insan bazen hissiz olabiliyor duygucum ben de eskiden her çocuğu bebeği gördüğümde içim giderdi hem severdim hem de benim de olsa diye iç geçirirdim. şimdi kucağıma almak bile gelmiyor içimden biliyomusun çekiyorum kendimi en yakın arkadaşımın kızı var ben düşük yaptığımda o hamile olduğunu söyledi şimdi kızı 7-8 aylık çok da tatlı bişey ama sevemiyorum inan artık dokunamıyorum içten yapamıyorum neden bilemiyorum. benim değil diye sanırım. ancak kendi çocuğumu sevebilirim diyorum. bu işin içinde oldukça kazanılan bir his bence bu. ben hala çok istiyorum ama başkasının çocuğunu sevemem görünce ay ne tatlı derim ama o kadar. bitiyor sonra. canım inşallah 3. günün hastasonuna gelmez. lekelenmelerin devam ediyor mu? bu kadar erken lekelenmenin gelmesi normal mi acaba tüp bebek sonrası. rahim daha mı çabuk dökülüyor napıyor. bakalım benim adet serüvenimde daha kaç gün devam edicek...
bendede öyle çocukları zaten çook aşırı sevmezdim her çocuğa kanım kaynamazdı önceden de ama sevdiğimide severdim. dün öyle garip bişey oldu sanki hiçbir zaman olmıycak gibi. bende lekenme .çok yoğun olmadı zaten bi kere hafif pembe geldi o kadar şuana kupkuru temizim bişey yok yani.
kızım ben sana ne diyorum bu yerleşme lekelenmesi olmasın :) bişey hissediyomusun yoksa tam adet ortası ne oluyor ki bu lekelenme ben bilemiyorum yani ama ben senden ümitliyim tüp bebek sonrası patlatabilirsin normal bir çocuk :) o zaman silinir gider bu hislerin hepsi. ben de eşime diyorum ki bi olsa. paraları hazırla diyorum. darıca böyle bebek hazırlığı görmemiş olacak diyorum :) beni ve bebeğimizi at üstüne koyup davul zurnayla gezdirsene diyorum gülüyo yok artık daha neler diyobizim burda sünnet olan çocukları at üstünde gezdirirler de ordan çağrışım şeyettim :) herbişey içimde heves hem kendime hem bebeğime. ama 7 ay dolana kadar hiçbişey almam heralde. sonrasında ise odasını bile tasarım harikası yapıcam. Allah nasip eder inşallah..
yok anam ya ne yerleşme kanaması yumurtamı varki kanama olsun. tüpte bile onca yüksek doza rağmen 2 olduysa.... yada olmayan yumurtalarımda ikiz hamile kalırım dimi? :) ben adeti bekliyom gelirse rapor için muayeneye gitcem. ben şuan hayal bile kurmuyorum he boşa giden zaman olur hayal kurmak sonra olmıycak boşa hayal kurdum hiçbiri olmadı diye üzülcem ne gerek var bi hamile kalalım kuracak çoook zamanımız olcak:) sende öyle şaşalı işlere kalkışma görüp duruyoruz bi çocuğu oldu şunları yaptı diyolar allah başa vermesin çocuğun başına bi iş geliyor sonra( korkarım ben yapamam öyle çok gösterişli işler. yapmak isterim ama ufak tefek yaparım.
