Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
söylemeyi unuttum, bizim dosyada sorun yok. haftaya bugün arayın demişler. perşembe çıkarsa cuma günü tüm gün izin alıp ilaç işlerini hallederim inşallah. cumarteside z. kamil kapalı zaten. yani bir daha izin ((( bizim reviri aradım. kan pıhtılaşma testini kaça yaparsınız dedim 40 tl dedi. kromozom falan yapmayıp sadece pıhtılaşma testimi yapsam diyorum..

söylemeyi unuttum, bizim dosyada sorun yok. haftaya bugün arayın demişler. perşembe çıkarsa cuma günü tüm gün izin alıp ilaç işlerini hallederim inşallah.yani bir daha izin ((( e genetik için yine izin. bizim reviri aradım. kan pıhtılaşma testini kaça yaparsınız dedim 40 tl dedi. kromozom falan yapmayıp sadece pıhtılaşma testimi yapsam diyorum..

hayatım o pıhtılaşma testi farklı. hani ameliyat öncesi falan da yaparlar, kanın hemoglobin faktörüne mi ne bakılıyor o zaten zk'de yapıldı hepimize. bu genetik bir test ve her yerde yapılmıyor. genetik laboratuar lazım. yani sizin revirde yoktur. 4lü trombofili paneli diye geçiyor ismi.

Son düzenleme:

öncelikle opu günüünden bahsedeyim ilk denememde dr.kontrolüne gittiğim gün iğnelere başlamıştım zk.da iğnelere başladığım gün dahil 12. gün opu olmuşum yani 9 gün ilaç kullandım. fertilde 11 gün ilaç kullandım ilçalra başladığım gün dahil 14.gün opu oldum. birinde 450 doz diğerinde 300 doz kullandım kullandığın doza bağlı ama ortalama 10 günde olursun. opudan bir gün öncesine bilet alıp riske etme 2 yada 3 gün öncesine al derim nolcak evinde oturcağına gelip sende otursun. şimdiden alacaksan bileti riske etme derim ama tedaviya başlar gidişata bakıp alırsan tam gününü yakalayabilirsin ama ozmanda uçak biletleri yakın taih diye pahalı olur. dediğim gibi ortalama 10-12 .günde opu olunuyor.

gelelim kaynanaya valla bende ünv. önce çalıştım hatat dil eğitimi için para biriktirdim ama okul çıkınca paracıklarım orayaa gitti ama yinede kendine pırlantalar alacak kadar çok birikimim yoktu. valla kocan kıymet bilmeli ailesine karşı beni mahçup etmedi diye başında taşılamlı seni inş. nankörlük etmiyordur. kaynana edepsizine bak hel:) hem aldığını geri alıyor birde akıl veriyor ama lafını söylemekle iyi etmişsin. valla benimkilerde sözde 4 bilezik taktı ama annemin taktı 1 bileziğin toplamından düşüktü ve annem 4 tane takmıştı( birde düğünden 10-15 gün sonra babası arayıp oğlum bilmem kimsen borç almıştım düğün için bana para gönder demişti. taktıkları 4 tenekti bozdum 1900 tl anca etti dahada bişey vermem bunuda sırf ilerde söz hakkım olsun diye yaptım. gün geldi duygu bize yanaşmıyor etmiyor lafı açıldıda babam dediki siz daha kızın üzerinden gelinliği çıkarmadan kolundakileri sıyırıp aldınız nasıl sizi sevip nasıl yanaşsın. bir çocuğu nasıl sevindirirsin koluna bi boncuk ayağına bi çorap ama siz olanıda aldınız hiç suç bulmayın dedi:))) babamda az değil he lafını esirgemez kime çekmişsm bende. birde ee anlaştılar düğünden sonra takıları satcaklardı dedi babası. bende evet zorda kalırsak kendimizi çin satacaktık satıp size vermek için anlaşmadık biz dedim. böyle işte deriiiiin mevzular yani açtıkça yara derinleşir

vaaay seni hiç gotik kızımız olarak düşünmemiştim. ben senin bekar halinin hep iyi mahalle kızı hayal etmiştim. ev işine falan da bir düşkünlüğün var ya, annesine gün yapacağı zaman yardım eden falan, bütün etrafdaki teyzelerin gözdesi kızlar vardır, herkes oğluyla evlendirmeye can atar tam öyle bir imajın vardı bende:)))))

anam kaynanaya bak:)) şener sen filmindeki gibi benim kolumda görse sen kaybedersin ver bende kalsın diye koluna takarmış (dermişim tabi:))) ama valla efendi kaynanaymış seninki düşünceliymiş. olsun sattın ama onun niyetine alırsın elin ferahladığında. çocuğuna verirsin babaanneden diye. düşünmesi bile yeter. bizimkiler paracı istemem yan cebime derler olsada paraları versen yok demezler ay ne gerek var ama sağolun derler deli olurum. ama nevinin yaptığını bence yapcam doğurunca adam gibi bir hediye görmeden çocuğu göstermiycem. öyle aileye böyle gelin :) ben böyle değildim yaşarken olduuummm:)) zaten bilezik olsada takmamki ne öyle kocakarı gibi kendimi yaşlanmış hissediyorum valla altın bilezikte taktımmı iyice dip yaparım. ama çare çook hele bi kaynanaoş taksın kasaya zula yaparım :)))

hadi ya ciddimisin. öyle bir tip hayatımda olmadım:) zaten annemde gün yapmazdı ama ev temizliği çok yaprdım hatta senelerce yarı prof. tiyatro yaptım. evi temizler hal ıçırpar tiyartoya giderdim yada 6 ya kadar masa bası sonrası tiyatroda alırdım soluğu:) ve gece 11 lerde gelirdim eve bu sebepten. hatta saat 10 da geldiğimde babam oo oğlum aliş gelmiş aliş hoşgeldin bugun erkencisin derdi. tiaytrodan dolayı geç geldiğimde babamla çok çatıştık bu evi kurallrı var kafana göre giremezsin ben erkek halimle bu saatte dışarı çıkmaya korkarım ya uyacaksın yada git dedi. bende öylemi deyip evi terk eder 1 gece teyzemde kalır sonra salak gibi geri dönerdim:))) gençlik işte şimdiki zaman olsa yapmazdım heralde ve çocuğum yapsa yüreğime iner zannımca:

hatta şimdi bile annem hep söyler duygunun evlenceği hiçbirimiz aklına gelmezdi hala bile inanamıyoruz diyor:) heralde boşanıp dönmemi beklediler. bazı oyuncu arkadaşlar eee ne zaman boşanıyon diye geyik bile yapıyorlar. 4 yıl oldu deyince hadi be 1. yılın sonunda seni boşanmış olarka görürüz diye bekliyorduk diyorlar:) o derece benden ümitsizdi çevrem:) ama sanırım benim içimde tam bir ev hanımı canavarı varmışta haberimiz yokmuş :)))

Son düzenleme:

