Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
evet kizlar ucuz ilac kullandim toplada
1200 tl lik ilac kullandik. ameliyattan yumurtalik rezervi azalmasi oldugu halde daha az dozda daha cok yumurtam gelisti. fazla hirmon alip şisirmediler beni. 1 gr kilo almadim ve gibek bolgemdede sismeler olmadi. ve embriyarim cok daha iyi takip edildi. ilk asamada genetik hast. olan bi embriyom yok edildi. 2 embriyo dondurdu. transfer edilecek embriyoyuda kullanilan embriyoskop cihazi kendi secti. bide size tavsiyem 6 hucreden az embriyolar transfere uygun degil boyle bi durumlar karsilasirsaniz 5. gunu beklemeniz daha dogrumu olur onu doktora danismaniz. cinku gittigi
merkezde 6 dan az huceeli embriyari transfer etmiyolar. zk buna onem veriyo
u bunuda bilmiyrm ama ben sizi uyariyim dedim. eger kafaniza takilan bisi irsa yardimci olurum cunku zkda cok aciklama yapilmadigi. icin bilgisizce yaptiriliyo bazi islemler. ins. ben amacima ulastim ve gayet memnunum merkezi
den. darisi isteyen herkesin basina.

valla helal olsun canım kışlık olayını bitirdin ben geçen hafta yarım kilocuk bamya almıştım pişirmek için onu pişiremedim araya da bayram girince dolapta bozulacak diye difirize atayım dedim. neyse limonlu su yaptım salak gibi soyduklarımı da o suyun içine attım anam yarım kilo bamyayı 1 saatte zor ayıkladım tepelerini huni gibi kesmek ne zor ya. bir de derinden gidince sümükleniyor. neyse ben mallık etmişim. o bamyalar limonlu su da 1 saatten falz kalınca bir sümüklendiler ki sorma :)) küfürler ediyorum ama lanet olsun nerden bulaştım şimdi sıbıtıp atıcam sizi falan:) sen onları önce soy kaba koy sonra limonlu suda yıkarsın dimi ama :) neyse soğalma domatesi sarattım bamyaları da attım artık olduğu gibi olacak dedim. domates sosunun da ekşiliği ile sanırım toparlandı mabyalar sümüklerini çektiler ama ben nasıl gülüyorum. kapağı kapalı 15 dk pişirdim sarardılar. sonra da poşetledim soğuyunca attım difirize. bayram dönüşü de çıkardımmeraktan kıymalı yaptım onu bir güzel olmuş :) ellerime sağlık oh. ama suyu biraz jel kıvamındaydı o da sümüklendikleri için oldu sanırım. neyseki artık akıllandım. ama domates soslu mükemmel oldular. geçen hafta da alayım deyip heves ettim hiç güzel bamya yoktu. tazen fasülye de tavan yapmış 3.5 tl olmuş. annem barbunya ile kırmızı biber yapmış. kırmızı biber ben de yapmıştım birsürü kırmızı biberim oldu :)ay ne unun anlattım ya. bahar da 31 inde gidicekti sanırım kontrole. inşallah vardır folikülü. atlatır şu son aşılamayı da.

canım hakikaten uygun yaptırmışın. raporlu raporsuz bir şey fark etmemiş. hatta devletin üniversite hastanelerinde raporla zaten bu civarlar tutuyor diye biliyorum ben. zk'ye ben de zerre kadar güvenmiyorum ama malum herkes senin kadar şanslı değil. hemen 1.de başarılı olamayabiliyor. 2-3 defa deniyor da başarıyor. o yüzden şu rapor çıkmazsa özelde 7000 lira para verip bir de tutmaması var. bizim şükür maddi sıkıntımız yok ama zengin insanlar da değiliz. 2-3 defa böyle bir rakam veremeyiz. o yüzden olan paramızı idareli kullanmak için ilk denememi mecburen zkda yapabilirim.

evet canim sansliydim cok sukur. ama ben senin yerinde olsam ilkini adam akilli bi yerde yaptirir sonra dondurulmuslarla devam ederdim. dondurulmus sansin olmasa veya tup tutmasa ondan sonra zk basvururdum. cunku bende maddi acidan daralana kadar ozelde devam edicektim ama cok sukur ilk denemede tuttu. tabi sans artiracak faktorlerde oldu.