haklısın canım abartıya gerek yok. Yani bu ay yumurtan varmıydı yokmuydu bilemeyiz. Geçen ay ilaçla 2 tane oldu belki bu ay ilaçsız 1 tane olmuştur tüp bebek sonrası vücudun nasıl tepki vereceğini bilemeiyiz. Insanları duymuyomusun sen hiç 5 tüp bebekten sonra kendiliğimden hamile kaldım falan diye. E peki lekelenme neden oldu olurmuydu öyle şeyler hiç sende. Ben de sabah belirti yok belirti yok dedim kasıklarım hemen sinyal vermeye başladı sonra wc de baktım akıntımın rengi de sarıya dönmüş. Yakında gelir inşallah adetim. Hayal ben de kurmuyorum acaba hamilemiyim derken buluyorum kendimi hemen kurtuluyorum o düşünce tarzından. Hiç ümidim yok aslında bal gibi de adetim gecikti işte bikaç güne kalmadan gelir. Gelse de gitsem de şu rapor işinin son basamağını halletsem. Anladığım kadarıyla ben ultrasonu da koyup dosyamı kurul a vericem ordan çıktıktan sonra mı alıp ilaç raporu için heyete vericem yani benim 2 kere daha mı gitmem gerekiyor yoksa dosya kuruldan çıkıp heyete kendi kendine gidiyormu :)
yazgım, ercelf ben bile burada kaç gündür çatladım inanın "acaba" diye. arada açıp açıp adet görüp görmediğinizi okuyup kontrol ediyorum. benim de bir iki defa böyle gecikti, etrafım kesin hamilesin dedi de sonradan çok hayal kırıklığına uğramıştım, o yüzden bir şey demek istemiyorum. "hayırlısı olsun" ve "inşallah" diyorum sadece.
sizin hamile haberlerine ve etrafınızdaki çocuklara daha mesafeli olduğunuzu okudum keşke ben de öyle olabilsem. bende daha başka tür, bir isyan şeklinde tepki var artık. mesela geçenlerde gazetede şanlıurfada iki üç günlük bir bebeği, üstelik de bir naylon poşetin içinde, sokağa bıraktıklarını okudum birden delirdim. görseniz böyle içimden öfke fışkırıyordu. biz burada bir bebek sahibi olmak için deli gibi uğraşıyoruz mevlam kalkıp istemeyene veriyor, o da kalkıp çöp gibi sokağa atıyor, madem öyle neden onlara veriyorsun, neden bize vermiyorsun diye bütün gün isyan ettim.
sonra geçenlerde kadıköyden alış veriş ettim modaya evime yürürken kucağında bebeğiyle çingene kadınlar önümü kesti bebeklerine süt parası dileniyorlardı. zaten artık kadıköy çarşının klasiği oldular. görseniz gepegenç sağlıklı kadınlar, kucaklarında pislik içindeki bebeği ajitasyon unsuru yapıp, özellikle de migrosun önünde dileniyorlarki para vermeyeceksen marketten şunu al bunu al falan da diyorlar. daha önce bir tanesine gel oturduğum apartmanı yıka, 30 lira vereyim demiştim de kabul etmemişti, o günden sonra anladım artık dilenmek alışkanlık olmuş. hatta bazıları biraz daha büyük artık 6-7 yaşlara gelmiş çocuklarını bir kaç metre ötede ayrıca dilendiriyor, kaç defa denk geldim. eskiden olsa yürü geçerdim bu sefer birden sinirim tepeme çıktı. allahım çocuklarını bu şekilde kullanan insanlara çocuk veriyorsun da bize neden vermiyorsun adalet mi bu oldum.
böyle böyle devamlı "tamam allahın işine karışılmaz ama biz ne yaptık da bunları çekiyoruz" diye deli gibi öfkeleniyorum artık.
