canım ben tüp bebek için zannettim dahiliye nin imzalaması gerekiyor o zaman bir konsültasyon kağıdı. sen ne için yaptırdın bu tahlilleri de dahiliye ye göstermek istiyorsun aşılama için miydi?
aşılama yaptırmak için canım
aşılama yaptırmak için canım
aşılama yaptıracaksan dahiliyeyle bir işin yok şu aşamada. senin kim gönderdi dahiliyeye? kan veriyosun hormon için. smear, kültür, rahim filmi sonra tüm evrakların hazır oluyor foto falan. kurul odasına veriyosun dosyanı. tüm tetkik evraklarını infertiliteye götürüyosun sekreter dosya açıyor sana. dosya kurul odasına teslim 1 hafta sonra bir problem çıkmazsa ilaç raporun çıkıyor. ilaçlarını yazdırıyosun yine infertiliteye. sonrada ilk adetinle birlite tedavi sürecin başlıyor. dahiliye psikiyatrı ve genel cerrah işi tüp bebek raporunda yapacağın işler.[/QUOT
kanşekerim ve guatırım sınırda çıktıgı için kontrol amaçlı gitmemi söyledi herhalde..dosya raporu çıktıktan sonra heyet raporununda çıkmasını bekliyormuyuz ilaçların yazılması için adetime 14 gün var cuma günü dosya raporumu teslim edeceğim sizce yetişirmi??
kanşekerim ve guatırım sınırda çıktıgı için kontrol amaçlı gitmemi söyledi herhalde..dosya raporu çıktıktan sonra heyet raporununda çıkmasını bekliyormuyuz ilaçların yazılması için adetime 14 gün var cuma günü dosya raporumu teslim edeceğim sizce yetişirmi??
sen tüm evrakların hazırsa hemen teslim et. boşver dahiliyeyi şimdi. karıştırma iş uzamasın heyete sok dosyanı 1 haftada çıkıyor. ha onlarda şeker ve guatırı önemserlese rapor vermez tedaviye yönlendirirle. salı ve perş heyet toplanıyor. en geç haftaya pazartesiye verse salı heyete girer bir sonraki salı çıkar. ya kılınına bu ay tedaviye başlarsın yada gelecek ay olur. eğer evrakların tamamsa bence bu cuma git açtır dosyanı. bu arada dosya açıldımı sana. sürekli açtır diyorum ama belkide dosyan vardır. bu cuma ver kurula haftaya perşembe falan ara raporum çıktımı diye. son ana kadar bekleme erkende çıkmış olabiliyor. vakit ayır ve bu cuma verki bu adetinde tedavine yetişir belki.
henüz dosya açılmadı.. cuma günü smear kültür testimin sonuçları çıkacak onunla beraber tüm evraklarım tamamlanmış olacak umarım yetişirde biran önce başlarız...hiç bir sorun çıksın istemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun..
henüz dosya açılmadı.. cuma günü smear kültür testimin sonuçları çıkacak onunla beraber tüm evraklarım tamamlanmış olacak umarım yetişirde biran önce başlarız...hiç bir sorun çıksın istemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun..
