- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 37
Merhaba hanımlar !!!
Size depresyondan çıkıp sahalara döneceğimi söylememiş miydim ben
Şimdi size yarışma konusu dahilinde memleketim Konya'nın düğünlerde demirbaş haline gelmiş geleneksel ZERDE TATLISINI sunmaktan gurur duymaktayım
Zerde pirinçle yapılan hafif bir tatlıdır.Konya düğün yemeklerinde misafirlere ikinci bir tatlı olarak sunulur..(helvadan bahsediyoruz ilk )
diğer illerinde olduğu gibi örf ve adetlere sıkı sıkı bağlılık Konya düğün pilavında da söz konusudur..
Bu arada tarifin resmini çekmedim kopyala yapıştır yapmadım erinmedim yazdım geçen defa kolaya kaçtığımı söyleyen hanımlar bilginiz olsun
Malzemeler:
-Yarım bardak baldo pirinç
-6 bardak su
-1 su bardağı şeker
-1/3 çay bardağı gül suyu
-yarım yemek kaşığı mısır nişastası
-yarım paket vanilya
-1 mama kaşığı kadar limon kabuğu rendesi...
Yapılışı:
-Pirinci yıkayıp 15 dakişka suda bekletiyoruz..
-daha sonra 6 su bardağı su ile kaynatıyoruz...
-kaynadıktan sonra 1 bardak şekerle biraz daha kaynatıyoruz..
-limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da katıyoruz
-mısır nişastasını az suyla özedikten sonra karışıma döküyoruz ve koyulaşmasını izliyoruz .10 dk kadar kaynatıyoruz...
-en son gül suyunu da katıp bir taşım daha kaynatıyoruz..
ZERDENİN KIVAMI BİRAZ SIVIDIR ....
servis tabaklarına aldıktan sonra kuş üzümü ve hindistan cevizi ile süsledim ben..
AFİYET OLSUN KK SULTANLARI...
TATATATATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMM
Size depresyondan çıkıp sahalara döneceğimi söylememiş miydim ben
Şimdi size yarışma konusu dahilinde memleketim Konya'nın düğünlerde demirbaş haline gelmiş geleneksel ZERDE TATLISINI sunmaktan gurur duymaktayım
Zerde pirinçle yapılan hafif bir tatlıdır.Konya düğün yemeklerinde misafirlere ikinci bir tatlı olarak sunulur..(helvadan bahsediyoruz ilk )
diğer illerinde olduğu gibi örf ve adetlere sıkı sıkı bağlılık Konya düğün pilavında da söz konusudur..
Bu arada tarifin resmini çekmedim kopyala yapıştır yapmadım erinmedim yazdım geçen defa kolaya kaçtığımı söyleyen hanımlar bilginiz olsun
Malzemeler:
-Yarım bardak baldo pirinç
-6 bardak su
-1 su bardağı şeker
-1/3 çay bardağı gül suyu
-yarım yemek kaşığı mısır nişastası
-yarım paket vanilya
-1 mama kaşığı kadar limon kabuğu rendesi...
Yapılışı:
-Pirinci yıkayıp 15 dakişka suda bekletiyoruz..
-daha sonra 6 su bardağı su ile kaynatıyoruz...
-kaynadıktan sonra 1 bardak şekerle biraz daha kaynatıyoruz..
-limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da katıyoruz
-mısır nişastasını az suyla özedikten sonra karışıma döküyoruz ve koyulaşmasını izliyoruz .10 dk kadar kaynatıyoruz...
-en son gül suyunu da katıp bir taşım daha kaynatıyoruz..
ZERDENİN KIVAMI BİRAZ SIVIDIR ....
servis tabaklarına aldıktan sonra kuş üzümü ve hindistan cevizi ile süsledim ben..
AFİYET OLSUN KK SULTANLARI...
TATATATATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMM