elifciğim kızlara gayet net şekilde açıklamalar yapmışsın rana ekonomik ilaç kullandı ve vücudu tepki her bünye bir değil. misal ben puregon kullanıyorum merkezin bana 10 kutu özel olarak yazdığını ve benim onları kendi cebimden aldığımı kafadan 3000 tl falan ilaç tutardı heralde:) bende yazdım zamanı gelince özellere para dökeceğimiz ve zk.nın özel ilgi göstemesede işimizi gördüklerini ve bizim girişken olmamız gerektiğini.
canım biz deniz tatili falan düşündük ama malum tüp sonucunu bekliyorduk ve yer ayarlamadık son ana kadar bekledik olaki poztf çıakrsa diye. çıkmayıncada son anda yer bulamadık. daha doğrusu çokta üzerine düşmedik bir yerlere gidelim diye. evde takıldık biraz sonra sıkıldık baktım eşimde dip yapmaya başladı daradı bunaldı sıkıntı bastı herifi. kalk gidiyoz dedim bayramın son günü yola çıktık. oraları gezdik. cumarteside döndük. pazarda bizimkilere gittik annemle bana menemen ve fasülye koyduk ve kışlık olayını kapattım:) delirmiş gibi kışlık hazırladım altı üstü 2 kişiyiz. onca şeyi buzluğun neresine sıkıştırdın diye dalga geçiyolar. eşimde evinin bereketini arttırıyosun diye kendini teselli ediyor garibim:) baharda sanırım 3 eylülde iş başı yapacak. 31 ine kadar iiznliyim demişti. onunda son haftası.
benim ilaçlarla beraber 3000 civarı tuttu. raporsuz. bu kadar uygun olma nedeni orda çalışan bi arkadaşımın olması. ama zk da rapor alır gidersen seninde 3000 civarı tutar. doktorum Alev Hanım dı. ben çok memnundum. herkes ilgili alakalı. her gittiğimde hikayemi baştan anlatmak zorunda kalmıyodum. ultrasonda geçmiş bilgilerim oluyodu zaten. gerilmeden hamd olsun yaptırdım tedavimi( insan gibi). benim için önemli olan güven duymamdı. ben zk da tüp bebek bölümüne güvenmiyrm. benim sorunum çikolata kistimın olmasıydı. bide ameliyat olmuştum kistten.
evet canim sansliydim cok sukur. ama ben senin yerinde olsam ilkini adam akilli bi yerde yaptirir sonra dondurulmuslarla devam ederdim. dondurulmus sansin olmasa veya tup tutmasa ondan sonra zk basvururdum. cunku bende maddi acidan daralana kadar ozelde devam edicektim ama cok sukur ilk denemede tuttu. tabi sans artiracak faktorlerde oldu.canım hakikaten uygun yaptırmışın. raporlu raporsuz bir şey fark etmemiş. hatta devletin üniversite hastanelerinde raporla zaten bu civarlar tutuyor diye biliyorum ben. zk'ye ben de zerre kadar güvenmiyorum ama malum herkes senin kadar şanslı değil. hemen 1.de başarılı olamayabiliyor. 2-3 defa deniyor da başarıyor. o yüzden şu rapor çıkmazsa özelde 7000 lira para verip bir de tutmaması var. bizim şükür maddi sıkıntımız yok ama zengin insanlar da değiliz. 2-3 defa böyle bir rakam veremeyiz. o yüzden olan paramızı idareli kullanmak için ilk denememi mecburen zkda yapabilirim.
canım hoşgeldin evet hatırladım seni. sen bana dahiliyedeki erkek doktorun çok zor imza verdiğini söylemiştin bayan olana gidin demiştin ben de öyle yaptım ve ilk seferde imzaladı senin sayende çünkü biraz kolesterolüm çıkmıştı bakmadı bile ama senin için üzüldüm neden imzalamıyor ki kolesterolü yada tiroidi olan insanlar hiç mi hamile kalamıyor doğum yapamıyor sanki bu kadar üzerinde durmaması lazım.canım sperm sayısı çok değşkendir bir kez düşük bir kez yüksek çıkabilir. ama morfolojisi birden nasıl bu kadar düşebilir onu anlamadım. bence sen şöyle yap ; z.k da ki üroloji doktoruna git. arman bey o çok iyi bir insan durumunu anlat canım. sonra da gidip tüp bebek bölümünde kenan bey ile konuş. aşılama yapmasınlar sana. heyet kurallarını kenan bilir o klinik şefi zaten oranın. heyete de kendisi giriyor zaten durumunu iyice anlarsa gerekeni yapar. sen şimdi aşılama yapılmadığına dair yeni sperm testi ile ilaçları kullanmadığına dair falan bir rapor çıkartman gerekebilir. öyle birşey duymuştum ben. bunu da heyet odasına git sor. aşılama yaptırma o ilaçlarla boşuna olur canım. ayrıca bu ilaçları elinde tutabilirsin de çünkü tüp de de aynısını yazıyolar puregon yazmışlardır mutlaka. tüp raporun çıktığı zaman ona göre ilacı daha az yazdırırsın. seni tekrar aynı işlemler için koşturacaklarını sanmıyorum. kan hormon vs.. yenidir hep zaten bir akciğer ekg çektirmen lazım ama yine de sistemik hastalık raporunun çıkması için 3 hafta beklemen lazım. hemen başlarsan bir sonraki adetine yetiştirebilirsin belki. biraz uzun anlattım ama panik yok :) ben z.k dan memnunum. devletteki denemelerimi orda yaptıracağım. tutmazsa zaten özellere tonla para vermeye başlayacağız. ama sen raporunu aldıktan sonra özel bir yerde seçebilirsin. merkesler genelde raporlu hastalardan 2000 tl alıyorlar. 1000 tl de ilaçların tutsa 3000 tl ye özel bir yerde yaptırabilirsin.eğer böyle yaparsan da rn4 arkadaşımızdan bir farkın olmaz. yani o özelde 3000 tl ye yaptırdı sen rapor için koşturacaksın ve aynı parayı ödeyeceksin. tabi rn biraz uygun ilaçlar kullandı vücudu buna tepki verdi ama pahalı ilaçlar yazarsalar özeldeki maliyet de artar canım.