canım benim adetim gecikmedi daha 1 hafta var hafif pembe bir akıntı gelince elif arkadaşımda tüp denedinya acaba kendiliğinmi kaldın diye sordu. yoksa benim öyle bi beklentim yok normali bırak tüple olacağından bile ümidi kestim( senin şuan içinde bulunduğun öfke patlamalarını emin ol bizlerde yaşadık. senin tedavi sürecin ne kdardır devam ediyor bilmiyorum ama bizler uzun süredir tedavi olduğumuz için duygularımız değişti. ben 2011 kasımdan beri gidip geliyorum 2 aşılama 1 tüp denendi. testler tahliller kan alıp vermeler o kadar çoook olduki. artık çocuklara karşı bile hissizlişiyosun. bzen hastaneye giderkenki amacımı bile unuttuğum oluyor sanki bi hastalığım varda onun için gidiyorum sonunda iyileşicem sanıyorum. çocuk olacak mantığını unutuyorum bile. belki garip gelebilir bu dediklerim ama cidden durum benim için böyle ruhsuz oluyosun bişey düşünemiyosun git gel yapıyosun. dediğin gibi çokta isyan ettiğimiz olmuştur. kime ne yaptık acabada allah bize böyle bir ceza verdi diye düşünüyoruz. ama eşim hep ettiğimiz kavgaların bedelini ödüyoruz der. belkide doğru hadi biz onu ödüyozda bilmem kaç milyon infertilite hastası neyin bedelini ödüyo diyorum. kadıköy çarşıdaki migrosun ordakiler benide sinir ediyor yüzlerine bile bakmıyorum. benden sağlamlar dilensem ben dilenirim hastayım nede olsa(kısırım:)
canım evet senin yazdıklarını okumuştum çok ümitsizdin. hatta ilk 2 tüp hakkında bile ümitsiz konuşuyordun. bence bu kadar ümitsiz olma, benim fsh'si artık 17lerde çıkan arkadaşım bırak tüpü doğal yoldan hamile kalmıştı. yani olunca oluyor. bu iş bir yandan da bir tek yumurta ve bir tek sperme bakıyor ne de olsa. yalnız sana yalvarıyorum lütfen çuha çiçeği yağını(evening primrose oil) dene. gnc'de ya da başka başka markalarda kapsül olarak satılıyor. adetinden ovulasyon dönemine kadar kullanılıyor, ovulasyondan adete kadarsa kesiyorsun. hormonları düzenleyip, pko sorunları nedeniyle oluşan yumurtalık kistlerini azaltıyor, hatta erken menapoz sinyali verenlerin menapozunu biraz daha öteleyip, bir süre daha düzenli yumurta üretmesini sağlıyor.benim annem de senelerdir menapoz sorunları nedeniyle kullanıyor. bütün o ateş basmalarını, sinirini geçiriyormuş. aslında bir tür efa(yani omega yağları gibi) ama daha güçlü. o yüzden senin de fayda görebileceğine inanıyorum. hani sende mucize yaratır demiyorum ama faydalı olabileceğine inanıyorum.
ben de zk'e ilk şubat 2012'de başladım gidip gelmeye, sen benden 3 ay önce başlamışın. bir infertiliteye,bir tüp bebeğe sevk edilip durdum. zk'in yanında bir de başka hastanelere, doktorlara da gittik. artık test, tahlil, ultrason, hsg denince tüylerim diken diken oluyor. bir de düşün ki ben daha ne aşılama ne tüp deneyebildim. arada bir dönem de eşimin değerleri düzeldiği için 3 ay kendi kendime hamile kalabilme imkanım vardı o da olmadı. yani 6-7 ayda sıfıra sıfır elde var sıfır halindeyim. o ruhsuzluk aşamasına da bir türlü geçemedim. hep öfke halindeyim. dediğin gibi durup durup neyin bedelini ödüyoruz, kime ne yaptık da başımıza bunlar geliyor, hadi geldi neden bir türlü gitmiyor diyorum.
çarşıdaki kadınlara acayip illet olduğum gibi bir tane de kadıköy beşiktaş vapurlarına dadanan var ona iyice gıcık oluyorum.
senin şuan çıkan raporun sistemik hastalık raporuysa, şuanki basamak dosyanın konseye girmesi konseyden çıkınca sen gidip alıp kurul odasına teslim edicen. Konsey dedikleri şey dosya ayşede kalıyor konseyden çıktımı diye ayşeyi arıyosun evet gel al derse gidip alıyon. Aslında evran götür getir işi yapan biri olsa daha mantıklı. Sırf bi odadan alıp diğer odaya vermek için gidiyoruz. Ha ekstra bişey sorar belki memurlar.ondan olabilr.
yazgım, ercelf ben bile burada kaç gündür çatladım inanın "acaba" diye. arada açıp açıp adet görüp görmediğinizi okuyup kontrol ediyorum. benim de bir iki defa böyle gecikti, etrafım kesin hamilesin dedi de sonradan çok hayal kırıklığına uğramıştım, o yüzden bir şey demek istemiyorum. "hayırlısı olsun" ve "inşallah" diyorum sadece.
