Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
hoşbulduk canım. bayram ertesi olduğu için kalabalıktı hastane sanırım dediğin gibi. klomen çok etkili bi ilaç olmadığı için tek kontrol yetiyor aslında. adetin beşinci günü başlayıp beş gün kullanıp bırakıyorsun sadece. benim klomenim bitti. ilaç kullanmıyorum yani şu an. bugün klomenin 11. günü adetin 15. günüydü. yarın inşallah gece 11 de çatlatma iğnemi vurduracağım. pazartesi günü de hastane öyle işte. sen nasılsın işler yoğun mu?

kullanımı bilmediğimçin bana farklı geliyor.. hadi bakalım inş son aşılamanıdahayırlısıyla atlat ve kurtul. inşallah tutarda gerek kalmaz. tutmasada zaten bu yola baş koyduk sonuna kadar devam. benim işler yoğun değil bayram sonrası yoğunluğu atlattım. şuan rutin işleri yapıyorum. elifte bu hafta annesindeydi çarşı pazar gitmediği yer kalmadı yağmur çamur dinlemedi valla ama iyide etti iyice stres atmıştır dolanarak. bu akşamda evine dönecek.

canım hoşgeldim bir ara seni sordum merak ettim rapor için koşturuyordun sen anca halledebildin demekki. tüp bebekde yoğunluk oluyorsa infertilite ye aktarmışlardır. bence artık tüp bebek de uyandı baktı ki yoğunlaşıyolar belli bi hasta kapasiteleri vardır ondan dolayı infertilite ye aktarmışlardır. hanzadesu diye bir arkadaşımız var şuan hamile. z.k da aşılama ile kalmış. ikincisinde. ilkinde de kalmış ama kimyasal olmuş. yani kalan kalıyor canım dert etme sen rahat ol. git infertilite ye orda da yapılan iş aynı ilacı verip kontrol etmek. bu ilk aşılamanmıydı senin raporlu?

hoşbulduk cnm sağol bayadır halletim aslında rapor iişlemlerim biteli bir ayı geçti nerdeyse buralardaydım ama buraya yazmıordum cnm canımı sıkan şeyler olmuştuda neyse artık..demek kalan varmış bende sevindim buna kimyasal dış gebelikmi oluyor acaba..infertilitede biraz ilgisizler bir de orda hep iki kız var doktor göremedim smerarda onlaer alıolardı..acaba aşılamayı onlar yapmıycaklardır umarım herlde doktor yapar..keşke tüpte yapsalardı ..evet ilk aşılamam cnm normalde bayrama denk gelmeseydi ağustosta olmuştum..ilaçlarımı aldım dolapta bekliorum şu an adeti

elifde demiş hanzede su 2 aşılamasında da hamile kalmış ilki kimyasal olmuş ama 2. aşılamasınında ki bebek şimdi epeyce büyüdü sanırm. kader kısmet işicanı varsa nsibinde oluyor emin ol. bak ben ilk tüp denememi yaptım olmadı. demekki daha nasibimde yokmuş. ilaçlar öyle tutuyor puregonmu verdiler sana 3 kutu puregon +1 kutu çatlatma iğnesi yaklaşık dediğin rakamlar.

evet cnm üç kutu puregon ve bir tane oviterrelle vermişler yaklaşık 280 falandı küsüratlarıda vardı ama 20 tl de muyaen param çıkmıştı yanlız ilaçları bulmakta baya zorluk çektim başka bir depodan getirdi eczacı bir çok eczanede de yok olan da sınırlı...ilk denemeni cnm nerde yaptın özledemi zk demi..ikinciye tutar inş..tüp bebek daha umutlu görüorum bn sen aşılam yapmışmıydın direk tüpmü denedin

evet cnm üç kutu puregon ve bir tane oviterrelle vermişler yaklaşık 280 falandı küsüratlarıda vardı ama 20 tl de muyaen param çıkmıştı yanlız ilaçları bulmakta baya zorluk çektim başka bir depodan getirdi eczacı bir çok eczanede de yok olan da sınırlı...ilk denemeni cnm nerde yaptın özledemi zk demi..ikinciye tutar inş..tüp bebek daha umutlu görüorum bn sen aşılam yapmışmıydın direk tüpmü denedin