canım ben zaten ilk tüp raporu için yola çıkmıştım. akciğer filmim, ekg'm her şeyim çekildi. tüm tetkiklerim bitti. hiç birinde bana dair en ufak bir sorun bulunamadı. en son 3 doktor imzasında psikiyatrist ve genel cerrah da imzaladı ama dahiliyeci inatla imza atmıyordu. üstelik de her gittiğimde 1 ay sonra gelmemi söylüyordu. obezite sorunum falan olmadığı halde zayıfla diye tutturdu. kolesterolüm yoktu (ldl'm 98,hdl'm 68) fazla kilon var sende kolesterol olması lazım diye tutturdu, sonra nefes testi istedi falan filan 3 ay bana sinir krizi geçirtti. En sonunda beni yıldırdı, lanet olsun tüp raporuyla uğraşamayacağım, nasıl olsa eşimin sayıları da artık oldukça iyi bari aşılama deneyeyim oldum, sırf o dahiliyeciden illallah geldiği için tüp yerine aşılama raporu çıkardım. infertilite de ilaçlarımı yazdı aldım falan. biliyorsun infertilite bayramdan önce aşılama yapmıyordu biz de oturduk bekledik. ama ne olduysa oldu arada eşimin değerleri tepe taklak oldu. dişi iltihaplanmıştı bir yığın ağır antibiyotik kullandı belki sebep odur ya da ne bileyim belki hormonları bozuldu. bu gün sürüyle test yaptırdık bir yerden sebebini bulacağız bakalım. marmara üniv androlojiden de randevu aldık.
canım hoşgeldin evet hatırladım seni. sen bana dahiliyedeki erkek doktorun çok zor imza verdiğini söylemiştin bayan olana gidin demiştin ben de öyle yaptım ve ilk seferde imzaladı senin sayende çünkü biraz kolesterolüm çıkmıştı bakmadı bile ama senin için üzüldüm neden imzalamıyor ki kolesterolü yada tiroidi olan insanlar hiç mi hamile kalamıyor doğum yapamıyor sanki bu kadar üzerinde durmaması lazım.canım sperm sayısı çok değşkendir bir kez düşük bir kez yüksek çıkabilir. ama morfolojisi birden nasıl bu kadar düşebilir onu anlamadım. bence sen şöyle yap ; z.k da ki üroloji doktoruna git. arman bey o çok iyi bir insan durumunu anlat canım. sonra da gidip tüp bebek bölümünde kenan bey ile konuş. aşılama yapmasınlar sana. heyet kurallarını kenan bilir o klinik şefi zaten oranın. heyete de kendisi giriyor zaten durumunu iyice anlarsa gerekeni yapar. sen şimdi aşılama yapılmadığına dair yeni sperm testi ile ilaçları kullanmadığına dair falan bir rapor çıkartman gerekebilir. öyle birşey duymuştum ben. bunu da heyet odasına git sor. aşılama yaptırma o ilaçlarla boşuna olur canım. ayrıca bu ilaçları elinde tutabilirsin de çünkü tüp de de aynısını yazıyolar puregon yazmışlardır mutlaka. tüp raporun çıktığı zaman ona göre ilacı daha az yazdırırsın. seni tekrar aynı işlemler için koşturacaklarını sanmıyorum. kan hormon vs.. yenidir hep zaten bir akciğer ekg çektirmen lazım ama yine de sistemik hastalık raporunun çıkması için 3 hafta beklemen lazım. hemen başlarsan bir sonraki adetine yetiştirebilirsin belki. biraz uzun anlattım ama panik yok :) ben z.k dan memnunum. devletteki denemelerimi orda yaptıracağım. tutmazsa zaten özellere tonla para vermeye başlayacağız. ama sen raporunu aldıktan sonra özel bir yerde seçebilirsin. merkesler genelde raporlu hastalardan 2000 tl alıyorlar. 1000 tl de ilaçların tutsa 3000 tl ye özel bir yerde yaptırabilirsin.eğer böyle yaparsan da rn4 arkadaşımızdan bir farkın olmaz. yani o özelde 3000 tl ye yaptırdı sen rapor için koşturacaksın ve aynı parayı ödeyeceksin. tabi rn biraz uygun ilaçlar kullandı vücudu buna tepki verdi ama pahalı ilaçlar yazarsalar özeldeki maliyet de artar canım.
