evet ben vok takilirim oyle seylere. bana normal gelen bi surum degil tatlim. ama baskalarina normal gelebilir tabiki. ben ultrason pdalarini , igrenc ortulerini ve temizlenmeyen catal uyataklarinida garipsiyodum. sistitten kurtulamamistim biliyosun.ayaklı başlı demişsin ya ona çok güldüm tutacak olduktan sonra her şekilde tutar bence 1 yatakta 2 kişi yatmanın buna bir sakıncası olmaz.bunun da sorumlusu tüp bebek birimi değildir bence hastanenin yatak kapasitesi bellidir demekki insanlar beğeniyorlar memnunlar ve kapasiteden çok daha fazla talep oluyor bence. e bu durumda da yatağımız yok alamayız diyemezler insanlara. duygu bizzat tüp denemesini orda yaptıran birisi olarak her evresini samimi bir şekilde anlattı biliyosun canım ameliyathanelerde bir sorun yoktu ne kadar temiz ve steril olduğundan bahsetti. artılarını ve eksilerini. devlet hastanesine gidiyorsak bazı şeyleri görmemezlikten gelmeliyiz. çünkü talebi karşılamaya çalışıyolar. sen özelde yaptırdığın için artık anlamsız geliyor olabilir haklısın da insan ara sıra özel ilgi de istemiyor değil :)
canım hoşgeldin yeniden. aşılaman tutmamış. ilk aşılamanmıydı z. k da? sperm sayısına göre yönlendirirler tüp bebeğe canım bunun için üroloji den randevu alıp gidin doktorla konuşun. eğer çok düşükse hiç vakit kaybetmeden tüpe yönlendirsin sizi.aşılama evet zaman kaybı ama özelde 4000, 5000 tl vermektense aşılama sana en fazla 2 ay kaybettirir canım. çünkü zaten 1 aşılaman yapılmış. 2 . de yapılınca 3. için bir zorunluluğun yok. tüpe geçebiliyosun. ama evlilik senen önemli. 3 yılı doldurmuş olması gerekiyor. sonra sen de rana gibi özele gitmek durumunda kalma.
evet ben 2 yillik evliyim cannim bunun icin yapmamalari dogal ama dosyami yanlis acmalari, hastaligima onemsiz gorup git gel yapmalari suc. sikayet etmis olsaydim islem baslatilirdi. bunu bana kac kiso soyledi. İclerinde kadindog
um doktorlarida vardi. ayrica benim ameliyat oldugum servisteki doktordan tup tedavisi yapilmasi herektigiyle alakali yazim bile vardi senin cok begendigin mediciana daki doktorun dusuncelerini bilmiyrm biliyomsn? sendr ozel bi hastasin ins. kiymetini bilirler. ben duygunun sonicundan sonra daha gicik oluyrm zk ya. sende ayni sonucu alirsan cok daha gicik olur ve cok uzulurum. biriniz iyi sonuc alana kadar sevebilecegimide disunmuyrm. ayrica evet yatak enf. haricinde tutunmayi engellemez ama yumurta boyutlari, catlatma ignesi veya hucre sayisi tutunmayi direkt etkiler. neyse ins. senden iyi haberler aliriz.
canlarrr neyi farkettim biliyo msnz? sanırım zk konusundaki düşüncelerimiz farklı olduğu için anlaşamıyoruz. belki benim yapıma ters bi yer. onun için gördüğüm olumsuzlukları eleştirmemden hoşlanmıyo olabilirsiniz. sizin içinde benim içinde stressiz geçmesi gereken bi dönem. belki birbirimize söylediklerimizle üzülüyo olabiliriz. bunun için artık yorum yapmama kararı aldım. inşallah hiç üzülmezsiniz bu hayatta. en kısa sürede yavrularınıza kavuşursunuz. inşallah hiç bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. sizi seviyorum ve öpüyorum....
canlarrr neyi farkettim biliyo msnz? sanırım zk konusundaki düşüncelerimiz farklı olduğu için anlaşamıyoruz. belki benim yapıma ters bi yer. onun için gördüğüm olumsuzlukları eleştirmemden hoşlanmıyo olabilirsiniz. sizin içinde benim içinde stressiz geçmesi gereken bi dönem. belki birbirimize söylediklerimizle üzülüyo olabiliriz. bunun için artık yorum yapmama kararı aldım. inşallah hiç üzülmezsiniz bu hayatta. en kısa sürede yavrularınıza kavuşursunuz. inşallah hiç bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. sizi seviyorum ve öpüyorum....
