söylemeyi unuttum, bizim dosyada sorun yok. haftaya bugün arayın demişler. perşembe çıkarsa cuma günü tüm gün izin alıp ilaç işlerini hallederim inşallah. cumarteside z. kamil kapalı zaten. yani bir daha izin((( bizim reviri aradım. kan pıhtılaşma testini kaça yaparsınız dedim 40 tl dedi. kromozom falan yapmayıp sadece pıhtılaşma testimi yapsam diyorum..
yine beni güldürdün. demekki ben tek değilmişim. pinti kaynanam bana nişanda düğünde doğru dürüst bir şey takmaya korktu. sözde iğrenç acayip çirkin bir elmas yüzük taktı sonra da sen takmıyorsun ben takayım deyip geri aldı. nişanda uyduruk 1 sıra inci taktı(düz inci, ucunda bir şey falan da yok, kendi incisinden bozdurtup yaptırmış), düğünde de onca varlığın içinde taka taka bir tek kalınca bilezik taktı. malum ben sizlere göre geç evlendim. yani senelerce maaşlı çalışıp, baba evinde hiç masrafım olmadan yaşama imkanım oldu. kazandığım tüm parayı hep biriktirdim. hem "aaa bir şey takmadılar bak" demesinler diye hem de çok hevesim olduğundan düğünden önce gidip kendi paramla tria pırlanta yüzükle, tek taş pırlanta küpe aldım. aileme de kocam takmış gibi yaptım. yüzsüz kayın validem bunu biliyorken bir de düğünden sonra kuyumcu vitrinlerinde başka yüzükler gösterip gösterip "aaa bak şunun modeli daha güzelmiş, keşke böyle alsaydın, yok bunun taşı daha temiz" falan derdi. bir gün artık canıma tak etti "e anne o zaman sen alaydın daha güzeli olaydı, ben bu kadarını alabildim artık olacak o kadar" dedim de susturabildim. şimdi de gıcıklık ya durup durup "ee anne allah bir evlat verirse, pırlanta bir kolye isterim ya da ne bileyim ışık seli bilezik falan da olur" diyorum, kadının aklı çıkıyor:)))))) fakat benim kayın valide de kız istiyor. hatta geçende doğmamış torununa şiir yazmış:) nasıl bir hevesi var anla. doğuma gittiğimde "o kolye buraya gelmeden doğurmuyorum" mu desem ne desem?:))))
ben aslında sana bir şey sormak istiyorum. yine tecrübene danışayım. bugün hafif hafif adetim başladı. 3. güne yani ctesiye doktora randevu aldım. tahminen ne zaman opum olur? anneme uçak bileti alacağım da. opudan 1 gün önce gelsin diyorum. yani kaba bir tahmin yürütsen bana.
vaaay seni hiç gotik kızımız olarak düşünmemiştim. ben senin bekar halinin hep iyi mahalle kızı hayal etmiştim. ev işine falan da bir düşkünlüğün var ya, annesine gün yapacağı zaman yardım eden falan, bütün etrafdaki teyzelerin gözdesi kızlar vardır, herkes oğluyla evlendirmeye can atar tam öyle bir imajın vardı bende:)))))ya kafa uyuşmadıktan sonra açık yada kapalı fark etmez bence. bizimkiler açık baş ama anlaşamadıktan sonra olmuyor işte. ben kısaca onlara göre işssiz bir öğrenciydim. geleceğim belirsizdi.(işin bahanesi bu tabi) tipim serseri gibiydi zincir falan takıp kocaaamaaann takılarım vardı. makyajım genelde siyahtı ne bilim bence bunlar hep bahane ha istemedielr çokmu umrumda oldu değil ama arada erkek kalıyor işte. biraz dengeyi kurabilmeli adam ama sağ olsun benimkinde öyle birşey yok. kaynana emekli öğretmen ailenide büyüğü yıllarca millete hükmetmiş banada öyle olabilceğini sandı. valla çatır çatır kavag ediyorum. ama gerekli olduğunda durup dururken değil bir aile mevzusu olduğunda. direkt yüzüne biz seninler anlaşamıyruz uyumuşuyorz samimi bulmuyorum seni dediğim çok olmuştur. oda beni hep göz altından süzer.hatta geçenlerde gelmişti bize eşim diyor annem göz altından seni süzüyordu bu kız biizmle niye konuşmuoyr diye aklından geçiriyordur kesin dedi. ne konuşcamki dedim. benim annem çok sevgi dolu , iletişim kuran , çok verici bir insna diyor.. puhahha dedim ben niye bunları görmedim.. kaynana olmak zor vesselam işin yoksa elin kızıyle uğraş dur:)
sende beni çok güldürdün nevincimm. bence sen o kolye takılmadan hamile bile kalma :))) çıkar hıncını iyice.. valla ben öyle bişey diyemiyorum. kadın mesane kanseri, yaşlı ve bir başına yaşıyor. yük olmamak için hiç bir cocugunun evine gitmiyor. geçen yıl koluma bir bilezik takıp, ölür kalırsam bunu torunuma tak dedi !!! yani doğmamış cocuğun evlilik hediyesi... pekii gelin olacak ben naptımmm... ev alırken o bileziğide satıverdim :)))
ben tecrübesizliğimle cevap veriyim nevincimm. yumurta gelişimine göre farklılık gösterir... olan kızların yazdıklarını okuyorum 10 günde olanda var 16 günde olanlarda. ama duygu en doğru cevabı verecektir :))
vaaay seni hiç gotik kızımız olarak düşünmemiştim. ben senin bekar halinin hep iyi mahalle kızı hayal etmiştim. ev işine falan da bir düşkünlüğün var ya, annesine gün yapacağı zaman yardım eden falan, bütün etrafdaki teyzelerin gözdesi kızlar vardır, herkes oğluyla evlendirmeye can atar tam öyle bir imajın vardı bende:)))))
öncelikle opu günüünden bahsedeyim ilk denememde dr.kontrolüne gittiğim gün iğnelere başlamıştım zk.da iğnelere başladığım gün dahil 12. gün opu olmuşum yani 9 gün ilaç kullandım. fertilde 11 gün ilaç kullandım ilçalra başladığım gün dahil 14.gün opu oldum. birinde 450 doz diğerinde 300 doz kullandım kullandığın doza bağlı ama ortalama 10 günde olursun. opudan bir gün öncesine bilet alıp riske etme 2 yada 3 gün öncesine al derim nolcak evinde oturcağına gelip sende otursun. şimdiden alacaksan bileti riske etme derim ama tedaviya başlar gidişata bakıp alırsan tam gününü yakalayabilirsin ama ozmanda uçak biletleri yakın taih diye pahalı olur. dediğim gibi ortalama 10-12 .günde opu olunuyor.