canım ben aşılama için kontrollere başladım.. horman test sonucumda kan şekerimin ve guatırım sınırda çıktı bunun için dahiliye doktoruna göstermem gerektigini söyledi.özellikle ordamı yaptırmam gerekiyor.bunun haricinde bir sorun yok eşimin sperm sayısı düşük evleneli 14 ay oldu ve hiç korunmadık
aşılama yaptıracaksan dahiliyeyle bir işin yok şu aşamada. senin kim gönderdi dahiliyeye? kan veriyosun hormon için. smear, kültür, rahim filmi sonra tüm evrakların hazır oluyor foto falan. kurul odasına veriyosun dosyanı. tüm tetkik evraklarını infertiliteye götürüyosun sekreter dosya açıyor sana. dosya kurul odasına teslim 1 hafta sonra bir problem çıkmazsa ilaç raporun çıkıyor. ilaçlarını yazdırıyosun yine infertiliteye. sonrada ilk adetinle birlite tedavi sürecin başlıyor. dahiliye psikiyatrı ve genel cerrah işi tüp bebek raporunda yapacağın işler.[/QUOT
canım senin şeker ve guatr ın aşılama raporunla bir işi olmaz onu sana sağlık açısından gerekli olduğu için göster demişlerdir. aslında göstersen iyi olur şekeri bilmem ama tiroidin yüksekse raporun çıkana kadar ilaca başlarsın düzelir. ayrıca şeker de yumurtlamayı engelleyebilir insülin direnci falan oluyor vücutta. dahiliye ye git sen gözük aşılamaya bir zararı olur mu de ilaç kullanmam gerekir mi de. gerekiyorsa kullan. ama bunu için aşılamanı erteleme. cuma günü smear çıkıyorsa cuma git teslim et bir sonraki adetine yetiştir. bikaç gün sonra çıksa bile sorun değil borç alırsın.
canım ben tüp bebek için zannettim dahiliye nin imzalaması gerekiyor o zaman bir konsültasyon kağıdı. Sen ne için yaptırdın bu tahlilleri de dahiliye ye göstermek istiyorsun aşılama için miydi?
Anladım canım valla o doktor çok iyiymiş adet görünce rahim içinin yapısı deişiyor diye iğne yapmıştır valla helal olsun o adama. Artık bizim de tutmazsa peşpeşe öyle iyi bir doktora gideriz:) kağıthane değil tatlım esenler :) esenler de doğduk darıca lı olduk :) inanmicaksın ama görücü usülü. Görücü usülünün modern hali diyelim. Annemin teyze kızı var tuzla da oturuyor yaşıt annemlerle 45-50 arası. Benim görümcem de annemle aynı yaşta. Görümcemle annemin teyze kızı aynı gündelermiş senelerdir teyze kızı da darıcadan evlenmiş o bakımdan senelerdir gençliklerinden beri gün kurmuşlar şimdi çocukları 20 yaşında ve hala devam ediyorlar. Eşim tutturmuş evlenicem ben diye. öyle sıradan birisi olmaz demiş sen bul :) ablasına güvenir her konuda. Bu annemin teyze kızı da beni tuzla da bir mevlütte görmüştü sık sık görüşemiyoduk biz avrupa yakasında oturduğumuz için anca düğün dernek olucak falan öyle. çok değişmişsin güzelleşmişsin falan dedi bana seni buraya gelin alalım filan dedi şakalaştık filan. Sonra işte görümcem de kardeşimi evlendiricem deyince günde ben gelmişim aklına kadının. Kadın nerden nereye yani nasıl bağdaştırmış bide görümcemi tanıyor eşimi değil. Ama aileleri çok iyi biliyor. Aileleri birbirine yakıştırmış önce o da önemli tabiki.görümcem de iyi kadındır normalde toplum içindeki yapısından vs.. Artık kardeşi de iyidir diye mi düşündü ne olduysa:) bana söylediler. Olacağı varmış 3 ay önce de birisini söylemişlerdi asla düşünmüyorum demiştim. Eşimi söyleyince akrabamız kanım ısındı tanışmak istiyorum dedim. Kafamdaki tablonun aynısıydı çünkü. 79 lu ( benden 5-6 yaş büyük olacak derdim hep) üniv. Mezunu askerliğini bitirmiş. (öyle asker yolu gözleyemem derdim adam olacak öyle çıkacak karşıma :)) işini eline almış. Aynı da öyle idi. Bir de benim akrabalarım tuzla da ya hep kendi teyzelerim ve teyzemin kızı da tuzla da evli. çok beğenirdim yer olarak orayı. Ben anadolu yakasına gelin gitcem derdim :) biraz daha uzak oldu istediğim gibi bir sahil kasabası oldu :) telimi istemiş msn imi verdim. 1 ay konuştuk hiç görüşmeden :) sadece profil resimlerimizi gördük:) ramazan ayıydı oruç vardı o yüzden bayramdan sonra görüşürüz demiştik. 1 ayda ben eşimin önce kalbini sevdim. Her konuda bağdaştık. Fikirlerimiz birebir uyuyordu. O ise daha beni görmeden sen benim evleneceğim kızsın demişti çok etkilenmiştim. Görüşünce sanki yıllardır tanışıyormuş gibi olmuştuk. Asla şaşmadı lafından arkasında durdu daha görmeden yani alın yazısı sanırım beni seçti :) e bende renki gözlüyüm vs.. Aşık olması imkansızdı mütevazi olamicam bu konuda.benim gibisini bulamazdı ben de tanıdıkça sevdim ama o aşık olmuştu :) sonrası malum. Söz nişan vs.. 6 ay çıktık sonra sözlendik. Işte benim modern görücü usülü hikayem canım :)
Sana hak veriyorum cnm, yasadiklarin dogrultusunda tabiki oraya gitmek istememen normal ve onermiyor olman da gayet dogal. Umarim bundan sonraki asamalarda problem yasamazsin cnm.