günaydın herkeseee istanbul nasıl da serinledi anneme geldim dün akşam bu hafta burda kalıcam hepinizi öpüyorum.
rana cım en iyi merkez kişiyi gebe bırakan merkezdir bence :) sen fikirlerini söylüyorsun biz de söylüyoruz devlet hastanesine gitmenin olmusuzluklarının hepsinin farkındayız hepimiz ama o kadar da rahatsız olmuyorum ben. senin bünyen çok hassas sanırım ben de mikrop kapsam rahatsız olabilirim.herkesin süreci farklı sen bir olmusuzluk yaşadın orda haklı olduğun konular da var. figen hanımdan ben de zamanında memnundum hassas ve güzel ilgilenen bir doktor. ama sana söylenilen özel hastasın lafının aynısını bana tayfun bey de söyledi z.k da. özel ilgi orda da var bence zaten git gel yapa yapa tanıyorlar doktorlar da.. herkes fikrini beyan edebilir ama rahatsız olduğum şeyler olunca benim de tedavi gördüğüm hastane olduğu için söyleme gereği hissediyorum ben de. sen artık bebeğinlesin hamilesin onun için de bizi anlayamıyor olabilirsin. artık kulvarlarımız farklılaştı. ama herkes düşüncesini söylemekte özögür yine de ben sadece sana katılmadığımı dile getirmek istedim.
yok yavrum ne alakası var anlaşamıyoruz falan. sonuçta herkes zk. yı yada diğer yerleri beğenmek zorunda değil. bir şekilde tedavilerimize başladık ve devam ediyoruz ama zk. da ama başka yerde. sonuçta basit bir iş değil işin ucunda milyonlar var. ilk denememizde tutacağını bilsek hepimiz özel bir merkez seçerdik. ben çocukluğumdan beri devlete giderim ve çokta güvenirim. çokşükür eşimin ve benim maaşım iyi özelde de yaptırabilirdim. ama çok şüpheciyim. zaten sorunlu bir durumdayız birde merkezden şüphelenmekle kafamı yoramam dedim. devlette sonuna kadar devam dedim. er yada geç özelede gidicem dedim. eşim çok kez dedi özele gidelim ben dinlemeyip devam ettim. misal 2 aşılama 1 tüp oldum sonuç olumsuz eğer bunları özel yapsaydı belkide suçsuz olmalarına rağmen onları suçlardım sırf para için kullandılar beni derdim. hiç demezdimki ya bünyen tepki vermediyle dr. napsın. özel ya direkt para için heba ettiklerini düşünürdüm. bende mesela euro fertille kaç defa görüştüm 1 kere eşimle bizzat randevu alıp gittik ama yinede içime sinmedi. ha son tüpümüde yaparım artık olmazsa kısmet der özele geçerim. sende alında gücenme fikrinide söylemekten çekinme ama herkesin düşüncesi ve bütçesi aynı olmayabilir. sonuçta hepimiz maaşlı çalışan kişileriz. babadab dededen kalan para olmadığı için kazancımızı iyi değerlendirip doğru zmanda harcamalıyız. burda fikir ayrılıkları illaki olur herkes anı düşüncede olması mümkün değil. kimi çok memnun kalır kimi kalmaz. misal zk.da bi kızla tanıştım tüp yapmış eurofertilde eşide ameliyat olmuş.boş yere ameliyat edilmiş demiş zk. ürologu gerek yokmuşki demiş. kızda kötüledi bana eurofertili sakın ha kapısından geçme dedi. yani sözün özü sen memnun kaldın orda o arkadaş kalmamış. sende zk.dan memnun kalmadın biz kaldık. bu işler göreceli işler. herkes fikrini söylemekte özgür söylemelide zaten. yoksa emin ol kimsenin kırıldığı gücendiği yok. en azından kendi adıma.
kulvarlarımız farklılaştı. ağır bi söz. sizi anlamadığımı düşünmen. ben iyiliğiniz için eleştirilerde bulunuyodum. asla kimsenin olumsuz bişi yaşamasını istemedim. kimin sıkıntısı olsa kendimce yardımcı olmaya çalıştım. ama benim hamileliğimin size anlamama engel olduğunu düşünmek yada bunu düşündürücek bişey yapmak kötü bişey. o zaman sen yada bi başkasıda hamile kalsa hamile kalamayanı anlamıcak. içimde amacına ulaşana veya ulaşamaya karşı bi haset hiç olmadı. herşey gölünce olsun elifcim. umarım bebişine en kısa sürede kavuşursun.
sevgili daısy arkadaşım ismini bahşedersen daısyle falan uğraşmadan direk ayşe yada fatma diye yazarsam benim açımdan daha kolay olur:))
ben zk. 2 aşılama 1 tüp denedim. tüp sonucumda 17 ağustosta negatif oldu. yani gebelik olmadı. zk. nın tüp bölümdeki müşahade odasını görmüşsündür toplamda 3 yatak var ogün şansına transfer yada opu(yumurta toplama) işlemi yapılacak hasta 5-6 kişiyse evet 1 yatağa 2 kişi düşebiliyosun. bana denk gelmedi ama öyle olanlar vardı. zaten saatlerce el ayak yatmıyorsun. ben bizzat yaşadım kızlara bahsettim rana sanırım çok vahim gördü bu durumu:)) misal senin yumurtan toplandı geldin içerde dinleniyorsun (süre 15-20 dk anca dinlenme) o sırda diğer bir hasta ameliyathanede işlemde onunda içerde 15-20 dk. sürüyor işi belki yarım saat. diyelimki odai çerden çıktı geldi müşahade odasına yatakmı yok sana diyorki az kay kenara yanında topu topu 3-5 dk ya uzanıyor ya uzanmıyor. zaten emin ol öyle bir durumda yanında birine ihtiyat duyuyorsun:)) benim toplama ve transferde ilk hastaydım içerden diğer hasatalar gelene kalan dinlenme sürem dolmuştuı ve kalktım.
yumurta toplama anestezi var ama çok hafif hatta ameliyathanede ayılıyorsun ve canın hiç yanmıyor. kızlar bilir bana işlem yapılmadan önce kızları resmen bunalıma soktum ne yapcam ne etcem ben anestezi hiç almadım diye depresyona girdim. çünkü hayatım diş dahi çektirmemiştim. boşu boşuna kendimi strese sokarak işkence etmişim. transferde ise anestezi yok bol su içiyorsun idrara sıkışık olman gerek ki ultrasonda için şeffaf görünebilsin ben sıkışık değildim işlemde yapılcak masaya yattığım için kaldırmadılar ama dr. görebilmek karnıma bastırmak zorunda kaldı sen muhakkak sıkışık ol. benim transferimin yapılmama ihtimali, vardı su içmemiştim son anda 2 şaşal küçük su içtim ama oda yeterli gelmemiş demekki dr. bastırdı karnıma.
ve toplamdan sonra 2 hap veriyorlar onları aksatmadan kullan. toplamadan sonra bende aşırı kabızlık oldu sancıdan hastanelik olmak üzereydim zaten bağırsaklarım normaldede aşırı tembel. sen iğnelerine başladığın andan itibaren lifli gıdalar tüketti kabızlık sorunun olmasın. ilkkai herkeste oluyor kullandığımız iğnelerden ilaçlardan ama bende tembellikte olduğu için had safhada oldu. 2.tüp denememde 1 hafta on gün öncesinden kayısı yiycem bol bol ki ishal olayım. zaten transferden sonra kabız olmayın diyede uyarıyorlar. yani kabız olup ıkınmaktansa ishal rahat çıkar en iyisi. şuan aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bişey olursa
cevaplarım. çabuk sorki zman geçince unutuyorum geçtiğim aşamaları eksik anlatabilirim ilerleyen zamanlarda. şuan tüp işleminden yeni çıktığım için aklımda:) diğer arkadaşlara bilgi olmuş olsun.