sizin hamile haberlerine ve etrafınızdaki çocuklara daha mesafeli olduğunuzu okudum keşke ben de öyle olabilsem. bende daha başka tür, bir isyan şeklinde tepki var artık. mesela geçenlerde gazetede şanlıurfada iki üç günlük bir bebeği, üstelik de bir naylon poşetin içinde, sokağa bıraktıklarını okudum birden delirdim. görseniz böyle içimden öfke fışkırıyordu. biz burada bir bebek sahibi olmak için deli gibi uğraşıyoruz mevlam kalkıp istemeyene veriyor, o da kalkıp çöp gibi sokağa atıyor, madem öyle neden onlara veriyorsun, neden bize vermiyorsun diye bütün gün isyan ettim.
sonra geçenlerde kadıköyden alış veriş ettim modaya evime yürürken kucağında bebeğiyle çingene kadınlar önümü kesti bebeklerine süt parası dileniyorlardı. zaten artık kadıköy çarşının klasiği oldular. görseniz gepegenç sağlıklı kadınlar, kucaklarında pislik içindeki bebeği ajitasyon unsuru yapıp, özellikle de migrosun önünde dileniyorlarki para vermeyeceksen marketten şunu al bunu al falan da diyorlar. daha önce bir tanesine gel oturduğum apartmanı yıka, 30 lira vereyim demiştim de kabul etmemişti, o günden sonra anladım artık dilenmek alışkanlık olmuş. hatta bazıları biraz daha büyük artık 6-7 yaşlara gelmiş çocuklarını bir kaç metre ötede ayrıca dilendiriyor, kaç defa denk geldim. eskiden olsa yürü geçerdim bu sefer birden sinirim tepeme çıktı. allahım çocuklarını bu şekilde kullanan insanlara çocuk veriyorsun da bize neden vermiyorsun adalet mi bu oldum.
böyle böyle devamlı "tamam allahın işine karışılmaz ama biz ne yaptık da bunları çekiyoruz" diye deli gibi öfkeleniyorum artık.
HERALDE HAMİLE KALACAĞIM AY İÇİME BİR UMUT DOĞAR BELKİ ALLAH TARAFINDAN. NEBİLİM İŞTE BENCE ONCA ZAMAN KENDİLİĞİMDEN HAMİLE KALMAYINCA HER ŞEYDEN UMUDUMU KESTİM BELKİ HİÇ BEKLEMEDİĞİM BİR ZMANDA GELİR SÜRPRİZ OLUR. ZK YA BAŞLAMADAN ÖNCE 2011 TEMMUZDA FALAN BAŞKA YERE GİTMİŞTİM 1 YILI OLSUN DEDİLER ZKYA BAŞLADIM TESTLER FALAN YAPILIRKEN 1.YIL DOLDU ZATEN ÇOCUK ÇALIŞMA SÜRESİ OLRAK. İLK AŞILAMA 2012 ŞUBAT İKİNCİ AŞILAMA 2012 NİSAN VE İLK TÜP AĞUSTOS 2012 YANİ BENDE HİÇ OYALANMA FALAN OLMADI TAKIR TAKIR İLERLEDİ AMA BENCE FSH I TÜKSEK OLAN BİR HASTANIN AŞILAMAYLA VAKİT KAYBETMEMESİ GEREK. BELKİDE AŞILAMADA VUCUT İLACA ALIŞTI TÜPTE TEPKİ VERMEDİ YANİ TEDAVİ AŞAMASINDA DR. BİR ÇOK YUMURTA EBADI SAYDI HER GİTTİĞİMDE.AMA GEL GÖRKİ TOPLAMADA 2 TANE SAĞ KALAN BULABİLDİLER DEMEKKİ ÇOK GÜÇSÜZ YUMURTLAR OLGUNLAŞMA İĞNESİNİ BIRAKTIĞIM AN ÖLÜYOR BURDAN BUNU ÇIKARIYORUM ARTIK HAKKIMIZDA HAYIRLISI DİYORUM. BAHSETTİĞİN SAPA SAĞLAN DİLENCİLER 1 KURUŞ BİLE VERMEM. HATTA BU CMTESİ EŞİM SELPAK ALIP 1 TL VERCEKTİ ARABANIN CAMINDAN KAPALI PAKET LEŞ GİBİYDİ DEDİM LEŞ GİBİ PARAYI VERSEYDİN DEDİKİ SADECE PARA VERİRSEM DİLENCİLİĞE ALIŞIR ÇOCUK DEDİ. SELPAĞI VERDİ PARAYI ALDI SONRA GELDİ ABİ YENİSİNİ GETİRCEM SANA AL PARAYI DEDİ. BİR KATAKULLİYE GETİRİP PARAMIZI VERİP SELPAĞINI ALDI. TRAFİKTE VARDI AMA BİR DAHA GELMEDİ BENDE ŞEY DEDİM HERALDE PARAYI VERİP SELPAK ALMIYCAĞIMIZI DÜŞÜNDÜ DEDİM.