canım ben zaten ilk tüp raporu için yola çıkmıştım. akciğer filmim, ekg'm her şeyim çekildi. tüm tetkiklerim bitti. hiç birinde bana dair en ufak bir sorun bulunamadı. en son 3 doktor imzasında psikiyatrist ve genel cerrah da imzaladı ama dahiliyeci inatla imza atmıyordu. üstelik de her gittiğimde 1 ay sonra gelmemi söylüyordu. obezite sorunum falan olmadığı halde zayıfla diye tutturdu. kolesterolüm yoktu (ldl'm 98,hdl'm 68) fazla kilon var sende kolesterol olması lazım diye tutturdu, sonra nefes testi istedi falan filan 3 ay bana sinir krizi geçirtti. En sonunda beni yıldırdı, lanet olsun tüp raporuyla uğraşamayacağım, nasıl olsa eşimin sayıları da artık oldukça iyi bari aşılama deneyeyim oldum, sırf o dahiliyeciden illallah geldiği için tüp yerine aşılama raporu çıkardım. infertilite de ilaçlarımı yazdı aldım falan. biliyorsun infertilite bayramdan önce aşılama yapmıyordu biz de oturduk bekledik. ama ne olduysa oldu arada eşimin değerleri tepe taklak oldu. dişi iltihaplanmıştı bir yığın ağır antibiyotik kullandı belki sebep odur ya da ne bileyim belki hormonları bozuldu. bu gün sürüyle test yaptırdık bir yerden sebebini bulacağız bakalım. marmara üniv androlojiden de randevu aldık.
bayan olan doktordan randevu al ve ona git bence o imzalar. z.k ile de görüş. aşılama ile uğraşma tüp yaptır. o erkek dahiliyeci den kurtulmanın da bir yolunu bul kadın olana git halini arz et. bence imzalar. herşeyin tamken pes etme. uğraş 1-2 ayına mal olsa da özelde yaptıracğaın tüpün tutmazsa parana yazık olur. aceleciliğe değmez.
kızçelerim günaydınlar olsun herkese. nasılsınız? ben ve bahar gideli aramıza bir çok yeni arkadaş katılmış sevindim. umarım daimi olurlar.. bugün tatil sonrası ilk iş günüm ve beyannamelerin yarın son günü. ama yine fırsat buldukça yazışmalara kendi bildiklerim doğrultusunda yorum yapıp ve cevap yazmaya çalışacağım.
yeni gelen arkadaşlara kısaca bilgi vereyim 4 yıllık evliyim yaklaşık 2010 aralıktan beri bebek istiyoruz kendi başımıza yapamadık. zk ya başvurmak aklıma geldi yaklaık 1 yıl deneme süresini doldurmak üzereydik ve tedaviye başlamak için bekletmediler. infertilite bölümünde2 aşılama başarısız oldu. temmuz 2012 de tüp denedik ne yazıkki buda olmadı.bayram öncesi negatif sonuç aldık. eşimde sorun yok bende fsh yüksek 10-12 arası gidip geliyor. dr. kenanın demesine göre 38 yaşındaki bir bayanda olması gereken değermiş oysa ben 29 um( 2. tüp denemesi için yine zk.yı düşünüyorum ve eylül adetimde gidip 2.raporum için başvurucam. elimde ilaçlarım mevcut sağlığımı etkilemezse artık eylüldemi denerler yoksa ekimemi sarkar bilemiyorum eylül ortası belli olur. tabi ara vermeyi düşünüyorum ben raporu çıkartıp daha sonrada deneyebilirim yada elif arkadaşımız gibi kurcalar ve kendime yeni bir iş çıkarabilirm. sizlerde bu işin içinde olan insanlarsınız o kadar çok git gel yapıyoruz ki hastaneye gitmediğimizde boşluğa düşüyoruz. dün üsküdardan geçerken eşime zk.nın ordaki yoldan gitsen epeydir gitmiyorum dedim:) yani işim olmasada şööyle bi göreyim dışardan istiyorum:) zk bağımlısı oldum heralde. ben memnunum oradan bi şikayetim yok her şey tıkır tıkır işliyor benim açımdan
(torpilim falan yok) sadece uzman oldum her şeyi rahatlıkla halledebiliyorum. zaman zaman zk. hakkında soru işaretleri oluyor ama onlarda bi şekilde geçiyor zaten şunun şurasında 1 tüp hakkım kaldı ondan sonra orayla ilişiğim kesilir eğer2 denemede tutmazsa parayla zk. da yaptırmam özel bir merkez bakarız. artık kısmet zaman ne gösterir hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
bu arada bir takıp ot tan falan bahsetmişsiniz sperm ve yumurtsasayısı arttırmak için o konuyla ilgili de ayrıca sorular sorup hatta o topiğin adınıda isteyebilirim sizlerden.
benim ilaçlarla beraber 3000 civarı tuttu. raporsuz. bu kadar uygun olma nedeni orda çalışan bi arkadaşımın olması. ama zk da rapor alır gidersen seninde 3000 civarı tutar. doktorum Alev Hanım dı. ben çok memnundum. herkes ilgili alakalı. her gittiğimde hikayemi baştan anlatmak zorunda kalmıyodum. ultrasonda geçmiş bilgilerim oluyodu zaten. gerilmeden hamd olsun yaptırdım tedavimi( insan gibi). benim için önemli olan güven duymamdı. ben zk da tüp bebek bölümüne güvenmiyrm. benim sorunum çikolata kistimın olmasıydı. bide ameliyat olmuştum kistten.