gelelim kaynanaya valla bende ünv. önce çalıştım hatat dil eğitimi için para biriktirdim ama okul çıkınca paracıklarım orayaa gitti ama yinede kendine pırlantalar alacak kadar çok birikimim yoktu. valla kocan kıymet bilmeli ailesine karşı beni mahçup etmedi diye başında taşılamlı seni inş. nankörlük etmiyordur. kaynana edepsizine bak hel:) hem aldığını geri alıyor birde akıl veriyor ama lafını söylemekle iyi etmişsin. valla benimkilerde sözde 4 bilezik taktı ama annemin taktı 1 bileziğin toplamından düşüktü ve annem 4 tane takmıştı( birde düğünden 10-15 gün sonra babası arayıp oğlum bilmem kimsen borç almıştım düğün için bana para gönder demişti. taktıkları 4 tenekti bozdum 1900 tl anca etti dahada bişey vermem bunuda sırf ilerde söz hakkım olsun diye yaptım. gün geldi duygu bize yanaşmıyor etmiyor lafı açıldıda babam dediki siz daha kızın üzerinden gelinliği çıkarmadan kolundakileri sıyırıp aldınız nasıl sizi sevip nasıl yanaşsın. bir çocuğu nasıl sevindirirsin koluna bi boncuk ayağına bi çorap ama siz olanıda aldınız hiç suç bulmayın dedi:))) babamda az değil he lafını esirgemez kime çekmişsm bende. birde ee anlaştılar düğünden sonra takıları satcaklardı dedi babası. bende evet zorda kalırsak kendimizi çin satacaktık satıp size vermek için anlaşmadık biz dedim. böyle işte deriiiiin mevzular yani açtıkça yara derinleşir
hadi ya ciddimisin. öyle bir tip hayatımda olmadım:) zaten annemde gün yapmazdı ama ev temizliği çok yaprdım hatta senelerce yarı prof. tiyatro yaptım. evi temizler hal ıçırpar tiyartoya giderdim yada 6 ya kadar masa bası sonrası tiyatroda alırdım soluğu:) ve gece 11 lerde gelirdim eve bu sebepten. hatta saat 10 da geldiğimde babam oo oğlum aliş gelmiş aliş hoşgeldin bugun erkencisin derdi. tiaytrodan dolayı geç geldiğimde babamla çok çatıştık bu evi kurallrı var kafana göre giremezsin ben erkek halimle bu saatte dışarı çıkmaya korkarım ya uyacaksın yada git dedi. bende öylemi deyip evi terk eder 1 gece teyzemde kalır sonra salak gibi geri dönerdim:))) gençlik işte şimdiki zaman olsa yapmazdım heralde ve çocuğum yapsa yüreğime iner zannımca:
hatta şimdi bile annem hep söyler duygunun evlenceği hiçbirimiz aklına gelmezdi hala bile inanamıyoruz diyor:) heralde boşanıp dönmemi beklediler. bazı oyuncu arkadaşlar eee ne zaman boşanıyon diye geyik bile yapıyorlar. 4 yıl oldu deyince hadi be 1. yılın sonunda seni boşanmış olarka görürüz diye bekliyorduk diyorlar:) o derece benden ümitsizdi çevrem:) ama sanırım benim içimde tam bir ev hanımı canavarı varmışta haberimiz yokmuş :)))
hayatım o pıhtılaşma testi farklı. hani ameliyat öncesi falan da yaparlar, kanın hemoglobin faktörüne mi ne bakılıyor o zaten zk'de yapıldı hepimize. bu genetik bir test ve her yerde yapılmıyor. genetik laboratuar lazım. yani sizin revirde yoktur. 4lü trombofili paneli diye geçiyor ismi.
anam kaynanaya bak:)) şener sen filmindeki gibi benim kolumda görse sen kaybedersin ver bende kalsın diye koluna takarmış (dermişim tabi:))) ama valla efendi kaynanaymış seninki düşünceliymiş. olsun sattın ama onun niyetine alırsın elin ferahladığında. çocuğuna verirsin babaanneden diye. düşünmesi bile yeter. bizimkiler paracı istemem yan cebime derler olsada paraları versen yok demezler ay ne gerek var ama sağolun derler deli olurum. ama nevinin yaptığını bence yapcam doğurunca adam gibi bir hediye görmeden çocuğu göstermiycem. öyle aileye böyle gelin :) ben böyle değildim yaşarken olduuummm:)) zaten bilezik olsada takmamki ne öyle kocakarı gibi kendimi yaşlanmış hissediyorum valla altın bilezikte taktımmı iyice dip yaparım. ama çare çook hele bi kaynanaoş taksın kasaya zula yaparım :)))