ÖYLE OLMASA GERİ GELİR SELPAK VERİRDİ BİZE PAKETİ TUTAMADIM BİLE AZININ KİRİ YAPIŞMIŞTI EŞİMEDE KIZDIM HER TARFIM SELPAK DOLU ÇOKMU LAZIM DEDİM. ONUN NİYETİDE YARDIM ETMEKTİ İŞTE. AYNEN BENDE DÜĞŞÜNÜYORDUM HEP DÜNYA ZATEN KİRLİ BİRDE BU DÜNYAYA ÇOCUK MU GETİRİCEM BELKİ BU GÜNLER İYİ GÜNLERİMİZDİR DİYORDUM. BU DÜŞÜNCELERE KARŞI;
- Otuzdokuzuncu Kural:
Noktalar sürekli değişse de bütün aynıdır. Bu dünyadan giden her hırsız için bir hırsız daha doğar.
Ölen her dürüst insanın yerini bir dürüst insan alır.Hem bütün hiç bir zaman bozulmaz, her şey yerli yerinde kalır merkezinde...
Hem de bir günden bir güne hiç bir şey aynı olmaz.
BİRDE CANIM O DEDİĞİN OTTAN YADA YAĞDAN ALSAM HANGİ ARA KULLANCAMKİ TEDAVİ OLURKEN İĞNE VURULURKEN KULLANSAM HORMONLARI HEPTEN COŞTURUP ALLAK BULLAK ETMESİN. İNCİR KÜRÜ DÜŞÜNMÜŞTÜM AMA TEDAVİ ESNASINDA DOĞRU OLURMU AYNI ANDA KULLANMAK. OLMADI 2. DENEME TUTMAZSA 3. İÇİN ARA VERDİĞİMDE KULLANIRIM. BU ARADA DA ARAŞTIRMASINI YAPARIM.
şems-i tebrizi'yi çok uzun süredir okumamıştım hakikaten teşekkür ederim hatırlatmış oldun. hatta bu ara bir daha okumam gerektiğini fark ettim. ben de sana cevap olarak Mevlana'nın Şems'e yakarışından çok kısa şunları yazayım:)
"Ey kalbimizde olan nur! Gel didinmelerimin ve arzumun sonu gel. Hayatımızın senin elinde olduğunu biliyorsun. Hayatı, kullarını sıkıntı yapma gel..."
Tabi çok uzun bir şiir ama tam burası sanki bizim duruma denk düşüyor:)
. biz senaryosu sonuna kadar belli olan bir filmin oyuncularıyız aslında herşey belli bizler oynuyoruz. Allah bana ve eşime sağlık versin öncesinde her imkanımızı zorlayacağız ama olmazsa da vardır bunda da bir hayır demekten başka yapılacak birşey yok. test yapmayı düşünmüyorum en azından adet gecikmem 10 gün olana kadar.
bunu hep eşimde der elifcim, her şey yazılı ne ileri ne geri, herşeyin zamanı var ve geldiğinde bizde yaşayacağız. inşallah hepimiz iyi şeyler yaşarız. umarım hepimize iyi roller çizilmiştir bu oyunda.
aslında umut a gitmeye kesin karar vermiş olsam orda da muayne olabilirim ama herşey daha pahalıdır diye düşünüyorum. operasyona gerek görmeyebilir ama tedaviye bu ay başlamicaksam gidip 150 tl de muayne ücreti vermek istemiyorum. bu arada eğer gebelik oluşursa sonraki 3 haftada takibini ücretsiz yapıyolarmış. yani kalp atışları duyulana kadar.