O topigi okuyorum ben ya dun gece, daha dogrusu sabah 5 de yattim, 360 sayfa, ilk sayfadan basladim,gece 1 mi neydi 150. Sayfaya geldim, sabah 5 gibi de 270 lerdeydim, ama cok harika bi topik, herkes mutlu masallah, ilaci kullanip hamile kalan birisi daha sonra bebisini dusurmus ve bunu bile mutlu mesut yazmis, gulen suratlar eklemis, olsun ilac kullanir yine hamile kalirim diyor cok ilginc ya, ben bu tur seylere pek inanmam ottu bilmemneydi ama ordaki yazilanlar cok ilginc ve guzel tecrubeler ve kanaatimce, insanlar %100 inanip ilaci kullandiklari icin, ve olacagina cani gonulden inandiklari icin vucut ta olumsuz calismiyor, bu dusunceler vucudumuzu etkiliyor, ve stres sikinti kalmiyor hersey olumlu gelisince de sonuc olumlu oluyor (ilacin da etkisi vardir kesinlikle) ama bence insanlar beyninde bikere evet olumlu olacak diye basladiklari icin hamile kalabiliyorlar. Bence mantik bu, gece cozdum olayi ))

Senin gittigin yer neresiydi kusum?

Ben cok memnunum hastaneden, acaba tedaviye baslayinca mi problem yasamaya basliycam, aklim karisti kizlar?????

) yaziyi okuyoken daha dedim bi karisiklik var sanirim) diger yazilarinda da gordum zaten, olsun problem yok kusum ya, olur boyle seyler, ben de ve eminim cogu kisi de boyle yapabiliyor, bi sordugum soruyu tekrar sorabiliyorum, ben yeni oldugum icin aranizda daha kimin nesi vardi ne oldu ne bitti tam adapte olamadim,alisana kadar belki ayni kisiye defalarca ayni soruyu sorucam, simdiden kusurabakmayin kizlar ;//

Ama şöyle soyliyim, bende kist oldugunu ogrendigimizde hep buna yogunlastik hep kist yuzunden cocuk olmuyor diye dusunduk, ameliyat oldum yine olmadi, iste o zaman doktor, esine de bakalim dedi ve o zaman ogrendik esimin sperm sayisi dusukmus, yani bu bastan beri vardi ama biz yeni ogrendik ve tup bebege basladik.. İste boyle

Cok sagol kusum verdiginiz her bilgi mutlaka ise yariyorduz, bize ya da baska kizlara, bu yuzden paylasmak guzel, tesekkurler
"bi arkadasimizin dedigi dogru" demissin ya, o da bendim ) (belki baska bi arkadas da boyle yorum yapmistir mutlaka ama ben de boyle dusunuyorum, bir tane sperm olsun saglikli,kaliteli olsun)

Bende memnunum ordan, umarim iyi sonuclarla cikariz hepimiz, özele gerek kalmadan !

rn 4 arkadaşımız eurofertilde yaptırdı ilk tüp denemesini tuttu. valla ben kaderciyim tutmadıysa kısmetimde yok diyorum zk. yı suçlayamam. 450 doz iğne yapıpta 2 yumurta toplandıysa doktorların ne suçu var şimdi. zati sona geldim sayılır. denerim bi daha olmadımı özele mecburen giidcem. yani zk. paramla denemem. zaten 2 kez yaptırmış oluyorum. orda3. deneme özelde olur. belki 2-3 denemeden sonra 2 embriyo yerleştirirlerde şansım artar bi taşla 2 kuş vurur ikiz doğururum belki. hep istediğim bişey ikizlerimin olması belkide allah onu nasip edecek bi kaç yıl sonra kim bilir dimi? valla o arkadaş demek sendin gene karıştırmışım ya kusura kalma :)))

