• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zevk meselesi...

arkadaşım sorunun çok ciddi. Neden "çok ciddi"? çünkü geriye kalan kocamaaaaaaaaaan bir hayat... bi düşün nasıl geçecek sabır dediğin şey ne kadar? 10 yıl 30 yıl 30 yıl sonra yeter artık dayanamıyorum ne olursa olsun gidiyorum artık noktasında düşün kendini. o zaman daha mı iyi olacak? büyük resme bakmıyorsun ya da bakıyorsun da kendine itiraf edemiyorsun. moralimi bozacak şeyler yazmayın demişsin ki çok haklısın insan canı sıkkınken yol ararken biraz daha düşmek istemiyor. o halde bi yorum yazmadan seni olduğun yerden alıp başka bi pencereye getirelim arkadaşım bi de oradan bak.
herşeyden önce kapalı olman kadın olman gerçeğini değiştirmiyor ve en önemlisi hayatında dışarıdaki erkeklerden farklı bi erkek var ve ondan bahsediyoruz. sen onun için başka bi kadın olacaksın. yani diğer kadınlar ve sen. bu noktada "ben mutaassıbım" biter. bunu sende biliyorsun. nişanlılık dönemi eliliğin nasıl geçeceğinin belirlendiği dönemdir. nişanlın nasıl tepki vereceğini ölçmek için bişeyler yapıyor sen trip yapıyorsun gurur yapıyorsun. o halıyı beğendin mi? beğendin o lafın üzerine " yo gayet güzel evin içinde yaşamaya başladığımızda sen de seveceksin" gibi hem güzel hemde tavrını net olarak ortaya koyan olumlu bi tavır sergilemeliydin. belirsiz kalırsan o da seni böyle zorlar. aslında o bişey yapmıyor. sen kendi kendine yapıyorsun.
gelelim en önemli meseleye hiiç bahsetmemişsin. "nişanlınla hiç konuştun mu??????"...
"sen bana böyle yapınca çok alınıyorum çok kırılıyorum, gördüğün gibi mutaassıp biriyim bazı şeylere alışmam için zaman gerekli ama bu konuda desteğine yardımına ihtiyacım var beni yerip durursan yol alamam, kıyafetlerimi beğenmediğinin farkındayım ancak bunlar zevkimi değil bütçemi yansıtıyor.ileride inşallah kendi zevkime göre giyinmeye fırsat bulduğumda sen de beğeneceksin, bana bu şekilde hitap etmen çok hoş ben de sana söylemek istiyorum ama biliyorsun bu kelimeleri içimden geçirdiğim gibi dilimle söyleyebilmek için biraz zamana ihtiyacım var...."

bunları bu şekilde nişanlınla konuştun mu hiç arkadaşım

Evet beğenmemişti..
Durum şu ki ben gücüm nispetinde giyinen biriyim. 7 kardeşin en büyüğüym. Babamın eline bakıyoruz.
İster istemez her beğendiğimi alıp giyemiyorum.. O da bunun farkında ama dediğiniz gibi kendi zevklerine göre beni giydirmeye çalışıyor..

kendini biraz nişanlının kollarına bırakmaya ne dersin??? :93:

belki kendini biraz rahat bıraksan sende begeniceksin onun aldıklarını..
bazen diyorum eşime yaw birazda sen al begen seç ben çok yoruluyorum diye...

hem bak kendin dedin alamıyorum filan diye nişanlın sana o imkanı veriyor zamanla hersey düzelir merak etmeee:34:

mesleğin var, babamızın eline bakan 7 kardeşiz diye ağlamana gerek yok
nişanlın da sanki alın yazın gibi neyse ne kabulleneceğim gibi mantaliteyle bakma

bak canım şimdi sana aşk tatlı gelir
ama evlenince beklentilerin artar
adam sana iltifat etsin istersin, seni beğensin istersin, sana güzel baksın istersin
bu adam senin kilona da takar evlenince herşeyine de takar
gerçekten mutsuz olacaksın ben sana söyleyeyim