Bu rapor ciktiktan sonra, raporla birlikte ozele gittiginde normal fiyattan ne kadar fark ediyor biliyormusun cnm, merak ettim, bilen var mi ya da ??
Bir de yarin ogleden sonra hastaneye gidicem, raporum konseyden cikmis, ordaki sekreter kiz bana demistiki rapor konseyden cikinca gelip alip heyete vericeksin dedi, ama bana konseydi heyetti biraz sacma geldi, yani konseyden ciktiysa onlar heyete versinler ve heyetten sonra biz gidelim, simdi benim gitmemin ne anlami var anlamiyorum, getir gotur isini mi yapicaz sadece yoksa konseyden raporu alinca ben de kontrol falan mi olucam, ya lutfen bilen varsa cvp yazsin, daha once de sordum kimse yazmadi, lutfen kizlarrr
smear kültür cuma çıkacaksa. diğer tüm tahlil sonuçlarınıda al yanına kaç foto istiyolar foto götür. birde yanlış hatırlamıyosam nüfus kayıt örneği gerekiyordu onuda nüfustan al. tüm evraklarınla gidersen zaten dosya yı öğleden sonra açıyolar. kız evrakları yerleştirir ve karşıdaki kurul odasına teslim et. der. rahim filmin varmıydı senin. aklında olsun dosya numaranı kenara not et. her gittiğinde dosya numarını söyliycen. isimle bulamıyolar numaranı söylüyon hemencik çıkarıyolar dolaptan.
canım senin şeker ve guatr ın aşılama raporunla bir işi olmaz onu sana sağlık açısından gerekli olduğu için göster demişlerdir. aslında göstersen iyi olur şekeri bilmem ama tiroidin yüksekse raporun çıkana kadar ilaca başlarsın düzelir. ayrıca şeker de yumurtlamayı engelleyebilir insülin direnci falan oluyor vücutta. dahiliye ye git sen gözük aşılamaya bir zararı olur mu de ilaç kullanmam gerekir mi de. gerekiyorsa kullan. ama bunu için aşılamanı erteleme. cuma günü smear çıkıyorsa cuma git teslim et bir sonraki adetine yetiştir. bikaç gün sonra çıksa bile sorun değil borç alırsın.
teşekkür ederim canım ihmal etmeden hemen gideyim o zaman
tamam canım nufus kayıt örneğimde resimlerimde rahim filmimde hepsi tam umarım herşey yolunda gider..
canım konsey ve rapor olayını sana zaten cvp lamışlar. fiyat konusunda da ben umuttan raporlu 2000 tl + ilaç şeklinde fiyat almıştım. raporsuz da dün 5850 tl paket(ilaç dahil) dediler. anladığım kadarıyla özelde çoğu yerde raporlu olarak ilaç dahil 3000 lira civarı bir rakam tutuyor. üniv hastanelerinde de değişiyor. 1000-1500lira + ilaç gibi rakamlar duydum hep. ama bizzat sormadığım için ne kadar doğru bilemiyorum.