çok teşk. ediyorum. darısı başına inş. 2 negatif aşılama denememiz oldu zk. da. bende senin gibi işten ayrıldm zk. da tüp işlemleri uzun sürecek diye. ama zk da insana önem vermedikleri için pürüzler çıktı orda yaptıramadık tüp tedavisini. hiç pişman olmadım. çünkü baştan beri hiç gitmek istemediğim bi hastaneydi.
eşimde herhangi sorun yoktu.
canım valla çikolata kisti olupta hamile kalan çok var örneğin rn4 arkadaşımız. olmaz denilen ve normal yolla kalan arkadaşımda var. ama her bünye illaki aynı olmaz belki seninde rana gibi ilk denemende tutar. ama eşini durumu ilginç geldi neden birden bu kadar düştüki sperm sayısı. alkol ve sigara çokmu kullanıyor? birde testleri en az 4 gün perhizli olarak yaptırsaydınız ve de aynı hastanede değil farklı hastanelerde 4 gün perhizli olarak yaptırmakta fayda var bence. aklında bulunsun eğer tekrar yaptıracaksan dediklerimi dikkate al (belkide böyle yaptırdınız zaten). iş konusunda en iyisini yapmışsın. belki bütçeniz,
gelir gideriniz senin maaşın dikkate alınarak planlandı ama bu durumdada iş bunaltıyorsa seni tek çare işten ayrılmak. belki bütçe sarsılır ama bir süre sonra ona göre ayarlama yaparsınız. benim patronda tutmayınca bir oh çekmiştir. şimdiden eleman arayışına girmişti yani doğmamış çocuğa don biçiyordu. izin konusunda sıkıntı yapmıyordu ama ya tutarsa korkusu vardı eğer tutsaydı ve psikolojik baskı yapsaydı ilk aydan çıkardım bende. senin içinde bir bakıma iyi olmuş en azından tedavilerine kafan rahat gidersin. çünkü tüp tedavisinde 3-4 günden sonra e2 için kan vermeye gidiyorsun bazen gün aşırı bazen hergün. ben cuma-pazartesi-salı-çarş. peş peşe gitmiştim. bunlar senin için ciddi sıkıntı olacaktı. benim ev ataşehirda hastaneye arabayla gidip geliyorum. erken çıkıyorum evden işim erken bitioyr patron gelene kadar ofiste oluyordum. mesai başladığında burda oluyordum olmasamda sorun olmuyordu ama ben stres yapıyorum kendime. köpeğinin olmasıda iyiymiş. bende yalnmızlıktan sıkıldım çoğu zmana almak istedim ama çalıştığım için bakma sorunu olacaktı diye alamadım
canım ya immortal arkadaşımıza sperm konusunda cevap yazmıştım ama bir kısmı karışmış onun eşinin morfolojisi sayısı vs. düşükmüş. ama senin eşinde de kısmen bu sorun varmış cevap yanlış olsada belki seninde işine yarar:) ama sayı bence çok önemli değil eşiminde sperm ileri hareketliliğinde yavaşlık var diye biliyoruz morfolojisindede az biraz sorun vardı. ama hiç b,r dr. erkekte sorun var demedi. normal diyorlar. demekki ço kçok öenmli değil. diğer arkadaşımızın dediği doğru illa 60 milyon olcak değil, 1 milyondada 1 tane lazım 100 bindede 1 tane lazım dr.lara. haa çok olması daha avantaj ama hiç olmamasından iyidir. heleki tüpte çok çok önemli değil sperm sayı düşüklüğü. 1 tane olsun kaliteli olsun yeterli.
sana katılıyorum daısy arakadaşım bencede haklarınızı devlette kullanın sonrasında zaten özel merezlere paralar dökeceğiz.(inşallah gerek kalmaz) ama gerek olursa başka alternatif olamaycak ve özellere gideceğiz. benim aklımda zk. hakkında hiç şüphe olmadı. devlet hast. tabiki yoğun olacak ve tabiki özel ilgi olamuyor ama buna rağmen çoğu çalışan gayet sabırlı ve cevap verip yönlendiriyorlar. haa işlemlerin uzamasıda onların değil devletin kabahati prosedürleri gereksizce uzatıyorlar. biz acele ediyoruz bir an önce raporlarımız çıksın diye ama belkide prosedürün uzamasıda gerekli olan bişeydir. çünkü işlem cidden basit değil ve bunlra belkide gerek vardır. erkek sperm hareketliliği için keçiboynuzu kürü aklınızda olsun ben 2. tüp denememde eşime uygulıycam kendimede incir kürü uyguluycam şuan sorun bende görünüyor ve dr. lar benim üzeride duruyor fsh tan sebep. bende incir kürü yapıcam kendime. eğer kürü yapmak isterseniz püf noktalarını yazabilirim. birde yeni mahsül keçiboynuzu ve incir eylülde gelecek şuan olanlar eski mahsülden bilginize.
Cok sagol kusum verdiginiz her bilgi mutlaka ise yariyorduz, bize ya da baska kizlara, bu yuzden paylasmak guzel, tesekkurler
"bi arkadasimizin dedigi dogru" demissin ya, o da bendim) (belki baska bi arkadas da boyle yorum yapmistir mutlaka ama ben de boyle dusunuyorum, bir tane sperm olsun saglikli,kaliteli olsun)
Bende memnunum ordan, umarim iyi sonuclarla cikariz hepimiz, özele gerek kalmadan !
mesajını şimdi gördüm. aynı senin gibi ben de bitkisel şeylerden hep korkmuşumdur. bir ara soğan kürü yapayım dedim onu da bir kaç gün içinde öğürmeye başladım içemedim. zaten benim fsh ve rezerv sorunum da yok bildiğim kadarıyla. 36 yaşındayım ve 8.2 fsh'm var.(hoş kenan bunu da beğenmedi, senin yumurta rezervin düşük dedi ama kendi jinekoloğum tüm değerlerimin yaşıma göre gayet iyi olduğunu söyledi) o yüzden bitkilerle temelli bozarım diye ödüm patlıyor.hep korktum böyle bitkisel şeyler kullanmaktan bir tek incir kürünü uyguladım bazen faydasını gördüm bazen bana mısın demedi sonra da yoruldum artık takatim kalmadı. ama rezerv problemi olanların fsh ı yüksek olanların bitkisel şeyler kullandıklarını biliyorum. omega dan kastın balık yağı hapı dimi canım. ben ara ara kullanırım ondan faydası olacaksa içeyim bari hep :)
bayan olan doktordan randevu al ve ona git bence o imzalar. z.k ile de görüş. aşılama ile uğraşma tüp yaptır. o erkek dahiliyeci den kurtulmanın da bir yolunu bul kadın olana git halini arz et. bence imzalar. herşeyin tamken pes etme. uğraş 1-2 ayına mal olsa da özelde yaptıracğaın tüpün tutmazsa parana yazık olur. aceleciliğe değmez.