2 aşılama zk.ın infertilite bölümünde 1 tüp zk nın tüp bebek bölümünde. devlette 1 tüp hakkım kaldı raporu alıp sanırım son şansımıda zk.da denerim yine olmazsa özele gidicem. artık zk da öyle yada böyle denemem oldu. sonrasını başka yerde şans ararım. zk. kendi paramla deneme yapmama gerek yok diyorum. ben ilk aşılama ilacımı doğum acil kapısının tam karşısında altun eczanesi var ordan aldım ve ayağım alıştı hep oraya gidiyorum hiç almakta zorlanmadım her gitiğimde bir dünya ilaç vardı. aşılmalar hep 3 kutu yazıyolar. bana tüpte 15 kutu yazıldı o kadar çok olmasına rağmen yine eczane verdi bana belkide daimi müşterisi olduğum için geri çevirmedi. e birde 1400 lira pat diye çekti karttan az değil yani ilaç olmasa da o paraya yaratırdı heralde. hayırdı canımı sıkan şeyler oldu girmiyorum demişsin nedir sorun?

haklısın canım, kıymet vermesi böyleyse vermese ne olacakmış bilmiyorum. sana hamileyken öyle stres sıkıntı yaratacaksa en iyisi ayrılman. benim evet ilk denemem olacak. aslında evliliğimin ilk yıllarından beri hep çocuk istedim ama eşim yıllarca istemedi. hatta lafını bile ettirmezdi.biraz üstelesem kavga etmeye başlardık. sırf onun yüzünden böyle geç kaldık. ancak 1,5 sene önce falan benim canıma tak dedi. işi "çocuk yapmayacaksak ayrılalım" a kadar götürdüm. o zaman biraz biraz razı oldu. bir zaman denedik denedik olmadı. eşimde bir sorun olabileceğinden de şüphelenmek de hiç aklımıza gelmedi. tabi yaşım artık ileri olduğu için önce ben doktorlara gittim. bir şeyiniz yok bekleyin olur dediler. biraz daha bekledik sonra eşim doktorlara gitti, varikosel teşhis edildi. ameliyata gerek yok tüp yapın dediler. tam o sırada ailemde 2 kişi birden kanserden vefat etti. bana da bir korku geldi, tüpteki ağır hormonlardan iyice gözüm korktu. bir yandan raporla uğraşırken bir yandan sperm sayılarını yükselttik, hatta varikoseli büyük ölçüde iyileşti ve artık normal sperm sayılarına ulaştık. tam aşılama yapacaktık ki bu sefer de prolaktin yükselmiş sayılar düştü. yeniden tüp bebeğe mecbur kaldık. tüp olmasın diye çok mücadele ettim ama kaderimde bu varmış işte. artık bundan sonra hayırlısı olsun. umarım benim, senin, herkesin çabucak olur da, bu sıkıntı dert biter. biz şu son 6 ayda bile inanılmaz yıprandık. yıllardır uğraşan insanların halini düşünemiyorum bile.
keşke çift embriyo koysalar da ikizim olsa, ama benim çocuk düşmanı kocam istemez ki:(((

cnm yaşın 35ten yukarı ise çift koyuyor devlet ama isteğe bağlıda olabilir yani eşin istemzse belki tek koyarlar..ama neden istemior anlamdım orasını gerçi benim eşimde hiç oralı değildi hatta tüp bebeğin adını bile andırmıyordu şimdi kuzu kuzu razı oldu baktıki herksin oluyor onun yok millet soruyor durmadan..benim eşimde de varikosel çıktı en sonradan ama en düşük seviyeymiş sayı fazla ama haraket yavaşmış biraz..

2 aşılama zk.ın infertilite bölümünde 1 tüp zk nın tüp bebek bölümünde. devlette 1 tüp hakkım kaldı raporu alıp sanırım son şansımıda zk.da denerim yine olmazsa özele gidicem. artık zk da öyle yada böyle denemem oldu. sonrasını başka yerde şans ararım. zk. kendi paramla deneme yapmama gerek yok diyorum. ben ilk aşılama ilacımı doğum acil kapısının tam karşısında altun eczanesi var ordan aldım ve ayağım alıştı hep oraya gidiyorum hiç almakta zorlanmadım her gitiğimde bir dünya ilaç vardı. aşılmalar hep 3 kutu yazıyolar. bana tüpte 15 kutu yazıldı o kadar çok olmasına rağmen yine eczane verdi bana belkide daimi müşterisi olduğum için geri çevirmedi. e birde 1400 lira pat diye çekti karttan az değil yani ilaç olmasa da o paraya yaratırdı heralde. hayırdı canımı sıkan şeyler oldu girmiyorum demişsin nedir sorun?

sen bayadır uğraşıorsun cnm o zaman inş olur bu sefer..nerdesin bilmiyorum ama burda medicine hospital var kaynarcada tüp bebkte baya iyiler diye duydum fiyatta çok uygun 4000 tl demişti bana o zaman ilaçlar dahil figen hanım..ben de senin gibi ilk denemelerimi zk de yapacağım sonra olmazsa özele geçeceğim..ben gittiğimde çoğu kişi bekleyen hamileydi medicinde..ben ilaçlarımı oradan almadım hani buzlu olması gerekiyorya yolda eriri diye bizim evin ordaki eczanelerde aradım ondan böle oldu pendik kaynarcada...zk de vardır bu ilaçlar kolay bulunur yani..15 kutuda insana çok zarar veriri ben ilaçlardan çok çekiniyorum klomen ve oviterrele bana baya rahatsızlık vermişti sancı yapmıştı..kesinlikle para içinde yaratır yani olmasa da..tüp ilaçlarımı 1400 tl tututu raporlu çok fazlamış eğer öleyse özelde bana 500 600 demişlerdi şaşırdım..canımı sıkan burda kırılmıştımda boş ver geçti artık..

Son düzenleme:
sen bayadır uğraşıorsun cnm o zaman inş olur bu sefer..nerdesin bilmiyorum ama burda medicine hospital var kaynarcada tüp bebkte baya iyiler diye duydum fiyatta çok uygun 4000 tl demişti bana o zaman ilaçlar dahil figen hanım..ben de senin gibi ilk denemelerimi zk de yapacağım sonra olmazsa özele geçeceğim..ben gittiğimde çoğu kişi bekleyen hamileydi medicinde..ben ilaçlarımı oradan almadım hani buzlu olması gerekiyorya yolda eriri diye bizim evin ordaki eczanelerde aradım ondan böle oldu pendik kaynarcada...zk de vardır bu ilaçlar kolay bulunur yani..15 kutuda insana çok zarar veriri ben ilaçlardan çok çekiniyorum klomen ve oviterrele bana baya rahatsızlık vermişti sancı yapmıştı..kesinlikle para içinde yaratır yani olmasa da..tüp ilaçlarımı 1400 tl tututu raporlu çok fazlamış eğer öleyse özelde bana 500 600 demişlerdi şaşırdım..canımı sıkan burda kırılmıştımda boş ver geçti artık..

15 kutu puregon yazdı ama tamamı bitmedi elimde 7 tane kaldı. 2 denemede kullancam. 1 adet çatlatma iğnesi ve 6 kututa yumurtaların erken çatlamasını önleyici iğne yazııldı. 1-2 de muayaene ücreti çıksa toplamda 1400 tl işte. bir nevi. 2.tüpün ilaç parasının büyük çoğunluğu ödemiş oldum şimdi alacağım ilaç taş çatlasa 500 tutar ki tutmaz bile o kdar 2 kutu puregon falan yazdırım takviye çatlatma iğnesi ve erken çatlama önleyeci iğneo kadar . ya o buz hikayesi de yalan. eczacı dolabı açtı baly balya puregon ve normal dolaptı buzdolabı değildi. hatta bi kız gelmişti ilacının yanına sağına soluna buz kutusu koymuştu eczacı espri yaptı bu buzlar az 2 kalıpta üstüne koysaydın dedi yani aman aman çok şart değil 1 buz kutusu olsa yeter.sende bundnasonra ilaçlarını zk.nın ordan al eczacı buz veriyor ilaçların yanına. özel ilaç olduğu için her eczanede yok en sağlıklısı zk.nın ordaki eczanelerden almak. kaynarca bana uzak kalır ataşehirdeyim ben.