medicine da en son 42 tl idi ama zamlanmıştır zaten o indirimli haliydi doktor yeniyken kısa bir süre. rahim filmi de 260 tl medicine da. artık bişeyler yapıp akılmdaki bu soru işaretlerinden kurtulmam lazım tüp öncesi.
günaydın canım. ya kızmaya başladım he sana durup durup karıştırma, zorla kendinde hastalık çıkarmaya çalışıyosun. rahim filmin temiz çıktı şüpheli bir şey olsa illa üzerine giderlerdi demekki yoktu. tüpüm tıklaı diyorsun o halde benimde daha çok tıkalı senden fazla olarak tüp bebek yaptım ha tüp bebekte tüplere gerek yok ama olsun benimkide tıkaladır:)) hiç aklını karıştırma raporunu al ve hayırlısıyla ilk denemeni yap.şuan için önceliğin hangi merkeze gideceğin olsun. eğer ilk deneme sonucu negatif olursa ondan sonra düşün. ki belki dr. bile neden tutmadı diye araştırmak isteyebilir. bakalım 2. rapor için gittiğimde zk böyle birşey yapacakmı neden tutmadı gibilerinden ( sanmam yapacaklarını ama bellimi olur)
akşamda eşimde şu bebek işini netleştirelim gel konuşalım dedi. nereye gidicez hangi merkeze gitmek istiyorsun. akşama kadar kadınlar kulübünde ne konuşuyosunuz yokmu insanlardan öğrendiklerin parayı düşünme çalışıyoruz öderiz iyi yer neresidir o kadar araştırma yaptın sende diyor. bende şu şuraya gitmiş memnun ama öteki değil. bu kişi buraya gitmiş çok iyiymiş diye örnekler veriyorum ya bırak şimdi onları diyor:)) hey allahım hem insanlardan öğrendiklerimi soruyor hemde bırak onu bunu bize bakalım diyor. madem sen karar veremiyon ben vereyim eurofertil olsun dedi. ama ben hala emin değilim. mesela sen çok irdeliyosun elifim bende o huy yok varsa kısmetimde her yerde olur mantığındayım. yerine göre doğru yerine göre yanlış bu durum. şuan için raporun geçtiği 2 yer var eurofertil ve umut tüp bebek benim için neresi olmalı
kızlar sizlerde fikirlerinizi söyleyin yaa( zamanda günden güne azalıyor. umut olursa 1 ay ertelenecek yada bu ay hemen gitmem gerekecek muayene için gelecek ayda tüp deneler. şimdi telaş yaptım hee. baya geniş oldum merkez seçme konusunda hangisi olursa olsun gibilerinden.. ama aslında öyle değil. bu 2 merkez hakındaki duyumlarınız nelerdir??
günaydın duygu cum valla ben 1 kez gebe kaldım canım rahim filminden sonra ve kürtaj oldum kürtaj sonrasında bişey olmuş olabilir canım ve ardından 3 aşılama 1.5 yıl az bir zaman değil ben şıp diye hamile kalmıştım ya. bu sebeplerden dolayı şüphelenmememk elde değil. ama rahim filmi konusunda haklısın yani tüp e gerek yok zaten o yüzden tüpler açıkmı diye baktırmaya da gerek yok ama ben kapalıysa ve sıvı birikimi varsa belli olur diye istemiştim. ama çok aşırı bir sıvı birikimi olsa bu ultrasonda belli oluyormuş zaten detaylı bir ultrason yeterli olacaktır bence. dediğin gibi ilk deneme tutmazsa sonra yapılır araştırması. zaten ben medicine ile konuşurken hilal hemşireye sordum öncesinde pek bişey istemiyoruz dedi zaten benim rahim filmim de var 3.günü gelip muayne oluyosunuz ve başlıyoruz dedi tutmazsa ne gerekiyorsa bakılıyor diyor. ama daha hiç deneme yapmadan araştırmak kurcalatmak da mantıksız. lap ve his de tıbbi işlemler rahimi yoruyor bence toparlanması zaman alıyor zaten kürtajdan sonra benim rahim iyice toparlandı tostopalak oldukurcalatmak istemiyorum.