şimdi hastaneden geldim. bu hastane ömrümü yedi yemin ederim. insanın önce sakinleştirici alıp falan gitmesi lazım sakin kalması için. önce aşılamayı yapacak olan infertiliteye gittim. bana yeni sperm sonuçlarıyla ürolojiye gitmemi, o aşılama derse aşılama olacağını, tüp derse beni yeniden tüp bebek bölümüne sevk edeceklerini söylediler. ürolojideki arman beye gittim, durumu anlattım. bana eee ne istiyorsunuz dedi. bizim istememiz önemli değil sizin görüşünüz ne, bu sayılarla aşılamada başarılı olmamız zor herhalde dedim "hayat zaten zor" demezmi. ya bir doktorun gelen hastayı yönlendirmesi, görüşünü açıklaması bu kadar mı zor anlamıyorum ki. ben yine tüm nezaketimle "sizin görüşünüz ne tüp mü yapalım, aşılama mı yapalım, size sormaya geldik, siz bir şey söyleyin" dedim." kısa kesin ne istiyorsunuz raporu aşılama yerine tüp bebek tedavisi olarak mı değiştireyim" dedi. pes ettik e iyi değiştirin dedik, değiştirdi. infertiliteden dosyamızı aldık yeniden tüp bebek bölümüne gittik. kenan yoktu başka bir erkek doktor vardı derin bir nefes aldım. doktora durumu anlattık, testlere baktı, infertilitenin çektiği ultrasonu kabul edemeyeceğini bir sonraki adetimin 2 ya da 3. günü gelip(bugün zaten 3. günü ama sabahtan gelmediğim için olmuyor yani 1 ay bekleyeceğim) yeniden ultrason çektirip kan tahlilleri vereceğimi ikisini birlikte tüp bölümünün doktorlarının değerlendireceğini söyledi. infertiliteyle tüp bebek karşı karşıya kapılar her ikisi de jinekoloji bölümünün alt dalları, ikisinin de bölüm başkanı aynı ama yooook birinin sonucunu öteki kabul etmezmiş. bakın bu da bu hastanenin doktoru dedim, yarın çekilsin 1 ay bekletmeyin dedim, bir ara ben zaten bu bölümdeydim bakın kalan testlerimi sizin bölümünüz yaptı, o zaman bu ultrasonu kabul etmiştiniz dedim yok yok nuh dedi peygamber demedi. çıkışta hemşireye bu testleri dışarıda yaptırsam kabul ederlermi diye sordum yok kabul etmiyorlar dedi. sonuç olarak el mahkum bir ay bekleyip yeniden hormon, hepatit, aids tahlilleri falan yaptırıp dosyaya koyacağım. allahdan ki smear, kültür ve hsg testlerini bir daha yaptır diye tutturmadılar. tüp için kurula sanırım ekim başında girebileceğim. zaten o raporu da alayım ölürüm de bir daha zk'in kapısından bile geçmem.
ha bu arada aşılama için yazılan 3 kutu puregon da elimde kaldı. tüpte de aynı ilaçlar kullanılıyormuş. eğer benim ilacım vardı diye hatırlatırsanız size daha az ilaç yazarız dediler.
mesajını şimdi gördüm. aynı senin gibi ben de bitkisel şeylerden hep korkmuşumdur. bir ara soğan kürü yapayım dedim onu da bir kaç gün içinde öğürmeye başladım içemedim. zaten benim fsh ve rezerv sorunum da yok bildiğim kadarıyla. 36 yaşındayım ve 8.2 fsh'm var.(hoş kenan bunu da beğenmedi, senin yumurta rezervin düşük dedi ama kendi jinekoloğum tüm değerlerimin yaşıma göre gayet iyi olduğunu söyledi) o yüzden bitkilerle temelli bozarım diye ödüm patlıyor.
omegadan kastım evet balık yağı ama bitkisel kökenli omega3 yağları da var.(mesela keten tohumu yağı) yani illa ki balık yağı olarak omega 3 alman şart değil ama illa ki almanı tavsiye ederim. çünkü omega3 en büyük östrojen ve hormon düzenleyicilerden biri. mesela benim annem her gün omega aldığı için menapoz döneminin klasik ateş basmalarını hiç yaşamadı. menapoz öncesinde gençken de daha sağlıklı yumurtalar üretmene, hormonlarının düzenlenmesine ve olabildiğince geç menapoza girmene büyük yararı var.
bunun yanında l-arginine ve coq10 takviyeleri de yumurtalıklarındaki kan taşıyan damarlarda sirkülasyonu artırıp, yumurtalarına daha çok oksijen gitmesini ve daha kaliteli yumurtalar üretilmesini sağlıyor.
keza arı sütü de bildiğim kadarıyla yumurta kalitesini oldukça yükseltiyor. yumurta sorunu olan kadınlara ısrarla tavsiye ediliyor.