yok yavrum ne alakası var anlaşamıyoruz falan. sonuçta herkes zk. yı yada diğer yerleri beğenmek zorunda değil. bir şekilde tedavilerimize başladık ve devam ediyoruz ama zk. da ama başka yerde. sonuçta basit bir iş değil işin ucunda milyonlar var. ilk denememizde tutacağını bilsek hepimiz özel bir merkez seçerdik. ben çocukluğumdan beri devlete giderim ve çokta güvenirim. çokşükür eşimin ve benim maaşım iyi özelde de yaptırabilirdim. ama çok şüpheciyim. zaten sorunlu bir durumdayız birde merkezden şüphelenmekle kafamı yoramam dedim. devlette sonuna kadar devam dedim. er yada geç özelede gidicem dedim. eşim çok kez dedi özele gidelim ben dinlemeyip devam ettim. misal 2 aşılama 1 tüp oldum sonuç olumsuz eğer bunları özel yapsaydı belkide suçsuz olmalarına rağmen onları suçlardım sırf para için kullandılar beni derdim. hiç demezdimki ya bünyen tepki vermediyle dr. napsın. özel ya direkt para için heba ettiklerini düşünürdüm. bende mesela euro fertille kaç defa görüştüm 1 kere eşimle bizzat randevu alıp gittik ama yinede içime sinmedi. ha son tüpümüde yaparım artık olmazsa kısmet der özele geçerim. sende alında gücenme fikrinide söylemekten çekinme ama herkesin düşüncesi ve bütçesi aynı olmayabilir. sonuçta hepimiz maaşlı çalışan kişileriz. babadab dededen kalan para olmadığı için kazancımızı iyi değerlendirip doğru zmanda harcamalıyız.
burda fikir ayrılıkları illaki olur herkes anı düşüncede olması mümkün değil. kimi çok memnun kalır kimi kalmaz. misal zk.da bi kızla tanıştım tüp yapmış eurofertilde eşide ameliyat olmuş.boş yere ameliyat edilmiş demiş zk. ürologu gerek yokmuşki demiş. kızda kötüledi bana eurofertili sakın ha kapısından geçme dedi. yani sözün özü sen memnun kaldın orda o arkadaş kalmamış. sende zk.dan memnun kalmadın biz kaldık. bu işler göreceli işler. herkes fikrini söylemekte özgür söylemelide zaten. yoksa emin ol kimsenin kırıldığı gücendiği yok. en azından kendi adıma.
rana cım en iyi merkez kişiyi gebe bırakan merkezdir bence :) sen fikirlerini söylüyorsun biz de söylüyoruz devlet hastanesine gitmenin olmusuzluklarının hepsinin farkındayız hepimiz ama o kadar da rahatsız olmuyorum ben. senin bünyen çok hassas sanırım ben de mikrop kapsam rahatsız olabilirim.herkesin süreci farklı sen bir olmusuzluk yaşadın orda haklı olduğun konular da var. figen hanımdan ben de zamanında memnundum hassas ve güzel ilgilenen bir doktor. ama sana söylenilen özel hastasın lafının aynısını bana tayfun bey de söyledi z.k da. özel ilgi orda da var bence zaten git gel yapa yapa tanıyorlar doktorlar da.. herkes fikrini beyan edebilir ama rahatsız olduğum şeyler olunca benim de tedavi gördüğüm hastane olduğu için söyleme gereği hissediyorum ben de. sen artık bebeğinlesin hamilesin onun için de bizi anlayamıyor olabilirsin. artık kulvarlarımız farklılaştı. ama herkes düşüncesini söylemekte özögür yine de ben sadece sana katılmadığımı dile getirmek istedim.
cok sagol kusum agzina saglik verdigin bilgiler icin, bana zuzu diyebilirsin)
ben daha once ameliyat oldugum icin anestezi olayini biliyorum, o beni korkutmuyor, hatta butun islemler anesteziyle yapilsa sevinirim, hic bisey hissetmedenyumurta toplama islemi anesteziyle oluyo transfer normal yazmissin ya, transfer de anestezi vermiyolarsa nasil yapiyolar nasil icine yerlestiriyolar, canini acitmiyomu bu islem ???.