ay al benden de o kadar ya! benim ailem de evleniyorum dediğimde ayrı bir şok oldular sonra da 2-3 sene bildiğin ne zaman boşanacak diye beklediler. hatta biz eşimle söz,nişan, düğün 3-4 ayda evlendik diye babam çok muhalefet etti evlenmeme. "1 sene nişanlı bekleyin,yarın öbür gün boşanacağınıza şimdiden emin olun, olmadı yol yakınken ayrılırsınız" dedi. benim eski arkadaşlarım da "hala evlimisin hayret, senin geçinebileceğini hiç hayal etmezdik" derler. ben de senin gibi biraz dobracıyım ya, biraz da kinci ve inatçı bir yapım vardır o yüzden beni geçimsiz bellemişler demekki. tabi yaş olarak da geç evlenince daha tahammülsüz olacağını da düşünüyorlar. bir de sen tiyatroyla uğraşıyormuşun yine iyi en azından yerin yurdun belliymiş, ben bildiğin altı yarım pabuç gibi gezenlerdendim. arkadaş grubumla, gecenin körüne kadar dışarılardaydım, ya da haftasonu çeşmeye gider 2 gün kalırdık, canım sıkılır pat istanbula arkadaşlarımı görmeye gelirdim. benim babam bir de epey tutucu bir adamdır. çılgına dönerdi, ama tehdit kavga da sökmez yine bildiğimi okurdum. çok kafamı bozmayın, bir giderim hiç dönmem derdim. ama ne zaman ki evlendim evim de evim oldum. yengeç burcu kadını yönüm ortaya çıktı:))))
kızlar günaydın yoğun isteğiniz üzerine dün akşam test aldım. bu sabah ilk idrarımlarda yaptım sabah 5,30 sıralarıydı zaten genel o saatte kalkarım . saha sonradan gelemz diyede 5,30 ki idrarla yaptım ve sonuç negatif. bence tutmadı yarın gene test yaptırıcam ama eğer azda olsa bir belirti olsaydı transfer günü dahil bu sabah 12, gündü idrarda çıkması gerekirdi diye dşünüyorm. zaten adet belirtileride gelemye başladı hem vajinal olarak akıntı hem ruhsal değişimler. sanırım bu defada olmadı ne yapalım allahtan hayırlı vardır bir bildiği ve vardır vereceği bir zaman ne diyeyim üzülsemde çare yok. yarın gittiğimde sorarım artık dondurulmuşların transferi ne zamn olur diycem. aralık adetinden sonra derse eğer ben 1 ay daha bekleyip ocak adetimde yaptırırm. hem kış ve soğuklar biraz çıkmış olur. sıra sizlerde inş. ilk denemelerinizde tutarda boşa uğraşmazsınız.
Ay sonay bende seni ne mülayim bilirdim sende ben gibi az değilmişsin hele nevin o ayrı bir tel zati.:)) hepimiz birbirimizden betermişiz valla. Acep aileleri üzdük diyemi bebeler olmuyor ((valla düşündümde benim kızım olmasın :)))) bakıyorumda kızlar daha bir çılgın, korkusuz, gezginci... benim yüreğime iner yaa. ben ortaokulda iken kız arkadaşlarımda kalmaya başlamıştım. babam kızsada kalırdım., sonra 18 yaşında üniversitede de bir başına olunca iyice yoldan cıktım. hemen arkasında istanbulda ev tutup bekar hayatı yaşadım... gece 3/4 lerde eve geldiğimde olurdu. alemlerden :))) sonra yaş geçtikçe duruldum, 34 te evlenince, eşim ve ben yengeç olunca da evcimenliğimiz tavan yaptı :))) geçen yılda piercing i bile çıkardım. bu ne yaaa oldum... sanırım yaşlanıyorum...