şimdi hastaneden geldim. bu hastane ömrümü yedi yemin ederim. insanın önce sakinleştirici alıp falan gitmesi lazım sakin kalması için. önce aşılamayı yapacak olan infertiliteye gittim. bana yeni sperm sonuçlarıyla ürolojiye gitmemi, o aşılama derse aşılama olacağını, tüp derse beni yeniden tüp bebek bölümüne sevk edeceklerini söylediler. ürolojideki arman beye gittim, durumu anlattım. bana eee ne istiyorsunuz dedi. bizim istememiz önemli değil sizin görüşünüz ne, bu sayılarla aşılamada başarılı olmamız zor herhalde dedim "hayat zaten zor" demezmi. ya bir doktorun gelen hastayı yönlendirmesi, görüşünü açıklaması bu kadar mı zor anlamıyorum ki. ben yine tüm nezaketimle "sizin görüşünüz ne tüp mü yapalım, aşılama mı yapalım, size sormaya geldik, siz bir şey söyleyin" dedim." kısa kesin ne istiyorsunuz raporu aşılama yerine tüp bebek tedavisi olarak mı değiştireyim" dedi. pes ettik e iyi değiştirin dedik, değiştirdi. infertiliteden dosyamızı aldık yeniden tüp bebek bölümüne gittik. kenan yoktu başka bir erkek doktor vardı derin bir nefes aldım. doktora durumu anlattık, testlere baktı, infertilitenin çektiği ultrasonu kabul edemeyeceğini bir sonraki adetimin 2 ya da 3. günü gelip(bugün zaten 3. günü ama sabahtan gelmediğim için olmuyor yani 1 ay bekleyeceğim) yeniden ultrason çektirip kan tahlilleri vereceğimi ikisini birlikte tüp bölümünün doktorlarının değerlendireceğini söyledi. infertiliteyle tüp bebek karşı karşıya kapılar her ikisi de jinekoloji bölümünün alt dalları, ikisinin de bölüm başkanı aynı ama yooook birinin sonucunu öteki kabul etmezmiş. bakın bu da bu hastanenin doktoru dedim, yarın çekilsin 1 ay bekletmeyin dedim, bir ara ben zaten bu bölümdeydim bakın kalan testlerimi sizin bölümünüz yaptı, o zaman bu ultrasonu kabul etmiştiniz dedim yok yok nuh dedi peygamber demedi. çıkışta hemşireye bu testleri dışarıda yaptırsam kabul ederlermi diye sordum yok kabul etmiyorlar dedi. sonuç olarak el mahkum bir ay bekleyip yeniden hormon, hepatit, aids tahlilleri falan yaptırıp dosyaya koyacağım. allahdan ki smear, kültür ve hsg testlerini bir daha yaptır diye tutturmadılar. tüp için kurula sanırım ekim başında girebileceğim. zaten o raporu da alayım ölürüm de bir daha zk'in kapısından bile geçmem.
ha bu arada aşılama için yazılan 3 kutu puregon da elimde kaldı. tüpte de aynı ilaçlar kullanılıyormuş. eğer benim ilacım vardı diye hatırlatırsanız size daha az ilaç yazarız dediler.
canım geçmiş olsun demeliyim sanırım gidip gelmişsin hastaneye. öncelikle bazen doktorlara karşı aşırı sabır göstermen gerektiği doğru. arman bey de yorulmuştur artık insanlara da yaranılmaz yani her hasta biz gibi mantıklı olmuyor. ne dese boş adam. aşılama der tutmaz onu suçlarsınız tüp der gidersiniz başka doktora aşılama denenebilirdi der diye düşünüyolar içlerinden emin ol. neyseki tüp şeklinde imzalamış en azından ne istediğinizi sormuş. boşver sen de aşılama ile zaman kaybetme. hormonlara gelince öyle iki bölüm sanki birbirine düşman gibi. 3. günü yenile tahlillerini. sabırlı ol en geç ekim de alırsın raporunu canım. bak herkes özelden buraya akın ediyor. vardır bir hikmeti.
rn 4 arkadaşımız eurofertilde yaptırdı ilk tüp denemesini tuttu. valla ben kaderciyim tutmadıysa kısmetimde yok diyorum zk. yı suçlayamam. 450 doz iğne yapıpta 2 yumurta toplandıysa doktorların ne suçu var şimdi. zati sona geldim sayılır. denerim bi daha olmadımı özele mecburen giidcem. yani zk. paramla denemem. zaten 2 kez yaptırmış oluyorum. orda3. deneme özelde olur. belki 2-3 denemeden sonra 2 embriyo yerleştirirlerde şansım artar bi taşla 2 kuş vurur ikiz doğururum belki. hep istediğim bişey ikizlerimin olması belkide allah onu nasip edecek bi kaç yıl sonra kim bilir dimi? valla o arkadaş demek sendin gene karıştırmışım ya kusura kalma :)))
şimdi hastaneden geldim. bu hastane ömrümü yedi yemin ederim. insanın önce sakinleştirici alıp falan gitmesi lazım sakin kalması için. önce aşılamayı yapacak olan infertiliteye gittim. bana yeni sperm sonuçlarıyla ürolojiye gitmemi, o aşılama derse aşılama olacağını, tüp derse beni yeniden tüp bebek bölümüne sevk edeceklerini söylediler. ürolojideki arman beye gittim, durumu anlattım. bana eee ne istiyorsunuz dedi. bizim istememiz önemli değil sizin görüşünüz ne, bu sayılarla aşılamada başarılı olmamız zor herhalde dedim "hayat zaten zor" demezmi. ya bir doktorun gelen hastayı yönlendirmesi, görüşünü açıklaması bu kadar mı zor anlamıyorum ki. ben yine tüm nezaketimle "sizin görüşünüz ne tüp mü yapalım, aşılama mı yapalım, size sormaya geldik, siz bir şey söyleyin" dedim." kısa kesin ne istiyorsunuz raporu aşılama yerine tüp bebek tedavisi olarak mı değiştireyim" dedi. pes ettik e iyi