zuzu diye biri var arada takılıyor buraya sana daısy diyelim o halde. Anestezi ama çok az veriliyor işlem toplamda 20 falanmış çabucak uyanıyosun hatta müşade odasına ayılmış olarak geliyorsun. Transferde anestezi yok çünkü oluşmuş bir embriyo yerleştiriyolar sana bu sebepten zarar verebilir diye yapmıyolar sanırım. Aynen rahim filmindeki gibi oluyor açıyolar o bölgeyi biri ultrasonla karnına bastırıyor diğeri içerde işlem yapıyor. Yönlendiriyor falan. Hafif adet ağrısı gibi ağrın oluyor. Sonra işlem bitince 15 -20 dk o masada uzanıyosun. Daha sonra sedyeyle müşade odasına götürüyolar bi yarım saatte orda dinleniyosun. Dr. Işlemi yaparken sende tavanı şeyret yada ultrason aletini izle. Ben tırstıdığım için tavanı seyrettim:) bakamadım alete. Ortam beni gerdiği için etrafı izlemiyorum ya gözümü kapatırım ya tavana bakarım. Ağrısı çok olan bi işlem olsa zaten diri diri uygulamazlardı. Emin ol can çok yanmıyor. Bazen adetleirmzde bile dah çok sancı çektiğimiz oluyordur. Daha sonra altından foş dye bi sıvı boşalırsa korkma sanırım içeri sıvı yada ilaç veriyolar o akıyor. Ben eyvah kan boşaldı heralde dedim ama değildi. Aklında bulunsun bu da.
Cok sagol kusum ya boyle bilgileri paylasmak cok harika gercekten. Ben ultrasona bakarim, merakliyimdir boyle seylerde ne oluyo napiyolar vs bilmek isterim her detayi) buarada adim zuhal, ondan zuzu de dedim, diger kisiyi bilmiyorum ben degilim yani
kızlar bugün pek hareketsiziz yaa herkesin işi var sanırım. benimde işler yoğun ama arada girip bakıyorum yazdınızmı diye.
aklıma bişey geldi sizlerle paylaşayım dedim şimdi benim kuzen tüp yaptı ya ve tuttu 4. denemesinde şuan 3 aylık falan ikizlere hamile. dr. cinsel ilişkiyi yasaklamış. hamilelikte o iş nasıl oluyor bilmiyorum ama doktoru normal şekilde hamile kalanlara 3 ayada izin veriyoruz ama tüp olunca en baştan yasaklıyoruz demiş. riskleri daha çokmuş sanırım. zaten zar zor oluyor birde riske atmaya gerek yok demiş. yani aklınızda olsun doktrunuza bu durumu sorup riske atmayın bebişleri.
bende meraklıyım ama dr. odası veya hastane söz konusu olunca etrafı seyretmem ama dr. falan çok soru sorarım. diğer arkadaşın nicki zuzujojo muydu neydei ondan kestimeden zuzu diyordum:) neyse asıl zuzu sensin o zman:)
bu arada sen nerden gidip geliyorsun zk. ya yani nerede oturuyorsun. şuana kadar en yakın oturan ben çıktım. diğer kızlar büyük emek ve mücadelelerle gidip geliyorlar.
kızlar bugün pek hareketsiziz yaa herkesin işi var sanırım. benimde işler yoğun ama arada girip bakıyorum yazdınızmı diye.
aklıma bişey geldi sizlerle paylaşayım dedim şimdi benim kuzen tüp yaptı ya ve tuttu 4. denemesinde şuan 3 aylık falan ikizlere hamile. dr. cinsel ilişkiyi yasaklamış. hamilelikte o iş nasıl oluyor bilmiyorum ama doktoru normal şekilde hamile kalanlara 3 ayada izin veriyoruz ama tüp olunca en baştan yasaklıyoruz demiş. riskleri daha çokmuş sanırım. zaten zar zor oluyor birde riske atmaya gerek yok demiş. yani aklınızda olsun doktrunuza bu durumu sorup riske atmayın bebişleri.
evet ben vok takilirim oyle seylere. bana normal gelen bi surum degil tatlim. ama baskalarina normal gelebilir tabiki. ben ultrason pdalarini , igrenc ortulerini ve temizlenmeyen catal uyataklarinida garipsiyodum. sistitten kurtulamamistim biliyosun.