mesajını şimdi gördüm. aynı senin gibi ben de bitkisel şeylerden hep korkmuşumdur. bir ara soğan kürü yapayım dedim onu da bir kaç gün içinde öğürmeye başladım içemedim. zaten benim fsh ve rezerv sorunum da yok bildiğim kadarıyla. 36 yaşındayım ve 8.2 fsh'm var.(hoş kenan bunu da beğenmedi, senin yumurta rezervin düşük dedi ama kendi jinekoloğum tüm değerlerimin yaşıma göre gayet iyi olduğunu söyledi) o yüzden bitkilerle temelli bozarım diye ödüm patlıyor.
omegadan kastım evet balık yağı ama bitkisel kökenli omega3 yağları da var.(mesela keten tohumu yağı) yani illa ki balık yağı olarak omega 3 alman şart değil ama illa ki almanı tavsiye ederim. çünkü omega3 en büyük östrojen ve hormon düzenleyicilerden biri. mesela benim annem her gün omega aldığı için menapoz döneminin klasik ateş basmalarını hiç yaşamadı. menapoz öncesinde gençken de daha sağlıklı yumurtalar üretmene, hormonlarının düzenlenmesine ve olabildiğince geç menapoza girmene büyük yararı var.
bunun yanında l-arginine ve coq10 takviyeleri de yumurtalıklarındaki kan taşıyan damarlarda sirkülasyonu artırıp, yumurtalarına daha çok oksijen gitmesini ve daha kaliteli yumurtalar üretilmesini sağlıyor.
keza arı sütü de bildiğim kadarıyla yumurta kalitesini oldukça yükseltiyor. yumurta sorunu olan kadınlara ısrarla tavsiye ediliyor.

soğan suyunu folikül kistlerimin olduğu ay ben de içmiştim bikere. düzenli 30 günde gelen adetim şaştı 37. günümde adet oldum sonra da ona tövbe ettim birdaha. ama incir suyu yapıyorum bol bol yiyorum da o dönemde faydası olduğuna inanıyorum. benim fsh ım mart ayında aşılamaya başlarken 5.2 idi diğer tüm hormonlar da normal. işte şimdi tüp için bu ay yine verdim yenilensin dedim fsh 6 çıkmış. giderek yükselecek midiri nedir diğerleri de normal hep. 5 ile 8 arası normal kabul ediyolarmış sanırım. seninkisi de normal bence biraz yükseklitek bişey olmaz.bitkisel kürlere gücüm yok inan. hayat akıp geçiyor. tüp yapılacak işte. onun dışında ben hayatımı yaşamak istiyorum:)

Tontis, belki daha once sormusumdur lutfen kusurabakma ama 2 yumurta az dimi, neden daha fazla olmadi ;( sigara kullaniyomuydun sende(bende kullaniyorum da maalesef), bi de yasin kacti cnm.
Bu arada insallah ikiz ucuz olur bende cok istiyorum, hem benim de ikizim varmis, tek yumurta ikiziymisim insallah benim de olur ikiz, ya da ucuz. Allahim teke bile raziyiz ))

slm arkadaşlar tatilde olduğum için uzun zamandır giremiyordum.bugün neti açar açmaz burda aldım soluğu.tam okuyamadım herşeyi ama umarım iyisinizdir.bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun.benim 9ağustosta ilk aşılamam olmuştu.çifte bayram yaparız inşallah demiştik ama malesef aşılamadan tam 10 gün sonra adet oldumnasip değilmiş demekki.bizim sperm sayı ve hareket sorunumuz war.şimdi aklımız karışık z.k illahi ikinci aşılama olcak dermi.yoksa tüp bebekmi yapalım derler.çunku bıze ılk olarak t.b denmişti sonra aşılamaya döndük.hiç istemiyorum 2.aşılamayı.tüp bebek için heyet raporuda hazır.en azında süreleri dolmamıs olur tahlıllerın.sizce ne derler.z.k de dewam etmek ıstıyorum ama ıllahı asılama derlerse degstırmek zorunda kalıcam çünkü aşılama bosuna zaman kaybı gibi gelıyo baana

Ya bizimde ayni problem, sperm sayisi dusuk ve hareketliligi az, bize tup bebek dediler, ama sonra degisirmi ki, sizinkini neden oyle degistirdiler, once tup diyip neye gore asilamaya karar verdiler ki???