canım sen de başından beri eurofertil de takılı kaldın orası olsun bence. gidenler hep memnun. hatta ben de kendi kendime neden orayı da düşünmüyorum diyorum. yani yelpaze çok geniş memnun olan da var olmaayan da önemli olan kesinlikle ilk izlenim ve içinin sinmesi. ben de umut da 1 ay sonra tedaviye başlayacak olmaya kızıyorum aslında kafama takılıyor. bekleyemem yani 1 ay daha eğer oraya kesin karar verirsem bu adetimde gidip muayne olmam lazım. bilemiyorum belki de eurofertile gitmeliyim aslında orası da sıcak geliyor senin telefonda aldığın izlenim de etkili oldu bende.. niye takılı kaldım ki umut a aslında.yarım rahimli bir hastaları oldu diye oraya gitmek istiyorum ama çok özel bir durum olsa da bebek için yapılacak özel bir durum yok. eşimle de daha konuşmadık doğru dürüst. karar vermemiz lazım.olmaz sa ikimiz de eurofertil e gidelim :)
eğer sıvı birikmesi varsa bunun için tüplerin alınmasına gerek kalmadan ilaçlarlada önlenebilir belki hadi diyelim tüpler tıkandı ve sıvı birikmesi varmış sende bunun tüplere müdahale edilemden yapılabilecek işlemler illaki vardı. için rahat etsin diyede medicnaya git detaylı ultrason yap bu adetinden sonra..
daha aşılamaya başlamadan eşim merkez araştırmıştı eurofertili bulmuştu oraya gidip sperm testi yaptirim falan dedmişti. bende spermler sağlamsa bile arıza çıkarırı nede olsa özel merkez ilk etapta oraya gidersek çok par agider para için bi çok şey yapabilirer dedmi ve gitmedim zaman geçti aşılamalar oldu tüpe yaklaştık hadi gidelim görüşelim falan dedi gidip görüştük ama ilk tüpümüde nedense orda yaptırmadım. belkide kısmet şimdiyeymiş.
birde kuzaenle görüştüm sabah tüp denediğimi söyledmeidm kız hamile sık sık aramıyorum çünkü baskı yapıyor git git tüp dene diye :)) bende şu aşamada herkesten gizliyorum hani ne oldu ne bitti tutmadımı tüüüh yada olsun gene dene olur gibi telkinleri duymak istemediğimden gizliyorum. kuzen diyorki kışa gelirse tüp denemen bu defada hamilelik yaza denk gelmesin zor olur diyor. misal ben bu ekimdeki tüpte gebe kalsam ortalama temmuzda doğum yaparım ve yaz sıcağı feci olur. birde ben yaz bebeği sevmiyorum hep eylülde doğsun istiyordum acep beklesemde aralık - ocaktamı tüp denememi yapsam. birde şey demişti benim tüp denemelerim hep soğuklara denek geldi acaba öncekiler bundan dolayımı tutmadı bak bu deneme haziranda oldu ve tuttu dedi bunla ilgisi varmı bilmiyorum ama belkide vardır demişti hani kuluçkaya bile sıcağa yatırıyorlar ya o hesap :))
bence bir alakası yoktur canım. eğer beklersen daha da kışa gelir denemen o yüzden ekim de yapmak mantıklı yaza denk gelir son 2 ay evet ama iş yerin klimalı. çalışmazsan evde olursan da açarsın vantilatörü yatarrsın canım sırf böyle bir düşünceden dolayı ertelemek mantıklı değil. adetim daha tam olarak başlamadı başlasın zeynep kamil e gittiğin gün eurofertile de gideyim bari ilk görüşme için de randevu almak gerekiyor mu acaba? olmazsa arar alırım görüşmeye gelmek istiyorum derim. adetim bitince medicine a da giderim. olmazsa eğer umut u düşünürsem orda gider direk tedaviye başlarım. ama fiyat olarak da kdv yi falan almazsalar eurofertil daha ucuza geliyor sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?