değiştirin dedik, değiştirdi. infertiliteden dosyamızı aldık yeniden tüp bebek bölümüne gittik. kenan yoktu başka bir erkek doktor vardı derin bir nefes aldım. doktora durumu anlattık, testlere baktı, infertilitenin çektiği ultrasonu kabul edemeyeceğini bir sonraki adetimin 2 ya da 3. günü gelip(bugün zaten 3. günü ama sabahtan gelmediğim için olmuyor yani 1 ay bekleyeceğim) yeniden ultrason çektirip kan tahlilleri vereceğimi ikisini birlikte tüp bölümünün doktorlarının değerlendireceğini söyledi. infertiliteyle tüp bebek karşı karşıya kapılar her ikisi de jinekoloji bölümünün alt dalları, ikisinin de bölüm başkanı aynı ama yooook birinin sonucunu öteki kabul etmezmiş. bakın bu da bu hastanenin doktoru dedim, yarın çekilsin 1 ay bekletmeyin dedim, bir ara ben zaten bu
bölümdeydim bakın kalan testlerimi sizin bölümünüz yaptı, o zaman bu ultrasonu kabul etmiştiniz dedim yok yok nuh dedi peygamber demedi. çıkışta hemşireye bu testleri dışarıda yaptırsam kabul ederlermi diye sordum yok kabul etmiyorlar dedi. sonuç olarak el mahkum bir ay bekleyip yeniden hormon, hepatit, aids tahlilleri falan yaptırıp dosyaya koyacağım. allahdan ki smear, kültür ve hsg testlerini bir daha yaptır diye tutturmadılar. tüp için kurula sanırım ekim başında girebileceğim. zaten o raporu da alayım ölürüm de bir daha zk'in kapısından bile geçmem.
Neler yasamissin cnm ya, hele doktorun sey demesi ; "hayat zor") allahim ya, deseydinki sana zorsa biz napalim kapak olsaydi..
Rabbim tez zamanda ugraslarini hayirli cikarir da kusum deger tum cektiklerine, sabret...
Allah sabir versin canim. ben gibi sende hoslanmiyosun isin zor seninde. biliyosun daha cok karsilasicaksin bu tur aksiliklerle. ultrasonu ayri dert. bide simdiden hazirlikli ol yumurta toplamada ve transferde yatak arkadasin olabilr. boyle ayakli basli:)şimdi hastaneden geldim. bu hastane ömrümü yedi yemin ederim. insanın önce sakinleştirici alıp falan gitmesi lazım sakin kalması için. önce aşılamayı yapacak olan infertiliteye gittim. bana yeni sperm sonuçlarıyla ürolojiye gitmemi, o aşılama derse aşılama olacağını, tüp derse beni yeniden tüp bebek bölümüne sevk edeceklerini söylediler. ürolojideki arman beye gittim, durumu anlattım. bana eee ne istiyorsunuz dedi. bizim istememiz önemli değil sizin görüşünüz ne, bu sayılarla aşılamada başarılı olmamız zor herhalde dedim "hayat zaten zor" demezmi. ya bir doktorun gelen hastayı yönlendirmesi, görüşünü açıklaması bu kadar mı zor anlamıyorum ki. ben yine tüm nezaketimle "sizin görüşünüz ne tüp mü yapalım, aşılama mı yapalım, size sormaya geldik, siz bir şey söyleyin" dedim." kısa kesin ne istiyorsunuz raporu aşılama yerine tüp bebek tedavisi olarak mı değiştireyim" dedi. pes ettik e iyi değiştirin dedik, değiştirdi. infertiliteden dosyamızı aldık yeniden tüp bebek bölümüne gittik. kenan yoktu başka bir erkek doktor vardı derin bir nefes aldım. doktora durumu anlattık, testlere baktı, infertilitenin çektiği ultrasonu kabul edemeyeceğini bir sonraki adetimin 2 ya da 3. günü gelip(bugün zaten 3. günü ama sabahtan gelmediğim için olmuyor yani 1 ay bekleyeceğim) yeniden ultrason çektirip kan tahlilleri vereceğimi ikisini birlikte tüp bölümünün doktorlarının değerlendireceğini söyledi. infertiliteyle tüp bebek karşı karşıya kapılar her ikisi de jinekoloji bölümünün alt dalları, ikisinin de bölüm başkanı aynı ama yooook birinin sonucunu öteki kabul etmezmiş. bakın bu da bu hastanenin doktoru dedim, yarın çekilsin 1 ay bekletmeyin dedim, bir ara ben zaten bu bölümdeydim bakın kalan testlerimi sizin bölümünüz yaptı, o zaman bu ultrasonu kabul etmiştiniz dedim yok yok nuh dedi peygamber demedi. çıkışta hemşireye bu testleri dışarıda yaptırsam kabul ederlermi diye sordum yok kabul etmiyorlar dedi. sonuç olarak el mahkum bir ay bekleyip yeniden hormon, hepatit, aids tahlilleri falan yaptırıp dosyaya koyacağım. allahdan ki smear, kültür ve hsg testlerini bir daha yaptır diye tutturmadılar. tüp için kurula sanırım ekim başında girebileceğim. zaten o raporu da alayım ölürüm de bir daha zk'in kapısından bile geçmem.
