Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
aşılama yaptırmak için canım

aşılama yaptıracaksan dahiliyeyle bir işin yok şu aşamada. senin kim gönderdi dahiliyeye? kan veriyosun hormon için. smear, kültür, rahim filmi sonra tüm evrakların hazır oluyor foto falan. kurul odasına veriyosun dosyanı. tüm tetkik evraklarını infertiliteye götürüyosun sekreter dosya açıyor sana. dosya kurul odasına teslim 1 hafta sonra bir problem çıkmazsa ilaç raporun çıkıyor. ilaçlarını yazdırıyosun yine infertiliteye. sonrada ilk adetinle birlite tedavi sürecin başlıyor. dahiliye psikiyatrı ve genel cerrah işi tüp bebek raporunda yapacağın işler.

sen tüm evrakların hazırsa hemen teslim et. boşver dahiliyeyi şimdi. karıştırma iş uzamasın heyete sok dosyanı 1 haftada çıkıyor. ha onlarda şeker ve guatırı önemserlese rapor vermez tedaviye yönlendirirle. salı ve perş heyet toplanıyor. en geç haftaya pazartesiye verse salı heyete girer bir sonraki salı çıkar. ya kılınına bu ay tedaviye başlarsın yada gelecek ay olur. eğer evrakların tamamsa bence bu cuma git açtır dosyanı. bu arada dosya açıldımı sana. sürekli açtır diyorum ama belkide dosyan vardır. bu cuma ver kurula haftaya perşembe falan ara raporum çıktımı diye. son ana kadar bekleme erkende çıkmış olabiliyor. vakit ayır ve bu cuma verki bu adetinde tedavine yetişir belki.

henüz dosya açılmadı.. cuma günü smear kültür testimin sonuçları çıkacak onunla beraber tüm evraklarım tamamlanmış olacak umarım yetişirde biran önce başlarız...hiç bir sorun çıksın istemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun..

smear kültür cuma çıkacaksa. diğer tüm tahlil sonuçlarınıda al yanına kaç foto istiyolar foto götür. birde yanlış hatırlamıyosam nüfus kayıt örneği gerekiyordu onuda nüfustan al. tüm evraklarınla gidersen zaten dosya yı öğleden sonra açıyolar. kız evrakları yerleştirir ve karşıdaki kurul odasına teslim et. der. rahim filmin varmıydı senin. aklında olsun dosya numaranı kenara not et. her gittiğinde dosya numarını söyliycen. isimle bulamıyolar numaranı söylüyon hemencik çıkarıyolar dolaptan.

smear kültür cuma çıkacaksa. diğer tüm tahlil sonuçlarınıda al yanına kaç foto istiyolar foto götür. birde yanlış hatırlamıyosam nüfus kayıt örneği gerekiyordu onuda nüfustan al. tüm evraklarınla gidersen zaten dosya yı öğleden sonra açıyolar. kız evrakları yerleştirir ve karşıdaki kurul odasına teslim et. der. rahim filmin varmıydı senin. aklında olsun dosya numaranı kenara not et. her gittiğinde dosya numarını söyliycen. isimle bulamıyolar numaranı söylüyon hemencik çıkarıyolar dolaptan.

Hikayeni okudumda benimkisiyle tıpatıp aynııı sanki kendi yazdığımı okuyorum sandım mutluluklar daim olsun ercelf hiç ayrılmayalım onlardan

canım konsey ve rapor olayını sana zaten cvp lamışlar. fiyat konusunda da ben umuttan raporlu 2000 tl + ilaç şeklinde fiyat almıştım. raporsuz da dün 5850 tl paket(ilaç dahil) dediler. anladığım kadarıyla özelde çoğu yerde raporlu olarak ilaç dahil 3000 lira civarı bir rakam tutuyor. üniv hastanelerinde de değişiyor. 1000-1500lira + ilaç gibi rakamlar duydum hep. ama bizzat sormadığım için ne kadar doğru bilemiyorum.

tamam canım nufus kayıt örneğimde resimlerimde rahim filmimde hepsi tam umarım herşey yolunda gider..

tamam canım nufus kayıt örneğimde resimlerimde rahim filmimde hepsi tam umarım herşey yolunda gider..