evet ben 2 yillik evliyim cannim bunun icin yapmamalari dogal ama dosyami yanlis acmalari, hastaligima onemsiz gorup git gel yapmalari suc. sikayet etmis olsaydim islem baslatilirdi. bunu bana kac kiso soyledi. İclerinde kadindog
um doktorlarida vardi. ayrica benim ameliyat oldugum servisteki doktordan tup tedavisi yapilmasi herektigiyle alakali yazim bile vardi senin cok begendigin mediciana daki doktorun dusuncelerini bilmiyrm biliyomsn? sendr ozel bi hastasin ins. kiymetini bilirler. ben duygunun sonicundan sonra daha gicik oluyrm zk ya. sende ayni sonucu alirsan cok daha gicik olur ve cok uzulurum. biriniz iyi sonuc alana kadar sevebilecegimide disunmuyrm. ayrica evet yatak enf. haricinde tutunmayi engellemez ama yumurta boyutlari, catlatma ignesi veya hucre sayisi tutunmayi direkt etkiler. neyse ins. senden iyi haberler aliriz.
canım, inan okuduklarıma şaşırmadım çünkü zk'ya dair benim de benzer şikayetlerim oldu. benim eşime varikosel teşhisi acıbademde kondu. doktor hiç beklemeyin hemen tüp raporuna başvurun dedi. modada oturduğumdan anadolu yakasında raporu alabileceğim en yakın devlet hastanesi zk gibi geldi, internet randevularında tüp bebek bölümüne randevu yoktu, infertiliteyeyse vardı, baktım ikisinde de doktor olarak kenan sofuoğlu yazıyor, e aynı doktormuş üstelik de infertilite ne demek kısırlık demek, tüp bebeğe de herhalde artık raporu çıkıp tüp yaptıranlar gidiyordur dedim ve infertiliteye randevumu aldım, böylece zk maceralarım başladı. adetimin 2. günü ultrasona gittiğimde tam bir şoktu. doktor bana içeri gir hazırlan dediğinde, aradaki perde açık bir şekilde,başka bir kadının muayene koltuğunda yattığını gördüm.ultrasonun bir önceki hastasının jelleri kağıttan örtünün üstünde duruyordu.örtüyü kendim değiştirdim. sonra ultrason için koltuğa geçtiğimde üstüme örtecek bir örtü de yoktu. öylece her şey meydanda yatıyordum. inanırmısın kendi çıkardığım eteği üstüme örttüm. sonra doktor geldi halimi görünce hemşirededen örtü istedi, beyazı grileşmiş temizmidir pismidir bir örtü geldi, üstüme örttüler. smear testi yapılacağı zaman yine ben koltukta yatarken başka bir kadın ultrason için soyunuyordu. o kadar gerilmişim ki smear için kanülü 15 dak yerleştiremediler. doktor ıkın ıkın deyip duruyordu ama üstelik de jel sürmemişti, en sonunda kanül yerleşti, örnek alındı ama çok zorlandığından yara olmuştu. 3 gün az az devamlı kan geldi. sonrasında da mantar enfeksiyonu oldum. kan değerlerimden biri bozuk çıktığında doktora sordum önemli değil dedi kesip attı. aile hekimime gösterdiğimde hepatite karşı sıfır bağışıklığım olduğunu hamilelikden önce muhakkak hepatit aşısı olmam gerektiğini söyledi. eşimeyse daha ilk gittiğimiz gün tüp bebekle çocuk sahibi olabilir diye rapor verildi. o raporu ve diğer testlerimi defalarca doktorlara götürdüğüm halde, 2 ay sonunda aaa sizin zaten burada olmamanız gerekiyormuş sizin tüp bebeğe gitmeniz lazım dediler ve bizi tüp bölümüne yolladılar. orada kenanla ilk görüşmemizde "tamam biz tüp yapacağız ama eşimin çok hafif bir varikoseli varken sperm sayısının neden bu kadar düşük olduğunu biraz daha araştırmak gerekmez mi, belki bilmediğimiz başka bir rahatsızlığı var, tedavi falan edilmesi gerekiyor. ne bileyim başka doktorlara da gidelim mi sizce" dedim diye