Olumsuz yorum istememissin ama isin cok zor. Evlilik hayatın boyunca sürekli sana müdahale eden, seni değiştirmeye çalışacak bir insanla beraber olacaksın. Seni sen oldugun icin sevmeyecek. Kendi kafasında yarattığı kadını isteyecek. Sen olamayınca hzursuzluk çıkartacak. En nefret ettigim insan turudur. Ben böyle bir hayata dayanamazdim. Sana kolayliklar diliyorum.

kendini biraz nişanlının kollarına bırakmaya ne dersin??? :93:

belki kendini biraz rahat bıraksan sende begeniceksin onun aldıklarını..
bazen diyorum eşime yaw birazda sen al begen seç ben çok yoruluyorum diye...

hem bak kendin dedin alamıyorum filan diye nişanlın sana o imkanı veriyor zamanla hersey düzelir merak etmeee:34:

sorun nişanlısının zevkli olması değil ki
konu sahibinin zevkini küçümseyen kibirli tarafı

Son düzenleme:
Şimdi hep kötü özelliklerini yazdığım için yanlış tanıtmış olmak istemem.

Nişanlımla bazı konularda çok farklıyız. O erkek olmasına rağmen benden daha çok güzel sözler söyler bana. (Canım, bitanem, hayatım vs.)
Ben yetiştiğim aileden kaynaklanan durumlardan dolayı biraz çekingenim, güzel sözler söylemek istiyorum ama çıkmıyo ağzımdan.

Bana kıyafetler almak ister, çanta, ayakkabı falan. Yani aslında bi bayanın isteyeceği tipte birisi.
Hatta bir keresinde beni zorla bi çantacıya soktu çanta alalım diye, ben gerek yok dedim. Çantacı şaşırdı, genelde tam tersi olur ama siz farklıymışsınız falan dedi.

Muhakkak sizi etkileyen ,iyi tarafları da vardır nişanlınızın.

Yanlız ilk mesajınızda bahsettiğiniz herşeye karışması,kendi kendine kararlar vermesi ve sizin zevklerinizi beğenmemesi ,sizi evlenince mutsuz edecek özellikler.

Erkekler nişanlıyken bütün huylarını törpülerler,bu bahsettiğiniz huyları evlenince 10 katına çıkacak emin olun.

Yol yakınken iyi düşünmenizi tavsiye ederim.

arkadaşlar benim aklıma takılan , nişanlısının begendiği seyleri kendisi de begeniyor mu acaba?
Eğer begeniyorsa ona danışarak da alabilir.

tabi yuvayı dişi kuş yapar herseye karışan erkeği bende sevmem ama...

eşinin istediği şekilde giyinmek bişeyler yapmak herkesin hoşuna gider..
hee adam biraz sert ve kırıcı söylemiş orası ayrı..
ama telafi edilebilr bence çözülebilir bir durum..

Hayır evlilik zaten duygusal bir ortaklık.
Bir ev kurulacaksa iki kişinin zevkine duygusuna göre yapılır.
Neden her durumda "ben bilmem beyim bilir " moduna girmemiz gerekiyor anlamıyorum.

şahsen bende eşimi giyimi ve tarzı konusunda değiştirdim o yüzden sanırım ben nişanlısının tarafındayım :9:

ama kırıcı olmadan yapılması lazım , küçük düşürmüş onu asla tasvip etmiyorum ama

hani bişey alacagı zaman eşine danışarak alabilirse belki sorunu aşabilirler diyorum..

ben kendime çok güvenen biriyimdir ama eşime sormadan nerdeyse bi igne bile almak istemiyorum : )) illa onun düşüncesini ögrenicem...

ailenin desteği yoksa çok ezilirsin, hem baştan tamam tamam dedikçe tepene çıkar. mutsuzsan bence yol yakınken kurtul. ne demişler balık baştan kokar. şimdi böyle ise ilerde daha da kötü olur. benim sevgilim öyle biri olsaydı baştan ilerletmezdim olayı nişana kadar.

