ben hepsini aynı gün içinde halletmeye çalışırımda olaki bir aksilik olursa diye kaygılanıyorum. raporu aldım umuta gittim ilacı yazdıramadım yada sistemde bir sorun cıkabilir korkusu vs.
ben cuma günü genetik için izin alacam ya, o gün raporuda alıp ilaç yazdırayım diyorum. bir daha izin istemek zorunda kalmiyim. ilacı yazdırınca reçeteyi kızkardeşimin söylediği eczaneye fakslarsam onlar ilacı ayarlar. bende gidip z. kamilde girişlerini yaptırırım. bu arada reçete girişini heyet odasımı tüp bölümü mü yapacak.
anladım mecburiyetten cuma yapacaksın yani. ozamn erkenden aramana gerekte yok çıktımı diye. perş. ararsın çıktıysa cuma alırsın. peki senni rndevun saat 4 de kaç gideceksin. rapor al ilaç yazdır geri zk gel girişini yaptır falan bunlar zaman alan şeyler ve yarım gün yetmeyebilir. hadi ben deneyimsizdim bilmiyordum ama elifin benden bilgi sahibi olarak gitti onunda yarım günden fazlasını aldı. birde sende arabada yok git gel öyle kolayda olmaz. artık hızlı olsun dersen taksi yapcan umutla zk arasında diğer türlü cuma öğleden sonra gidersen mümkün değil yetişmez.
o gün tam gün izin alacam. yani sabah 8 de z. kamilde olurum. genetiğe gidip durumumu anlatırım, öne alırlarsa alırlar, almazlarsa o saate kadar ilaç işlerine koşturur hallederim. genetik saatinide 14:30 ile 15:00 e aldım. taksiyle gel git hallederiz işleri. benim umut randevum cumartesi idi, şimdi arayıp durumu onlarada anlatacam. ilaç yazdıracam diye inşallah randevu verirler.
ha iyi ozman kesin hallaedersin o zman ufak tefek işler kalsa bile sonradan eşinde yapar. tabi umutun birde randevu sorunu var değilmi alsan bi dert değiştirmeye çalışsan ayrı bir dert. inş onlarda sorun çıkarmazda o gün hepsini halledersin. ama tüm test tahlil tetkiklerini yanına al. zk .dosyada olanlardan kendine fotokopi aldınmı. almadıysan al. umutta dr.a onlarıda göster ne bilim rahim filmi sonucu spermiyogram falan görmek isteyebilir. ha kopya yoksaya direk zk. nın dosyasını umuta götür sonra geri verirsin.
bu arada reçetenin girişini kurul odası değil, tüp servisi yazıyor. yani drlar. git raporum çıktı ilaçlarımı dışarda yazdırdım buraya girişi yaptırcam de. şanslıysan çabuk yaparlar (ki sekreteer değil o girişi dr.lar yapıyor) yoksa biraz beklersin ama en fazla yarım saat falan.
çok teşekkür ederim..anlattığın gibi yaparım. evet umutda randevu işide zor. ilk cumaya ulun a almıştım. sonra sülümana cumartesi, şimdi yine dönecemkardeşim sen önce bir kesin karar ver sonra ara diyiverecekler :) bu arada şimdi kızkardeşim aradı. 3 aralıkta doğum yapacak.. şurda 17 günü falan var. o haliyle durmuyor. neymiş akşam hastanenin önünde beni bekleyecekmiş. kan tahlili yapacakmışız :) iyi tamam dedim. rahim filmi geciktirebilir diyorum, olsun olsun biz yinede bakalım diyor.tabii akşama kadar hastalanmazsam. işte bunun yüzünden her adetimde ağladım.. daha adet günü gelmeden koştur koştur hastaneye. toplamda 2 defa özelde 80 tl vererek, 2 defada acilde olmak üzere 4 defa hayal kırıklığı, bu 5 olacak :))) zaten ancak o kadar oldu deneyeli. sen iyi sabırlısın, valla helal olsun. bizde olaydı 6/7. günde yaptırırlardı bana.
ya sonay yanlış anlama ama bu çok saçma geldi bana adetin kaç gün gecikiyorki hemen her defasında test yaptırıyorsun bence bu çok yıpratıcı bir durum. bana kalsa şöyle yaparım diyelimki adet günüm 20 simi 3 gün önce 5 gün sonra olabilir bu geçikme sayılmaz diyelim 20 si adet olmadınmı bekler 27-30 unda ancak test yaptırırdım. ve her defasında hayal kırıklığına uğramazdım. kusura bakmasın ama kardeşinin tuzu kuru allah nasip ederse bebeği olacak. bu durumda negatifi gördükçe en çok zarar görüp üzülen sen oluyon.herkes evine gidip mışıl mışıl yatıyor sen düşün dur. eğer sana iyilik etmek istiyolarsa bence bu yaklaşımdan uzak durmalılar iyilik ediyoz diye sanıyolar ama bence seni üzmekten başka bişey değil.