sevgili immortal arkadaşım yazdıklarının büyük bir çoğunluğu doğru devlet tüp bebeği bizim senelerdir ödediğimiz vergiden bize. karşılıyor babasının hayrına değil. nitekim 5 yıl kesintisiz sgk dökümünü istemezlerdi. kendi keselerinden karşılasalardı. tüp işlemlerinde 5 yıllık sgk dökümü veriyoruz dosyamıza konması için. yoksa yapmıyorlar tüpü. bir çok devlet hast. hijyen yok doğru. ama özellerde hastane temiz görüntü olsada oralar biler steril değil bence. misal ben zk infertilitede 2 aşılama oldum her muayaenede 2 şal 1 çorap götürüyodum çorabı giyip yere öyle basıyodum şalın birini uzandığım koltuğa diğerini üzerime seriyordum. burda bez var dediklerinde kullanmak istemiyorum diyordum zaten tersleyip üstelemiyolardıda. giyinip soyunma olayı ise doğru biri giyinmeden diğeri giriyor ama dışarda onlarca kadın sırda hemşire pat pat çağırıyor. bende başta çekiniyordum sonra bende olan onda var diye oluruna bıraktıp kendi derdimi düşünmeye başladım. zaten yanımda şal olduğu için onu dolayıp öyle çıkarıyordum çamaşırımı. ben çıkarken muayene olanlar oluyor ama kafamı dönerek çıkıyordum. zaten orta yatan kadında kendi canıyla cebelleşiyor o esnada şeyimi gördüler derdinde değiller emin olun:)) zaten görülceği kadar görüldü gariplerim ha 1 kişi eksik ha 1 kişi fazla benim için fark etmiyor valla. saldım gitti:)) sağolsun daha çocuk yok piyasada oramıza girmeyen alet kalmadı. doğuraydıkta o işlemler yapılsaydı ne olurdu sanki ama kısmet olmadı işte( zaten aça aça iyice genişledi artık hamile kalırsak bi çırpıda normal doğum yaparım diye düşünüyorum.
kenanın senin azarlaması gibi yıllaaar öncede bi dr. beni kovmuştu özel muayenehanesine gitmeme rağmen. bana test tahlil yapmadan astım teşhisi koydu ilaç yazdı (özel yazanesinde). anneme söyledim öyle tahlilsiz olurmu dedi ertesi gün ssk ya gitmiştik annem dr. bey bize bi test yazsanız yada süreyya paşa sevk etseniz dedi. muayene parasını yyüzümüze fırlattı sevki 1 günlük yazdı o günde bayrammıydı neydi hast. yarım gün çalışacaktı. bizim eyüp ssk da süreyya paşaya yetişmemiz imkansızdı. bu dediğim 10 yıl falan önceydi. şuan astım falan değilim bronşit ve nefes darlığım vardı ama dr. direkt astım dedi. ilaç alsaydım yavaş yavaş astıma dönerdim. eğer astım olsaydım şuan ara ara sigara içiyor olmazdım. yani kısaca dr. herşeyi çok iyi bildiklerini sanıyolar hasta ise onları yönlendirmeye çalışınca zorlarına gidip azarlıyolar. bizim başımıza gelende bir felaketti. emin ol bi başka dr. da bu tarz bir hatırlatma yapıp fikir versen aynı tepkiyi o dr. yapar tek kenan yada benim gittiğim değil hepsi aynı b.klar:) akıl edemezler bizde akıl verdiğimizde azarı yeriz. birde kenan biraz usanmış artık adam andropoz evresinde hoş gör sende aramızda idare ediyoz işte bi deliyi:))
canım inan sana bravo diyorum. çorap ve şal olayını çok güzel akıl etmişsin. Ben de ilk ultrasondaki tecrübeden sonra smear testine terlik götürmüştüm ama şal aklıma gelmemiş:)) alenilik konusunu da iyi aşmışsın ama işte ben bir türlü aşamadım. Mesela üniversite okurken falan da böyle sorunlarımdan dolayı hiç yurtta kalamadım, bırak başka hemcinslerimi annemin önünde bile soyunurken rahatsız olan bir yapım vardır. "raporumu alayım, banka kredisi çekip yine aynı yere gideceğim. Doktorumdan çoook memnunum, asla başka yere gitmem" diyorlardı. O yüzden zk'e ve devlete olan güvenini de yerden göğe kadar haklı buluyorum.
