Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım ben dün gece sonayı aradım, ne olur ne olmaz görmemiştir diye. benim arkadaşa rapor vermişler, sen de git izinden sayılmaz dedim. fakat zaten hastaneden aramışlar doktor bugüm yokmuş, yani bugün gitse de görüşemeyecekmiş. umuttaki ilk hiçi kontrol gününde zk'e genetiğe de gitme kararı aldı. yalnız size bir şey soracağım. ist tüpde herkese bir hormon testi yapılıp iğnelere ona göre başlanıyormuş. progesteron bakıyorlardı sanırım. ben de 1in üstünde çıkarsa bu ay başlayamayacaktım. önce ilaçla düşürüp sonraki ay başlatacaklardı. sonuçları çıkınca telefon açıp, iğneleri vurabilirsiniz dediler. hatta benimki zk'de yapılalı daha 2 ay olmuş dedim yok, illa ki tedaviye başlanacağı ay adetin 3. günü bakılacak dediler. umutta sonaya böyle bir şey yapmamışlar. sizde yapmışlarmıydı? ya da bana yaşım ileri hormonlar sorunlu olabilir diye mi yaptılar anlamadım ki?

:))))) ay ne güldüm ya bizim ailede siiznki gibi bizdede öyle kutlama olmaz bir tek kardeşime yapardık hep. Sonra ben evlenince bunlardan gördüm kıllık değilmi dedim her doğum gününde pastayı alır giderim babama anneme ve kardeşlere:)) aslında bizde odunuz o konuda çok doğru ifade etmişssin. Bir gün eşim babamı aaradı babaalr günnü kutladı babam sağol falan demiş üstine biliyosun ben böyle şeylere önem vermem demiş:)))) amaann bir bozulduki sorma aylarca söyledi bir dahada özel günlerde falan aramadı. Ama koca tarafım direk arar hatırlatır yapmacık olarak ilişkileri güya iyi tutmam adına. Misal görümcem ara eşime derki bugün kocamın d.günü ara kutla. Abisinide ara hatırlatır. üstüne garanti olsun diye kaynana arar eşimi.eniştenind.günü der. Eylüldede benim günümdü görümcem aradı açmadım çünkü biliyorumki ezbere hatırlamaz eşim arayıp hatırlattı. Beni böyle saçma işler için aramayın dedim:)) ezberinde yok eminimki kardeşinaradıda ondan sebep aradın yoksa çok sevgili gelininin d.gününü mü hatırlıycan diye bozdum. Bende harbi odunum:)) ama yapmacıklıktan hoşlanmıyorum uzuuun zamandır görüşmüyorum kalkıpta yalancıktan beni d.günümde ne arıyor sanki benden çok memnunlarmış gibi:)) bak senin kaynanan benimde kayın peder öyle. Yeminle kaynanam ölse adam 2 günde evlenmezse ne olayım.
Benim kaynanada buruşmuş dudaklarına bordo ruj sürüyo taşırak:) eşime diyorum bu yaşta sürdüğü ruja bak napsın bakımlı kadın diyor haaah yemişim onun bakımını içten içe benle sidik yarışına giriyor. Broşu eksik olmaz sanki saraydan çıkma hatun. Ameliyattan çıktı tırnak uzatıp oje sürdürdü. Hani iş yapmıyorya elleri kendine geldi diye bakım yapıyor. Valla eeen baştan bana iyi olsalardı ben onlara karşı çok fedakar olurdum ama ne bilim içimden hiç bişey yapmak gelmiyor.

demek sonay gitti aramakla iyi yapmışsın. Ama kartaldaki genetiğe gidecekti zk. Da birisi benim ismimi ver randevuya gerek yok demiş. Hem evinede yakın sayılır.
Fertilde öyle bir test yapmadılar. Zk.daki dosyamda olan tüpm evrakları verdim gerkli olanların kopyalarını aldılar tarihler yeni ekstra bişeye gerek yok dediler. Bence yaşla ilgisi yok onların prosedürü öyledir. Yaşa bağlı bişey olsa umutta aynı uygulamayı yapardı diye düşünüyorum.

bana da bakmadılar hiçbirşey canım. zk da rapor sürecinde alınan 3. gün hormon tahlillerim vardı o kadar. bir kez de e2 istediler o yani. eşimin falan da vardı kanları onlar yeterli dediler. bu arada annenin yanına gelmesine çok sevindim yaşasın kız anneleri :)

canım ilk günler moralim bozuktu yani o kadar yumoştan 4 hücreli tek bir embriyo beklemiyordum açıkçası. ona sıkılmıştı canım. ama fazla uzun sürmedi. transferden 4-5 gün sonra toparlandım. zk daki işlem nasıl yapıldı aynı yumoşlarla başka bir merkezde devam edilse ne olurdu bilmiyorum ama ilgiden gerçekten memnun kaldım. yani ohss den dolayı mı bilmiyorum ama çok ilgililerdi. etrafımda dolanıp durdular. dr lar yanıma gelip, soruyorlardı resmen. ilgiden memnun kaldım. yani ben kalsam ameliyathanede 1,5 saat yatıracaklardı neredeyse. yani diğer hastaların anlattığı gibi öyle hor davranmıyorlar aksine beni sürekli kontrol edip, çok yavaş hareket etmemi sağladılar. tedavinin gidişatının da onlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. yumoşlar kalitesizdi büyük ihtimalle. ohss için ilaç vermediler belki değerlerim sınırda olduğu için belgin hn kapıdan çıkarken bile bol su içmemi öğütlüyordu. yine de negatif sonuç alırsam aynı yerde devam etme taraftarı değilim. şu an kesinlikle fertilde devam ederim diye düşünüyorum. bir ay sonra görüşmeye başlarım sanırım.[/QUOTE]

ben de zk da hiçbir zaman hor davranıldığını görmedim kenan bey ile bile bir sorunum olmadı olsa bile kızmazdım adamın tavrı o çünkü. ilgi alaka tamam ona diyecek birşeyim yok da. tamam belki yumoşlar da kalitesiz olabilir bu durumda onlara suç bulamayız ama başından beri hep daha deneyimli arkadaşlara sormuştum ve orda yaptıranların hiçbirinin pozitif sonuç almadıklarını laboratuvar şartlarının çok iyi olmadığını söyleyenler olmuştu. ama doğru ama yalan bilemiyorum ama herkes bu iş de laboratuvar ın en önemli şey olduğunu söylüyor. işte o yüzden belki özel bir merkez olsa embriyoların daha çok dayanabilirdi sadece bu var aklımda. ama süreç yine aynı olurdu. sadece sadık bey 112,5 ile başlasa daha az yumoşun toplanabilir ama hepsi olgun olurmuydu onu düşünüyorum.
neticede oldu bitti herşey olacağına varır inşallah biz bunları konuşuyorken bebeğin sana tutunuyordur. 2. gün transferi olması da mantıklı çünkü embriyo için en sağlıklı yer anne rahmi biliyosun. çoğu blastokist transferinin nefatifle sonuçlandığını biliyorum ben. o yüzden ben de hiç takılmadım mesela 5. güne zaten 1 tanecik 8 hücrelim var onu da sırf 5. güne gidilsin diye heba edemezdim. benim senden umudum var canım inşallah tutar. tutmazsa da üzülmek yok aldığımız ilk negatifler değil bunlar Allah dayanma gücü veriyor hemen 2. rapor ve yola devam.

ben de mesela 2 çeşit iğne kullanımı dikkatimi çekiyor duygu da nevin de karışım yaptılar. bense sadece puregon kullandım. zaten kaçıncı kullanışım aşılamalarla birlikte 4. kullanışımdı. tamam o zaman daha az doz du ama vücut alışıyor bence 11 yumurtamın neden sadece 3 tanesi olgun çıktı ona taktım puregon yetmiyor bence içlerini doldurmaya eğer bu 2 dondurulmuş embriyo ile denemelerim tutmazsa 2. raporumu alıp tekrar sadık beye gidicem ve neden böyle olduğunu sorucam. elbette bu sefer farklı bir ilaç protokolü uygular.

diğer topikte Jolly var belki bilirsin. o da ohss oldu sonrasında dondurulmuş 3. gün embriyosu ile yapıldı transferi 8 hücreliydi. şuanda hem 5. gün hem 3. gün donmuş bebeleri varmış. doktoru hep gonal f yada puregon ile başlayıp sonra menogon falan veriyor ona Aret bey uçuruyor yumoşları diyordu :) ama 5. denemesinde falan tuttu onunda. bu işler de artık deneye yanıla oluyor. tutsa bile ben sevinemicem bu aralar çok düşük oluyor. hele tüp bebekler hep risk. bir kürtajı daha kaldırabilirmiyim bilemiyorum

al benden de o kadar canım ya! daha önce anlattığım gibi ben senden farklı olarak sahteden dünyalar iyisiyim. görsen sözde yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. ama baştan iyi olaydı, böyle abuk subuklukları olmayaydı sahteden değil içimden gelerek yapardım her şeyi. ben ben diye diye kadın bildiğin kendi kendinden soğuttu beni. asıl komik olan eşim de o sahteliğimi takdir ediyor:)))) başkası olsa "bak sen benim ailemi gerçekten sevmiyorsun, sahteden seviyormuş gibi yapıyorsun" diye bozulur. benimki tam tersi. "sevmek zorunda değilsin, ama hiç bozmayıp seviyor gibi yapıyorsun, hiç polemiğe girmiyorsun ya, çok takdir ediyorum" diyor:)))) ben de özel günlere bu kadar önem vermeyi eşimin ailesinde gördüm. aynı dediğin gibi o onu arar, bu bunu arar hatırlatır falan. bir birlerini bırak, 50 yıl önce ölmüş babaannelerinin doğum günü bile hatırlanır, ay bugün şunun doğum günüydü derler. hepsinde ne hafıza var anlamıyorum. biz ailecek hiç öyle değilizdir. hatta kendi evlenme yıl dönümümü falan bile özel kutlama gereği duymam. eşime kalsa yok tanışma yıl dönümümüz, yok nişan dönümümüz falan her şeyi kutlar. bir de biliyorsun esas kadınlar bunları hatırlar ve önem verir. bense tam tersine odun erkek modeli hiç ehemmiyet vermem. en son evlenme yıl dönümümüzde eşim su adada yemek rezervasyonu falan yaptırmıştı.. aman kalsın, ben evde özel bir şeyler hazırlarım, orada vereceğimiz hesap yerine bana bir yarım altın al, bak tüp yapacağız para lazım demiştim:)))) romantizm konusunda hakikaten bir odunum boşa demiyorum.
o ruj olayı bizimkinde de var. bir bomba da ben anlatayım. kayın validem ameliyata girecek, bone taktılar, sakinleştirici verdiler, sedyeyle götürürlerken yarı baygın son sözü "bu boneyi de taktınız fönüm bozulcak" oldu:))))

Son düzenleme:

kesinlikle ya!!!! hızır gibi yetişir anneciğim benim her zaman. allah için kocam da iyi bakar çok eminim. annem de biliyor eşimin çok iyi bakacağını bana. ama içi rahat etmez gelmezse. zaten ayrı şehirlerde yaşayınca 2 ayda bir falan görüşüyoruz, internetten kamerayla falan konuşsak da özleşiyoruz, gelsin tabi hasret de gidereceğiz azıcık.

:))) çok benziyoruz hee. ama kadın olmak kolay değil ev geçidiriyoruzda bizim gibiside az bulunur valla. sıkı tembih ederim sakın ha bana gidipp özel günlerde bişey alma çiçeğe boşa para verme hele hele sevgililer gününde aslaa diyorum:) normal zamnda al daha makbule geçer diyorum ve hatta sen alma ben alırım pahalı alıyorsun derim. o da zaten bana aldığı şey altın takı alır karta taksitle. gıçık olurum pahalı aldı diye birde beğenmem değiştirmekle uğraşırım. ama alıştı yanımda dura dura kutlamalar yapmıyor artık:) geçende dinlemeyip pasta çiçek alıp dışarı çıkardı komşularıda alıp bir barda biraz takılıp eve döndük. ama genel anlamla taş koyuyorum olaya :) odunum ben odunum ::)))))

canım anladığım kadarıyla her yiğidin yoğurt yiyişi misali, her doktorun kendine has bir tedavi protokolü var. ben sizlerin 300 doz hatta 450 doz puregon/gonal kullandığınızı falan biliyorum.emre beyse bana 225 verdiğinde çok yadırgamıştım. hani sonuçta sizler bir de benden gençsiniz. kendimin en yüksek dozla başlayacağından emindim. ama 225 gonal, 2 şer tüp menogonla başlayınca şaşırdım (menogonu, menapuru da herkes ta sonlarda kullanmış, bense ilk günden kullandım) dün özellikle neden böyle diye sordum. bana gonalin fsh içerdiğini, menogonunda lh içerdiğini söyledi. yaşı ileri ya da yumurta rezervi/kalitesi sorunu olanlarda muhakkak lh takviyesi gerekiyormuş o yüzden yumurtaların içi dolsun diye menogon/menapur şartmış. baştan ya da sonradan kullanabilirmişin ama emre baştan tercih ediyormuş. çünkübaştan manogonu yani lh yi verince gonali az dozda verebiliyormuş. yumurtalıklar da yorulmuyormuş. yani menogonla baştan bir miktar yüksek kalite yumurtayı kesin kes elde edip, sonra menogonu kesip, opuya kadar düşük doz gonalle büyümelerine devam etmelerini sağlıyormuş. yok sana yüksek doz tek gonal verseydim, yumurtalıkların hemen yorulacaktı, sonradan menogon versek de yorgun oldukları için yumurtaların içini yeterince dolduramayabilirlerdi dedi. bu onun söylemesi ama bakalım opuda neymiş ne değilmiş, bu yöntem ne kadar başarılı göreceğiz. toplanan yumurtalardan kaçı dolu çıkacak ona göre anlarız.

Son düzenleme:

ben hasret giderdim sıra sende. benim eşim de bana çok iyi bakar ama insanın annesinin yanında olması duygusal olarak da terapi oluyor. ki eşimle annem de çok iyi anlaşır buda beni çok mutlu ediyor. biz de yakın sayılırız ama bizimkilerin arabası yok bir de acayip hassas insanlar aman kızım siz mutlu olun da biz gelmesek de olur cinsinden yani. sanki kocam onları istemiyor halbuki alakası yok :) hem uzak diye hem de sen gel diyorlar falan. ben de kızdım en sonunda anneme hep ben geliyorum azcık da sen gel diye. anladı sonunda da geldi kaldı işte geçen hafta. eşim de sevindi memnun oldu rahat davranıyolar birbirlerinin yanında bu da benim çok hoşuma gidiyorlar muhabbetleri kafaları da uyuyor saygı sevgi de var maşallah diyeyim. annenin yeri başka bende der eşim. annem anlayışlı sessiz narin bir insandır. babamla pek fikirleri uyuşmaz ama yine de saygı sevgi tamdır.
annem öyle hassas öyle düşünceli öyle iyi bir insan ki şimdi anlatırken ağlayasım geldi. son gideceği gün tuzla ya bırakıcaktık onu bir de ordan eurofertile geçecektik muayne için. sabah 7 de kalktık kontrolüm de 9 da idi. pastanede bişeyler yiyelim dedik erken olduğu için hiçbirimizin canı kahvaltı istemedi. neyse oturduk eşim az su böreği istedi. anneme sordum farketmez dedi su böreği yermisin dedim sen ne yersen ben de ondan yerim kızım dedi bana ((( öyle içim acıyor ki şuan anlatırken yani ortama uyum sağlamak için anlayışlılığından yiyeceği şeyi bile söyleyemiyor. artık çok pahalı bişey istemekten mi korkuyor ne. neyse bize de poğaça söyledim peynirli ben öyle yiyecektim çünki. ne istediğini de söylemeyince ona istemediği bişeyi yediricem diye ben de tedirgin oluyorum. neyse yedik içtik eşim sigara içmeye çıktı dışarı ben de aldım adisyonu ödemeye geçtim. hemen cüzdanını çıkartıyor bende bozuk var diyor :) canım ya. ödettirmedim tabiki ben ödicem darılırım hadi sen geç arabaya dedim. kız annesi işte. alışveriş günümde de beraber markete gittik. meyve sebze aldım ben kasap ve şarküteri reyonlarını işaret edip ne eksiğin var alalım ordan da diyor. yoktu bir eksiğim almadım. çünkü o ödeyecek ti biliyorum. olsa da almazdım :) bişey tutmadı 11 tl tuttu ben verecem de ben verecem. ödedi onu :) kızının mutfak alışverişini bile yapıyor bir katkım olsun diye düşünüyor. marketten çıktık bir de diyor nasıl çıkacağını şaşırdım marketten unuttuğun bişey olmasın diyor. ne biliyim annem elinde öyle cüzdanla önüne beni katıp dolaştırınca ihtiyacım da yoktu ama almadım bişey ona gülüyor :) kimi kızlar var ailelerini kullanıyorlar ben o kadar yapamıyorum zaten ellerinden gelen desteği yapıyolar.
bayramda da gittiğimizde babam çıkartıp 500 tl verdi. borç mu hibe mi dedim gülerek:) tabiki hibe yavrum dedi. Allah eksikliklerini göstermesin. çok duygulandım şimdi. ben aileme inanılmaz düşkünüm. Allah kimseye eksikliklerini göstermesin.

Son düzenleme:

NEVİNCİM akşam seninle konuştuktan hemen sonra yine uyuyakalmışım :)) duyguda gece mesaj atmış ama uyuduğum için görmedim tabii :) sabah kalktım giyindim tam çıkıyorken onuda okudum. senin söylediklerin, onun yazdıkları... amaannnnnnn diyip geri yataga döndüm :))7 gibi kalktım 07:30 da hastanedeydim. yerini buldum doktor 09:30 da gelecek dediler. bekledim. 9 da doktorun küçük bir operasyon geçireceğini söylediler. yani gelmeyecekmiş. sekretere durumumu anlattım.. kızcağız marmara üniversitesi hastanesindeki genetik doktorunu aradı. doktor gelsin bakalım demiş. koş koş pendikteki maramaraya gittim. genetiğin kapısında beklerken birde kimi göreyim. dosya açtırırken z.kamildeki o uzun saçlı doktor. tayfun mu diğerimi ismini bilmiyorum. hiç konuşmuşluğum yok ama dosya açtırırken odada telefonla konuşmuştu. görmüştüm..yanımda geçerken bana merhaba dedi. şaşırdım... kolunda beyaz önlüğü vardı.. belli günlerde orda çalışıyor olabilir mi acaba. neyse genetikçi bir dosya açtırttı bana. sonra cizimler, sorular, sorular sorular :))) kromozom analizi ve bofili gibi bişey söyledi.. onları yaptıralım, yazıyorum gidip kartal eğitim araştırmada kan verin dedi.. orda yapılmıyormuş!!!! işe gitmem gerektiğini söyledim. adam bir yeri aradı, bir hastamız var, kan alın. kanı kurye ile kartal araştırmaya gönderecem dedi.. 2 tüp kanı alıp elime verdiler, bende götürüp genetik doktoruna verdim. doktor kurye ile kartala gönderirim dedi. eşim yoktu, onun içinde yazdı... işe gelince o yazıyı eşime faksladım, yazıyla kartal araştırmadaki o kıza gitmiş, kanını vermiş. 1 ay sonra sonuçlar çıkacakmış. bu arada kartal araştırmada anlaşmalı olduğu bir labaratuarda yaptıracak. ne biçim testlerse koskoca araştırmalarda bile yapılamıyor.

bence senin yaın genç ve ilk deneme olduğu için tek ilaçla iyi sonuç alına bilceğini düşünüyor dr.lar ha ilk deneme tutmaz ise sonraki tedavide kesinlikle kaliteli yumoş olsun diye ek ilaç verecektir. bende yaşın genç ve ilk deneme olduğu için tek ilaç tercih edildi.

diğer topikte Jolly var belki bilirsin. o da ohss oldu sonrasında dondurulmuş 3. gün embriyosu ile yapıldı transferi 8 hücreliydi. şuanda hem 5. gün hem 3. gün donmuş bebeleri varmış. doktoru hep gonal f yada puregon ile başlayıp sonra menogon falan veriyor ona Aret bey uçuruyor yumoşları diyordu :) ama 5. denemesinde falan tuttu onunda. bu işler de artık deneye yanıla oluyor. tutsa bile ben sevinemicem bu aralar çok düşük oluyor. hele tüp bebekler hep risk. bir kürtajı daha kaldırabilirmiyim bilemiyorum [/QUOTE]

canım Jolly nin de pco su var ona neden ekstra menogon verdi ki. pco da yumurta kalitesi düşük oluyor belki onun için mi verdi acaba? bir de ben Jolly nin ikinci denemede hamile kaldığını biliyorum. özelden mesajlaşmıştık.ilki kimyasal gebelik olmuş sanırım. ikinci de ohss den dolayı embriyolar dondurulup bir ay sonra transfer eidlmişti. yanlış mı hatırlıyorum?