Ay sonay bende seni ne mülayim bilirdim sende ben gibi az değilmişsin hele nevin o ayrı bir tel zati.:)) hepimiz birbirimizden betermişiz valla. Acep aileleri üzdük diyemi bebeler olmuyor ((
Demek senin piercing in vardı he yıllarca kaşıma yapmak istedim ama çok tırstım iltihap tutar bişey olur diye ve bu arada alt dudağımın oraya feci şekilde istiyorum ama yine bişey olur diye korkuyorum yoksa biri laf ederden hiç çekinmedim hep canıma bişey olur korkusu vardı ama bir gün psikopata başlayıp yaptırcam. Birde saçımı hep yeşile boyamak isterdim aama işyerlerinden sebep onuda yapamadım. Yeşil benim favori rengimde. Bak nevindede kesin piercing vardır benim burcum terazi ve yükselenim yengeç ondan sebep bu kadar benziyoruz heralde
Valla daha adet olmadım test negatif çıkınca dünki belirtiler oluncada dedim tumadı bakalım yarında kan yaptırcam artık kısmet diyorum olmuyorsa olmuyor işte. Ben elimden gelenin fazlasını yapıyorum kalçalarımın üstüne oturamıyorum bile daha ne yapayım olmadı donanları deneriz gene olmadı tedaviye devam. Belkide kendiliğinden gelir bilemiyorum artık hangisi hayırlıysa o olsun diyorum.
Sende az değilmişssin he baban tutucuca böylesin ya olmayayıydı dünyayı başımıza yıkardın benim babam bizi hep özgür bıraktı annem çok tutucu ve baskıcıydı siz kavga etmeyin genç kızsınız adınız çıkar. Aman şunu yapmayın aman bunu yapmayın şu ark. Görüşmeyin hep engeldi. Babamda hiç karışmaz arada okul çıkışlarında dedektif gibi takip edermiş ama beni hiç etmedi nedense erke gibiydim heralde ondan bu kendini korur diye. Ablam kardeşimde kız lisesinde okudular 1 er kere onlara yapmış ki ablam tam bir inek öğrenciydi halada öyle ama babak bu akdar serbest bıraktı onu utandırcakta hiç bişey yapmadık bize güveniyor güvenini sarsmayalım dedik hep. Ama anam beğendiği el kızlarının hepsi ya kocaya kaçtı yada evlenip boşantı kötü kötü işler oldu) sözde el kızı iyi biz kötüydük nolduuu diyoruz ) valla benim başımı kesceklerinide bilsem doğru bildiğimi pat diye söylemekten çekinmem ve bu sebepten sevilmem bakalım ölürsem cenazeme kaç kişi katılcak oradan anların ne kadar sevildiğimi  ))
ne alınacam beyaa :)) burda arkadaşız kötü söylesek bile iyiliğimiz içindir :) çok haklısın.yani bencede saçma, daha gecikme olmadan hadi koş koş git... ama bende sabırsızım işte, hadi demesini bekliyorum, der demez hemen hadi diyorum, beklemeye dayanamıyorum.. belirsizliklere.. hemen öğrenmem lazım. yoksada bileyim rahatlayayım hesabı :)) bu akşamkinde üzülmem, tedaviye başladımya.. ne çıkarsa çıksın :)
bu arada fotokopi dedinya almazmıyım. bir set evde, bir set yanımda. dün çıkan şeylerden eşimde almış. sağlık kurulu raporu.. içinde şöyle şeyler yazıyor. karar ICSI altınada 1) gonodolropin 375/ gün HMG toplam 3750
2) Koryonik gonodolropin, 3) GnRh analog 1x1 yazılı.. bunlar ilaç mı?