Allah sabir versin canim. ben gibi sende hoslanmiyosun isin zor seninde. biliyosun daha cok karsilasicaksin bu tur aksiliklerle. ultrasonu ayri dert. bide simdiden hazirlikli ol yumurta toplamada ve transferde yatak arkadasin olabilr. boyle ayakli basli:)
ayaklı başlı demişsin ya ona çok güldüm tutacak olduktan sonra her şekilde tutar bence 1 yatakta 2 kişi yatmanın buna bir sakıncası olmaz.bunun da sorumlusu tüp bebek birimi değildir bence hastanenin yatak kapasitesi bellidir demekki insanlar beğeniyorlar memnunlar ve kapasiteden çok daha fazla talep oluyor bence. e bu durumda da yatağımız yok alamayız diyemezler insanlara. duygu bizzat tüp denemesini orda yaptıran birisi olarak her evresini samimi bir şekilde anlattı biliyosun canım ameliyathanelerde bir sorun yoktu ne kadar temiz ve steril olduğundan bahsetti. artılarını ve eksilerini. devlet hastanesine gidiyorsak bazı şeyleri görmemezlikten gelmeliyiz. çünkü talebi karşılamaya çalışıyolar. sen özelde yaptırdığın için artık anlamsız geliyor olabilir haklısın da insan ara sıra özel ilgi de istemiyor değil :)
slm arkadaşlar tatilde olduğum için uzun zamandır giremiyordum.bugün neti açar açmaz burda aldım soluğu.tam okuyamadım herşeyi ama umarım iyisinizdir.bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun.benim 9ağustosta ilk aşılamam olmuştu.çifte bayram yaparız inşallah demiştik ama malesef aşılamadan tam 10 gün sonra adet oldumnasip değilmiş demekki.bizim sperm sayı ve hareket sorunumuz war.şimdi aklımız karışık z.k illahi ikinci aşılama olcak dermi.yoksa tüp bebekmi yapalım derler.çunku bıze ılk olarak t.b denmişti sonra aşılamaya döndük.hiç istemiyorum 2.aşılamayı.tüp bebek için heyet raporuda hazır.en azında süreleri dolmamıs olur tahlıllerın.sizce ne derler.z.k de dewam etmek ıstıyorum ama ıllahı asılama derlerse degstırmek zorunda kalıcam çünkü aşılama bosuna zaman kaybı gibi gelıyo baana
canım hoşgeldin yeniden. aşılaman tutmamış. ilk aşılamanmıydı z. k da? sperm sayısına göre yönlendirirler tüp bebeğe canım bunun için üroloji den randevu alıp gidin doktorla konuşun. eğer çok düşükse hiç vakit kaybetmeden tüpe yönlendirsin sizi.aşılama evet zaman kaybı ama özelde 4000, 5000 tl vermektense aşılama sana en fazla 2 ay kaybettirir canım. çünkü zaten 1 aşılaman yapılmış. 2 . de yapılınca 3. için bir zorunluluğun yok. tüpe geçebiliyosun. ama evlilik senen önemli. 3 yılı doldurmuş olması gerekiyor. sonra sen de rana gibi özele gitmek durumunda kalma.
slm arkadaşlar tatilde olduğum için uzun zamandır giremiyordum.bugün neti açar açmaz burda aldım soluğu.tam okuyamadım herşeyi ama umarım iyisinizdir.bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun.benim 9ağustosta ilk aşılamam olmuştu.çifte bayram yaparız inşallah demiştik ama malesef aşılamadan tam 10 gün sonra adet oldumnasip değilmiş demekki.bizim sperm sayı ve hareket sorunumuz war.şimdi aklımız karışık z.k illahi ikinci aşılama olcak dermi.yoksa tüp bebekmi yapalım derler.çunku bıze ılk olarak t.b denmişti sonra aşılamaya döndük.hiç istemiyorum 2.aşılamayı.tüp bebek için heyet raporuda hazır.en azında süreleri dolmamıs olur tahlıllerın.sizce ne derler.z.k de dewam etmek ıstıyorum ama ıllahı asılama derlerse degstırmek zorunda kalıcam çünkü aşılama bosuna zaman kaybı gibi gelıyo baana
ayaklı başlı demişsin ya ona çok güldüm tutacak olduktan sonra her şekilde tutar bence 1 yatakta 2 kişi yatmanın buna bir sakıncası olmaz.bunun da sorumlusu tüp bebek birimi değildir bence hastanenin yatak kapasitesi bellidir demekki insanlar beğeniyorlar memnunlar ve kapasiteden çok daha fazla talep oluyor bence. e bu durumda da yatağımız yok alamayız diyemezler insanlara. duygu bizzat tüp denemesini orda yaptıran birisi olarak her evresini samimi bir şekilde anlattı biliyosun canım ameliyathanelerde bir sorun yoktu ne kadar temiz ve steril olduğundan bahsetti. artılarını ve eksilerini. devlet hastanesine gidiyorsak bazı şeyleri görmemezlikten gelmeliyiz. çünkü talebi karşılamaya çalışıyolar. sen özelde yaptırdığın için artık anlamsız geliyor olabilir haklısın da insan ara sıra özel ilgi de istemiyor değil :) a.
Bi yatakta iki kisimi yatiriyolar ki, kac saat yatiyosun. Ve merak ettigim sey su, yumurta toplamada ve transferde anestezi mi veriyolar ??
Kizlarr lutfen bilen yazsin, daha oncede bi kac soru sordum kimse bisey yazmiyor, kimse bilmiyor mu yoksa ??
Bi yatakta iki kisimi yatiriyolar ki, kac saat yatiyosun. Ve merak ettigim sey su, yumurta toplamada ve transferde anestezi mi veriyolar ??
Kizlarr lutfen bilen yazsin, daha oncede bi kac soru sordum kimse bisey yazmiyor, kimse bilmiyor mu yoksa ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?