hmm ben bu durumda 7gün+ tarihlere bakayım uçak bileti için.
kuzum ben yıllarca belki hırs diyeceksin ama 2-3 işte birden çalıştım. üniversitede öğretim görevlisiyken yetmedi bir de haftasonları ve yazın ayrıca açık öğretim kurslarında ders veriyordum. tanıdıkların ufak tefek avukatlık işlerine bakardım, bir ara küçük işletmelere danışmanlık veriyordum, sonra bir ithalat ihracat şirketine ortak oldum ticaretle uğraştım falan. evlendiğimde 30 yaşındaydım, 7-8 sene çalışmış, kazanmış olarak evlendim. ailem de sağolsun öncesinde, bu kız çalışıyor, kazanıyor diye benden en ufak bir destek beklemedi. zaten ihtiyaç da yoktu. insan anasının babasının yanında oturuyor, kira yok, elektrik, yok, su yok, çoluk çocuk yokken, nereye harcayacak ki o kadar parayı? bir de malum hep diyorum oldukça tutumluyumdur. haliyle damlaya damlaya göl oldu. zaten benim ailem ve kendi birikimlerim olmasaydı biraz zor evlenirdik. kocamın tek kuruş parası yoktu. (o da benimle aynı süre çalışmış ama hepsini yemiş) kayın validem aman ondan para isteriz korkusuyla yaz başı yazlığa bir kaçtı, ta düğün günü misafir gibi geldi. daha önce bahsettiğim gibi bir tek bilezik taktı. buna rağmen benim ailemin, akrabalarımın taktıkları hiç görünmedi yıllarca o bileziği söyledi. hatta daha bir kaç ay önce "o bileziği boz da kendine pırlanta set al istersen" dedi (nasıl alacaksa artık, sanki bilezik değil kiloyla külçe altın taktı mübarek) eşim allah için hakikaten kıymetimi bilir. annesinin arkasından dalga geçerim ona bile ses etmez.(kendi de biliyor hak ettiğini) ama ne kadar sinir olsam da görüntüde kayın validemin gönlünü daima hoş tutarım. sahte bile olsa hep iyiyimdir. 73 yaşında olduğu için idare ediyoruz artık:))) diğer yandan o beni harbiden sever(sever hali bu yani, sevmese ne olurdu bilmiyorum:)) oğlunun sayemde hale yola girdiğini, aile erkeği olduğunu bilir hep takdir eder. sen olmasan oğlum ya olmayacak biriyle evlenir boşanırdı, ya da hala bekar serseri bir hayat yaşıyor olurdu, sayende içim çok rahat, ölsem de oğlum senle ailene emanet" der.
kocanın ailesi de daha ilk günden faullü hareket etmiş. baban da iyi söylemiş. ayıp be, bu ne arsızlık, oğullarını sana mı güvenip evlendirmişler de bilezikleri istiyorlar. şimdi onlara neden gıcık olduğunu daha iyi anlıyorum. bence de yerden göğe hak ediyorlar. ama diğer yandan oğulları iyi mutlu ya için için memnundurlar senden kesin. biliyorsun benim de erkek kardeşim var yani erkek tarafını da anlıyorum. o mutlu olsun da inan gerisi teferruat bizim için. bir ara sözlenmişti. gelin kızımız fol yok yumurta yok bize bir gıcıktı. yeminle bak aramızda en ufak bir husumet olmamışken annem "cadı kayınvalide" ben de "cadı görümce" muamelesi görüyorduk. ona rağmen aman kardeşimle mutlu olsun da gerisi önemli değil dedik hep. ayrılmaya karar verdiklerinde aralarını düzeltmek için türlü türlü diller bile döktük. ama kısmet değilmiş işte. şimdi de kardeşimi aklı başında bir kızla evlendirsek zil takıp oynayacağız. hatta annemle "aman isterse karıcı olsun bizim yüzümüze bakmasın, yeter ki evini yuvasını bilsin, mutlu olsun" diyoruz hep.

ay al benden de o kadar ya! benim ailem de evleniyorum dediğimde ayrı bir şok oldular sonra da 2-3 sene bildiğin ne zaman boşanacak diye beklediler. hatta biz eşimle söz,nişan, düğün 3-4 ayda evlendik diye babam çok muhalefet etti evlenmeme. "1 sene nişanlı bekleyin,yarın öbür gün boşanacağınıza şimdiden emin olun, olmadı yol yakınken ayrılırsınız" dedi. benim eski arkadaşlarım da "hala evlimisin hayret, senin geçinebileceğini hiç hayal etmezdik" derler. ben de senin gibi biraz dobracıyım ya, biraz da kinci ve inatçı bir yapım vardır o yüzden beni geçimsiz bellemişler demekki. tabi yaş olarak da geç evlenince daha tahammülsüz olacağını da düşünüyorlar. bir de sen tiyatroyla uğraşıyormuşun yine iyi en azından yerin yurdun belliymiş, ben bildiğin altı yarım pabuç gibi gezenlerdendim. arkadaş grubumla, gecenin körüne kadar dışarılardaydım, ya da haftasonu çeşmeye gider 2 gün kalırdık, canım sıkılır pat istanbula arkadaşlarımı görmeye gelirdim. benim babam bir de epey tutucu bir adamdır. çılgına dönerdi, ama tehdit kavga da sökmez yine bildiğimi okurdum. çok kafamı bozmayın, bir giderim hiç dönmem derdim. ama ne zaman ki evlendim evim de evim oldum. yengeç burcu kadını yönüm ortaya çıktı:))))