elifcan aynı versiyon benim annem ne yiyceğini bile söylemez. ve çarşı pazar nereye gitsek bende bozuk var der. o öyle yaptıkçada çok sinir olurum kaynanam olsa elni cebine atmaz cebimideki son kuruşa kadar harcattırır. ama bizimkiler sokak ortasında benle kavga ederler sen dur çek elini der elime vurur. görende kavga ediyoruz sanır o derece iteklerki vermeyim diye. çok şükür var param ama yinede yvermek istiyolar. dışarda buluşup yemek yediğimizde diken üstündeyim hemen atlayıp para vercekler diye. kartta nveriyom kart kullanma ben verriim diyor. yahu ne fark eder ha nakit ha kart ay sonunda topluca ödüyorum faize girmiyor merak etme diyorum:)) ama ne bilim nedense erkek tarafları pek düşünceli olmuyorlar maddi konularda. hani erkektir oğlumuzdur vermek zorunda mantığındalarmı anlamadım. öyleki kaynanam bikere cefasını ben çektim sefanı duygu sürüyor gibi bir laf etti. ismimi kullanmadı ama remsen bana dedi. müşavirlik sınavları için hazırlanırken çok cefa çekmiş kayannam şimdide paraları ben yiyormuşum. gelde sinir olma moruğa

bizde de özel günler kutlanmaz. kalplerin bir olması önemli. annemin doğum günü 1 ocaktır. yılbaşı akşamı bazen pasta keseriz bazen de Allah ne verdiyse çerez merez onlarla kutlama yaparken saat 12 olup yeni yıla girince ona da ayrıyetten sarılıp doğum gününü kutlarız. babam 25 ocak kardeşim 14 ocak doğumlu. ocak ayında hepsini ararım kutlarım çıkartırız aradan kimse de ekstradan bişey beklemez. benim de 10 nisandır. ailem unutmaz zaten. bir de eşim unutmasa yeterli benim için. başka kimseden ekstradan bişey beklemem. ama eşim 1 kez unuttu. çok üzülmüştüm. o da unuttuğunu farkedince acayip üzülmüştü. bu sene erkenden kutladı aklının bir köşesina yazmış demekki günler öncesinden şu gün 10 nisan diye. özel doğum günü evlilik yıldönümü hediyeleri yoktur bizde. takı toka işinden anlamaz yatırımlık bilezik alırız falan o zaman seç beğen der ufak bir kolye yada yüzük alırız o dur yani. genelde elektronik eşya almayı sever en iyi o işten anlar ilk telefonumu süpriz yapıp almıştı. bunu da öyle. hiç çiçek almadı mesela. alsın isterdim. ama almıyorsa da sorun yoktur yani ben onun kalbinde en kıymetli yerdeyim bunu biliyorum. ama insan ara sıra istiyor 5. yıl dönümümüzde bir süpriz istiyorum demiştim. bakalım seneye nisan ayında görürüz :)

ben de 225 dozla başladım tedaviye canım ama büyüme yavaş olunca sana da demiştim ilk kontrolde 10 mm nin altında idiler. 2. kontrolde 300 e çıkardı öyle de gittik. doktorun çok güzel açıklamış ilaç etkileşimlerini. demekki ben gencim diye tek tip kullandılar. ama birdahaki denemede bana da içleri dolu olsun diye farklı karışımlar verebilirler.

of ya ne kadar ğraştımışlar. sen ilk zk.ya gitmişsin sanırım. orda dr. olmayacağını sana söyleyip bir kağır verip kartala yönlendirdiler diye hatırlıyordum ben. yani gideceksen direkt kartala gideceksin diye düşünmüştüm. epeyce koşturmuş ama halletmende süper. dr. sağ olsun iyi çıkıp kuryeyle yollatmış. zk. dada testin altnda . zk. istanbul genetikle çalışmıştır yazıyordu.

aman canım maksat gönüller bir olsun hedaye çiçek hikaye. mesela benimkide yılda en az 3- 4 kez alakasız zamanlarda alırdı. epeyce almadı sen bana çiçek almıyon artık demeyebaşladım. alışıncada kötü tabi. :) hem paralarımız bize kalıyor bu gibi masraflar yapmayınca :)

allah sabır versin, zor iş. bizim üst kattakilerle üst katıda öyle. geçen oturmaya gittiğimde anlattı. üst katındakiler tedavi ile ikiz bebek sahibi olmuşlar,2/3 yaşlarında :) hiç durmuyorlarmış.buna karşılık bir kusura bakmayın, özür falan yokmuş. ben onlara yapacağımı biliyorum ama siz varsınız altta, yoksa ben cocuklarını gece gündüz uyutmam diyor :) ikide bir kafgaları oluyor. dün akşam yine bir kıyamet. onlarında sonu mahkemelik. dün akşam olmuşta olabilirler.. allah iyi komşularla karşılaştırsın valla.

