme kararı aldık sonra adetim gecikti hormon tahlili yaptırdı doktor hipertroid olduğum çıktı.doktora sordum hamilelik olmaz olsada düşük olur dedi.şu an ilaç kullanıyorum..iyotlu tuz kullanılmaması gerekliymiş.nette baktım..

evet canım hipertriidide iyotsuz tuz kullanmak gerekiyor ben 2 yıldan fazla iyotsuz tuz kullandım bak iyotsuz tuz kullanmaya başladıktan sonra hormonların daha hızlı düzene girecek ilaçlarıda ihmal etme canım yakın zamanda atlatacaksın bunu zaten hormonların çok yüksek değil

işallah canım işallah...

Canım ben geçen yıl ameliyat oldum. Öncesinde tuza ve yediklerime dikkat ediyordum ve hormonlarım bayağı düzelmişti. ama bu geçici çözüm bence.. Ameliyattan olduktan ilk üç aydan sonra o kadar rahatladım ki şimdi herşeyi çok rahat yiyebiliyorum. Bende çok halsizlik ve çarpıntı yapıyordu hiç bir şikayetim kalmadı..kaydirigubbakcemile2

Hipertiroid hastası olduğumu 1-2 ay önce öğrendim..Bebek sahibi olmak istediğimiz bir zamada ortaya çıkıverdi. Şimdi tedavi görüyorum.. Yakında ameliyatla tiroid bezimi alacaklar..Hiç ameliyat olmadım.. korkuyorum ama yapacak birşeyimde yok..Zorunluyum (...ameliyat olan arkadaşlar var mı...psikolojik desteğe ihtiyacım var..

Canım geçmiş olsun, öncelikle içini ferah tut. Korkacak hiç bir şey yok. Sana uzun uzun anlatmama gerek yok. Konuyu başından beri okuduysan zaten biliyorsundur benim de aynı senin gibi olduğumu. Bana da illa ameliyat dediler ve iyi ki olmuşum diyorum. Ameliyat öncesinde o kadar çok şikayetim vardı ki şuan hiç bir şeyim kalmadı. Tek yapmam gereken her sabah ilacımı içmek ve arada bir tsh'a baktırıp ilacın dozunu ayarlamak. Öncesinde kendimi çok halsiz hissediyordum, çok çabuk yoruluyordum, çarpıntım oluyordu v.s.

Ben de daha önce hiç ameliyat olmamıştım. Ama inan korkulacak bir şey yok. Ben bir gece hastanede yattım, ertesi sabah çıktım. İlk gün sadece ılık çorba içebildim. O da boğaza takılan oksijen hortumunun yaptığı tahrişten dolayı biraz acı hissediyordum ondan. 3-4 gün içinde kendini daha iyi hissediyorsun. Ben 10 nuncu günde temizlik yaptım düşün yani..

İnşallah sen de en kısa sürede şifa bulursun. Ameliyat tarihi ne zaman belli mi?

yaa bendede var hemde 3 yılldır ilaç kullanıyorum ama bi sonuç elde edemedik bende ameliyat olucam sanırım yani buna ben karar verdim doktorum henüz bişey söylemedi.atom nasıl acaba bu konuda bi fikri olan var mi?off korkuyorum ameliyattan..

bende de hipertirodi çıktı. 5 aydır hamile kalamıyordum profesöre gidiyorum
bana hamileliğe negel olmadığını söyledi ptesi sintigrafiye girecem
ben çarpıntı halsizlikten değil de daha çok ishal ve her eye ağla durumunda şikayetçiyim
o kadar da istiyordum ki bebşi bu çıkınca çok moralim bozuldu :S

Epeydir girmiyordum foruma biraz gec de olsa size cevap yazma ihtiyaci hissettim arkadaslar.. Oncelikle herseyin basi saglik insallah en kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz.. Konuyu basindan sonuna kadar okuduysaniz ayni sikintilari benim de cektigimi mutlaka gormussunuzdur. Ben agustos 2008 de ameliyat oldum ve olduktan kisa bir sure sonra butun sikaytlerim bitti. Oncesinde gercekten cok sikintiliydi ve bir de bebek sahibi olmak istiyorduk ondan dolayi ameliyati tercih ettim.

Birincisi ameliyatin korkulacak hic bir yani yok eger ki iyi bir doktor bulursaniz. Atom tedavisi daha uzun surebilir ve daha sikintili diye biliyorum. Atom aldiktan sonra bir sure kendini herseyden soyutlaman gerekiyor.

Ikincisi cocuk sahibi olmak icin illaki ameliyata gerek olmayabilir beki, bu sekilde hamile kalip dogum yapanlar var ama hamilelik surecinde takip ve tedavi daha riskli gibi geliyor bana..

Benim ameliyatta hepsi alindigi icin omur boyu ilac kullanmam gerekiyor cunku vucut artik tiroid hormonu uretmedigi icin sentetik olarak ilacla bunu karsiliyorum. Suanda 5,5 aylik hamileyim ve her ay takip ile ilacin dozunu ayarliyoruz(artirip/azaltiyoruz) yani sadece disaridan hormon takviyesi yapiliyor. Hamile kalirsan tiroidleri baskilamak icin baska bir ilac kullanman gerekir, dolayisiyla takiplerde sikinti yasayabilirsin.

Yardimci olabildim mi bilmiyorum ama ben yasadiklarimi paylastim tabi ki karar sizin.. Gecmis olsun

3 ay kadar önce tesadüfen anlaşıldı hipertroidim. biroğlum var ama onada çok zor hamile kalabilmiştim ve erkenden doğdu 6.5 aylık.
neyseee, 6 yıl aradan sonra tekrar bebek istedik,ama olmadı bi türlü 2 aşıla oldum 2 sidetutmadı. ensonuncu olarak hormonlarıma bakılırken dr tsh da istemiş anaaaaaaa , oda ne hipertrd çıktı. propcil kullanıyorum şimdi günde 3defa yarım.
sintigrafi çekilirse 1 sene kadar bebek yapamazsın dedi doktor. ilaçla takip ediliyor şimdi,
?? yani merak ettiğim sintigafi engelmi bi süre, neden engel ,HOCEEEE sen başarmışsın anladığım kadarıyla
anlatırmısın?????
bana cevap yazınnnn

Merhaba uzunnn zamandır kimse gelmemiş ama konuyu bastan sona kadar okudum bugün hipertiroidi olduğumu öğrendim bende ve hamile kalmak istiyorum doktorun şuan hamile kalmamam gerektiğini söyledi bana da 6 ay ilaç tedavisi sonrasında ameliyatı dusunecekmisiz bir endokrin uzmanına gidicem

Ben 12 haftalık hamileyim bu hafta öğrendim hipertiroidi olduğumu. Dün ilaç tedavisine başladım. İnşallah bebeğimi sağ salim kucagıma alırım. Tedirginim ilaç tedavisi için geç mi kaldım sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…