babamın her dediğini yapsam karakterim gelişmezdi, kapı dışına bile çıkamaz, sümsüğün teki olurdum inan. bugün de evli falan olmazdım çünkü onun o tutuculuğuyla eşimle tanışamazdım evlenemezdim de. ayrıca dediğin gibi ailemi utandıracak hiç bir şey yapmadım. gece hayatını da yaşadım ama alkol kullanmam mesela. keza hiç bir uyuşturucuyu denemişliğim yoktur. ben sadece dünyayı görmek istedim ve hakikaten çok gezdim tozdum. üstelik bunu da 16 yaşında falan yapmadım. okul bitmiş mesleğimi elime almış yetişkin biriydim. ama babama kalsa 25 yaşındayken bile eve 6 da gelmem onlarla oturup uyuklamalarını seyretmem gerekirdi. bugün iyiki de yapmışım yine olsa yine yaparım diyorum. bunun dışında da bugün ailemin her şeyine koşan, ilgilenen yine benim. büyük konuşmayayım ama evladım olursa kesinlikle benim ailem gibi davranmaya falan da niyetim yok. çünkü ne kadar baskılarsan baskıla o kendi bildiğini okuyacaktır. iyisi mi, onu kontrol edebileceğin bir özgürlük alanında tutacaksın. bir de tabi sağlam bir karakter vereceksin ki iyiyi doğruyu ayırsın. hiç öyle korkularım falan da yok. çocuğum annesine babasına da güven duysun, her şeyde onun yanında olduğumuzu bilsin, hiç bir şeyi bizden saklama gereği duymasın yeter.
canım benim rapor ptesi çıkmıştı(ptesi ara demişlerdi, raporun üstündeki tarih de bir önceki salı yani kurul tarihiydi) ama ben romada olduğumdan perşembe gidip aldım. raporu şip şak aldım, 3 fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırıyorsun. ist tüpde de sorun çıkmadı hemen reçeteyi yazıp elime verdiler(aslı gibi kopyaları aldılar). ama onay için zk'e geldiğimde çok bekledim. doktorlar transferdemiydi neydi bilmiyorum ama 2 saate yakın bekledim. bir de ilk geldiğim halde son benimki onaylandı sinir oldum. ilaçları da hastane yakınındaki eczaneden aldığım halde ecza deposundan geldi. hesabı kitabi gelmesi falan vakit aldı. o yüzden sen en iyisi alacağın eczaneye önceden bilgi ver.bu arada zannımca senin fsh düşük diye bana göre daha az ilaç kararı vermişler. bende 4500 iu gonodotropin, 5000iu hcg yazıyor. anlamadığım hakkınızı sonuna kadar yazdık dedikleri halde neden 7 kutu gonal f 450, 3 kutu menogon 75 ve 7 kutu cetrodite yazılmış. neyse vardır bir bildikleri.
duygucum inan testinin negatif çıkmasına çok üzüldüm. ama allah hepimizi hayırlara çıkarsın. kendim için de hep diyorum. hayırlı zamanda hayra vesile olacak şekilde hamile kalayım. sen de öyle kuzum. 2 donmuşunla hayırlısıdır belki.
valla idrar negatif kesin kanda negatif çıkar bakalım yarın görcez ama ben kendimi zaten olmadı diye hazırladım. artık kısmet ne zamn olursa ne yapalım dedim ya ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum gerisi allaha kaldı.
benim bildiğim gonal-f nin içinde fazla doz var. bahar kullandı o bilir gelirse ona sorarsın. ki bu arada neden gelip bişeyler yazmadı ki transfer oldumu ertelendimi ne zamn olacak. yumoşları nasılmış ??????
mesela bana 4500 doz verildi puregon olunca 4500/300uı = 15 kutu yaptı. gonal f de 4500/7 kutu ? 1 kutuda 642 doz var gibi bişey çıkıyor buradan. doğru olabilir çünkü bahar öyle bir rakamdan bahsetmişti diye hatırlıyorum. cetrodite fix zaten hep 7 kutu yazılıyor. menagon hiç sgk dan almadım bilgim yok.
ya bişey dicem ama hani ayıplamayın. Ben de bu ilk denememin başarılı olacağına hiç inanmıyorum. Hani zk'de sizin yapılan aşılamalar vardı ya, sanki biraz formaliteden yaptırdınız, onun gibi bir ruh halindeyim. Dün bir arkadaşımla konuştum, onun da ciddi yumurta rezervi sorunu var. 4. Yü deneyecek artık. Yazık kızcağız "sizinki erkek infertilitesi, işin daha kolay senin başarılı olacağına çok inanıyorum" dedi durdu ama benim içimde en ufak bir umut yok. Daha doğrusu hiç bir şey yok. Ne umut duyuyorum ne umutsuzluk. Acayip bir nötr haldeyim. Mutlu değilim, mutsuz değilim, bir hissizlik var üstümde. Annem, kocam, arkadaşlarım hepsi benden hevesli. Hani olmazsa üzülmeyeyim diye bilinç altım mı yapıyor bunu anlamıyorum ama hani sanki tüp değil de öyle lanedddayn bir tedaviye hazırlanıyor gibiyim. Heyecan yok, sevinç yok, olumlu olumsuz hiç bir şey yok.
