Gitmez ki hayatımda bu kadar yüzsüz insan görmedim. Bir keresinde bana bu evden ben değil sen gideceksin demişti terbiyesiz düşünün.Torununu ve oğlunu çok seviyorsa , çok görmek istiyorsa o güzel ağzını malesef tutmak zorunda. Yoksa kusura bakmasın kimse kimseyi çekmek zorunda değil.
Çok üste çıkıyorsa, canınızı sıkıyorsa, çıkarın bir kavga gitsin evine.
Özellikle kocam konusunda katılıyorum maalesef.Gelemez yahu, uzakta olduğuyla kalsın. Nasıl gelme diyebilir, mesela diyebilir ki sen eşime hakaret ediyorsun, kavga edip boşanma aşamasına geliyoruz anne. Boşver sen gelme, ben seni görmeye gelirim. Çeneni tutamıyorsan çocuklar büyüyene kadar beklersin görmek için. Göz göre göre bir de hamile halinizle sizi onunla muhatap eden pısırık kocanıza bakın önce siz. Sinirim tepeme çıktı.
Siz de inanın ki durumu idare etmesi gereken eşiniz. Sizi birbirinize maruz bırakan da eşiniz. Anne ben de bu şekilde seninle görüştüğümüzden bir şey anlamıyorum. Bundan böyle ben seni izin dönemimde çağırıp misafir edeceğim. Deyip bunu tatlı (gerekiyorsa tatlı sert) kabul ettirmesi gereken tam olarak kendisi. Lütfen yapamaz, yaptırmaz vs demeyin. Bu dengeyi kurabilen erkekler evlenmeli, evden kaçıp karısıyla annesini meydan muharebesine maruz bırakanlar değil. Çözüm erkekte. Herkes ebeveynine sahip çıkacak ve bu konuda çözüm bulacak. Yoksa sizde olduğu gibi kuma kv lerle savaşarak, evlilikten de hayattan da soğuyarak geçer ömürlerİnanın eşimin evde olduğu zamanlarda da kavga ettik. Eşim maalesef gerekli tepkiyi koyamayan birisi kaıdn da aşırı cazgır. Böyle olunca araya girmeye çalışsa bile annesine güç yetiremiyor. Tam bir bela bu kadın. Çok büyük bir aşkla evlendim ama böyle bir kv olacağını bilsem aşkımdan gebersem evlenmezdim.
Herkes ana olunca kiymetli olmuyor iste bu dusunce cok yanlis. Cocuklarinin kotulugunu isteyen anneye nasi rastlamadiniz onuda anlamadim millet dogurup dogurup atiyor her doguran ana olamaz diye laf bile var. Ayrica herseye ragmen o kvdir esimin anasidir diye iyi davranmak asiri sacma asiriii. Efendi olsun kendini sevdirsin zaten sever iyi davranir gelin. Benim kitabimda hakedene hakettigi davranmak yazar kendi cizgimden asla cikmam disari.
Size çok katılıyorum.Anne görünümünde sinsi kayınvalideler çok.Tek taraflı olmuyor kv de oğlunun hatrı için geliniyle iyi anlaşmaya çalışmalı madem evine gidip kalıyor kendisi biraz da fedakar olsun oğlu ve torunu için.Herkes ana olunca kiymetli olmuyor iste bu dusunce cok yanlis. Cocuklarinin kotulugunu isteyen anneye nasi rastlamadiniz onuda anlamadim millet dogurup dogurup atiyor her doguran ana olamaz diye laf bile var. Ayrica herseye ragmen o kvdir esimin anasidir diye iyi davranmak asiri sacma asiriii. Efendi olsun kendini sevdirsin zaten sever iyi davranir gelin. Benim kitabimda hakedene hakettigi davranmak yazar kendi cizgimden asla cikmam disari.
Evdeyim şu an. Normalde girmem ayrı odalarda takılırız ama bebeğim var ve kv hep onunla olmak istiyor. Ben de bebeğimi çok fazla tek bırakamıyorum yanında çünkü telefon veriyor, yemekten önce hamur işi veriyor vs bebeğim zaten çok iştahsız bir çocuk yemek yemesi lazım ama laftan anlamıyor pek. Bu yüzden yani çocuğum için çok ayrı takılamıyorum.Şöyle bir önerim var.
Siz onunla aynı ortama girmeyin.
Geldi mi kaç gün kalıyor mesela?
Eğer bir hafta vs ise onun ortamına girmeyin.
Çalışıyor musunuz ev hanımı mi?
Böyle yapmayın deyince mi cemkiriyor?Evdeyim şu an. Normalde girmem ayrı odalarda takılırız ama bebeğim var ve kv hep onunla olmak istiyor. Ben de bebeğimi çok fazla tek bırakamıyorum yanında çünkü telefon veriyor, yemekten önce hamur işi veriyor vs bebeğim zaten çok iştahsız bir çocuk yemek yemesi lazım ama laftan anlamıyor pek. Bu yüzden yani çocuğum için çok ayrı takılamıyorum.
Evet bugün tonla laf soktu telefon vermeyelim diyorum diye ki ben annesiyim versem ben veririm zaten aylardır canım çıktı tek başına çocuk bakmaktan buna rağmen vermedim kendisi hiç vermesin bi zahmet.Böyle yapmayın deyince mi cemkiriyor?
Telefon olayına katılıyorum bende aynı düşüncedeyim benimkide 9 aylık hiç yanindan geçirmiyorum.Evet bugün tonla laf soktu telefon vermeyelim diyorum diye ki ben annesiyim versem ben veririm zaten aylardır canım çıktı tek başına çocuk bakmaktan buna rağmen vermedim kendisi hiç vermesin bi zahmet.