15 kutu puregon yazdı ama tamamı bitmedi elimde 7 tane kaldı. 2 denemede kullancam. 1 adet çatlatma iğnesi ve 6 kututa yumurtaların erken çatlamasını önleyici iğne yazııldı. 1-2 de muayaene ücreti çıksa toplamda 1400 tl işte. bir nevi. 2.tüpün ilaç parasının büyük çoğunluğu ödemiş oldum şimdi alacağım ilaç taş çatlasa 500 tutar ki tutmaz bile o kdar 2 kutu puregon falan yazdırım takviye çatlatma iğnesi ve erken çatlama önleyeci iğneo kadar . ya o buz hikayesi de yalan. eczacı dolabı açtı baly balya puregon ve normal dolaptı buzdolabı değildi. hatta bi kız gelmişti ilacının yanına sağına soluna buz kutusu koymuştu eczacı espri yaptı bu buzlar az 2 kalıpta üstüne koysaydın dedi yani aman aman çok şart değil 1 buz kutusu olsa yeter.sende bundnasonra ilaçlarını zk.nın ordan al eczacı buz veriyor ilaçların yanına. özel ilaç olduğu için her eczanede yok en sağlıklısı zk.nın ordaki eczanelerden almak. kaynarca bana uzak kalır ataşehirdeyim ben.

madem bitmeyecek neden o kadar yazıoyorlarki elinde kalmış ama ikinciye kullanlıorsa dediğin gibi iyi o zaman ..buz konusunda bende şüpheliyim doğrusu ama öyle saklıyorlarsa eğer faydasını göremyiz ki..

madem bitmeyecek neden o kadar yazıoyorlarki elinde kalmış ama ikinciye kullanlıorsa dediğin gibi iyi o zaman ..buz konusunda bende şüpheliyim doğrusu ama öyle saklıyorlarsa eğer faydasını göremyiz ki..

bana sordu çok yazarsam pahalı tutar ilaçlar az yazarsamda tedavin yarıda kalır gidip cebinden kendi paranlar alırsın. bende bilerek çok yazdırdım. ha ay kart ödemem çok oldu biraz zorlandım ama geçti. çünkü vücut nasıl tep ki vercek bilmiyorduk 5 kutmu kullanırdım 15 mi bilmiyorduk ilk tüpte 9 kullandık evdede önceden 1 kutum vardı toplamda 16-9=7 kutu kaldı. ha fazla olsun sorun değil benim hamile kalsaydım bağış yapardım birine kalamzsamda yine kendim kullancaktım. bana kısmetmiş yine. sanrım ilaçları aşırı sıcağa maruz bırakmadıktan sonra sorun yok. buz koymalarındaki sebepte eve gidene kadar güneşten ve sıcaktan etkilenmesin amacıyla olabilir.

selam kızlar şimdi geldim hastaneden. solda 16 mm büyüklüğünde yumurtam olmuş. yarın gece 11 de çatlatma iğnesi pazartesi günü de aşılama yapılacak. çatlatma iğnem bitmişti onu aldım hastane karşısındaki hastaneden. bi de eşim için steril kap aldım. bazen açık olmuyor gittiğimiz saatte eczaneler. kontrol günümü kendim hesaplamıştım biliyorsunuz. tam gününe denk getirmişim. tek kontrolle hallettik bu sefer. ilk defa sol tarafta gelişmiş yumurtam. tek yumurta oldu mu genelde sağ tarafta oluyordu benim. tayfun bey vardı ultrasonda yine tüm kibarlığıyla. hatta engelli bi hastayı tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkardı çok duygulandım.
nedense çok fazla transfer ve toplama vardı bugün. müşade odasında beklerken oradaki hastaları görünce tutamadım kendimi ağladım sessizce. hastalardan biri yeni opu dan çıkmış. fazla yumurtası da toplanmamış aslında ama kıvranıyordu resmen. yatak yok diye sandalyede beklemek zorunda kaldı. kendimi tüp bebeğe iyice alıştırdım sanırım. onları görünce dayanmadım işte böyle.

siz nasılsınız kızlar? elifcim annene gitmişsin ne güzel. tadını çıkar anneciğinin evinin. aklın karışmış sanırım yine. haklısın bende olsam eminim benimde kafamı karıştırırdı bu durum. tüplerdeki tıkanıklığın sıvı birikmesine yol açtığını bunun da embriyonun tutunmasını engellediğini yazmışsın. duygunun kuzeninin sanırım bir kaç denemesi bu yüzden tutmamış. herkesin bir olmaz gerçi. ama yapılması gereken bi şey varsa tüp bebekten önce yapılmalı da. bence bu konuyu güvendiğin bir doktorla mesela tayfun beyle konuşup yönlendirmesine göre hareket edersen senin için daha iyi olur. bırak onlar karar versin. inşallah hakkında en doğru kararı verirsin. ultrasonda belli olan bişeyse detaylı bi ultrason yapılması faydalı olur sanırım.

duygucum sen nasılsın? ovulasyon testi varsa elinde yapabilirsin bu ay bence. hiç belli olmaz tüp bebekten sonra hamile kalan çok kişiye rastlıyoruz biliyorsun. vardır bir hikmeti. ahhh o testlerden bende az yapmamıştım. hatta bir keresinde pozitif çıkınca eşimi kandırmıştım gebelik testim pozitif çıktı diye:)) elifle birlikte olacak sanırım tedavileriniz inşallah bende size yetişebilirim.

canım süpermiş 16 mm valla tek kontrolle halettin bu işi ama yine bana yaptıkları gibi erken vuruyolar çatlatma iğnesini ya bence 16 daha dur bir 18 olsun dimi ama var heralde bir bildikleri. umarım pazartesi herşey sorunsuz şekilde hallolur.idrara sıkışık git canım daha iyi görülsün. belki bunda da bir hayır vardır bu soldaki yumurta sana bebeğini getirir. ben konuşucam artık detaylı bir ultrason isticem aklıma takılanları sorucam umarım tayfun bey vardır. hala kasıklarım ağrıyo. 5 gün kaldı adetime.

hoşbulduk cnm sağol bayadır halletim aslında rapor iişlemlerim biteli bir ayı geçti nerdeyse buralardaydım ama buraya yazmıordum cnm canımı sıkan şeyler olmuştuda neyse artık..demek kalan varmış bende sevindim buna kimyasal dış gebelikmi oluyor acaba..infertilitede biraz ilgisizler bir de orda hep iki kız var doktor göremedim smerarda onlaer alıolardı..acaba aşılamayı onlar yapmıycaklardır umarım herlde doktor yapar..keşke tüpte yapsalardı ..evet ilk aşılamam cnm normalde bayrama denk gelmeseydi ağustosta olmuştum..ilaçlarımı aldım dolapta bekliorum şu an adeti

aşılamayı da asistan doktorlar yapıyor canım.kişisine göre değişir benim de ilkini asistan doktor yapmıştı eli çok hafifdi. takma kafana tutacaksa zaten tutar. tutmazsa da kademe atlamış olursun tüpe geçmek için.

canım süpermiş 16 mm valla tek kontrolle halettin bu işi ama yine bana yaptıkları gibi erken vuruyolar çatlatma iğnesini ya bence 16 daha dur bir 18 olsun dimi ama var heralde bir bildikleri. umarım pazartesi herşey sorunsuz şekilde hallolur.idrara sıkışık git canım daha iyi görülsün. belki bunda da bir hayır vardır bu soldaki yumurta sana bebeğini getirir. ben konuşucam artık detaylı bir ultrason isticem aklıma takılanları sorucam umarım tayfun bey vardır. hala kasıklarım ağrıyo. 5 gün kaldı adetime..

bende hep acaba çatlatma erkenmi vuruluyor diyordum ama tüpte 2 yumurta toplandıda biri sonradan gelişti ya demekki dedim çatlatma olsak bile sonrada olgunlaşabiliyor deim içimden. tabi işin tıbbi kısmı tam olarak düşündüğüm gibimi bilmiyorum. banada kalırsa 18-19da çatlama vursunlar varsın büyüyecekse yine büyüyüp 20-22 olsun .artık birbildikleri vardır dediğin gibi.