İyi geceler kızlar bahardan hala haber yok sanırım ohss olmuş inşallah hafif atlatır transferi ertelediler mi acaba eğer öyle ise onun da morali bozulmuştur inşallah embriyoları iyi durumdadır.
Duygu cum ya pembe kahve başladı deyince içim buruldu ya herşey yolundaydı tutmaması için hiçbir sebep yoktu bence ama zamanı değilse ne yapsan boş belki de bep istediğin gibi ikiz vardır kısöetinde canım üzülmek yok yola devam edicez.
Aylin vazgeçmiş yine ama en iyisini yapmış kesinlikle doğru karar olacaksa da özelde olsun ama o kist onu etkilemez bence direk tüpe başlasın çok üzüldüm psikolojisi bozuldu ve zaman kaybetti ama yine de şanslı onca kapıt imzalayıp ameliyata girip yarım saat içinde rahimini ve yumurtalıklarını kaybedebilirdi verilmiş sadakası varmış diyorum kimseye rezil olmamıştır en doğrusunu yapmış ayrıca can onun canı kime ne isterse on kere yatar içine sinmezse vazgeçer çıkar.
Nevincim adetin gelmiş sanırım hayırlısı ile sen de başlıuorsun demek Allah uyandırmasın ccanım
Sonaycım darısı senin başına ama gecikme normal rahim filmi geciktirir canım

Herkese iyi geceler kızlar iyi ıykular

kızlar günaydın yoğun isteğiniz üzerine dün akşam test aldım. bu sabah ilk idrarımlarda yaptım sabah 5,30 sıralarıydı zaten genel o saatte kalkarım . saha sonradan gelemz diyede 5,30 ki idrarla yaptım ve sonuç negatif. bence tutmadı yarın gene test yaptırıcam ama eğer azda olsa bir belirti olsaydı transfer günü dahil bu sabah 12, gündü idrarda çıkması gerekirdi diye dşünüyorm. zaten adet belirtileride gelemye başladı hem vajinal olarak akıntı hem ruhsal değişimler. sanırım bu defada olmadı ne yapalım allahtan hayırlı vardır bir bildiği ve vardır vereceği bir zaman ne diyeyim üzülsemde çare yok. yarın gittiğimde sorarım artık dondurulmuşların transferi ne zamn olur diycem. aralık adetinden sonra derse eğer ben 1 ay daha bekleyip ocak adetimde yaptırırm. hem kış ve soğuklar biraz çıkmış olur. sıra sizlerde inş. ilk denemelerinizde tutarda boşa uğraşmazsınız.

BİZİM REVİRDE ANLAŞMALI bir laboratuardan laborant var. bazı kanları burda alıp götürüp yapıp getiriyor. ücretli. ama bu pıhtılaşma testinde benim lab. a gitmem gerektiğini söyledi. yani kanı burda alamıyormuş. oraya gitmemiz gerekiyormuş. yinede söylediğin gibi sorayım bi daha. farklı bişey olmasın.