Valla daha adet olmadım test negatif çıkınca dünki belirtiler oluncada dedim tumadı bakalım yarında kan yaptırcam artık kısmet diyorum olmuyorsa olmuyor işte. Ben elimden gelenin fazlasını yapıyorum kalçalarımın üstüne oturamıyorum bile daha ne yapayım olmadı donanları deneriz gene olmadı tedaviye devam. Belkide kendiliğinden gelir bilemiyorum artık hangisi hayırlıysa o olsun diyorum.duygucum geriden okuyarak geldim, elifin hastalandığını söylediğini okuyunca hemen bu sayfaya geçtim(( üzülme desemde fayda etmeyeceğini biliyorum. elbette çok üzülüyor insan ama belkide allah gönlünden geçen ikizlerine kavuşabilmen için bu sefer vermemiştir. inşallah sana beklediğin ikizleri verecektir.. allahtan ümit kesilmez. pes etmeyip devam edecez. allah hepimize nasip eder inşallah.
Sende az değilmişssin he baban tutucuca böylesin ya olmayayıydı dünyayı başımıza yıkardın benim babam bizi hep özgür bıraktı annem çok tutucu ve baskıcıydı siz kavga etmeyin genç kızsınız adınız çıkar. Aman şunu yapmayın aman bunu yapmayın şu ark. Görüşmeyin hep engeldi. Babamda hiç karışmaz arada okul çıkışlarında dedektif gibi takip edermiş ama beni hiç etmedi nedense erke gibiydim heralde ondan bu kendini korur diye. Ablam kardeşimde kız lisesinde okudular 1 er kere onlara yapmış ki ablam tam bir inek öğrenciydi halada öyle ama babak bu akdar serbest bıraktı onu utandırcakta hiç bişey yapmadık bize güveniyor güvenini sarsmayalım dedik hep. Ama anam beğendiği el kızlarının hepsi ya kocaya kaçtı yada evlenip boşantı kötü kötü işler olduay al benden de o kadar ya! benim ailem de evleniyorum dediğimde ayrı bir şok oldular sonra da 2-3 sene bildiğin ne zaman boşanacak diye beklediler. hatta biz eşimle söz,nişan, düğün 3-4 ayda evlendik diye babam çok muhalefet etti evlenmeme. "1 sene nişanlı bekleyin,yarın öbür gün boşanacağınıza şimdiden emin olun, olmadı yol yakınken ayrılırsınız" dedi. benim eski arkadaşlarım da "hala evlimisin hayret, senin geçinebileceğini hiç hayal etmezdik" derler. ben de senin gibi biraz dobracıyım ya, biraz da kinci ve inatçı bir yapım vardır o yüzden beni geçimsiz bellemişler demekki. tabi yaş olarak da geç evlenince daha tahammülsüz olacağını da düşünüyorlar. bir de sen tiyatroyla uğraşıyormuşun yine iyi en azından yerin yurdun belliymiş, ben bildiğin altı yarım pabuç gibi gezenlerdendim. arkadaş grubumla, gecenin körüne kadar dışarılardaydım, ya da haftasonu çeşmeye gider 2 gün kalırdık, canım sıkılır pat istanbula arkadaşlarımı görmeye gelirdim. benim babam bir de epey tutucu bir adamdır. çılgına dönerdi, ama tehdit kavga da sökmez yine bildiğimi okurdum. çok kafamı bozmayın, bir giderim hiç dönmem derdim. ama ne zaman ki evlendim evim de evim oldum. yengeç burcu kadını yönüm ortaya çıktı:))))
Ay sonay bende seni ne mülayim bilirdim sende ben gibi az değilmişsin hele nevin o ayrı bir tel zati.:)) hepimiz birbirimizden betermişiz valla. Acep aileleri üzdük diyemi bebeler olmuyor ((
Demek senin piercing in vardı he yıllarca kaşıma yapmak istedim ama çok tırstım iltihap tutar bişey olur diye ve bu arada alt dudağımın oraya feci şekilde istiyorum ama yine bişey olur diye korkuyorum yoksa biri laf ederden hiç çekinmedim hep canıma bişey olur korkusu vardı ama bir gün psikopata başlayıp yaptırcam. Birde saçımı hep yeşile boyamak isterdim aama işyerlerinden sebep onuda yapamadım. Yeşil benim favori rengimde. Bak nevindede kesin piercing vardır benim burcum terazi ve yükselenim yengeç ondan sebep bu kadar benziyoruz heralde
Valla daha adet olmadım test negatif çıkınca dünki belirtiler oluncada dedim tumadı bakalım yarında kan yaptırcam artık kısmet diyorum olmuyorsa olmuyor işte. Ben elimden gelenin fazlasını yapıyorum kalçalarımın üstüne oturamıyorum bile daha ne yapayım olmadı donanları deneriz gene olmadı tedaviye devam. Belkide kendiliğinden gelir bilemiyorum artık hangisi hayırlıysa o olsun diyorum.