bende hep acaba çatlatma erkenmi vuruluyor diyordum ama tüpte 2 yumurta toplandıda biri sonradan gelişti ya demekki dedim çatlatma olsak bile sonrada olgunlaşabiliyor deim içimden. tabi işin tıbbi kısmı tam olarak düşündüğüm gibimi bilmiyorum. banada kalırsa 18-19da çatlama vursunlar varsın büyüyecekse yine büyüyüp 20-22 olsun .artık birbildikleri vardır dediğin gibi.

canım benim ilk gebeliğimde doktorum çok iyi takip etmişti. 10. günümde 17 mm idi yumurtam 12. günümde 19 olmuştu. yarın yine gel dedi kendisi çatlayacak mı ona bakıcam dedi. 13. günümde tekrar gittim 20 mm olmuştu kendisi de çatlar ama biz işimizi şansa bırakmayalım demişti ve ovitrelle vermişti. o yumurta bana bebeğimi getirmişti. 18-20 arası çatlatma vurmak daha ideal bence ama z.k hep küçükken vurduruyor. ama vurunduğumuz hcg iğnesi de yumurtanın son büyümesini yapmasına yardımcı oluyor bunu biliyorum. 16 iken vurulunca 18 olup çatlıyodur belki.
bazen ilk doktoruma gitsemmi diyorum beni o gebe bırakmıştı ya :) inanç işte belki yine bırakır :D bu sefer puregon kullanırım :)

canım benim ilk gebeliğimde doktorum çok iyi takip etmişti. 10. günümde 17 mm idi yumurtam 12. günümde 19 olmuştu. yarın yine gel dedi kendisi çatlayacak mı ona bakıcam dedi. 13. günümde tekrar gittim 20 mm olmuştu kendisi de çatlar ama biz işimizi şansa bırakmayalım demişti ve ovitrelle vermişti. o yumurta bana bebeğimi getirmişti. 18-20 arası çatlatma vurmak daha ideal bence ama z.k hep küçükken vurduruyor. ama vurunduğumuz hcg iğnesi de yumurtanın son büyümesini yapmasına yardımcı oluyor bunu biliyorum. 16 iken vurulunca 18 olup çatlıyodur belki.
bazen ilk doktoruma gitsemmi diyorum beni o gebe bırakmıştı ya :) inanç işte belki yine bırakır :D bu sefer puregon kullanırım :)

ay ne bilim elifim ya benimde aklıma geliyor benim arada 1 tane 18 mm ya vardı ya yoktu hep 16-17 idi. ama sonuçtada milyonlarca insan gidiyor salla pati yapmazlar heralde. ben hala eylülde rapora başvursammı rapor çıkınca özelemi gitsem düşünüyorum. ama raporlu olarak özele gitmekte içime sinmiyor yarı para alıyolar ya bile bile tutturmayabilirler hani 2. yine oraya gideyim diye yapmazlar bellimi olur. özel yaptırsam en az 6 bin tl alıcaklar çünkü.

ay ne bilim elifim ya benimde aklıma geliyor benim arada 1 tane 18 mm ya vardı ya yoktu hep 16-17 idi. ama sonuçtada milyonlarca insan gidiyor salla pati yapmazlar heralde. ben hala eylülde rapora başvursammı rapor çıkınca özelemi gitsem düşünüyorum. ama raporlu olarak özele gitmekte içime sinmiyor yarı para alıyolar ya bile bile tutturmayabilirler hani 2. yine oraya gideyim diye yapmazlar bellimi olur. özel yaptırsam en az 6 bin tl alıcaklar çünkü.