aynen cuma tüm evraklarınla git infetilite sana kağıt vermiştir onların hepsini hazırla cuma giderken götür ve kurul odasına teslim et. emin ol sorun çıkmayacak ve en geç 11 eylülde raporun çıkmış olacak ve ilaçlarını alacaksın. ki büyük ihtimal bu adetinde başlarsın aşılama tedavine. eğer bu cuma dosyan açılır ve kurula rapor çıkması için teslim edersen. 6 eylül perş. ararsın çıktımı diye yok derlerse 10 eylül pazartesi ararsın yine yok derlerse 11 i kesin çıkmış olur. inş. bu a detine yetişir. sen dediğimizi yap emin ol her şey takır takır ilerler. yeterki tüm evraklarını giderken götür dosya açılmamasına engel bir durumun olmasın. yani yok foto yok, yok nüfus örneğin yok demesinler. tam takır git yani.

özel olarak ben fiyat almadım ama raporlu olarak gittiğimizde eurofertil ve bahçeçi koşuyolu(umut tüp bebek) ortalama 3000-3500 tl ye mal ediyor raporlu olarak. ama özel gitsem kaç lira olur bilmiyorum. ben 2. tüp hakkımı zk. da yapcam yine sonra özele gidicem ama bahçecimi olur , eurofertilmi bilmiyorum. eurofertille görüştüm dr. lar ücretsiz. ama bahçeçiye dr. görüşüp bilgi almak için 150 tl görüşme ücreti ödemek gerekiyor diye gitmemiştirm. bahçeci 2000tl merkez alıyor ortalama 1500 de ilaçlar tutsa 3500 ü buluyor. ve bahçeci duyumlarıma göre embriyo dondurmaya para alıyolarya bahçeci çözmeyede para alıyormuş. kimden duydum bilmiyorum.doğrumu onuda bilmiyorum bizzat konuşmadım o konuyu merkezle. eura fertil 1500 tl merkez alıyor 1500 de ilaç tutsa 3000 tl falan ıvır zıvırda çıksa yine 3500 falan işte. burası embriyo çözmeye para laıyormu bilmiyorum. detaylı konuşmak lazım. sadece transfer ücreti alınır. sanırım bu duyumu alan kişi onla karıştırdı.