artık çok mülayimimm, damarıma basılmadıkça melek gibiyim. duygucum aileri üzdük diye vermemezlik yapmaz, bence verirki aynısını bize yaşatsınlar :) piercing de iyibişey değil yaa. çıkarınca yeri belli oluyor. e yaş geçincede o tarz şeyler güzel durmuyor :) benim göbek çıkmaya başladı.. gerçi 53 kilolardayım ama düşünsene şişmiş bir göbeğe piercing.. onu takmak için fit olmak lazım. hepte öyle kalınmıyor. sakın olaki saçlarıda yeşile falan boyama, o ne öyle yaaa :))))
adet olmadıysan halaa bir ümit var öyleyse. sabah serviste allahım adet olmasın diye dua edip durdum. hatta ben şu anda kendim için bir hamilelik beklentisi içindeyimya, adet olmadımya dedimki allahım o çok çekmiş o adet olmasın onun yerine ben olayım :))) bu arada bende hastalanmazsam yarın akşam acilin kapısındayım...kan testi yaptırırım. tabii kardeşim sabah gelip gaz verip erkenden gitmezsek :)
ay canım ya öyle deme herkes kendine göre çekmişti sadece 2 aşılama 2 tüp olunca insan yeter artık diyor bakıldığın aman aman bişey ama vermeyince vermiyor işte. napayım sağlıklı olsunda bi kerede olsun diyorum hep. Ne güzel zayıfmıssın bensanırım şuan 70 falanım heralde her ne kadar göstermesemde kemilerim iridir. Hayatımda hiç 53 kilo olmadım ben ((artık çok mülayimimm, damarıma basılmadıkça melek gibiyim. duygucum aileri üzdük diye vermemezlik yapmaz, bence verirki aynısını bize yaşatsınlar :) piercing de iyibişey değil yaa. çıkarınca yeri belli oluyor. e yaş geçincede o tarz şeyler güzel durmuyor :) benim göbek çıkmaya başladı.. gerçi 53 kilolardayım ama düşünsene şişmiş bir göbeğe piercing.. onu takmak için fit olmak lazım. hepte öyle kalınmıyor. sakın olaki saçlarıda yeşile falan boyama, o ne öyle yaaa :))))adet olmadıysan halaa bir ümit var öyleyse. sabah serviste allahım adet olmasın diye dua edip durdum. hatta ben şu anda kendim için bir hamilelik beklentisi içindeyimya, adet olmadımya dedimki allahım o çok çekmiş o adet olmasın onun yerine ben olayım :))) bu arada bende hastalanmazsam yarın akşam acilin kapısındayım...kan testi yaptırırım. tabii kardeşim sabah gelip gaz verip erkenden gitmezsek :)
duygucum eşim dün sizlere sormam için sorular sıraladı :) (bu arada dün kafamda şapkam vardı o kabak ben değilimdir, başka bir kabak vardı diyor)
1) şimdi haftaya perşembe günü arayın dedilerya o gün çıkmama ihtimali varmı 2) o gün çıktıya o gün içinde raporu almak zorunluluğu varmı? 3) raporu aldığımızda aynı gün içinde umut a gidip ilaç yazdırmak zorundamıyız. 4) ilaç yazıldığında yine ilaçları aynı gün içinde almak mı gerekiyor. hani reçetelerin 3 günlük süresi oluyorya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?