Kenan konusuna gelince(bence arman da aynı); bence bazı doktorlarda zamanla çok fazla tıpla uğraşmaktan, tanrı kompleksi oluşuyor. Insanların hayatını elinde tutmak ayrı bir psikoloji yaratıyor ve sıradan insanları duygudan yoksun birer piyon olarak görüyorlar. Mesela benim de duygularım varmış, üzülürmüşüm falan unutmaya başlıyorlar, umursamıyorlar.o an diledikleri ukalalığı yaparlar,bağırırlar çığırırlar, o hasta kapıdan çıkınca unuturlar cinsler. Ha şunu da ekleyeyim, ben kenanın zamanında beraber çalıştığı hatta özel hayatında halen görüştüğü meslekdaşı insanlar tanıyorum. Derdi andropoz falan değil. özel hayatında sorunlar var, meslek hayatında etik dışı hareketlerinden dolayı soruşturmalar geçirmiş bir doktor(internette haberleri var) üstünde bunların siniri var. Ama bu kendi sıkıntılarından dolayı beni de kum torbası gibi kullanabileceği anlamına da gelmiyor. Cahil cahil insanlar geliyor bunalıyor mazeretini de kabul edemeyeceğim. Insanlardan çok bunalıyorsa zk'de çalışmasın, gitsin nişantaşında muayenehane açsın sadece belli bir kesime hizmet versin. Son olarak şuna da katılıyorum. Idare ediyoruz demişsin çookk haklısın. El mahkum idare edeceğiz. Ama kimse de kusura bakmasın idare ederken adamın kusurlarına bahane bulamayacağım.
bendede mantık vardı. o dönemde maaşı iyidi, mesleği vardı. dedim bu adam aç kalmaz geçerlide bir mesleği var:) sonuçta 2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor valla. para çağımızda önemli bir faktör. zamanla da ısınır seversin dedim. ki kaderde müsaade etti. devamı geldi işte.
sanırım sağlık sektöründe çalışıyorsun sende hemşire yada dr. Musun . Kadavralarla uğraştığına göreBana sürekli farklı doktorun gelmesi daha iyi herzman aynı dr. A açmaktan utanırım. Ilk başlarda canımın acısından değil utancımdan ter içinde kalırıdım. Ama aştım valla bapayım neredeyse 1 yıl olcak zk. Ya başlayalı ister istemez salıyorsun. Aklımda bulunsunda benim son tüp denemem olcak zk. Da tutmazsa şansımı birde özelde denemek istiyorum. Para için insanların hakkını yiyyen merkezlerin adını verirsen memnun olurum en azından bile bile gitmemiş olayım. Yazık günah ya nasıl bu ka dar vicdansız olup insnaların duygularını sömürebiliyorlar benim vicdanım kabul etmiyor. Cahil insan çok fazla zk. Ya gelen bir çoğu okuma yazma bilmiyor onlara laf anlatmakta çok zor ben asla yapamazdım. Ama insna ilişkileri olan meslekler seçiyorlarsa sonuna kadarda sabırlı olmak zorundalar. Kenan hakkında soruşturmaları forumdan duydum ama nette haberlerini göremedim. Dediğin gibi cahil kesime laf anlatmakta zorlanıyosa nişantaşı yada bağdat cad. Hizmet versin. Ben şal işinin kenanın yanındada yapıyorum elinde ultrason aleti cellat gibi beklerken hemencik şalı seriyorum. Hemşirede peçeceserdim diyor olsun diyorum. Kenanın bağırmasın korkuyor sanırım hemşirede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?