canım inan sana bravo diyorum. çorap ve şal olayını çok güzel akıl etmişsin. ben de ilk ultrasondaki tecrübeden sonra smear testine terlik götürmüştüm ama şal aklıma gelmemiş:)) alenilik konusunu da iyi aşmışsın ama işte ben bir türlü aşamadım. mesela üniversite okurken falan da böyle sorunlarımdan dolayı hiç yurtta kalamadım, bırak başka hemcinslerimi annemin önünde bile soyunurken rahatsız olan bir yapım vardır. mesela zk'de yüzünü ilk defa gördüğüm değişik değişik erkek doktorların ikide bir oramı buramı görmesi beni olağan üstü geriyor. yemin ediyorum ellerim bacaklarım karıncalanıp, uyuşuyor,midem bulanmaya başlıyor.smeardan sonra tansiyonum o kadar düşmüş ki 15-20 dakika elim ayağım titredi devamlı kustum. inan zamanında adli tıp dersi için otopsiye girmiştim bir tek o zaman böyle tansiyonumun düşüp kustuğumu hatırlıyorum. hani belki hep aynı doktor olsa alışık olsam neyse ama devamlı değişince yapamıyorum. mesela hsg çektireceğim zaman da biliyorum zaten gerileceğim, bu sefer tutar bayılırım korkumdan, minimum gerileyim diye zk'deki randevumu iptal edip, islami sermaye ve kurallarla yönetilen, kadın hastalara muhakkak kadın doktor ve teknisyenlerin baktığı bir kliniğe gitmiştim. röntgen teknisyeni ve doktor hanım konuşa konuşa beni o kadar rahatlattı ki işlem ben anlamadan şip şak bitti. ha diyeceksin ki çok muhafazakar bir ailede falan mı yetiştin de böylesin. hayır öyle bir şey de yok, son derece açık bir aileyle izmirde büyüdüm. sadece yapım böyle ve kabul ediyorum sorunlu olan biraz da benim.
fakat benim esas kızdığım nokta burası imkansızlıklarla boğuşan doğuda ücra bir köşedeki hastane de değil. istanbulun göbeğinde, imkanları son derece geniş, son derece köklü bir dal hastanesi. biraz daha özen göstermek bu kadar zor olmamalı. mesela genetik laboratuar gibi, öyle her yerde bulunmayan, son derece ileri bir imkan sağlanırken, temiz bir örtü sağlanamaması, hastaların arasına uyduruk bir perde yerine basit bir paravan dahi konamaması bana son derece tuhaf geliyor. milyarlarca liralık aleti alacak paraları var da bir paravan alacak, bir kaç tane daha yatak, ya da örtüleri doğru dürüst temizleyecek deterjan alacak paraları mı yok allah aşkına? çok değil biraz özen bu kadar mı zor?
daha önce de dediğim gibi aman zk çok kötü, özeller çok iyi kesinlikle demiyorum. senin örneğinde olduğu gibi bizim de başımıza bazı şeyler geldi o yüzden özel hastaneleri ve doktorları sevmediğim bile söylenebilir. hatta bir adım öteye götüreyim, benim bir arkadaşım önce hacettepede sonra da özellerde embriyolog olarak çalıştığı için istanbulda ne üç kağıtçı ne bezirgan tüp bebek merkezleri olduğunu da tek tek isim isim biliyorum. burada adına başlıklar açılan çook ünlü bazı doktorların sırf para için, hastalarının gözüne baka baka attığı yalanları da biliyorum. hatta zk'de bu bahsettiğim merkezlerden gelen kişilerle tanıştım. 2-3 başarısız denemeden sonra paraları tükendiği için, rapor almaya çalışıyorlardı."raporumu alayım, banka kredisi çekip yine aynı yere gideceğim. doktorumdan çoook memnunum, asla başka yere gitmem" diyorlardı. o yüzden zk'e ve devlete olan güvenini de yerden göğe kadar haklı buluyorum.
kenan konusuna gelince(bence arman da aynı); bence bazı doktorlarda zamanla çok fazla tıpla uğraşmaktan, tanrı kompleksi oluşuyor. insanların hayatını elinde tutmak ayrı bir psikoloji yaratıyor ve sıradan insanları duygudan yoksun birer piyon olarak görüyorlar. mesela benim de duygularım varmış, üzülürmüşüm falan unutmaya başlıyorlar, umursamıyorlar.o an diledikleri ukalalığı yaparlar,bağırırlar çığırırlar, o hasta kapıdan çıkınca unuturlar cinsler. ha şunu da ekleyeyim, ben kenanın zamanında beraber çalıştığı hatta özel hayatında halen görüştüğü meslekdaşı insanlar tanıyorum. derdi andropoz falan değil. özel hayatında sorunlar var, meslek hayatında etik dışı hareketlerinden dolayı soruşturmalar geçirmiş bir doktor(internette haberleri var) üstünde bunların siniri var. ama bu kendi sıkıntılarından dolayı beni de kum torbası gibi kullanabileceği anlamına da gelmiyor. cahil cahil insanlar geliyor bunalıyor mazeretini de kabul edemeyeceğim. insanlardan çok bunalıyorsa zk'de çalışmasın, gitsin nişantaşında muayenehane açsın sadece belli bir kesime hizmet versin. son olarak şuna da katılıyorum. idare ediyoruz demişsin çookk haklısın. el mahkum idare edeceğiz. ama kimse de kusura bakmasın idare ederken adamın kusurlarına bahane bulamayacağım.

Son düzenleme:

sanırım sağlık sektöründe çalışıyorsun sende hemşire yada dr. Musun . Kadavralarla uğraştığına göre Bana sürekli farklı doktorun gelmesi daha iyi herzman aynı dr. A açmaktan utanırım. Ilk başlarda canımın acısından değil utancımdan ter içinde kalırıdım. Ama aştım valla bapayım neredeyse 1 yıl olcak zk. Ya başlayalı ister istemez salıyorsun. Aklımda bulunsunda benim son tüp denemem olcak zk. Da tutmazsa şansımı birde özelde denemek istiyorum. Para için insanların hakkını yiyyen merkezlerin adını verirsen memnun olurum en azından bile bile gitmemiş olayım. Yazık günah ya nasıl bu ka dar vicdansız olup insnaların duygularını sömürebiliyorlar benim vicdanım kabul etmiyor. Cahil insan çok fazla zk. Ya gelen bir çoğu okuma yazma bilmiyor onlara laf anlatmakta çok zor ben asla yapamazdım. Ama insna ilişkileri olan meslekler seçiyorlarsa sonuna kadarda sabırlı olmak zorundalar. Kenan hakkında soruşturmaları forumdan duydum ama nette haberlerini göremedim. Dediğin gibi cahil kesime laf anlatmakta zorlanıyosa nişantaşı yada bağdat cad. Hizmet versin. Ben şal işinin kenanın yanındada yapıyorum elinde ultrason aleti cellat gibi beklerken hemencik şalı seriyorum. Hemşirede peçeceserdim diyor olsun diyorum. Kenanın bağırmasın korkuyor sanırım hemşirede.

Rana yavrum naptın sesin soluğun çıkmadı sağlığın nasıl? Dr. Nezaman gideceksin bebeğin durumu hakkında bilgi ver bizlere. Sayfamız hızla ilerliyor umarım msjım arada kaynamaz ve görürsün.

bu arada söylemeden geçemeyeceğim şu yazdıklarını okuyunca işte dedim benim gibi düşünen de varmış. bekarken aynı şeyleri derdim de arkadaşlarım kızardı. bana aşk önemli, para pul boş derlerdi. aşk sevgi elbette önemli, ama evlilikte mümkünse hem sevgi olsun hem de biraz maddi refah olsun çok önemli. yani erkeğin hanı hamamı olmasa da olur ama geçerli bir mesleği olsun, ama az ama çok kazansa da bir işi olsun çok önemli. benim eşim orta kademe devlet memuru. eşimi çok çok severek aşık olarak evlendim ama ne yalan söyleyeyim, işi de bir etken olmuştu. en azından işi, yarın öbür gün emekliliği garanti, ben çalışsam da çalışmasam da, ama az ama çok eve girecek bir maaş var demiştim. en iyisini de yapmışım. mesela 2009'da eski çalıştığım yerden 3-4 ay maaş ödemedikleri oldu, bu seneyse son çalıştığım yer olduğu gibi çalıştığım departmanı kapattı, belki daha az harcadık/harcıyoruz ama hiç öyle büyük sıkıntılar çekmedik allaha şükür. dediğin gibi samanlık seyran bence külliyen hayal. insan hayatta zaten türlü türlü sıkıntıyla boğuşuyor bir de maddi sıkıntılar eklenince evlilikler yıpranıyor.

yok canım ben avukatım. adli tıp hukukda ceza hukuku açısından gerekli bir ders. derslere bildiğin adli tıpçı doktorlar giriyor. normalde otopsiyi videodan gösterirler ama benim hocam olan doktor o sene esti isteyenlere hakikisini bizzat göztermeyi teklif etti. ben de savcı olmak istediğimden teklifi kabul edenler arasındaydım. iyi ki de gitmişim. öyle fena olunca (savcılar ölümlü davalarda olay yerine gelip ceset ve deliller incelenirken, sonra da otopside hazır bulunmalıdır) savcılığın bana göre olmadığını anladım çünkü belli ki öyle zamanla alışabileceğim bir şey falan da değildi:)))) olay yerinde şak diye bayılan bir savcı düşünebiliyormusun ya da otopside hart diye cesedin üstüne kusan:)))))
ben senin tam aksineyim. eski jinekoloğum erkekti, artık ona alışmıştım nispeten az geriliyordum bir de muayenede hep bir bayan hemşire yanımızda olurdu. sanırım psikolojikman o da beni rahatlatıyordu. ama burada fabrika gibi ikide bir tanımadığım bir adamın gelip aceleyle orama buramı incelemesi beni çok geriyor. özele gidecek olursan ben sana o yerleri söylerim. kendi düşündüğün merkezleri de arkadaşıma muhakkak sorarım. sayesinde neresinin doktoru iyi, neresinin laboratuarı başarılı, aylık gebelik oranları ne gibi bilgileri edindim. bana şimdi bir daha ultraso yapacaklar ya şu şal işini kesinlikle uygulayacağım. aklınla bin yaşa.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…