çok güldümmm, olurya kaybedersin :))) seninkiler hakediyor.. yazdıklarını okudum valla ne yapsan yeridir. dediğin gibi olsa bile takılmazki bilezik falan, daha o kadar yaşlanmadık :), o altıncıklar acil durumlar için zula yapmak için istenir :)

valla düşündümde benim kızım olmasın :)))) bakıyorumda kızlar daha bir çılgın, korkusuz, gezginci... benim yüreğime iner yaa. ben ortaokulda iken kız arkadaşlarımda kalmaya başlamıştım. babam kızsada kalırdım., sonra 18 yaşında üniversitede de bir başına olunca iyice yoldan cıktım. hemen arkasında istanbulda ev tutup bekar hayatı yaşadım... gece 3/4 lerde eve geldiğimde olurdu. alemlerden :))) sonra yaş geçtikçe duruldum, 34 te evlenince, eşim ve ben yengeç olunca da evcimenliğimiz tavan yaptı :))) geçen yılda piercing i bile çıkardım. bu ne yaaa oldum... sanırım yaşlanıyorum...

duygucum geriden okuyarak geldim, elifin hastalandığını söylediğini okuyunca hemen bu sayfaya geçtim (( üzülme desemde fayda etmeyeceğini biliyorum. elbette çok üzülüyor insan ama belkide allah gönlünden geçen ikizlerine kavuşabilmen için bu sefer vermemiştir. inşallah sana beklediğin ikizleri verecektir.. allahtan ümit kesilmez. pes etmeyip devam edecez. allah hepimize nasip eder inşallah.

Ay sonay bende seni ne mülayim bilirdim sende ben gibi az değilmişsin hele nevin o ayrı bir tel zati.:)) hepimiz birbirimizden betermişiz valla. Acep aileleri üzdük diyemi bebeler olmuyor ((
Demek senin piercing in vardı he yıllarca kaşıma yapmak istedim ama çok tırstım iltihap tutar bişey olur diye ve bu arada alt dudağımın oraya feci şekilde istiyorum ama yine bişey olur diye korkuyorum yoksa biri laf ederden hiç çekinmedim hep canıma bişey olur korkusu vardı ama bir gün psikopata başlayıp yaptırcam. Birde saçımı hep yeşile boyamak isterdim aama işyerlerinden sebep onuda yapamadım. Yeşil benim favori rengimde. Bak nevindede kesin piercing vardır benim burcum terazi ve yükselenim yengeç ondan sebep bu kadar benziyoruz heralde

Valla daha adet olmadım test negatif çıkınca dünki belirtiler oluncada dedim tumadı bakalım yarında kan yaptırcam artık kısmet diyorum olmuyorsa olmuyor işte. Ben elimden gelenin fazlasını yapıyorum kalçalarımın üstüne oturamıyorum bile daha ne yapayım olmadı donanları deneriz gene olmadı tedaviye devam. Belkide kendiliğinden gelir bilemiyorum artık hangisi hayırlıysa o olsun diyorum.

Sende az değilmişssin he baban tutucuca böylesin ya olmayayıydı dünyayı başımıza yıkardın benim babam bizi hep özgür bıraktı annem çok tutucu ve baskıcıydı siz kavga etmeyin genç kızsınız adınız çıkar. Aman şunu yapmayın aman bunu yapmayın şu ark. Görüşmeyin hep engeldi. Babamda hiç karışmaz arada okul çıkışlarında dedektif gibi takip edermiş ama beni hiç etmedi nedense erke gibiydim heralde ondan bu kendini korur diye. Ablam kardeşimde kız lisesinde okudular 1 er kere onlara yapmış ki ablam tam bir inek öğrenciydi halada öyle ama babak bu akdar serbest bıraktı onu utandırcakta hiç bişey yapmadık bize güveniyor güvenini sarsmayalım dedik hep. Ama anam beğendiği el kızlarının hepsi ya kocaya kaçtı yada evlenip boşantı kötü kötü işler oldu&#61514) sözde el kızı iyi biz kötüydük nolduuu diyoruz&#61514) valla benim başımı kesceklerinide bilsem doğru bildiğimi pat diye söylemekten çekinmem ve bu sebepten sevilmem bakalım ölürsem cenazeme kaç kişi katılcak oradan anların ne kadar sevildiğimi &#61514))

duygucum eşim dün sizlere sormam için sorular sıraladı :) (bu arada dün kafamda şapkam vardı o kabak ben değilimdir, başka bir kabak vardı diyor)
1) şimdi haftaya perşembe günü arayın dedilerya o gün çıkmama ihtimali varmı 2) o gün çıktıya o gün içinde raporu almak zorunluluğu varmı? 3) raporu aldığımızda aynı gün içinde umut a gidip ilaç yazdırmak zorundamıyız. 4) ilaç yazıldığında yine ilaçları aynı gün içinde almak mı gerekiyor. hani reçetelerin 3 günlük süresi oluyorya..