Baharı ben de çok merak ettim. Gonal f'in içinde evet daha çok varmış. Hatta bana puregon yerine gonal f yazmalarının sebebi olarak bunu gösterdiler. Evde puregonlarım var, onu yazsanız dediğimde menagon yetmezse onları yine kullanabilirsin ama puregon yazarsak daha az ilacın olur dediler. Hemşire bir de rapor hakkınızın tamamını yazdık dedi ama ben hesapla hesapla bir türlü tutturamadım.
canım benim rapor ptesi çıkmıştı(ptesi ara demişlerdi, raporun üstündeki tarih de bir önceki salı yani kurul tarihiydi) ama ben romada olduğumdan perşembe gidip aldım. raporu şip şak aldım, 3 fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırıyorsun. ist tüpde de sorun çıkmadı hemen reçeteyi yazıp elime verdiler(aslı gibi kopyaları aldılar). ama onay için zk'e geldiğimde çok bekledim. doktorlar transferdemiydi neydi bilmiyorum ama 2 saate yakın bekledim. bir de ilk geldiğim halde son benimki onaylandı sinir oldum. ilaçları da hastane yakınındaki eczaneden aldığım halde ecza deposundan geldi. hesabı kitabi gelmesi falan vakit aldı. o yüzden sen en iyisi alacağın eczaneye önceden bilgi ver.bu arada zannımca senin fsh düşük diye bana göre daha az ilaç kararı vermişler. bende 4500 iu gonodotropin, 5000iu hcg yazıyor. anlamadığım hakkınızı sonuna kadar yazdık dedikleri halde neden 7 kutu gonal f 450, 3 kutu menogon 75 ve 7 kutu cetrodite yazılmış. neyse vardır bir bildikleri.
duygucum inan testinin negatif çıkmasına çok üzüldüm. ama allah hepimizi hayırlara çıkarsın. kendim için de hep diyorum. hayırlı zamanda hayra vesile olacak şekilde hamile kalayım. sen de öyle kuzum. 2 donmuşunla hayırlısıdır belki.
valla idrar negatif kesin kanda negatif çıkar bakalım yarın görcez ama ben kendimi zaten olmadı diye hazırladım. artık kısmet ne zamn olursa ne yapalım dedim ya ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum gerisi allaha kaldı.
benim bildiğim gonal-f nin içinde fazla doz var. bahar kullandı o bilir gelirse ona sorarsın. ki bu arada neden gelip bişeyler yazmadı ki transfer oldumu ertelendimi ne zamn olacak. yumoşları nasılmış ??????
mesela bana 4500 doz verildi puregon olunca 4500/300uı = 15 kutu yaptı. gonal f de 4500/7 kutu ? 1 kutuda 642 doz var gibi bişey çıkıyor buradan. doğru olabilir çünkü bahar öyle bir rakamdan bahsetmişti diye hatırlıyorum. cetrodite fix zaten hep 7 kutu yazılıyor. menagon hiç sgk dan almadım bilgim yok.
umut a 11:30 a randevu aldım. Ben cuma sabahı z.kamile gidip raporu alıp aslı gibidir yapıp umuta döner yazdırırım. Hemen eczaneye fakslarım. Onaylatmak için de en geç 13:30 da yine z.kamilde olurum. Sonrada zaten 14:30 da genetik randevum var. Eşimde benimle olacak. Birimiz imza peşinde diğerimi genetikte sırayla bekleriz artık :) bende kutu adetleri yazmıyor.
sağlık kurulu raporu.. Içinde şöyle şeyler yazıyor. Karar ıcsı altınada 1) gonodolropin 375/ gün hmg toplam 3750
2) koryonik gonodolropin, 3) gnrh analog 1x1 yazılı.. Bunlar ilaç mı?
bu senin yazdıkların isimlerle benimkiler farklı... Birde bana az yazmışlarsa azmı iğne olacam demektir. O zamanki e2 değerimde 58 imiş. Iğneden korkuyorum ben. O yüzden az olabileceğini okuyunca sevindim. Bir taraftan bende bahar gibi pko yum.
Bahar iyiyidr inşallah hiç yazmadı bende merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?