tüp raporunu verdilermi yani elinde ilaç raporunmu var. eğer öyle bir durumsa konuş dr.la başta tüp dendi rapor aldım sonra aşılamaya döndü ve aşılama yaptık tutmadı. eğer hastalık durumumuza göre aşılama zorunluluğumuz yoksa ben 2. aşılamayı denemeden direk tüp istiyorum de. ve emin ol dr. lar sana soruyor. hatta hangi ilacı kullanmak istersin bile diyorlar. yani artık onlarda hastaların eline mahkum olmuş ve hasta milleti hiç bir şeyden memnun kalmadığı için sürekli soruyolar onumu istersin bunumu diye. bizzat yaşadım bir bakımada iyi oluyor. eğer tüp yapabilirsin derlerse direkt tüp dene aşılama evet normal ilişkiden farkı yok ama devlette ciddi problemi olmayanlara zorunlu tutuyorlar ilk 2 aşılamayı. aslında bana kalırsa sperm hareketliliği yada hızında sorun olması çokta büyük bir sorun değil eğer sayı yeterliyse sorun yok demektir. ama dr. böyle düşünmüyor demekki. dediğim gibi dr. konuş sana doğrusunu söyleyecektir. ercelfinde dediği gibi aşılama sana en fazla 2 ay kaybettirir. ama tüp raporun varsa ve ilaçlarının hemen alabilecek aşamadaysan onların tairihi geçmeden tüp yaptır. sana tüp raporu verdiklerine göre bence yaptırmanda prosedür olarak sorun yok gibime geliyor.

sevgili daısy arkadaşım ismini bahşedersen daısyle falan uğraşmadan direk ayşe yada fatma diye yazarsam benim açımdan daha kolay olur:))

ben zk. 2 aşılama 1 tüp denedim. tüp sonucumda 17 ağustosta negatif oldu. yani gebelik olmadı. zk. nın tüp bölümdeki müşahade odasını görmüşsündür toplamda 3 yatak var ogün şansına transfer yada opu(yumurta toplama) işlemi yapılacak hasta 5-6 kişiyse evet 1 yatağa 2 kişi düşebiliyosun. bana denk gelmedi ama öyle olanlar vardı. zaten saatlerce el ayak yatmıyorsun. ben bizzat yaşadım kızlara bahsettim rana sanırım çok vahim gördü bu durumu:)) misal senin yumurtan toplandı geldin içerde dinleniyorsun (süre 15-20 dk anca dinlenme) o sırda diğer bir hasta ameliyathanede işlemde onunda içerde 15-20 dk. sürüyor işi belki yarım saat. diyelimki odai çerden çıktı geldi müşahade odasına yatakmı yok sana diyorki az kay kenara yanında topu topu 3-5 dk ya uzanıyor ya uzanmıyor. zaten emin ol öyle bir durumda yanında birine ihtiyat duyuyorsun:)) benim toplama ve transferde ilk hastaydım içerden diğer hasatalar gelene kalan dinlenme sürem dolmuştuı ve kalktım.

yumurta toplama anestezi var ama çok hafif hatta ameliyathanede ayılıyorsun ve canın hiç yanmıyor. kızlar bilir bana işlem yapılmadan önce kızları resmen bunalıma soktum ne yapcam ne etcem ben anestezi hiç almadım diye depresyona girdim. çünkü hayatım diş dahi çektirmemiştim. boşu boşuna kendimi strese sokarak işkence etmişim. transferde ise anestezi yok bol su içiyorsun idrara sıkışık olman gerek ki ultrasonda için şeffaf görünebilsin ben sıkışık değildim işlemde yapılcak masaya yattığım için kaldırmadılar ama dr. görebilmek karnıma bastırmak zorunda kaldı sen muhakkak sıkışık ol. benim transferimin yapılmama ihtimali, vardı su içmemiştim son anda 2 şaşal küçük su içtim ama oda yeterli gelmemiş demekki dr. bastırdı karnıma.

ve toplamdan sonra 2 hap veriyorlar onları aksatmadan kullan. toplamadan sonra bende aşırı kabızlık oldu sancıdan hastanelik olmak üzereydim zaten bağırsaklarım normaldede aşırı tembel. sen iğnelerine başladığın andan itibaren lifli gıdalar tüketti kabızlık sorunun olmasın. ilkkai herkeste oluyor kullandığımız iğnelerden ilaçlardan ama bende tembellikte olduğu için had safhada oldu. 2.tüp denememde 1 hafta on gün öncesinden kayısı yiycem bol bol ki ishal olayım. zaten transferden sonra kabız olmayın diyede uyarıyorlar. yani kabız olup ıkınmaktansa ishal rahat çıkar en iyisi. şuan aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bişey olursa cevaplarım. çabuk sorki zman geçince unutuyorum geçtiğim aşamaları eksik anlatabilirim ilerleyen zamanlarda. şuan tüp işleminden yeni çıktığım için aklımda:) diğer arkadaşlara bilgi olmuş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…