ay canım ya öyle deme herkes kendine göre çekmişti sadece 2 aşılama 2 tüp olunca insan yeter artık diyor bakıldığın aman aman bişey ama vermeyince vermiyor işte. napayım sağlıklı olsunda bi kerede olsun diyorum hep. Ne güzel zayıfmıssın bensanırım şuan 70 falanım heralde her ne kadar göstermesemde kemilerim iridir. Hayatımda hiç 53 kilo olmadım ben ((

1- Persembe değil Salı akşam üstü ara çıkmadıysa Çarşamba öğeleden sonra. Çıkmadıysa Perşembe gün gün arayın bayram seyran yok arada erken çıkar bence. 2- çıktığı gün almak zorunda değilsin. Belli süresi var ama hemen şart değil e sende en geç 1 hafta içinde zaten alırsın sorun olmaz.
3- aynı gün değil ama onunda bir süresi olmalı tam bilmiyorum ben genelde aldığım gbi yazdırıyordum ama yine raporu alsanda ilaç ne kadar sürede yazdırırsınki ? 1 haftayı geçermi ki. İlacı nezaman yazdırmak istiyorsan raporunuda git ozman al derim.
4- ilaç yazıldığında reçetenin geçerliliği 3 gün ve 3 günde almak zorundasın diye biliyorum.
Not : ilaç yazdırma işini bence perş. Cumaya bırakma olaki sorun çıkarsa araya h.sonu girmesin bende raporunu herhangi bir çarş.al ve ilacını o gün yazdır hani sorun çıkarsa önünde perş.Cuma olsun malum zk h.sonu kapalı.

1- Persembe değil Salı akşam üstü ara çıkmadıysa Çarşamba öğeleden sonra. Çıkmadıysa Perşembe gün gün arayın bayram seyran yok arada erken çıkar bence. 2- çıktığı gün almak zorunda değilsin. Belli süresi var ama hemen şart değil e sende en geç 1 hafta içinde zaten alırsın sorun olmaz.
3- aynı gün değil ama onunda bir süresi olmalı tam bilmiyorum ben genelde aldığım gbi yazdırıyordum ama yine raporu alsanda ilaç ne kadar sürede yazdırırsınki ? 1 haftayı geçermi ki. İlacı nezaman yazdırmak istiyorsan raporunuda git ozman al derim.
4- ilaç yazıldığında reçetenin geçerliliği 3 gün ve 3 günde almak zorundasın diye biliyorum.
Not : ilaç yazdırma işini bence perş. Cumaya bırakma olaki sorun çıkarsa araya h.sonu girmesin bende raporunu herhangi bir çarş.al ve ilacını o gün yazdır hani sorun çıkarsa önünde perş.Cuma olsun malum zk h.sonu kapalı.[/QUOTE]

ben hepsini aynı gün içinde halletmeye çalışırımda olaki bir aksilik olursa diye kaygılanıyorum. raporu aldım umuta gittim ilacı yazdıramadım yada sistemde bir sorun cıkabilir korkusu vs.
ben cuma günü genetik için izin alacam ya, o gün raporuda alıp ilaç yazdırayım diyorum. bir daha izin istemek zorunda kalmiyim. ilacı yazdırınca reçeteyi kızkardeşimin söylediği eczaneye fakslarsam onlar ilacı ayarlar. bende gidip z. kamilde girişlerini yaptırırım. bu arada reçete girişini heyet odasımı tüp bölümü mü yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…