şahsen bende eşimi giyimi ve tarzı konusunda değiştirdim o yüzden sanırım ben nişanlısının tarafındayım :9:

ama kırıcı olmadan yapılması lazım , küçük düşürmüş onu asla tasvip etmiyorum ama

hani bişey alacagı zaman eşine danışarak alabilirse belki sorunu aşabilirler diyorum..

ben kendime çok güvenen biriyimdir ama eşime sormadan nerdeyse bi igne bile almak istemiyorum : )) illa onun düşüncesini ögrenicem...

yukarıda yazmıştım ama tekrar yazayım
sorun nişanlısının onun zevkini küçümsemesi
"birlikte aldıklarımız dışında hiç bir güzel şey alınmadı" diyor adam
mevzu bu
zaten zevkleri tartışacak değiliz
önemli olan birbirine saygı duymak
sizin zevkinize dahi saygı duymayan bir adamla evlenir miydiniz?
yarın birgün sizin kilonuza, vücut hatlarınıza, evinizin düzenine, karakterinize sürekli aynı eleştirileri yapacağını düşünmez miydiniz?

yukarıda bir arkadaş yazmış,
bir kat da ben yazayım
nişanlıyken zaten erkekler çok hassas olurlar
evlendikten sonra salarlar
nişanlıyken böyle olanın evlendikten sonraki halini ben düşünemiyorum

Nişanlın çok baskın bir karakter anladığım kadarıyla ve maddi açıdan ikiniz de çok yüksek mertebelerde değilsiniz.
Öncelikle adam bir sürü şey almış, görümcenin eskisi dediklerin de şu sıkışık zamanda işini görecek şeyler.
Bunları borçla harçla almaktansa elinde hazır kullanacağın eşyaların olacak.
İleride durumunuzu düzeltince yenilerini alır daha rahat edersin.
Zevk meselesine gelince bazen kadın daha baskındır bazen ise erkek... Önemli olan dengeyi bulabilmek.
Küsüp 'ben bilmem doğru sen bilirsin' diyeceğine baskın davranmayı denesen?
Evlenmek için evlenilmez ki...
Seviyor musun bu adamı her şeye rağmen?
Ondan haber ver sen...
Aranızda aşktan çok mantık var gibi geldi.

Daha cicim aylarindasiniz. Simdilik boyle baslar. Yarin birgun evlendiginde asagilamalarla devam eder. Zevkine, gorunusune laf eder, kusur bulur, baskasiyla kiyaslar... Bana biraz saygisiz biri geldi nisanlin. Yani seninle sen oldugun icin degil, degistirip kendi kaliplarina sokmak istedigi icin berabermis gibi. Anlatamamis olabilirim. Iyi dusun.
Ama tam tersi, cok iyi niyetle yapiyor da olabilir bunlari, tabii herkesin icinde yalniz ikimizin aldiklari guzel zaten gibi igneleyici laflarini saymazsak. :26:

Merhaba KK üyeleri.
Aslında insanın derdini burada konuşmak zorunda kalması çok üzücü. Ancak hiç arkadaşım olmadığı için sizinle paylaşıp bana yol göstermenizi istiyorum.

4 aydır nişanlıyım. Nişanlımla görücü usulü tanıştık. Kendisi dış görünüşe önem veren biri. Beni nasıl beğendi anlayamadım orası da ayrı bi konu..

Nişanlımla zevklerimiz hiç uyuşmuyor. Bana sürekli müdahale ediyor.
Beğenmediğim şeyleri bildiği halde hediye olarak alıyor. Ben tesettürlü bi bayanım, dikkat çeken şeylerden hoşlanmam.
Benim bu hassasiyetime saygı göstermiyor. Başlarda bu konularda çok tartıştık, bu aralar pek karışmıyor.