bize hakarete varan laflar etti. 8.2 olan fshmle bana yumurta rezervimin zaten korkunç olduğunu ama benim hala daha hayaller peşinde koştuğumu, benim gibi insanların doktorları küçük görüp inanmadığını, doktor düşmanı olduğumuzu falan söyledi. ha şunu da söyleyeyim bugün check up sonuçlarında eşimin hipofiz bezinde bir sorun olduğunu bu derece sperm sorunu olmasının varikoselden değil hipofizin dönem dönem prolaktinini aşırı yükseltmesinden kaynaklandığını öğrendik. bu ara yine aşırı prolaktinden sperm sayısı taban yapmış. 2 ay önce 50 milyon olan sayı sırf bu yüzden birden 2 milyona düşmüş. yeni değil 2-3 yıldır bu sorununun olduğunu söylediler. hipofizde bir kitle bile olabilirmiş muhakkak mr çekilmeliymiş. soruyorum size kenan için "erkek spermleri benim alanım değil ama tabi bir baktırın" demek bu kadar mı zordu. keza biz zk'deki üroloğa 2 ayrı hormon sonucuyla gittik birinde prolaktin yine yüksekti birinde düşüktü. yüksek olana bakmadı bile, sadece düşük olanı baz aldı. bana dün "hayat zor" diye hayat dersi vereceğine zamanında işini yapıp tahlilleri adam gibi değerlendirmesi bu kadar mı zordu?
ha kimse sanmasın ki özelleri övüyorum, devleti beğenmiyorum. tam aksine senelerdir işyerimin bana sağladığı özel sağlık sigortası olduğu halde ekseriya devlete güvenip giden insanlardanımdır. mesela bileğimde burkulmadan dolayı bir ödem oluşmuştu,100 metre yürüsem ağrılarım oluyordu. 1 yılda 3 defa özel doktora gittim en ufak bir şifa bulamadım, devlet hastanesindeki bir fizik tedavi uzmanı bir kutu ilaçla iyileştirdi herkese anlatıyorum, hala o doktora her gün dua ederim. mahallemdeki aile hekimimde çok çok memnunum. artı kuzenim bursada bir devlet hastanesinde nörolog, diğer kuzenim aydında devlet hastanesinde kbb uzmanı, kayınpederim senelerce şişli etfalin baş hekimiydi yani devletteki imkanları, doktorların ne kadar zor şartlar altında çalıştığını gayet iyi biliyorum. ama insan sağlığı da bu kadar ucuz ve baştan savma olmamalı. devlette para vermiyoruz diye insan olduğumuz unutulmamalı. (ayrıca tam anlamıyla para vermiyoruz diye de bir şey yok. karı koca yıllardır kazandığımız paranın 3te biri sağlık ve vergi kesintilerine gidiyor,her ay binlerce lira ödüyoruz. kusura bakmayın ama insan gibi hizmet beklemek hakkımız. devlet benim tüp bebeğimi ödeyecekse yine benim paramla ödüyor, kendi cebinden değil)
evet dün akşamdan beri yağmur yağıyor gece 4 gibi feci yağıyordu camdan baktım biraz. şuan yerler ıslak ama güneş açtı. Serinlemesi iyi oldu. H.sonu çok kötü nem vardı yine. Annende iyi kalabiliyosun ben 1 gece zor kalıyorum oda eşimle gitmeme rağmen hemen geri dönmek istiyorum. Belki alışmaktan kokrtuğum için kaçıyorumdur:))
kulvarlarımız farklılaştı. ağır bi söz. sizi anlamadığımı düşünmen. ben iyiliğiniz için eleştirilerde bulunuyodum. asla kimsenin olumsuz bişi yaşamasını istemedim. kimin sıkıntısı olsa kendimce yardımcı olmaya çalıştım. ama benim hamileliğimin size anlamama engel olduğunu düşünmek yada bunu düşündürücek bişey yapmak kötü bişey. o zaman sen yada bi başkasıda hamile kalsa hamile kalamayanı anlamıcak. içimde amacına ulaşana veya ulaşamaya karşı bi haset hiç olmadı. herşey gölünce olsun elifcim. umarım bebişine en kısa sürede kavuşursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?