kim ne derse desin tamam benim kayınvalidem de çok anlayışlıdır şuanda kirada olduğu için yardım edemiyor ama her maaşını çektiğinde eşime çıkartır içinden 100 lirasını verirdi ara sıra cebime 50 tl sıkıştırır kıyafet al derdi falan oğlu ile arasında lafı olmaz yani bazı şeylerin ama ne biliyim kız ailesi bir başka oluyor nedense. bizim annemle aramızda ayrı gayrı yoktur yeri gelince harcattırırım :) zaten cüzdan dolu gelmiş alışverişe gittik mağaza falan gezdik ne beğenirsen al der hep ama ihtiyacım olmayan şeyi asla aldırmam. pazar gezdik cuma günü gebze pazarı güzel oluyor buranın kumaş pantolon bulduk ona 2 tane aldık birisi siyah birisi de kadife mavi gibi biraz daha böyle karın bölgesini toplayan kadınlara hitap eden cinsten kaçırma al dedim dinler beni aldı 2 tane ben de beğendim bitane lacivert alalım dedik. hiç elimi cüzdanıma atmadım öde bakalım dedim :) ödedi. sonra kazak falan aldık pantolonların üzerine çok sevindim ben ona giyecek bişeyler bulduğumuz için çünkü kendisi pek çıkmaz hep beraber halledelim ister benim zevkime de güvenir kendisi de çıkar alır yakıştırır da ama bir acelesi yoksa beni bekler anne kız alışverişi gibisi olmaz :) sonra eve döndük hep bana aldık sana alamadık diyor. ben çanta ve ayakabı istiyodum bulamadım zevkime göre. olsun olsun diyorum sana çok güzel şeyler buldukkk.. yani böyle bişey heralde anne ve evlat sevgisi. kendimin olmasa da onun oldu diye daha çok sevindim. bulsaydık da alırdı. sonra öğlenden sonra güne gittik dışarda buluşuyoruz o grupla güzelce yemek yedik. ben ısmarladım. yine geldi kasa da yanıma bende var diyor
ay bende hiç yok dedim ben ödicem deyip gözlerimi patlatınca ben alıyor artık :) sesini çıkartmadı. işte kız anneleri farklı canımcım. senin annen de başka hissiyatlı bir kadın bence. o yüzden bebeğin olduğunda elin bakıcısına güvenmekten se annen gelir bence yanında seve sene kalır.

canım Jolly nin de pco su var ona neden ekstra menogon verdi ki. pco da yumurta kalitesi düşük oluyor belki onun için mi verdi acaba? bir de ben Jolly nin ikinci denemede hamile kaldığını biliyorum. özelden mesajlaşmıştık.ilki kimyasal gebelik olmuş sanırım. ikinci de ohss den dolayı embriyolar dondurulup bir ay sonra transfer eidlmişti. yanlış mı hatırlıyorum?[/QUOTE]
ben yanılıyorumdur canım. yazdan beri takip ediyorum onu da iptal edilince falan demekki bana daha çok denedi gibi geldi. valla ilaç konusunda menaogon olmasa da 2 tip ilaç kullandığını çok iyi hatırlıyorum önce birisi ile başlayıp sonlara doğru başka bişey vuruyomuş uçuruyor yumoşları diyordu. görünce sorarım canım.

valla neden o zaman yaş da genç rezervde iyi neden 11 yumoştan 3 ü dolu çıktı sadece merak ediyorum. bence rahim anomalimden dolayı.

sonaycım hoşgeldin valla ne hoş halledebilmişsin doktorlar da yardımcı olmuşlar ordan oraya tekrar gitmek zorunda kalmamışsın eşin de vermiş kanları ohhh oh. sefan olsun :) tayfun beyi mi diyosun acaba sen ne işi var ordaki belirli günlerde ordada mı çalışıyor yoksa?
ama senin işini halletmene çok sevindim koy kenarda dursun ilk denemen sonuçlandığında sonucun da çıkmış olur belki pıhtılaşma eğilimin varsa kan hapları takviye ederler vs.. hayırlısı olsun canım.

teşekkür ederim baharım... inşallah hepimizin sonucu iyi olur. seninde cok az kaldı.. sabırsızlanıyorum ama hafta sonu git yap demiyorum. sabretmeyi öğrenecem :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…