Nişanlım benimle tanışmadan önce yemek odası ve köşe takımı almış, ben sesimi çıkarmadım ama keşke almasaydı ben beğendiğimi alsaydım diye de aklımdan geçti.
Beyaz eşya olarak kendisinin aldığı tek şey çamaşır makinesi, kalanların hepsi kız kardeşinin eskileri.
Onlara da sesimi çıkarmadım, çünkü ailemin pek desteği yok bu evlilik olayında.
Aynı şekilde onun ailesinin de durumu iyi değil. Aldığımız herşey nişanlımı ve beni zora sokacak.
Ben bu konularda çok talepkar olmadım o nedenle.
Neyse nişanlımın evinde ısınma sorunu vardı, ben de ev arayalım dedim, 1 ay falan aradıktan sonra hem kira olarak hem de cephe olarak iyi bi ev bulduk(sıfır).
Nişanlım evi pek beğenmedi ama benim hatrım için tutuldu.
Geçen hafta eve taşıdık eşyaları. Şimdi evle ilgili ne zaman laf açılsa ev şöyle kötü böyle kötü diye söylenip duruyor. Bu da beni çok üzüyor.

Dün bize geldiler yemeğe, laf lafı açtı aldığımız eşyalara geldi. Benim için şöyle söyledi ve ben çok üzüldüm. "X mutfağa öyle bi halı beğendiki çok kullanışsız açık renk" Ben de "Tek başıma seçmedim, sen de vardın", dedim.
O da "Zaten beraber seçtiklerimiz dışında güzel bişi almadık" dedi. Ben de "Doğru söylüyosun ben hiç düzgün bişi beğenmem" dedim.
.

Evet beğenmemişti..
Durum şu ki ben gücüm nispetinde giyinen biriyim. 7 kardeşin en büyüğüym. Babamın eline bakıyoruz.
İster istemez her beğendiğimi alıp giyemiyorum.. O da bunun farkında ama dediğiniz gibi kendi zevklerine göre beni giydirmeye çalışıyor..

Sorun aldıklarını beğenmemen mi yoksa kendi çizgine aykırı bulman mı ?
Eğer sana ters gelecek giysilerse,bunun açık bir kıza kapalı giysiler almaktan farkı yok.
Bu da bir yaptırımdır ve seni mutsuz eder.

Ev konusunda...Acaba senin seçtiğin evin semtini mi beğenmedi ?
Söylediklerinde,nişanlının davranış tarzına uymayan tek şey,beyaz eşyaları ablasından alması.O da belki borca girmemek içindir.

Ama bence tam bir hayat olarak ele almalısın.
Nişanlının çevresi,arkadaşları nasıl ? Tatile gider mi ?
Neden çünkü ileride eşli görüşeceksiniz veya tatile gideceksiniz.
Senin uyabileceğin kişiler ve ortamlar mı,onları da düşünmek lazım.

evet nişanlınız çok hatalı,küstah ve maddiyata önem veren biri gibi ama ben sizde de hata görüyorum..daha yazınızın başında "neyimi beğendi bilemiyorum" yazıp kendinize olan güvensizliğinizle dolu cümlelerle yazınızı bitirmişsiniz.her dediğine evet demişsiniz.nişanlınızda bu güvensizliği fark etmiş ve acımasızca üzerinize geliyor.lütfen üzerinizdeki bu güvensizliği atın,eğer böyle devam ederseniz ilerde çok üzülürsünüz..

ayrıca mddi gücü yoksa yuva kurmaya hiç kalkışmayacak.birilerinin eskileriyle yeni yuva mı kurulur?

Ne denilir bilmiyorum ama şu bir gerçek sen olumsuz yönlerini yazmışsın nişanlının sevmek hoşlanmak başka yuva kurmak başka sonradan üzülmenizi istemem görümcenin eşyalarını kullanmak olsun yada davranışları olsun seni ierde daha çok rahatsız edecek sonradan üzülmekden se şimdi yolunu koymaya orta yol bulmaa çalışın eşyalar eve yerleştirildigine göre evlilge az kalmış rabbim yardımcın olsun ne diyeyim

biraz dominant bir karakterde biri sanırım ilişkide baaskıcı taraf olmak istiyor belli yani
ama işte herkesin bir karakteri var burdan biz ne desek boş canım hayatı yaşayan sensin ve atıları eksilerini de sen biliyorsun buuraya yazılan iki üç kelimeyle hiç kimse sağlıklı yorum yapamaz ki zaten yapsada yanlış yönlendirilebilirsin çünkü sadece olayın kavga kısmını söylüyorsun yani
ki zaten kimsede bırak git demez diyemez sonuçta çok da büyük bir sorun yok aranızda ve zaten olsada ben bırak o çocuğu demezdim
umarım herşey istediğin gibi olur:34:

Son düzenleme:
insan ne kadar çekingen olursa olsun..eğer karşısındakinden
gerçekten hoşlanmıyorsa sevmiyorsa o kelimeler çıkmaz ağzından zaten..
yok eğer gerçekten seviyorsa da hiç farkında olamadan dökülür dudaklardan..
nişanlımı kötülemek istemiyorum demişsin de zaten siz çok farklıymışsınız..
kendi başına kararlar alıp uygulayan,senin zevk ve isteklerine önem vermeyen kişi
senin eşin olma yolunda..buna rağmen bizim yapacağımız yorumlar mı seni üzüyor??
asıl sorun nedir peki? seni bu adamla evlenmek zorunda bırakan sebep? durumlarınız
iyi değilken çok göze hitap etmeyen şeyler alınabililir..kaldı ki artık her bütçeye uygun hoş
eşyalar da mevcut..durum böyleyken adam hiç bir şeyi beğenmiyorsa üzgünüm ama
seni de gözden çıkarabilir böylesi..aza tamah etmeyen birinin gözünü doyurmak güçtür...

zburuk arkadaşım bu konuda hepimizin kendine göre mantıklı açıklamalarımız tecrübe ettiklerimizden öğrendiklerimiz var bu yüzden elinde bir sürü fikrin oldu. peki ne yapacaksın? bunlarla mı hareket edeceksin? üşenme eline bir kağıt kalem al bir tarafa bu adamın artılarını yaz diğer tarafa eksilerini ve oratada kalan kısma artılarının içinde sevdiklerini en altada onda değiştirebileceğin bu konuda gerçekten kendien inandıklarını yaz hepsini bi güzel gözden geçir. ve bir kağıt daha al kendin içinde aynı şeyleri yap sonra ikisini bi karşılaştır bakalım ne çıkacak. biz buradan ne desek boş çünkü işin bilmediğimiz çokkkkk daha fazlası olduğuna eminim. aranızda geçenler bu kadardan ibaret değil heralde? evliliğe bu kadar az kalmışken bu kadar olması mümkün değil? sen bu adamı seviyorsun seni sevmesini istiyorsun arada ağzından çıkan canımlar bitanemlerden onunda seni sevdiğini çıkarmaya çalışıyorsun ancak davranışlarıyla bişeyi bişeye bağlayamadığın için boşluğa düşüyorsun. yılların getirdiği çekingenliğin varya hemen kurtul ondan zaman çok az çünkü karar almak için önce bişeyler yapmalısın ki çekingenlik bu konuma hiç uymayan bi hal kendi kendini yüreklendir cesaretlendir kendini ona bi güzel anlat beklentilerini böyle olmazsa nasıl oalcağını sor mesela sen sürekli böyle üzgün kırgın olursan nasıl olacak onu bi sor bakalım buna da bir fikri var mı seninle ilgili herşeye fikri olduğuna göre bunu da ona sor bakalım ne cevap verecek ama önce kendini ifade et bu konuda ki en büyük eksiğin bence bu kendini ifade etmemişsin niye böyle yapıyor anlamamışsın. arık zaman kaybetme derim...

arkadaşlar benim söylemek istediklerimi söylemiş zaten ama bence hemen bitrmeye kalkmadan önce ilşkinizi bir düzelme yoluna sokabilirsiniz..
ama şöyle diyeyim başkaları yanında (ki bu aileniz bile olsa)sizi küçümsemesi kötü bi durum öyle biriyle düşünüyorum da hayat geçmez hep yıpratır sizi..
yine de sizin tercihiniz..
umarım herşey yoluna girer..

Back
X