valla duygu cum bilemiyorum negatif sonuç onların başarı oranlarını düşürür.bilerek asla tutmasın diye uğraşmazlar çünkü ikinciye tonla özel merkez var tutmadı diye onları da tercih etmeyebilirler. benim bu özel durumumdan dolayı zaten kafam hep karışık. raporum çıkınca 3 yer ile görüşücem. z.k , medicine ve umut. 150 ise 150 veririm ne yapalım içime sinecekse. hem zaten 1. sini devlette yaptırıp tutmazsa özelde denerim diyordum ikincisini. tam tersini de yapabilirim. her ikisinde de denerim.
ama bir de şöyle bir şey var ben klomen le spontan ilişki ile gebe kaldım. çok sağlıklıydı kan değerim yüksekti. kesem düzgündü bebeğimin kalbi attı. sonra rahim anomalimden ve yeterli progesteron destei alamadığımdan beslenemedi ve kalbi durdu.
ama gebe kaldım kendi başıma. bu durumda çok da büyütmemek lazım. z.k da da yapsan embriyo kaliteli ise orda da tutar. ama yine dekonuşmak lazım. bakalım Allah hayırlı olanı hangisiyse onu nasip etsin inşallah. daha zamanım var 1 ayım var :)

Kızlar Özel Gazi Osmanpaşa hastanesi de çok iyi bence oraya da gidebilirsiniz. benim arkadaşım yaptırdı orda bebişi oldu hiçbir sorun yok. Dru Murat Beydi sanırım

Kızlar Özel Gazi Osmanpaşa hastanesi de çok iyi bence oraya da gidebilirsiniz. benim arkadaşım yaptırdı orda bebişi oldu hiçbir sorun yok. Dru Murat Beydi sanırım

sağol canım düşünenler olabilir ama biz hepimiz zeynep kamil e gidiyoruz çoğumuz da anadolu yakasından gidiyoruz. tavsiyen için teşekkür ederizz :)

aa benim doktorumu yazmışsınız çok sevindim doktorum hakkında bunları duyduğuma benim de adetim çok gecikti gelsin hemen başlayacağım aşılama işlemlerine. ön görüşme yaptık dosyam açıldı adetimi bekliyorum

evet adı Murat Keskin inşallah önce Allah sonra doktorum sayesindebenim de bebişim olur arkadaşınız gibi.

kızlar bugün dosyamı açtırmak için gitmiştim daha öncede bahsettigim gibi kan şekerim ve guatırım sınırda çıkmıştı bu sebepten dolayı dosyamı açmadılar önce dahileye git o işlerini hallet daha sonra dosyanı açtırmaya gel dediler yani 1 ay daha uzadım beni aşılama.... aranızda böyle olan varmı?

cnm yaşın 35ten yukarı ise çift koyuyor devlet ama isteğe bağlıda olabilir yani eşin istemzse belki tek koyarlar..ama neden istemior anlamdım orasını gerçi benim eşimde hiç oralı değildi hatta tüp bebeğin adını bile andırmıyordu şimdi kuzu kuzu razı oldu baktıki herksin oluyor onun yok millet soruyor durmadan..benim eşimde de varikosel çıktı en sonradan ama en düşük seviyeymiş sayı fazla ama haraket yavaşmış biraz..

canım ben eşimi tek çocuğa zar zor ikna ettim ikize katiyen ikna olmaz. bir de bazen tüple yapılan ikizlerde çocuklardan birinde daha yavaş gelişim oluyor açıkçası kendim ondan da korkuyorum. hatta daha geçenlerde hastanede denk geldim. kadının birinin yanında 1 kız 1 oğlan 2 çocuğu vardı. kız oğlana göre daha ufak tefekti ve en az 1-2 yaş küçük görünüyordu. "allah bağışlasın, sizin çocukların araları az galiba, ne güzel arka arkaya doğurmuşsunuz" dedim, kadın "yok ben tüple ikiz sahibi oldum, yani ikisi de aynı yaşta ama biri doğduğundan beri diğerinden daha yavaş gelişiyor, daha ufak tefek kaldı" dedi. ender de olsa böyle durumlar daha önce de görmüştüm. tabi soramıyorsun da, başka bir sorun var mı diye, hani mesela iç organlarda falan bir arıza mı, genetik sorunlar mı var? o yüzden ne sebep oluyor hiç bir fikrim yok. doktora sormak lazım tabi. ama böyle bir şey başıma gelir diye tırsmıyor da değilim.

Back
X