Mesela kurbanda köye gidince benim esimin ailesi çok cahil aşırı.Telefon olayına katılıyorum bende aynı düşüncedeyim benimkide 9 aylık hiç yanindan geçirmiyorum.
Bu durumda siz yaptırmaya devam edin
Zor ama onu duymayın görmezlikten gelin.
Geldi mi ne kadar süre kalıyor
Ona kalsa gitmek bilmez ama tartıştığımız için bazen bir hafta bazen daha fazla kalıyor umarım bir an önce sıkılıp gider çok zorlanıyorum.Telefon olayına katılıyorum bende aynı düşüncedeyim benimkide 9 aylık hiç yanindan geçirmiyorum.
Bu durumda siz yaptırmaya devam edin
Zor ama onu duymayın görmezlikten gelin.
Geldi mi ne kadar süre kalıyor
Komik mi şimdi buTürkiyedeki kayinvalidelerin çoğu tipik Anadolu kadını ya. Haberlerde görüp görüp uç örnekleri vermenizi de anlamadım. En fazla ne yapmış olabilir bu kadın. Gelinini asit kazanına attı sanki
Sadece bana katılmayın, biraz ağırlığınızı koyun. Hamile olmasanız da böyle bir şeyi size yaşatmaya hakkı yok. Arkanızda pislik diye konuşan bir manyağı çekmek zorunda değilsiniz. Gelmesin. Çenesi yüzünden oğlunun evine gidemeyen ilk kaynana o değil, sonuncu da olmaz.Özellikle kocam konusunda katılıyorum maalesef.
Bence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.
Zaten kayinvalidesi ile anlaşamayan insanlara hiç anlam veremiyorum. Çocuklarının kötülüğünü isteyen bir anneye henüz rastlamadım. Allah kalbinize sevgi versin
Boşanın benceKamera şakası mı bu?
Valla ben çok gördümBence her şeye rağmen iyi davranıp başınızın üstünde taşımanız lazım. Sonuçta eşinizi doğuran kadın. KAYINVALIDE olarak değil de anne olarak görürseniz her şey daha iyi olur diye düşünüyorum.
Zaten kayinvalidesi ile anlaşamayan insanlara hiç anlam veremiyorum. Çocuklarının kötülüğünü isteyen bir anneye henüz rastlamadım. Allah kalbinize sevgi versin
Hala utanmadan nasıl geliyor yaÇocuğunun kötülüğünü istemiyor olabilir ama benimkini istediği kesin. Ne beddualar etmişti zamanında hatırlamak bile istemiyorum.
Boşanın bence
Bu durum çok tanıdık geldiiii. Bazı kayinvalideler çok farklı gelinle anlasmaaz konuşmaz belki ama gelir çünkü orası gelinin değil oğlunun evidir oğlunun evine gelir de kalır da mantık o ama dediğiniz gibi eşiniz akşam 3saatten fazla görmez aksmaa kadar sizle geçirecek bnde yaşadım sabırlı olmadım hamileydim gerçi o zamnlar dayanamdim kavga etmiştim sen bnm yaptığımı yapma istemiyorsan konuşma muhattap da olma sınırın oldgni bilsin ama asla saygısızlık yapma buz eşler arasında soruna sebep oluyor bir gün gidecek ve sabırlı olmalıyım düşüncesinde ol bn o hatayı yaptım sen yapma zaten kavgalar olunca arada hep mi mesafe oluyor o muhabbet kalmıyor malesefİyi günler herkese.
Ben 3 yıllık evliyim bir de hamileyim arkadaşlar. Evlendiğim günden beri tek ciddi sorunum kv oldu şimdi tek tek anlatamam olanları ama ikimiz de birbirimizden nefret ederiz, özet olarak. Çok büyük olaylar yaşadık birbirimize demediğimiz kalmadı resmen.
Kendisi uzak bir şehirde yaşıyor bizden bu yüzden geldiğinde yatılı kalıyor bizde. Sorun şu ki eşiyle boşanmış ve tek geliyor yani biz baş başa oluyoruz maalesef. Şimdi bir de kızım var ama bebek. Her neyse sorunum şu ki birbirimizden nefret etmemize rağmen saatlerce birlikte vakit geçirmek zorunda kalıyorum kendisiyle ve aşırı sıkılıp strese giriyorum. Zaten hep diken üstündeyim yine ne şekilde sıçrayacak bana diye çünkü her gelişi kavgayla bitiyor çoğunda ben boşanmayı düşünüyorum. E şimdi torunu bahane ederek geliyor gelmesin diyemiyorum bu yüzden. Şimdi bu kadınla günler nasıl geçecek? Dünden beri bizde yemin ederim iki ay gibi geldi. Eşim zaten akşam gelip iki saat vakit geçirip yatıyor bütün gün bu kadınla baş başayız çok stresliyim. Ağzının ayarı olmayan bir insan ben de sataşınca cevap veriyorum falan böylece kavga ediyoruz her seferinde.
Ne yapmalıyım gün boyu bu kadınla nasıl geçecek saatler? Abartıyor muyum acaba diyorum çok mu büyütüyorum gidene kadar sabretmeli miyim? Bu arada kendisine kalsa bizle yaşamak ister ben istemedim diye düşman zaten bana her geldiğinde uzun kalmak istiyor bu yüzden. Normal bir insan olsa zaten bu kadar gerginliğe kendisi kalkar gider uzun kalmaz ama inada bindiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?